Ναι, το ξέρω, εγώ είμαι λίγο ανήσυχη από τότε που γύρισα στην πόλη και δεν σκέφτομαι καθαρά...
Απλά φοβάμαι γιατί πέρυσι που έλειπε δεν άντεξα και προσπάθησα πάλι να πεθάνω και δεν νιώθω σίγουρη και για φέτος...αυτή η τάση δεν μου έχει φύγει...
Printable View
θα το κουβεντιασεις σοβαρα σημερα αυτο. Να σου προτεινει αμεσες διεξοδους απο την επιθυμια. κυκνε θα πανε ολα καλα. ετσι πιστευω.
Μην τρομάξει κανείς μ' αυτό που θα πω γιατί δεν θα το κάνω πράξη απλά έχω την ανάγκη να το εκφράσω γιατί με πνίγει...
Θέλω πάλι να κόψω τις φλέβες μου...δεν ξέρω πόσο άσχημα, δεν ξέρω αν θέλω να το κάνω μέχρι να αιμορραγήσω μέχρι θανάτου αλλά θέλω να δω να τρέχει αίμα...δεν ξέρω γιατί αλλά αυτό θέλω...γι' αυτό δεν μπαίνω και στο μπάνιο μέχρι να περάσει, το αποφεύγω να μπω ολόκληρη μέσα στη μπανιέρα...Μόλις ηρεμήσω θα πάρω τηλέφωνο το γιατρό...
Κύκνε σου πέρασε η επιθυμία για το αίμα?
Προσπάθησε να το αποφύγεις αυτό,γιατί ενώ έχω καταλάβει πως δεν είναι αμιγώς αυτοκτονική επιθυμία αλλά περισσότερο αυτοτιμωρητική μέχρι κάποιου βαθμού,μπορεί να εξελιχθεί άσχημα.
Αυτό που με λυπεί είναι πως ούτε η φαρμακοθεραπεία αλλά ούτε και η Ψυχοθεραπεία μπορούν να σε φέρουν σε ένα επίπεδο πιο λειτουργικό...
Σκέφτομαι τι άλλες λύσεις υπάρχουν...
Προς το παρόν μου πέρασε αλλά δεν ξέρω αν θα ξανάρθει...πιστεύω πως εκτός από την αυτοτιμωρία βασίζεται και στο φόβο γιατί πριν που ήθελα να το κάνω ήμουν ολομόναχη, η μαμά μου ήταν πάλι στο νοσοκομείο κι αυτό μου θυμίζει τον ένα μήνα που έλειπε σχεδόν κάθε βράδυ και φοβόμουν...
Κατάφερα και κοιμήθηκα αλλιώς από θέμα φαρμακοθεραπείας θα έπαιρνα αλοπεριντίν όπως μ' έχει συμβουλέψει ο γιατρός όταν με πιάνουν τέτοιες κρίσεις αλλά αν σκεφτείς καμιάν άλλη λύση ευχαρίστως να την ακούσω...
Πήρα το γιατρό και μου επιβεβαίωσε ότι πρέπει να πάρω αλοπεριντίν όταν με ξαναπιάσει αυτό...οπότε όταν θα θελήσω να μπω για μπάνιο πρώτα θα περιμένω να δράσει το χάπι και μετά...για την ώρα δεν θέλω καθόλου, δεν θέλω ν' ασχοληθώ καθόλου με τον εαυτό μου και γενικά με τίποτα, είμαι πολύ πεσμένη και νιώθω μοναξιά...
Aloperidin σε χαπάκι το παίρνεις ή σε ένεση?
Σε χάπι...παλιά είχα έναν γιατρό που κάποιες φορές όταν με έπιανε πανικός μου έκανε ένεση και με βοηθούσε πάρα πολύ γιατί δεν βασανιζόμουν να περιμένω να δράσει το χάπι...θυμάμαι την πρώτη φορά μου την έκανε γιατί φοβόμουν να φύγω από το ιατρείο του μετά το τέλος της επίσκεψης γιατί πίστευα πως εκείνος είναι κάπου εκεί έξω και θα μου κάνει ξανά κακό...
Αν μπορείς μείνε λίγο να μιλήσουμε, φοβάμαι να είμαι μόνη μου...
Kύκνε το χαπάκι αργεί πολύ να σε πιάσει!2-6 ώρες λέει!!Ενώ ενδομυϊκά μόλις 20 λεπτά!
Δεν το συζητάς με τον γιατρό σου για ενέσιμη μορφή σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης?
Δεν μπορείς να φλερτάρεις έτσι με τον Θάνατο!Και τα λίγα λεπτά παίζουν ρόλο σε τέτοιες περιπτώσεις!
https://s32.postimg.org/i1eem3111/aloperidoli.jpg
Το να παίρνεις τα φάρμακά σου συνεχώς και να μην τα σταματάς το εχεις σκεφτεί ποτέ;
Α Σταύρο, δεν το ήξερα αυτό γι' αυτό δεν νιώθω καλύτερα;;; Λέω κι εγώ, παιδεύομαι τόσην ώρα...ναι, θα το πω στο γιατρό τέλος του μήνα που θα πάω (νωρίτερα δεν γίνεται λόγω οικονομικών προβλημάτων δυστυχώς). Αυτή την ένεση μπορώ να την κάνω και μόνη μου; Γιατί θα ήθελα να μην το ξέρει η μητέρα μου...
Άσχετο αλλά πρέπει να ξέρεις καλά υπολογιστές απ' αυτά που κάνεις, ε;
Ρε κύκνε γιατί τα βάζεις με τον εαυτό σου και δεν τα βάζεις με τον άλλο γιατί δεν έχεις άμυνες? Και εγώ έφαγα ξύλο όταν ήμουν μικρός και ψιλό το έχω στο μυαλό μου ότι εύκολα γίνεται αλλά έκανα προπόνηση και αντέχω τον πόνο δηλαδή κάνε κάτι να αυξήσεις τη δύναμη σου θα σ δώσει άλλη ψυχολογία εγγυημένα αυτά που έχεις είναι ψυχωτικό στοιχεία κανε λίγο γυμναστική άκουσε με
σημερα ειχα συνεδρια και η γιατρος μου αυξησε το ρισπερνταλ απο 3 σε 4mg αντε παλι να το συνηθισωβτο κωλοχαπο....σημερα συζητησαμε για το κυριοτερο συμπτωμα της ψυχωσης μου το διωκτικο παραληρημα η αλλιως νομιζω λεγεται μανια καταδιωξης και μου πε απο ολη την ενταση που ειχα τοτε που νομιζα οτι απειλειται η ζωη μου μαχαιρωσα τον αλλον το μονο περιεργο μ πε ηταν που οταν μιλαγα για το περιστατικο γελαγα ταυτοχρονα...επισης ειπαμε και για τα αλλα συμπτωματα οπως οτι ενιωθα να υπηρχε καμερα μεσα στο κρανιο μου οι παραισθησεις π εβλεπα σε προσωπα αγνωστων τις μουρες φιλων μου καθως και το οτι διαβαζουν τη σκεψη μου αυτο το τελευταιο το χω ακομα....
και εγω εχω φαει ξυλο τελευταια φοεα εδωσα και εφαγα τον φεβρουαριο εγινε το σκηνικο με παρεες και μετα με δεσανε με προσαγωγη αλλα μετα δεν ενιωθα λυπη η φοβο ανακουφιση ενιωθα...ειναι τοσο βαρυα τα ψυχικα τραυματα μου που παιζω ξυλο και νιωθω γαληνη...τεσπα απλα τωρα με την αγωγη δεν κανω κατι χωρις λογο ειμαι πιο κουλ χωρις την αγωγη ημουν πολυ επιθετικος γιατι νομιζα οτι οι γυρω μου σκαρωνανε σκευωριες και εγω δεν επρεπε να δειξω αδυναμια αλλιως θα με γελοιοποιουσαν στις παρεες η ακομα και σε ολοκληρη την περιοχη μου οι αγνωστοι με τους οποιους ειχα συγκρουση...
εγω εγινα εται απο αγανακτηση νομιζω αφου ετρωγα ψυχικες φαπες μικρος απο το περιβαλλον μου μεγαλωσα και νομιζω οτι και ολοι οι αλλοι θελουν να μ κανουν κακο και απλα λογο προσωπικοτητας αποφασισα να επιτιθομαι και μερικες φορες χωρις λογο κιολας απλα χωρις την αγωγη εκτος απο τα ψυχωτικα ημουν επισης πολυ ευερεθιστος και το να τσακωθω με καποιον χωρις λογο φανταζε λογικο......δεν ειμαι νταης μιαω τους νταηδες απλα ειμ αρρωστος
Το ότι γέλαγες λέγεται απροσφορο συναίσθημα είναι σύμπτωμα ψύχωσησ το είχα κι εγώ κι αυτά που λες τα είχα κι εγώ και τα έχω ακόμα με το ζόρι κρατιέμαι συνέχεια όπως κατάλαβες πάντως τα θεωρώ όλα αυτά ιδέα μου αλλά άμα γίνει τίποτα και δεν είναι ιδέα μου έχω κάνα δυο πρόχειρους να καθαρίσω έτσι και βρεθώ φυλακή και κάνω κονέ απλά κρατιέμαι ακόμα το παίζω ψύχραιμος παίρνω και φάρμακα καλά είμαι αλλά μόνο να μάθω την αλήθεια μετά μπορώ να κάνω τα πάντα θα δω τι έκανε ο καθένας κι ανάλογα άμα μου είναι εύκολο θα πάρω εκδίκηση κι ας είμαι φυλακή άμα πάω
μπα σε μενα δεν υπηρχε λογος που το κανα απλα μ γινε εμμονη και το κανα...τωρα οσον αφορα την φυλακη πως το βλεπεις; εχεις κανει ποτε κρατητηριο να δεις πως σου φαινεται;βεβαια πανω σε ενεργη ψυχωση σιγα μην σκεφτεις αυτα αλλα τεσπα εγω π.χ δεν τα σκεφτηκα
Κυκνακι καλημερα, για να μην εχει προτεινει ενεσιμο μαλλον κρινει πως μπορεις να το παλεψεις. Απο οσο ξερω νοσοκομειακα γινονται η αν εχεις αποκλειστικη σπιτι, κοστιζει. Ρωτα αλλα ισως κ αυτο να σε χαλασει αν το αρχισεις.
Καμια φορα οταν ισχυροποιουνται συμπτωματα ειναι δεικτης οτι ισως να ψηλωνει κ η υγιης φωνη σου.
Elis, πραγματικά δεν ξέρω γιατί τα βάζω μ' εμένα σε γενικές γραμμές, την έχω αυτή την τάση αυτοτιμωρίας γενικά...αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση νιώθω τύψεις που δεν βρίσκουμε το γατάκι...έχω στεναχωρηθεί πάρα πολύ αν το βρούμε θα γαληνέψω...
Εν τω μεταξύ χθες τελικά το είπα στη μάνα μου ότι ήθελα να κοπώ γιατί δεν με εμπιστευόμουν και πήρε πάλι το γιατρό και είπε να πάρω ένα ακόμα aloperidin κι έτσι κατάφερα και κοιμήθηκα...
Καλημέρα cc! ♥ Τι να σου πω, εγώ θα του πω τα συμπτώματα μου και θα μου πει αναλόγως τι πρέπει να κάνω αλλά σίγουρα νοσοκόμα στο σπίτι δεν αντέχω οικονομικά να πάρω...εν τω μεταξύ χθες που έπαιρνε η μαμά μου τηλέφωνο στο νοσοκομείο που εφημέρευε δεν απαντούσε κανείς...να πεθαίνει ο άλλος και να μην βρίσκει κλινική...
Γιατί να με χαλάσει;
Kύκνε άκου με.Θα μιλήσεις με τον γιατρό και θα του πεις:
Γιατρέ όταν με πιάνει η τάση για αυτοτραυματισμό,και τα δευτερόλεπτα μετράνε.Και ίσως να μην προλάβω κάποια μέρα.
Τι θα λέγατε να μου γράφατε μία ενδομυική ένεση αλοπεριδόλης σε περίπτωσεις έκτακτης ανάγκης?
Γιατί το χάπι αργεί να με πιάσει και ίσως είναι αργά.
Και πες μας τι θα σου πει.Ενδομυική σημαίνει πως μπορεί να την κάνεις εύκολα και μόνη σου!Δεν λέμε για ενδοφλέβια που είναι δύσκολο!
Γωνία 90 μοιρών,στους γλουτούς εισαγωγή και τέλος.Θα στο κάνει η μαμά!Η μάνα μου κάνει 2 χρόνια μόνη της ενέσεις στην κοιλιά φαντάσου!
Αλλά αν λέμε πως το ένα σε πιάνει στα 20 λεπτά(ενδομυικά) και το άλλο στις 4 ώρες (Oral),είναι τεράστια διαφορά!Και σώζονται ζωές σε αυτό το διάστημα.
Σιγά μην ριψοκινδυνέψεις την ζωή σου επειδή η Αλοπεριδόλη θέλει 4 ώρες να σε πιάσει από του στόματος!
Κύκνε πάρε και έναν Κύκνο να χαλαρώσεις τώρα!Χα χα!
https://s31.postimg.org/6m78i6kl7/image.jpg
Πότε φεύγεις για Χωριό???Quote:
Πω πω, τέλεια εικόνα σ' ευχαριστώ! Και να φανταστείς ψάχνω από το πρωί κάποια όμορφη για να τυπώσω και να την βάλω στο δωμάτιο μου στο χωριό... :)
Μάλλον τον Αύγουστο που θα κάνουμε διάλειμμα για τις διακοπές της ψυχολόγου μου και που τυχαίνει να παντρεύεται και μια ξαδέλφη μου...
Καλά, μιλάμε τέζαρα το μεσημέρι, κοιμήθηκα πολλές ώρες αλλά θα προτιμούσα να μπορούσα να συνεχίσω γιατί νιώθω άδεια τώρα, τίποτα δεν μου κεντρίζει το ενδιαφέρον...
Κύκνε έλιωσες στον ύπνο!Χα χα!
Ε πόσο να συνεχίσεις ακόμα??Αν κοιμόσουν κι άλλο,τότε μάλλον ... ναρκωμένη θα ήσουν!
Γεια σου Κύκνε. Αν και εφόσον ο/η γιατρός σου συμφωνεί να σου γράψει το ενέσιμο φάρμακο, τότε την ένεση θα μπορούσες να την κάνεις μόνη σου ή να στην κάνει κάποιο δικό σου πρόσωπο. Αφού δεν θέλεις να το γνωρίζει η μητέρα σου, θα μπορούσες να ζητήσεις κάποια φίλη σου να σε βοηθήσει ή κάποια ξαδέρφη σου. Οι νοσοκόμες αν τις φωνάξεις στο σπίτι θα σε χρεώσουν τουλάχιστον 5 ευρώ για μια ένεση και δεν ξέρω πόσα θα θέλουν για την επίσκεψη. Πάντως αν μένεις με την μητέρα σου βάλε την αυτή να μάθει και μην ντρέπεσαι να της το πεις. Επίσης αν υπάρχει κάποια γειτόνισσά σου ίσως να μπορούσε να σε βοηθήσει. Επιπλέον τα φαρμακεία θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν, η φαρμακοποιός της γειτονιάς γνωρίζει να σου κάνει την ένεση.
Πάντως με τις αρνητικές σκέψεις που κάνεις, μπορώ να καταλάβω ότι δεν φοβάσαι να κάνεις μόνη σου την ένεση! Αν κάποιος δεν έχει πρόβλημα να κόψει τις φλέβες του, που εκεί μιλάμε για πραγματικό πόνο, τότε σιγά μην τον νοιάξει για ένα τσίμπημα μιας βελόνας που δεν πονάει και καθόλου στην ουσία. Οπότε καλύτερα να μάθεις μόνη σου!
Ψάχνοντας στο ίντερνετ, βρήκα μερικούς πρακτικούς οδηγούς που περιγράφουν με λεπτομέρεια το πώς γίνεται μια ενδομυϊκή ένεση στους γλουτούς σου:
1) http://marinaapo.wix.com/injections
2) http://www.slideshare.net/NataliaNos...ia/ss-50355820
3) https://www.scribd.com/doc/271463955...B5%CE%B9%CF%82
Είτε σκοπεύεις να κάνεις εσύ στον εαυτό σου ενέσεις, είτε θα στις κάνει άλλο πρόσωπο, καλό είναι πριν δοκιμάσει κανείς να χορηγήσει το φάρμακο να έχει πειραματιστεί πρώτα με αποστειρωμένο φυσιολογικό ορό. Με τον φυσιολογικό ορό δεν πειράζει αν γίνει κάποιο λάθος και αποκτάς πρακτική εμπειρία στο αντικείμενο.
Το σοφό είναι να μην βασιστείς μόνο σε πρακτικά εγχειρίδια, αλλά να ζητήσεις από τον/την γιατρό σου να σε εκπαιδεύσει, να σου πει τι να προσέχεις κτλ.
Καλή τύχη σε ότι επιλέξεις να κάνεις!
Κυκνακι το νου σου... μη πας χωριο κ σε επηρεασει το παρελθον,ειδικα τωρα π σαι ταλαιπωρημενη, οκ ;;;
Όχι cc, δεν πρόκειται να πάω μόνη μου...καλά καλά στην πόλη δεν εμπιστεύομαι ότι θα επιβιώσω πόσο μάλλον στο χωριό...
Και τώρα αναστατωμένη είμαι, όποιος είναι εδώ ας μου απαντήσει...τσακώθηκα με τη μαμά μου το πρωί, δεν λέει να καταλάβει ότι δεν πρέπει να με ταράζει τι να πω...
Σταύρο γύρισα πριν λίγο από το γιατρό και μου είπε για λίγες μέρες μέχρι να περάσει αυτή η κρίση να παίρνω ένα aloperidin το βράδυ κι από μισό nozinan πρωί και μεσημέρι...το ίδιο θα κάνω κι όταν με ξαναπιάσει, άντε να δούμε αν θα έχει αποτέλεσμα...η ένεση λέει είναι υπερβολική λύση...
Επίσης μου είπε ότι οι λόγοι που τα κάνω αυτά είναι επειδή νιώθω εγκατάλειψη από τη μητέρα μου όταν λείπει πολύ και θυμό ο οποίος ξεσπάει πάνω μου αντί να στραφεί προς τα έξω κι επειδή είμαι ενοχική κι έτσι τιμωρώ τον εαυτό μου...
Elis αν το διαβάσεις είχες δίκιο σ' αυτό!
Που'σαι Κύκνε?Τουλάχιστον σου αύξησε δοσολογία οπότε είδε κι αυτός πως κάτι έπρεπε να γίνει.
Απλά η ένεση έχει το πλεονέκτημα της γρήγορης έναρξης δράσης.
Και 100 χαπάκια να πάρεις,αν κάνουν 2-3 ώρες να σε πιάσουν,είναι άχρηστα!Δεν είναι τόσο θέμα αύξησης δοσολογίας αλλά όσο της γρήγορης έναρξης δράσης της ουσίας!
Τουλάχιστον αν εφεξής νιώσεις αυτήν την επιθυμία αυτοκτονίας να σε πιάνει,να δρας ακαριαία με τα χαπάκια που σου είπε.
Και βλέπουμε...
Καλημέρα!
Ναι, θα δούμε τι θα γίνει και πως θα πάω αλλά μέχρι στιγμής ακόμα δεν με βασίζομαι και φοβάμαι να μένω μόνη μου όπως τώρα...θα πάρω όμως το ηρεμιστικό που μου είπε και το βράδυ ξανά το aloperidin και βλέπουμε...το καλό είναι ότι κοιμάμαι πολύ κι αποφεύγω έτσι την τριβή με την οδυνηρή πραγματικότητα...
Αν είναι κανείς εδώ και διαβάζει ας μου απαντήσει...η μαμά μου μόλις έφυγε (η ξαδέλφη μου αρρώστησε πάλι και νοσηλεύεται κι η μαμά μου πάει στην κλινική) και μου είπε ότι έχω τον Τζέρυ για παρέα αλλά ότι θα μου πάρει κι ένα σκύλο...δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό αυτό αλλά χάρηκα στη σκέψη του...αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν αγαπάω τον Τζέρυ... ♥
Κυκνε κυκνε τι κανεις? :)
καιρο εχουμε να τα πουμε
ελπιζω να εισαι καλα....
Όντως, μου έλειψες...
Ιδιαίτερα καλά δεν είμαι, αυτή τη στιγμή νιώθω ένα τρέμουλο εσωτερικό κι εξωτερικό (εσωτερικά μια ανησυχία κι εξωτερικά τρέμουν τα χέρια μου) και μου έχουν γυρίσει οι αυτοκαταστροφικές σκέψεις...δεν ξέρω τι να κάνω τώρα για να περάσει αυτή η ταραχή...αλλά μην ανησυχήσετε δεν έχω τάση να με βλάψω τώρα μόνο άγχος...
Καλημέρα! Είναι κανείς εδώ; Αν ναι, απαντήστε μου...
Νιώθω πολύ πιεσμένη αυτή τη στιγμή και γενικά δεν διαχειρίζομαι καθόλου καλά την πίεση, μου προκαλεί και σωματικά προβλήματα εκτός από τις αυτοκαταστροφικές σκέψεις για παράδειγμα πονοκέφαλο...και φόβο στην ψυχή μου, συναίσθημα που δεν αντέχω, δυο συναισθήματα δεν αντέχω την ενοχή και τον φόβο...
Εσείς πώς καταφέρνετε να την αντιμετωπίζετε χωρίς να σας βλάπτει;