Ωραια κ πες οτι εχεις κολπικη μαρμαρυγη, τι αλλαζει? Παιρνεις τα φαρμακα σου κ εισαι μια χαρουλα!
Printable View
Ωραια κ πες οτι εχεις κολπικη μαρμαρυγη, τι αλλαζει? Παιρνεις τα φαρμακα σου κ εισαι μια χαρουλα!
Βρε στον γιατρό πηγες;οτι και να σου πουν εδω ο καθένας λέει την δικιά του εμπειρία.αν δεν νιώθεις Καλα πανε στα εφημερεύοντα.
Ακόμα και κολπική μαρμαρυγή να σε πιάνει, δεν πρόκειται να πάθεις τίποτα. Το καλύτερο είναι να πας σε ένα καρδιολόγο και να του το πεις, μήπως βάλεις χόλντερ. Η πεθερά μου που έχει πάντως κολπική μαρμαρυγή, γύρω στα 4 χρόνια, παρόλο που παίρνει χάπια, την πιάνει, ξέρω ότι η καρδιά χτυπάει πάρα πολύ γρήγορα και άρρυθμα, επίσης έχει και πολλές έκτακτες.
Ε αμα εχω απο τα 28 θεμα με τ καρδια σωθηκαμε! Πηγα στο νοσοκομείο οταν τ ένιωσα αλλα ειχε περασει οταν εφτασα στα επειγοντα!κ δε μ ειπαν κατι. Κ χολτερ που εειχα βαλει εκανα μονο εκτακτες.
Μην το σκέφτεσαι ετσι τα κάνεις χειροτερα.εγω είμαι κ σε ψυχολογο και αύριο παω κ σε ψυχιατρο.φοβάμαι αλλά εχω κάνει ενα σκασμό εξετάσεις.Όλα δείχνουν ψυχοσωματικά θέλει κουράγιο καθοδήγηση και να θυμάσαι οτι δεν υπάρχει μαγικό ραβδί.και σε πατερ παω πλέον.εχω κ 2 παιδιά ανησυχω αλλά θα το παλέψω.
Η αλήθεια ειναι πως αυτο με παει πολύ πισω.ειναι τ μονο που φοβάμαι. Ουτε τις εκτακτες φοβάμαι ουτε τπτ αλλο! Κ απο τότε που σταματησα να τα φοβαμαι δε με πιανουν κ πολυ!! Κ να παω παλι να βαλω holter δε θα το πιασει γιατι το κανω μια φορα στο τοσο! Σε αχετες στιγμές! Κ απο μια περιγραφη κάνεις δ μπορεί να ναι σιγουρος! Πάντως κληρονονικοτητα με καρδιά δ εχουμε!!!
Εσυ sav τ ενιωθες ακριβως?
Στείλε mou αμα θες στο [email protected]
Έχει κανείς από εσάς οξυμετρο; και αν ναι, βοηθάει την κατάσταση;
Τι να βοηθησει?να βλεπεις το οξυγονο στο αιμα σου?
Τα περισσότερα οξυμετρα σήμερα δείχνουν, οξυγόνο, παλμούς και πίεση. Ρωτάω λοιπόν με την εξής έννοια, αν νιώθεις ότι περνάς κάποιο επεισόδιο αλλά βάλεις το οξυμετρο το οποίο δείχνει 99 % οξυγόνο, των ακριβή αριθμό παλμών και μια πίεση πολύ μικρότερη από αυτή που νομίζεις ότι έχεις τότε δεν θα ηρεμήσεις κάπως;
Πιεση δεν δειχνουν, τουλαχιστον οσα ξερω αλλα ακομα κ αν εδειχναν δεν θα τα εμπιστευομουν οπως εμπιστευομαι του μπρατσου. Μονο παλμους κ κορεσμο οξυγονου δειχνουν.
Γενικα εμενα το μονο που θα με ηρεμουσε ειναι ενα πιεσομετρο που θα εδειχνε την πιεση πιο κατω αποτι θα νομιζα πως εχω. Παλμους ανα πασα ωρα κ στιγμη ξερω ποσους εχω μιας κ τους εχω μετρησει τοοοοσες πολες φορες ,με μια αποκλιση +-10. Οποτε δεν θα με βοηθουσε ιδιαιτερα ενα οξυμετρο.
Οπότε λες πιεσόμετρο καλύτερα. Εσένα σε έχει βοηθήσει; υπάρχουν φορές που ηρέμησες αφού το χρησιμοποιησες; ρωτάω γιατί θέλω να αγοράσω κάτι που να μου δείχνει τι σκατα συμβαίνει την στιγμή που νιώθω ότι πεθαίνω... Να ξέρω τουλάχιστον τι θα πω στον γιατρό. Επίσης πολλά πιεσόμετρα των 60 και των 80 € δείχνουν μέχρι και τις αρρυθμίες. Θα πέφτουν μέσα λες η...
Μια χαρα ειναι αυτα τα πιεσομετρα των 50-60 ευρω. Κοιτα σε omron κ microlife. Αυτα τα δυο ειναι κορυφαια. Να εχεις ομως στο νου σου οτι μπορει να σου γυρισει μπουμερανγκ. Λιγες φορες αλλα υπαρκτες, ειχα παραπανω πιεση απο αυτο που περιμενα. Πραγμα το οποιο με αγχωσε κ μου την ανεβασε ακομη πιο πολυ! Το καλυτερο ειναι να μην χρησιμοποιεις τπτ. Εμενα μου εχει γινει εμμονη ιδεα κ καθε πρωι κ βραδυ μετραω την πιεση. Αν ειναι χαμηλη, νιωθω καλα. Αν ειναι πιο ψηλη απο αυτο που περιμενω, αρχιζω κ αγχωνομαι. Ειναι λιγο δικοπο μαχαιρι.
Ευχομαι τα καλυτερα σε οτι επιλεξεις! Μην μασας, ολα ειναι στο μυαλο!
Εγω Όταν αγχώνομαι παω στο φαρμακείο κ ζητάω να μου πάρουν την πίεση με το κλασικό.είναι το καλύτερο.και ζητάω να το κρατησουν λίγο παραπάνω μπας κ ακουσουν αρρυθμίες
Κάνω κρίσεις πανικού απο 20 χρονών, τις ξέρω. Αυτές δεν είναι το ίδιο. Τότε νόμιζα ότι θα πάθω καρδιά τώρα το αίσθημα που έχω είναι ότι θα πάθω εγκεφαλικό. Εδώ και 10 μέρες έχω πάθει οσφυαλγία απο ένα προβλημα χρόνιο με τη μέση μου που έχω. Φοβάμαι να πάρω φάρμακα επειδή τα αντιφλεγμονώδη ανεβάζουν την πίεση κι εγώ κάνω μια μικρή υπέρταση νευρική φύσεως οπότε το αντιμετωπίζω συμπτωματικά. Προχθές που έγραψα ήμουν στο δρόμο κι ένιωθα φριχτους πόνους στη μέση, νόμιζα πως θα λιποθυμήσω, αυτό μου έφερε μια γενικότερη αδιαθεσία άρχισα να ιδρώνω, να με πίανει ταχυπαλμία μέχρι να φτάσω σπίτι μου νόμιζα θα πεθάνω. Με τα πολλά αποφάσισα να πάρω φάρμακο αλλά νιώθω να μου φέρνει ζαλάδα, φοβάμαι να πάρω την πίεση μου. Λέτε να είναι η ιδέα μου;; Κι ο πόνος στη μέση -μέχρι το πόδι- δεν έχει περάσει.
Τι να σου πω!; πέρασα μια εβδομάδα χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα και εχθές, λίγο η πολύ ζέστη λίγο η πολύ δουλειά, ήμουν χάλια όλη μέρα. Εμένα το πρόβλημα μου είναι η κόπωση. Την φοβάμαι. Ίσως εξαιτίας του ότι όλο αυτό άρχισε μετά από σωματική και ψυχολογική πίεση μηνών. Όταν λοιπόν κουράζομαι έστω και λίγο έχω ταχυπαλμια, αίσθημα παλμών, έκτακτες, αστάθεια, ρεύμα σε όλο μου το σώμα, τάση λιποθυμίας κτλπ. Έχω ψάξει καρδιά, θυρεοειδή, βιταμίνες και πολλά άλλα στα οποία θα μπορούσε να οφείλεται όλο αυτό και είναι όλα άριστα. Επειδή λοιπόν μέχρι να κερδίσω το Τζόκερ πρέπει να δουλεύω, σκέφτομαι να πάω να μου γράψουν κανένα Φαρμακο. Είμαι εντελώς αντιθέτως με τα φάρμακα, ακόμα και με τα ντεπον, αλλά δεν πάει άλλο.
Καλησπερα σε ολους τους..εχμμμμμ αρρυθμους να πω? :-) Ειμαι 34 χρονων και εχω πολλες εκτακτες κοιλιακες αρρυθμιες. Οταν λεω πολλες εννοω πολλες! Το τελευταιο holter που εκανα εδειξε 15000 αρρυθμιεςτην ημερα. Ηταν ελαχιστες οταν ξεκινησαν στα 27 μου και οσο πανε και αυξανονται. Περυσι οταν αρχισαν να αυξανονται αισθητα μπηκα στο νοσοκομειο και μου εκαναν γενικο chek up. Ολα καλα ειπανε..Απλα η μορφολογια της καρδιας ειναι τετοια που "δινει" ρευμα και απο ενα αλλο σημειο και ετσι δημιουργουνται οι εκτακτες.Δοκιμασα διαφορους β αναστολεις αλλα μου εριχναν πολυ τους παλμους και δεν μπορουσα ουτε να δουλεψω.Τωρα παιρνω 1/4 concor 5mg. Η ψυχολογικη μου δοση οπως λεει και ο καρδιολογος μου. Στραφηκα και στη λυση του ablation αλλα κανενας γιατρος δεν ηθελε να με βαλει στο χειρουργειο γιατι οπως ολοι ειπαν "δεν πειραζουμε μια υγιη καρδια γιατι μπορει γινουν χειροτερα τα πραγματα". Βεβαια κανενας δεν μου εγγυαται οτι αυτος ο μεγαλος αριθμος αρρυθμιων μελλοντικα δεν θα δωσει καποιο αλλο προβλημα.. Ειχα κοψει το καπνισμα για ενα χρονο αλλα το ξαναρχισα. Γυμναστικη δεν κανω γιατι πιστευω οτι θα "μεινω" στον τοπο..Μια φορα τον χρονο κανω καρδιολογικο ελεγχο και συνεχιζω να ζω με αυτη την αρρυθμη καρδια..Σκεφτομαι να επισκεφτω καποιο ψυχιατρο μηπως και προσεγγισω αλλιως το προβλημα μιας και παθολογικα δεν υπαρχει κατι στην καρδια. Το μονο σιγουρο ειναι οτι πρεπει να μαθουμε να ζουμε με αυτο και ισως καποια στιγμη επανελθει στους ρυθμους της η αγαπημενη μας καρδουλα..
Καλησπέρα και καλός όρισες στο <club>. Τι να πώ, όταν διάβασα πόσες έκτακτες έχεις, έπαθα πλάκα, χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω. Αυτό που ήθελα να σε ρωτήσω είναι όλες αυτές τις έκτακτες που έχεις τις καταλαβαίνεις και αν ναι, ειλικρινά πώς αντέχεις; Εγώ λίγες κάνω σε σχέση με εσένα, και νομίζω ότι πεθαίνω. Για το ablation πρώτη φορά ακούω πώς δεν σε αναλαμβάνει κανένας. Με τόσες πολλές έκτακτες, συνήθως προτείνουν τη λύση του ablation.
Καλησπέρα σε όλες και όλους! Σήμερα το πρωί με χτύπησαν δύο δυνατά φτερουγισματα. Το πρώτο με έκανε να μου κοπεί η ανάσα και να μουδιασω ολόκληρος. Με το που πείρα ανάσα με χτύπησε και το δεύτερο, εκεί τα έχασα εντελώς. Ένιωσα ένα μεγάλο κενό στο στήθος και κόμπο στον λαιμό, μου κόπηκαν τα πόδια εντελώς. Έχω πάντα μαζί μου ιντεραλ αλλά δεν πήρα. Μίλησα με τον γιατρό μου στο τηλ και μου είπε πως σύμφωνα με όσα του περιεγραφα πρόκειται για έκτακτες υπερκοιλιακες και πως αν με ξαναπιάσουν να πιω ένα τέταρτο ιντεραλ. Ρε παιδιά τι στο διαολο γίνεται. Έχω κάνει ένα σωρό εξετάσεις και όλες καθαρές. Με έχουν δει όλοι οι καρδιολογοι του νομού και μου λένε δεν έχω κάτι πέρα από εκατό έκτακτες που έδειξε 48ωρο holder. Τι άλλο να κάνω μου λέτε;
Υ. Γ. :πρόσφατα με είδε γαστρεντερολογος και μου είπε ότι έχω νεύρωση στομάχου. Μπορεί η νεύρωση να δημιουργήσει στον θώρακα μια τέτοια αίσθηση που να μοιάζει με αρρυθμία κτλ;;;
καλημέρα σε όλους
μια φράση μόνο έχω να πω..... υποφέρω απίστευτα από έκτακτες..... κάθε έκτακτη πόνος στο στήθος και προς το στομάχι, άπειρα καρδιογραφηματα τεστ κοπώσεως Holder (δείχνει απο 300-900) εκτακτες
πρόσφατα έκανα υπέρηχο και έδειξε ότι η αριστερη μερια της καρδιας μου ειναι λιγο μεγαλύτερη απο το κανονικό και εχω και μια ελαφρας μορφη αορτικη ανεπάρκεια ... εχω τρελαθει απο το φόβο. Εννοειται οτι δεν ζω πλέον είμαι σε μια διαρκή καταθλιψη..
αυτά για να μπαίνω κι εγώ στο κόλπο
Εγώ έχω πολλές ταχυκαρδίες.
Παίρνω xanax effexor kai zyprexa μου έβαλε και αντιψυχωσικο ο γιατρός
Κάποιος κάτι παρόμοιο??
Προβλήματα στο στομάχι μπορούν να δημιουργήσουν δυσφορία στο στέρνο, άστατο καρδιακό ρυθμό και να νομίζεις πως παθαίνεις καρδιακό επεισόδιο. Η γαστροοισοφαγική παλινδρομηση το ίδιο. Εγώ πάθαινα χρόνια κολικούς χολής και νόμιζα ήταν το στομάχι μου, να πονάω ώρες και να χτυπάει ο πόνος στην πλάτη. Αν δεν ήξερα στα σίγουρα πως είναι καλά η καρδιά μου (καθώς είχα παλαιότερα σοβαρό πρόβλημα που το φτιάξαμε) θα είχα πάει στα εφημερεύοντα, και ας είναι δεξιά η χολή.
κάθε μερα 18.45 στο star o πρωτος κυκλος
πως εισαι Μαρια μου
πως ειστε ολοι μετα απο την περιοδο των διακοπων?
Καλησπέρα σε όλους
Εδώ και κανένα μήνα έχω κάτι αρρυθμίες Αστα να πάνε
Εκεί που χτυπάει η καρδιά ξαφνικά χάνει χτυπο και γίνετε όλη μέρα και φοβάμαι παρά πολύ
Αύριο θα πάω καρδιολόγο
Γεια σας παιδια πηρα την αποφαση να μπω και εγω στην παρεα σας μιας και ειμαι και εγω παθουσα.Ταλαιπωρουμαι αρκετα χρονια απο αυτες τις ατιμες εκτακτες συστολες εχουν γινει η καιθημερινοτητα μου με συντροφεβουν συνεχεια εκει που φευγουν για λιγο τουπ με ξαναθυμουνται,βεβαια δεν τις βγαζω και εγω απο το μυαλο μου συνεχεια το σκεφτομαι,νιωθω διαρκως φοβο ανασφαλεια.Προσπαθω να μην το βαζω κατω αλλα καποιες φορες με ξεπερνα με αποτελεσμα να οδηγουμε σε κριση πανικου.Εχω κανει πολλες εξετασεις ολοι μιλανε για ενα απλο φυσημα που ειναι λενε ακινδυνο και το εχουν πολλοι ανθρωποι.Πριν ενα χρονο νοσηλευτικα για τρεις μερες στο υγεια και υστερα απο σειρα εξευτασεων βρεθηκε οτι το φυσημα αφορα τη μεσοκολπικη επικοινωνια η διαγνωση ηταν "ανοιχτο ωοειδες τρημα PFO ". Ο γιατρος μου ειπε οτι ειναι ευρημα σε υγιεις καρδιες πολλων ανθρωπων και οτι δεν ειναι απαραιτητο οτι ευθυνεται αυτο για τις αρευθμιες.Ο μονος κυνδινος μου ειπε οτι επειδη το αιμα λιμναζει στη συγκεκριμενη περιοχη και παλλινδρομει λογω της μικρης τρυπουλας που υπαρχει μπορει σπανια να δημιουργησει μικρο-θρωμβους και να πανε στο κεφαλι και να δημιουργησουν εγκεφαλικα επεισοδεια που ειναι πιθανο να μην γινουν αντιληπτα.Μου εκαναν μαγνητικη για αυτο το λογω και ηταν καθαρη.Μου ειπε αν θελω που και που να πινω ενα salospir για να αραιωνει το αιμα και τιποτα αλλο.Οσο για τις αρρυθμιες δεν εκανε λογο εβαλα holder kαι βρεθηκαν καποιες κοιλιακες συστολες και μου ειπε οτι ειναι πολυ λιγες και οτι ολοι κανουμε και να ηρεμησω και θα φυγουν απο μονες τους αλλα αυτες δεν φευγουν η φευγουν για λιγο και μετα νατες παλι.Και κατι τελευταιο οταν εχω τις εκτακτες εχω και εντονο φουσκωμα στο στομαχι μαζι με πολλα υγρα σαν να εχω πετρες .οταν εχω εκτακτες εχω και αναστατι στομαχι και το αντθετο.εκανα γαστροσκοπιση πριν δυο μηνες καθαρη και αυτη!Δεβ ξερω τι να κανω υποφερω ειδικα τις μερες που τις νιωθω εντονα!Μου χαλανε την καθημερινοτητα χανω το γελιο μου την ορεξη για ζωη ΦΟΒΑΜΑΙ.Υπαρχει αλλος με διαγνωση PFO?τωραε προβληματιζει και αυτο. Φιλια σε ολους καλο κουραγιο σαν νιωθω....