ΑΝΥΠΑΝΤΡΗ ΜΗΤΕΡΑ ΑΠΟ ΔΟΤΗ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ - Page 37
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 37 of 42 FirstFirst ... 273536373839 ... LastLast
Results 541 to 555 of 626
    Banned
    Originally posted by lisa71
    Krino, σήμερα είσαι πολύ ανθρώπινος...

χμμμ... λες ε?
    Απλα διαβαζω εκ νεου το θεμα οπως ανεκυψε,
    και θεωρω οτι ακομα και εδω μεσα, εχεις γινει καπως σαν σακος του μποξ....
    (φανταζομαι οτι εξω μπορει να ειναι και χειροτερα, και να εχεις ακουσει τα χιλια μυρια.... :D )

Προσπαθησα να δω το θεμα, με τα δικα σου ματια και με τις δικες σου αγωνιες.
    Πιστευω οτι δεχεσαι συναισθηματικες πιεσεις και ετσι εγκλωβιζεσαι σε μια αμυντικη κατασταση με αποτελεσμα να βγαζεις ενα προφιλ μιας φτηνης εγωιστριας που την νοιαζει μονο η παρτη της και η ικανοποιηση των δικων της αναγκων αδιαφορώντας για οποιες ενδεχόμενες αναγκες θα εχει το παιδι που θα γεννησεις.

Εκτιμω οτι δεν ειναι ετσι, εκτιμω επισης οτι ολες αυτες οι πιεσεις σε εχουν φερει σε ενα σημειο που να σε κανει να μπερδευεις αυτο που θελεις να πετυχεις.
    Αν ειναι δυνατον μια γυναικα σε μια τετοια ηλικια οπως εσυ, που εχει περασει αρκετα να θελει να κανει ενα παιδι και να μην θελει το καλο του...!

Για αυτο στο τελος κατεληξα σε αυτο το συμπερασμα:
    Οι αναγκες του παιδιου που θα κανεις, ειναι αδυνατον να περνανε απο τις αναγκες τις δικες σου, για αυτο κατεληξα σε αυτο που σου ειπα: Να αποσυνδεσεις το ενα με το αλλο θεμα.
    Αλλο ζητημα το οτι θα αποκτησεις παιδι και αλλο ζητημα το οτι θα αποκτησεις συντροφο (αν αποκτησεις...)

Σε οσους στεκονται επικριτικα απεναντι σου με τετοια σταση,
    να απαντας, οτι το καθε πραγμα θα γινει οταν ερθει η ωρα του.
    Το πιο σωστο σεναριο βεβαια (για να ξερουμε και πιο ειναι το σωστο) ειναι οταν γεννηθει το παιδι, στην συνεχεια της ζωης σου να βρεθει και ενας ανθρωπος που θα συμπληρωσει απολυτως το παζλ και να γινεται μια ευτυχισμενη οικογενοια.
    Κανενα εμποδιο δεν υπαρχει μπροστα σου για να πετυχεις ΚΑΙ αυτο.

Δουλεψε τα ξεχωριστα οπως σου ειπα,
    και θα βγεις νικητης...!

Banned
    Originally posted by RainAndWind
    Την υποκατάσταση του πατρικού ρόλου θα μπορούσε να την αναλάβει κάποιο συγγενικό μέλος,που θα το επιθυμεί,πχ ένας αδερφός της lisa,λέω τώρα για παράδειγμα.

μα δεν καταλαβαινεις οτι αυτος ειναι ενας φαυλος κυκλος που δεν βγαζει πουθενα?

Γιατι θα πρεπει να βγει παγανια η καθε λιζα, να αναζητησει υποκαταστατα?
    Γιατι η καθε λιζα με αυτες τις επιλογες δεν εχει δικαιωμα να τα κανει οπως αυτη νομιζει καλυτερα και μπορει να τα διεκπεραιώσει?
    Γιατι να μην ψαξει με ηρεμια καποια στιγμη τον συντροφο που θα επιλεξει και θα θελησει να παρει μονος του αυτο τον ρολο?

Γιατι τελικα πρεπει να υπαρχουν δεκαδες συνθηκες που πρεπει να ικανοποιηθουν αυστηρα με καποια σειρα?

Με αυτο το σκεπτικο,
    δεν θα καναμε ουτε μισο βηματακι στη ζωη μας, ακομα και στο να βγουμε εξω απο το σπιτι μας, γιατι μπορει να κρυωσουμε....

Banned
    αληθεια λιζα,
    και με ολο το θαρρος,
    περασε ενας χρονος που το αποφασισες.....

δεν προχωρησες ολο αυτο το διαστημα σε μια διαδικασια?
    φανταζομαι οτι δεν εχεις λογους να το αφηνεις και να περναει ο χρονος ε?

Senior Member
    Ε μα ναι,το αναφέρω Κρίνο για όσους σφόδρα ανησυχούν για την έλλειψη.Εγώ δεν ανησυχώ καθόλου.Μην ξεχνάς ότι μεγάλωσα σε μία αγία διάδα,οπότε την απομυθοποίησα εκ των έσω.;)Φυσικά ο σάκος του μποξ,εεε,η lisa,λολ,έχει το δικαίωμα να στηρίξει την κάθε της συνειδητή επιλογή,εφόσον αυτή έχει μέσα της κατασταλάξει.Και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να τη στηλιτεύσει,γιατί μιλάει εκ του ασφαλούς,ή γιατί θεωρεί πως κατέχει καλύτερα τη συνταγή.
    Και της εύχομαι τα καλύτερα.:)
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    Originally posted by lisa71
    Originally posted by alexandros3
    Αν το βρήκες μεγαλόστομο τότε απλώς πες ότι πέτυχα στην περιγραφή :)
    Η πραγματικότητα δεν σε δικαιώνει.

Και γω είδα αυτή την εκπομπή της Όπρα και διαβάζω το περιοδικό της, το Ο. Μου έκανε εντύπωση πως αυτά τα παιδιά, αν και \"ακρωτηριασμένα\", είναι φυσιολογικότατα σε εμφάνιση και συμπεριφορά. Δηλαδή δεν διάβασα κανένα άρθρο στο διαδίκτυο να λέει πως πέσανε στα ναρκωτικά, έγιναν ληστές ή δεν ξέρω τι άλλο. Αυτό για μένα σημαίνει πολλά. Σημαίνει πως τα παιδιά αυτά μεγάλωσαν σε νορμάλ συνθήκες και γι΄αυτό αναπαράγουν νορμάλ συμπεριφορά.

Οι αδερφοί Ξηροί, από θεούσικη και πολύτεκνη οικογένεια, ήταν οι καλύτεροι μακελλάρηδες.

Επίσης επαναλαμβάνω, γιατί δεν μου απαντήσατε. Αν ήταν τόσο κακό η απόκτηση τέκνου από άγαμη μητέρα μέσω εξωσωματικής, γιατί το επιτρέπουν?

Και κάτι ακόμη. Ποιοί θα κρίνουν για το ποιοι θα γονιμοποιηθούν και ποιοι όχι. Αυτο είναι ανθρώπινο δικαίωμα. Όπως μια μάνα στην Γκάνα ή στην Ερυθραία κάνει 14 παιδιά για να ζήσουν τα 2 λόγω ασιτίας έτσι και γω επιλέγω την μητρότητα. Γιατί δεν κάνουν βαζεκτομές ή απολινώσεις σαλπίγγων στους αφρικανούς, στους πολύτεκνους, στους φτωχούς, στους πάσχοντες από έιτζ κτλ? ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ. ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ.
    για να ειναι δυστυχισμενος ενας ανθρωπος δεν χρειαζεται να ειναι ουτε κλεφτης ουτε δολοφονος, φανταζομαι το ξερεις αυτο...

οσο για την απαγορευση.
    φανταζομαι οτι δεν απαγορευεται για τους λογους που αναφερεις στο τελος.
    γιατι ολες εχουν δικαιωμα στην μητροτητα ειτε εχουν τις προυποθεσεις ειτε οχι, καμια προληπτικη εξεταση δεν γινεται σε κανεναν, και μονο ΕΑΝ εκ των υστερων αποδειχθει κακος γονιος (ανδρας η γυναικα), μπορει να του στερηθει το σχετικο δικαιωμα..
    αυτο ομως δεν σημαινει οτι θα επρεπε καποιος να αποφασιζει για μια μελλοντικη ζωη μη λαμβανοντας υποψη τις καλυτερες συνθηκες για την ζωη αυτη. και μιλαμε για θεμελιωδη πραγματα οπως η υπαρξη ενος πατερα, οχι για περιουσιες και σπαρτα.

Banned
    Originally posted by Remedy

φανταζομαι οτι δεν απαγορευεται για τους λογους που αναφερεις στο τελος.
    γιατι ολες εχουν δικαιωμα στην μητροτητα ειτε εχουν τις προυποθεσεις ειτε οχι, καμια προληπτικη εξεταση δεν γινεται σε κανεναν, και μονο ΕΑΝ εκ των υστερων αποδειχθει κακος γονιος (ανδρας η γυναικα), μπορει να του στερηθει το σχετικο δικαιωμα..
    αυτο ομως δεν σημαινει οτι θα επρεπε καποιος να αποφασιζει για μια μελλοντικη ζωη μη λαμβανοντας υποψη τις καλυτερες συνθηκες για την ζωη αυτη. και μιλαμε για θεμελιωδη πραγματα οπως η υπαρξη ενος πατερα, οχι για περιουσιες και σπαρτα.

εδω ειναι δικοπο μαχαιρι.
    Ο νομοθετης το πρωτο που τον ενδιαφερε ειναι η παραγωγη υπηκοων και στην συνεχεια η ευτυχια των ανθρωπων που θα ασχοληθουν με αυτη.

Βλεπεις, μεχρι προσφατα ο βιασμος μεσα στην οικογένεια, δεν ηταν καν παραπτωμα, ομοιως και η κακοποιηση και ενα σωρο αλλα θεματα.
    Ζητηματα του κοινου ποινικου κωδικα, επαιρναν αλλη μορφη οταν αυτα ηταν θεματα της οικογενειακής εστιας.

Ο νομοθετης λοιπον εκανε τις αλλαγες που επρεπε,
    αλλα δεν ασχοληθηκε με το ψυχολογικο κομματι της υποθεσης.
    Δεν τον απασχολει αν υπαρχουν διαλυμενες οικογενοιες, κακοποιημενα παιδια και ανθρωποι διαλυμενοι.
    Αν εχουν φοβιες, κοινωνικη κατακραυγη και ενα σωρο ακομα.

Στην ελλαδα, τα προβληματα που προκυπτουν ειναι ακομα περισσοτερα.
    Η μητερα εχει να αντιμετωπισει οχι μονο τα ερωτηματα ενος παιδιου, αλλα τους συγγενεις και φιλους συν τον ευρυτερο περιγυρο, απο την γειτονια μεχρι το σχολειο, καθηγητες και ενα σωρο αλλους παρατρεχαμενους.

Και για να μην μηδενιζουμε (αλλα ουτε να υπερθεματιζουμε) συντομα τετοιες κινησεις θα αρχισουν να γινονται πραξη και μαλιστα χρονο με το χρονο ολο και περισσοτερες.
    Οταν θα επιτραπει ο γαμος ομοφυλοφιλων ζευγαριων, δυο γυναικες που εχουν σχηματισει την οικογενοια τους, δεν θα θελησουν να κανουν ενα παιδι, σαφως με αυτη την μεθοδο?
    Εκει δεν θα εχουν μαμα + μαμα?
    Αυτο τι σημαινει οτι θα αποτυχουν?
    Δεν νομιζω, πολυ ισοπεδωτικο κατι τετοιο.
    Πιστευω οτι καποιες ναι, αλλες οχι.
    Το ιδιο και οι μητερες που ειναι για διαφορους λογους μονες τους, καποιες θα καταφερουν να τα βγαλουν περα και καποιες αλλες οχι.

Τωρα τι ειναι σωστο και τι οχι,
    αυτο το γνωριζει η ιδια που θα τραβηξει το λουκι και οχι εγω.

Αυτα, για να περιορισουμε τις γνωματευσεις επι της οθονης σε ενα ζητημα που εγω τουλαχιστον εχω αλλη επιλογη.

Senior Member
    Originally posted by krino
    αληθεια λιζα,
    και με ολο το θαρρος,
    περασε ενας χρονος που το αποφασισες.....

δεν προχωρησες ολο αυτο το διαστημα σε μια διαδικασια?
    φανταζομαι οτι δεν εχεις λογους να το αφηνεις και να περναει ο χρονος ε?
    Δεν το αποφάσισα για τους εξής λόγους.

α) έκανα ιατρικές εξετάσεις και ήταν άψογες άρα έχω μπροστά μου μια τριετία γονιμότητας
    β) παλεύω -ακόμη και τώρα- να δημιουργήσω κάποια υγιή σχέση
    γ) δίνω χρόνο στον εαυτό μου μήπως και αλλάξει κάτι στην συναισθηματική μου ζωή.

Senior Member
    Εγώ πάντως το εύχομαι ολόψυχα :) Όχι μόνο για σένα αλλά και για όλο τον κόσμο.
    Επίσης απλώς θα ήθελα να πω ότι μερικές φορές η ρουτίνα μας (με την έννοια των ίδιων επαναλαμβανόμενων κινήσεων ξανά και ξανά) δεν μας δίνει την ευκαιρεία να γνωρίσουμε καινούργιους ανθρώπους. Μπορεί η δουλειά, ή μπορεί τα μέρη που συχνάζουμε ή αυτά που κάνουμε στον ελεύθερο μας χρόνο να είναι τα ίδια.
    Νομίζω ότι είναι πολύ υγιές να ψάχνεις μια καλή σχέση και σίγουρα υπάρχει και κάποιος άλλος ( για να μην πω άλλοι πολλοί) που θα ήταν τυχεροί να σε έχουν και εσύ εκείνον.
    Μια καλή ιδέα που έχω δει είναι να ακολουθείς τα ενδιαφέροντα σου. Εκεί μάλλον θα βρεθούν κι άλλοι άνθρωποι με τους οποίους θα έχεις κοινά (έστω και σε πρώτη ανάγνωση).

Πάντως έχω δει και από ιδία εμπειρία ότι όταν κάνεις τα ίδια, βρίσκεις τα ίδια. Είναι και θέμα περιβάλλοντος και... συγχνωτισμού πιστεύω...
    Κι όχι αυτό ότι κατ\' εσένα δεν είσαι όμορφη, ή επειδή σου το είπε κάποιος. Πόσες φορές η κοπέλα μας, είναι πανέμορφη με όλη την έννοια της λέξης και σε άλλους δεν αρέσει; Beauty is in the eye of the beholder που λένε κι οι λαρισαίοι (άσχετο αλλά αληθινο :)

Έφερες το παράδειγμα της φίλης σου της ελληνογαλλίδας. Σεβαστό. Έχω να σου φέρω παράδειγμα από ανθρώπους που ήταν μεγαλύτεροι από σένα σε ηλικία, ουδέποτε είχαν παντρευτεί, παντρεύτηκαν πριν χρόνια και τώρα έχουν κι ένα παιδάκι κι είναι πολύ χαρούμενοι κι αφωσιωμένοι ο ένας στον άλλο. Η ζωή έχει τα πάντα...
    (μάλιστα ο μπαμπάς έκοψε και το τσιγάρο μετά τη γέννηση του γιού - πάλι άσχετο)

Senior Member
    Kαι ενδιαφέροντα έχω και φιλίες και βόλτες. Αν είναι θε να΄ρθει αλλιώς θα προσπεράσει...

Senior Member
    λιζα μου,
    καταλαβαίνω την ανάγκη Σου να νιώσεις τη μητρότητα (την ειχα και εγώ).Επίσης διαβάζω πως αυτό που προσπαθείς είναι να δημιουργήσεις τις καταλληλες προυποθέσεις για να κάνεις το ονειρό Σου πραγματικότητα.Σίγουρα έχεις συζητήσει με τον εαυτό σου και έχεις μετρήσει σοβαρά τα υπερ και κατά.
    Θα ήθελα να σου πώ μόνο να σου πω κατι για το Σου.Παύει οταν γίνεσαι μητέρα.Γίνεται Εμείς.
    Να ξέρεις οτι η οπτική σου θα τροποποιηθεί τότε ,και δυστυχώς δεν θα μπορείς να αλλάξεις γνώμη.
    Να είσαι προετοιμασμένη να πάρεις το βάρος της ευθύνης.Δυστυχώς το μωράκι αυτό θα έχει διαφορετική αντιμετώπιση και κατα συνέπεια άλλη ψυχοσύνθεση...Σε διαβάζω κατασταλαγμένη και ψυχικά δυνατή ,ετοιμη να \"φτιάξεις\" εναν εξίσου δυνατό ανθρωπο ,δεν ξέρω όμως αν εσυ η ίδια δεν θεωρείς τη λύση αυτή σαν την τελευταία Σου ευκαιρία..

Junior Member
    Αν και εχουν περασει αρκετα χρονια απο τοτε που μπηκε το θεμα αποφ;σισα να γραψω γιατι δεν πιστευα στα ματια μου!
    Η κοπελα εδω μεσα δέχτηκε διαδικτυακο μπουλινγκ,απαντησεις γεματες επιθετικοτητα και αδικες κρισεις κι ομως απαντουσε παντα με ευγενεια κι αξιοπρεπεια.Λιτσα71 δεν ξερω τι αποφασισες,αν εχεις βρει καποιον ανθρωπο ή το εκανες μονη σου αλλα θελω να σου πω προχωρα με χιλια!Εσύ ξερεις πολυ καλυτερα απο τον καθενα τι αγαπη μπορεις να δωσεις στο παιδί σου και ασε τους αλλους να κανουν τους δικαστες.
    Ειμαι εκπαιδευτικός πολλα χρονια και σε διαβεβαιώ οτι εχω δει πολλά παιδιά με ψυχολογικά προβλήματα που έρχονται απο "κανονικές" οικογενειες ή από διαζυγια και παιδάκια ισορροπημενα,απιστευτου χαρακτηρα και ηθους απο μονογονεικες οικογενειες.
    Ελπιζω να εκανες αυτο που ήθελες!

Senior Member
    παιδια συγνωμη τωρα αλλα ειναι ανεπιτρεπτο να ξεθαβονται θεματα πεντε χρονια πριν ας επιληφθουν οι μοντ επι του θεματος και ας τα κλειδωνουν δεν ειναι τοσο δυσκολο

Junior Member
    Το θέμα είναι διαχρονικό και επίκαιρο.Είναι απαράδεκτο να υποδεικνύει ο καθένας ποια θέματα και πότε θα τα σχολιάσουμε.Τα κολλήματά μας ας τα κρατάμε για τον εαυτό μας ή τον ψυχολόγο μας και ας μη τα βγάζουμε στις διαδικτυακές συζητήσεις.

Senior Member
    δικιο εχεις νινα, οτι το θεμα ειναι διαχρονικο και ο καθενας καλα κανει και σχολιαζει οποτε θελει επι της ουσιας του θεματος.

αλλα την παραπανω απαντηση την πηρες 2 χρονια πριν, τωρα θυμηθηκες να διαμαρτυρηθεις επι προσωπικου θεματος?

Senior Member
    θεωρψ την γονιμοποιηση με εξωσωματικη καθαρα εγωιστικη κινηση των ανθρωπων στην συγχρονη κοινωνια, απο την στιγμη που υπαρχουν παιδια που αναζητουν σπιτι, αγαπη κ θαλπωρη!!!
    σκεψου την υιοθετηση κ μην υποβαλλεις τον εαυτο σου σε φαρμακα ορμονων, η ξεδερφη μου εχασε την ζωη της για να κανει ενα παιδι, εκανε 3 εξωσωματικες, απο τις πολλες ορμονες που εκανε, δημιουργηθηκε καρκινος στον μαστο που γρηγορα εκανε μετασταση στον εγκεφαλο, εκανε παιδι αλλα της το πηραν οταν ηταν εγκυος 7 μηνων γιατι επρεπε να ξεκινησει χημειοθεραπειες..
    το παιδι εζησε..αυτη ομως οχι.
    Τοσα παιδακια στο ιδρυμα μητερα ζητουν μια αγκαλια..
    θεωρω πλεον την εξωσωματικη καθαρα εγωιστικη κινηση πια..
    εφοσον δεν υπαρχει συντροφος, προσπαθησε να επενδυσεις στο να βοηθησεις ενα ορφανο, γινε αναδοχη μητερα αρχικα, θα ηταν πολυ ομορφο κ θα σου εδινε νοημα στην ζωη σου...
    γνωμη μου παντα.. φυσικα κ εσυ θα κανεις αυτο που εσυ θες πραγματικα..οπως κ να εχει σκεψου το σαν κινηση αυτο που σου προτεινα.
    Στο χαμογελο του παιδιου επισης υπαρχουν παιδακια που ζητουν αναδοχη μητερα, αργοτερα κιολας μπορεις να υιοθετησεις το παιδακι που προσεχεις..

Page 37 of 42 FirstFirst ... 273536373839 ... LastLast