σορρυ τωρα αντιληφθηκα οτι το θεμα ειναι παλιο...
Printable View
σορρυ τωρα αντιληφθηκα οτι το θεμα ειναι παλιο...
Ωραια τα λες ανξιους, συμφωνω μαζι σου στο κομματι της υιοθεσιας, ωστοσο στη πραξη ειναι πιο ευκολη η διαδικασια να μεινει εγκυος μια γυναικα απο εξωσωματικη παρα να υιοθετησει μονη της παιδι. Υπαρχουν ατεκνα ζευγαρια που περιμενουν χρονια με γραφειοκτατια πανω στη γραφειοκρατια πανω στη γταφειοκρατια για να υιοθετησουν, φαντασου μια γυναικα μονη απεναντι στην βαρια αργοκινητη ελληνικη νομοθεσια.... Η εξωσωματικη δυστυχως η ευτυχως ειναι πολυ πιο προσβασιμη σε οποιον θελει να κάνει παιδια. Επισης ενα καλο ειναι πως η Ελλαδα δεν εχει πολλα ορφανα, αυτη ειναι μια καλη στατιστικη σε συγκριση με αλλα μερη του κοσμου. Εκτος και αν την δει οποιος θελει παιδια Αντζελινα Τζολι και αρχισει τα ταξιδια στις Αιθιοπιες. Που ειναι ακριβο "σπορ" και αυτο μακραν οχι για ολους.
Επισης καταλαβαινω το επιχειρημα σου οτι γιατι να το κανεις οταν υπαρχουν τοσα παιδια που χρειαζονται μια οικογενεια αλλα ειναι λογικο σφαλμα...δεν μπορει ενας ανθρωπος να ειναι υπευθυνος για ολο βαρος του κοσμου. Με την ιδια λογικη θα επρεπε να νιωθω τυψεις και οτι ειμαι εγωιστρια επειδη πχ θελω συγκατοικο και δεν παιρνω στο σπιτι μου εναν αστεγο. Τοσοι και τοσοι ανθρωποι ειναι στο δρομο και χρειαζονται ενα σπιτι.
Με κανει εγωιστες η κακους ανθρωπους αυτο; Δεν νομιζω.
Ειναι αξιοθαυμαστο πραγμα η υιοθεσια αλλα δεν ειναι κακος ανθρωπος η εγωιστης οποιος δεν το κανει. Εχει δικαιωμα να βιωσει τη μητροτητα στο σωμα της και θελει να ειναι καλος γονιος και να δωσει αγαπη στο παιδι της. Που ξερεις μπορει αυτο το συγκεκριμενο παιδι οταν μεγαλωσει να μαζεψει ολους τους αστεγους και να τους δωσει δουλεια η να υιοθετησει πεντε παιδια και να βοηθησει αλλα δεκαπεντε.
θελω και εγω να γινω μανα.... ακου εκει μονο οι γυναικες να κανουν παιδια... αυτό είναι ρατσισμος
Δικιο εχεις αλλα νομιζω το ολο επιχειρημα της (ας με διορθωσει αν κανω λαθος) ειναι οτι γενικα γιατι να καταφυγεις σε τεχνητα μεσα συλληψης οποια και αν ειναι αυτα απο τη στιγμη που υπαρχει η υιοθεσια.
Αλλα με την ιδια λογικη γιατι να κανουν και ζευγαρια παιδια και να μην υιοθετουν; Λεω εγω τωρα...
το ειπα, γιατι το βασικο επιχειρημα ηταν το ποσο επιζημιες για την υγεια και την ψυχολογια ειναι οι ορμονοθεραπειες που συνεπαγονται μια εξωσωματικη.
αμ ΔΕΝ ειναι τεχνητο μεσο συλληψης ο δοτης.
φυσικοτατο ειναι.
κατα τα αλλα συμφωνω οτι το επιχειρημα περι υιοθεσιας ισχυει εξισου και για ζευγαρι που θελει παιδι, οχι μονο για ζευγαρι που δυσκολευεται, η για γυναικα μονη.
ποιος σας ειπε οτι η σπερματεγχυση πετυχαινει???
το 98% αποτυγχανει! γι αυτο τελικα παιρνουν σπερμα κ ωαριο κ κανουν εξωσωματικη..
εστω με σπερματεγχυση.. παλι το ιδιο αποτελεσμα εχει, ενα δικο σου δημιουργημα..
οκ...σορρυ αλλα εμενα αυτα ειναι τα πιστευω μου, το θεωρω πολυ εγωιστικη πραξη, χωρις παρεξηγηση, εγω ετσι πιστευω οκ?
μπορεις κ να μην υιοθετησεις καν ενα παιδι, αλλα να προσεχεις ενα παιδι ως αναδοχος γονιος ή κηδεμονας..
το να χαρισω ενα πλασμα καινουριο στην κοινωνια αυτη, που ειναι σαπια προσωπικα δεν μου δινει καποια ικανοποιηση, παρα μονο λυπη για το νεο πλασμα που θα φερω στον κοσμο..
σορρυ απλα εμενα αυτες ειναι οι πεποιθησεις μου πλεον κ δεν αλλαζουν.
εχω δει πολυ πονο σε ορφανα παιδια κ βασανισμενα κ αλλαξα..
καποτε ηθελα πολυ να κανω ενα παιδι..
πλεον δεν θελω να κανω παιδι, θελω να βοηθησω αυτον τον κοσμο μπας κ σωθει τιποτα...σορρυ.
κ επειδη ειδα πολυ τον πονο σε ορφανα παιδια μου εχει δημιουργηθει μια να το πω, καπως πιο κομψα... δυσφορια ως προς τις γυναικες που προπαθουν με χιλια μεσα, πεθαινουν απο την ορμονη , φουσκωνουν, γινονται σαν μπαλονια για να κανουν ενα ΔΙΚΟ τους παιδι..
θα ελεγα οτι πλεον καπως με θυμωνει ολο αυτο..
οπως με θυμωνει κ η ολη διαδικασια της υιοθετησης που παιδια περιμενουν να υιοθετηθουν ή υποψηφιοι γονεις περιμενουν επισης στην ουρα για να παρουν ενα παιδι..
με θυμωνει αυτη η συμπεριφορα οταν ο κοσμος ολος καιγεται κ οι γυναικες δινουν εκατομυρια για να κανουν ενα παιδι..
δανειζονται, κλαινε, απογοητευονται, σκεφτονται μονο την παρταρα τους στην ουσια για να ικανοποιησουν το εγω τους!
να κανουν ενα παιδι με εξωσωματικη...
προτιμω να ειμαι μανα ολου του κοσμου παρα ενος παιδιου...
απλα επειδη ειναι δκο μου, με θυμωνουν κ οι γυναικες που εχουν ενα παιδι κ δεν δινουν ενα κομματι ψωμι σε ενα ορφανο, παρα κοιτανε μονο το δικο τους παιδι να τα εχει ολα, να του παρουν κινητο να μην νιωθει κ κομπλεξικο, να του κανουν ολα τα χατηρια, να του παρουν τα καλυτερα παπουτσια κ στο διπλανο σπιτι ενα παιδι δεν εχει καν να φαει..
οχι ετσι δεν θα διορθωθει ποτε ο κοσμος, ο ανθρωπος θα εξακολουθει να γενναει εγωιστες κ παλιανθρωπους, πλασματα υπερεγωιστες που το μονο που θα τους νοιαζει θα ειναι η δικη τους προσωπικη αναπτυξη..
σορρυ αλλα παιδι σε αυτην την κοινωνια δεν θα θελα με τιποτα να φερω...
Καταλαβαινω το σκεπτικο σου ανξιους...αλλα και παλι, που να χτυπαμε το κωλο μας κατω το αναπαραγωγικο ενστικτο στον ανθρωπο ειναι εξισου εντονο με το να φας για να επιβιωσεις. Μπορεις πχ θεωρητικα να βαρας μονο ενεσεις με θρεπτικα στοιχεια για να προατατευεις το περιβαλλον και να ζεις καλα, αλλα πως να το κανουμε, εχεις το εξελικτικο ενστικτο να αναζητας και να απολαμβανεις την τροφη. Ελεος που ειναι εγωισταροι και απαισιοι και παλιανθρωποι οσοι θελουν να βιωσουν στο κορμι τους τη μητροτητα. Αυτο ειναι η ανθρωπινη φυση. Και πως να το κανουμε, ειναι ενστικτο το να θες να διαιωνιστουν τα δικα σου γονιδια.,οχι του γειτονα.
Ειναι αξιοθαυμαστο το πως μπορουν να δωσουν αγαπη οι θετοι γονεις μιας και εχουμε συνειδηση και πνευματικες ικανοτητες ενα σκαλοπατακι παραπανω απο τα ζωα που μας επιτρεπει να νοιαζομαστε και για τον γειτονα και για τον κοσμο ολο, αλλα πως να το κανουμε, ζωα ειμαστε κι εμεις, ζωντανοι οργανισμοι. Πως μπορεις να κατακρινεις καποιον για τη φυση του;
Υπεροχα τα οσα λες με το να νοιαζεσαι και να δινεις και να προσπαθεις να περιοριζεις τον πονο και την αδικια που ηδη υπαρχει στον κοσμο αλλα εμενα με θυμωνει που κατακρινεις τοσο οποια γυναικα το θελει. Στο κατω κατω εχεις σκεφτει οτι ολο αυτο το λουκι με τις εξωσωματικες μπορει να κρυβει υποσυνειδητα αυτοτιμωρητικα σκεπτικα; Οτι θα πιασει η εξωσωματικη και θα γινω μανα αν το αξιζω μονο και αμα δε πιασει ισως δε το αξιζω τελικα/δεν ειμαι ικανη? Αμα σκεφτεσαι ετσι και υιοθετησεις κι ολας ποσο ευκολο πιστευεις ειναι να το διαχειριστεις? Μπορει και να θεωρει οτι βλαστημει απεναντι στη φυση ξερω γω, οτι θα του γαμησει του υιοθετημενου παιδιου τη ψυχολογια. Εδω η νυφη μου γεννησε και το κοιταζε το παιδι της σα ξενο και ελεγε οτι ειναι αχρηστη και ακαταλληλη για αυτο τον ρολο (καλα παιζει και η επιλοχειος), αλλα σκεψου να ειχε υιοθετησει κι ολας;
Το να φερεις ενα βιολογικο σου παιδι στο κοσμο ειναι γιγαντιαια βαρια ευθυνη αλλα το να διαπαιδαγωγησεις ενα αλλο παιδι στον ιδιο σκατα κοσμο δεν ειναι? Εκει και αν ειναι πιο βαρια μαλιστα η ευθυνη.
Μπραβο σου αμα θελεις να υιοθετησεις και εχεις τη δυναμη αλλα δεν ειναι ολοι οι ανθρωποι τοσο διαφωτισμενοι και υπερανω των ενστικτων τους.
Επισης διαφωνω με το σκεπτικο οτι "δεν θα ηθελα να φερω παιδι σε αυτη τη κοινωνια". Αυτο υποννοει οτι τι; Εσυ δεν εισαι κοινωνια; Δεν εισαι κομματι της; Εισαι υπερανω και δε σε αγγιζουν τα προβληματα της και δε φταις κι εσυ για αυτα; Γιατι μπορει να φταις με το τι κανεις αλλα μπορει και να φταις με το τι ΔΕΝ κανεις. Αμα ειναι το ατομο μαγκας εγω λεω να φερει παιδι σε αυτη τη σαπια κοινωνια και να το μεγαλωσει ετσι ωστε να μην εχει αυτος ο ανθρωπος να φοβηθει κατι απο το κοινωνικο κατεστημενο, αλλα το κοινωνικο κατεστημενο να εχει να φοβηθει απο αυτον. Η αλλαγη σε μεγαλη κλιμακα δεν ερχεται με το να αλλαξει ενας ανθρωπος στο φασμα της ζωης του και απλα να διαδωσει τα οσα εμαθε στους γνωστους του (καλο και αυτο φυσικα). Η αλλαγη ερχεται κυριως με το να αλλαζουν οι γενιες...να στο πω χυμα με το να πεθανουν οι σκατανθρωποι και να γεννηθουν και να διαπαιδαγωγηθουν σε καθε γενια ολο και λιγο καλυτερα οι επομενοι. Ε κατα ειρωνια αμα οι ευσυνειδητοι ανθρωποι που ειναι στα συγκαλα τους και σκεφτονται μα και μου και μηπως δε πρεπει να κανω παιδια ηδη εχουμε υπερπληθυσμο και πεινα και μπλα μπλα και δεν αναπαραγονται, ποιοι νομιζεις θα το κανουν αβερτα κουβερτα? Ποιοι θα ειναι η πλειοψηφια? Και πως θα διαμορφωσει αυτη η πλειοψηφια τη κοινωνια? Οχι με τον καλυτερο τροπο φυσικα, πολλαπλασιαζοντας την ασυνειδητοτητα και την αδιαφορια. Και μετα εσυ και καθε εσυ λες ασε που να κανω παιδια σε αυτη τη σκατα κοινωνια και ουτω καθεξης...Εεεε καπου πρεπει να σπασει αυτος ο φαυλος κυκλος.
Και το αν ειναι εγωιστης η οχι ο αλλος δεν μπορει να κριθει απο το μεσο με το οποιο απεκτησε παιδι. Μπορει μια μητερα που εκανε εξωσωματικη με κινητρο τα παραπανω αυτοτιμωρητικα σκεπτικα να ειναι εξαιρετικη και δοτικη και καθολου εγωιστρια.
Αντιστοιχα μια γυναικα που υιοθετησε μπορει να ειναι εγωιστρια και πολυ μαλιστα. Μπορει να το εκανε ως εσχατη λυση, και να πηγε να πηρε ενα παιδακι ετσι για να παιζει...η υπαρχουν περιστατικα στο εξωτερικο οπου υιοθετουν ενα ματσο παιδια μονο και μονο για τα επιδοματα και τα εχουν χεσμενα τα παιδια η τα βαζουν να δουλευουν στα αγροκτηματα τους.
Οποτε δεν βλεπω καθολου καμια συναρτηση οπου εξωσωματικη=εγωισμος και υιοθεσια=αλτρουισμος.
ΤΙ ΝΑ πω..μονο σε μενα δεν υπαρχει αυτο το ενστικτο αναπαραγωγης..προφανως ανηκω σε αλλο ειδος...
κ οταν το θελησα, δεν ηταν ξεκαθαρη επιθυμια, ειχε μεσα "πρεπει", του στυλ, ειμαι 35 εγω ποτε θα γινω μανα??
στην ουσια τα παιδια τα βαριεμαι αφανταστα, δεν αντεχω ευκολα την φροντιδα τους κ την κουραση που απαιτειται...
δεν μαρεσουν τοσο πολυ οσο τα ζωα για παραδειγμα..
μολις ζω σκυλο λυγιζω.. μολις δω παιδι μου ειναι παντελως αδιαφορο....
τι να πω..μαλλον στην προηγουμενη μου ζωη ημουν σκυλος, δεν εξηγειται.
η κοινωνια, επαναλαμβανω κ πιστευω θα γινοταν ακομα καλυτερη αν ολα αυτα τα εκατομμυρια που τρωνε οι γιατροι στις εξωσωματικες...δινοντουσαν να ταιστουν 5-6 ορφανα απο καθε γυναικα...
αυτο ηθελα να πω..
ακουγεται ακραιο.. αλλα θεωρω πως αυτο θα ηταν σωστοτερο για μενα τουλαχιστον..
ναι κ θεωρω μεγαλη πατατα να κανει καποια γυναικα εξωσωματικη εφοσον η φυση της δεν το θελησε..
συγχωρα με που εχω αυτες τις αποψεις... αλλα αυτες εχω κ δεν αλλαζουν.
ο καθενας με την αποψη του.
εχεις επισης διαβασει για τα τοσα παιδια που ερχονται στον κοσμο με εξωσωματικη,αργοτερα μετα απο καποια ετη, ποσα προλβηματα γενετικα παρουσιαζουν?
εχεις ασχοληθει λιγο με αυτο? εννοω να διαβασεις οτι τα παιδια του σωληνα τα οποια ειναι αποτελεσμα, οχι φυσικης συλληψης , αργοτερα ως ενηλικες παρουσιαζουν πολλα προβληματα στο dna τους?
αν ηταν ετσι τοτε, στην φυση ολοι θα εκαναν παιδια με εξωσωαμτικη μονοι τους κ δεν θα υπηρχε η παραδοσιακη οδος.
γιατι βλεπεις ενα σωρο παιδια να εχουν νοιητικη στερηση?να ειναι δυσλεκτικα , να τρεχουν οι γονεις στους λογοθεραπευτες κ στα ειδικα σχολεια πιστευεις?
θεωρεις οτι η τεχνητη γονιμοποιηση ειναι κατι το οποιο δεν εχει συνεπειες αργοτερα??
καπως ετσι εκφυλιζεται το ανθρωπινο ειδος..
κ τα παιδια που γεννιουνται απο εξωσωματικη θα κανουν αλλα παιδια, που στο dna τους θα φερουν ολες τις προβληματικες συνεπειες τις τεχνητης γονιμοποιησης.
διαβασε λιγο για τα παιδια που ειναι προιοντα εξωσωματικης, ποσο κινδυνευουν απο αυτισμο κ καρκινο οταν γινουν ενηλικες...καθως κ για τις ψυχικες παθησεις....