Originally Posted by
blackbird
Ιωάννη, εσύ ο ίδιος παραδέχεσαι ό,τι σου έγραψα και μετά λες πως δεν κατάλαβα τι λες. Εκτός από αυτό, ΥΠΟΘΕΤΕΙΣ ότι είμαστε περιτριγυρισμένες από ανθρώπους και δεν έχουμε νιώσει ποτέ μοναξιά στη ζωή μας. Αν αυτό το κάνεις κατ επιλογήν τότε δεν είσαι στην ίδια κατάσταση με μένα.Εγώ προσωπικά απέκτησα ιδψ κυρίως λόγω της μοναξιάς που ένιωθα από μικρή και αυτών που γίνονταν (στην πορεία το δούλεψα και πλέον ελάχιστες φορές το νιώθω και με πιάνει το παράπονο)Κι εγώ έχω αυτό το θέμα, δηλ την ΙΨΔ, ορισμό τον οποίο έμαθα στη ψυχοθεραπεία που έκανα παλιά όπου διαπίστωσα ότι αυτά που εμπερικλείει ο όρος είναι ο τρόπος ή σημαντικό κόμμάτι του τροπου σκέψης μου, συν η χαμηλή αυτοεκτίμηση /αυτοπεποίθηση και ο φόβος. Η ψυχοθεραπεία όμως αυτή με βοηθησε να τα συνυδητοποιήσω και να είμαι σήμερα σε καλύτερη ψυχολογική κατάσταση. Όμως πιο πριν οι σκέψεις αυτές άφησαν ζημιά σε άλλους τομείς της ζωής μου και τη ζημιά αυτη δυστυχώς ακόμα παλεύω να επανορθώσω ασχέτως ότι η ψυχολογια μου βελτιώθηκε.. Επίσης είμαι πολύ μοναχικός άνθρωπος και ζήτημα αν έχω 2 αληθινούς φίλους στη ζωή μου. Δεν μου αρέσει η κοινωνικότητα, οι περιττές και τυπικές συζητήσεις κτλ. Όμως όπως έχω πει, επειδή ακριβώς είμαστε κοινωνικά όντα, κάποιες φορές ακόμα και εμάς (που είμαστε εσωστρεφείς άνθρωποι) μας λείπει και την αναζητάμε. Γιατί λοιπόν βγάζεις τόσο βιαστικά συμπεράσματα για εμάς με τόση σιγουριά; Σου έγραψα κάτι (που το παραδέχτηκες) και μάλιστα σου είπα πως αυτή είναι η οπτική μου σύμφωνα με όσα έχω δει να γράφεις και που εννοείται πως δεν σημαίνει πως είμαι σωστή.
Συνεχίζω να πιστεύω πως αν σεβόσουν και αποδεχόσουν τον εαυτό σου, δεν θα έδινες τόση βαρύτητα στους άλλους, πόσο μάλλον να νιώθεις πως το πόσο άξιος και συμπαθής είσαι σαν άνθρωπος, εξαρτάται από το πόσα (τυπικά!!) μηνύματα θα λάβεις αυτές τις μέρες. Αυτό δείχνει ανασφάλεια. Ο ίδιος λες πως έχεις 5-6 ανθρώπους στη ζωή σου που σε εκτιμούν και είναι φίλοι σου, ο ίδιος λες πως το φάρμακο είναι το "λίγοι και καλοί", οπότε γιατί σε νοιάζει τόσο για τους άλλους; Κι' αυτοί στους 5 μετρημένους και στενούς ανθρώπους που έστειλες κι' εσύ μπορεί να έχουν στείλει το μήνυμα[COLOR="#A52A2A"]Δυστυχώς κι αυτοί οι 5 είναι συνήθως περιπτωσαρες κι αυτό είναι τροφή για σκέψη...[/COLOR]. Ίσως και σε έναν ή λιγότερους. Έτσι μετράμε την αξία μας σαν άνθρωποι; Και πολύ στενός σου φίλος να είναι κάποιος, δεν του δείχνεις την αγάπη και συμπάθειά σου με τις τυπικούρες. Ο καθένας έχει τον τρόπο σου. Από άλλα πράγματα το βλέπεις και κυρίως στην προσωπική σας επαφή. Επίσης μπορεί κάλλιστα να σε συμπαθεί και να σε εκτιμά κάποιος, αλλά να μην ταιριάζετε για φιλία, παρά μόνο για απλή παρέα. Καθόλου κακό δεν είναι. Το λάθος είναι να περιμένεις πράγματα από τους άλλους (όταν μάλιστα εσύ δεν τα δίνεις) και να μετράς την αξία σου με το πώς νιώθουν οι άλλοι για σένα, αν σε υπολογίζουν, αν σε εκτιμούν, αν σε θυμούνται και σου στέλνουν μηνύματαΈδωσα αλλά δεν έλαβα, διότι ο κόσμος την καλοσύνη και την ειλικρίνεια τα εκλαμβάνουν ως αδυναμία κι ευκαιρία για εκμετάλλευση, ακόμα κι απ αυτούς που τους βάζεις μέσα στους 5 ή 10. . Αν εκτιμούσες τον εαυτό σου και ήσουν σίγουρος, ούτε καν θα το σκεφτόσουν και αν περνούσε από το μυαλό σου θα τους δικαιολογούσες μάλισταΤο ξέρω, κ αυτό θαχε μεγαλύτερη αξία σε παλαιότερες εποχες για τις οποίες μίλησα πριν. Κι όμως εμείς οι συνειδητοποιημένοι, που έχουμε το γνώθις σ αυτόν αντί τον ενθουσιασμό και περίπου αντιλαμβανόμαστε μέχρι που φτάνουν οι δυνάμεις μας δεν επιδιώκουμε αυτό που το υποσυνείδητο μας μας λέει ότι είναι σίγουρα πέρα από τις δυνάμεις σου. Η μη επιδίωξη του όμως ως κάτι που στη σκέψη μας είναι ποθητό προκαλεί αρνητικές σκέψεις και συναισθηματα για τα οποία κατα κόρον μιλάμε εδω. .
Αυτή είναι η εντύπωση που μου αφήνεις εμένα προσωπικά. Ξαναλέω πως δεν σε ξέρουμε, είσαι άγνωστος σε ένα φόρουμ, οπότε σίγουρα τίποτα δεν είναι απόλυτο. Απλά καλό είναι να περιορίσεις και εσύ τις υποθέσεις γιατί όπως έκανες λάθος τώρα με εμάς (και η μικρή Ολλανδέζα σου είπε πως έχει πολύ λίγους φίλους), το ίδιο μπορεί να κάνεις και με τον έξω κόσμο. Δεν το λέω για εκείνους. Για σένα το λέω επειδή αν κάνεις σενάρια στο μυαλό σου άδικα προς εσένα, επηρεάζεσαι αρνητικά. Βάλε κάτω τα θετικά σου και κράτα δίπλα σου αληθινούς ανθρώπους που σε κάνουν να νιώθεις όμορφα χωρίς να χρειάζεται να αμφιβάλλεις για τίποταΑυτά τα ξέρω, με ενδυναμώνει όμως το να τα ξανακούω. . Αυτά από εμένα :)