Καλημέρα φίλε @Nikolas73. Αν γενικά σου αρεσει η φύση πάρε κανένα σκυλάκι αν δεν έχεις ή κανένα ενυδρείο να το χεις στο δωμάτιο σου. Βοηθάει πολύ στη ψυχολογία και έχεις κάτι να ασχολείσαι.
Printable View
Καλημέρα φίλε @Nikolas73. Αν γενικά σου αρεσει η φύση πάρε κανένα σκυλάκι αν δεν έχεις ή κανένα ενυδρείο να το χεις στο δωμάτιο σου. Βοηθάει πολύ στη ψυχολογία και έχεις κάτι να ασχολείσαι.
Καλημερα...τασο να σ κανω μια ερωτηση εσυ το εχεις ξεπαρασει τελειως το καταφερες;
Καλημέρα. Όχι εντελώς. Έχω και εγώ τα σκαμπανεβάσματα μου. Απλά επειδή έχει 10 χρόνια που τα έχω και έχω αποκτήσει κάποιες άμυνες εναντίον των σκέψεων που με βασανίζουν συνεχώς. Με βοήθησε πολύ αυτο το forum διοτι καταλαβα ότι δεν είμαι μόνος. Χρειάζεται μεγάλη ψυχική δύναμη. Υπομονή
Καλησπέρα, η σημερινή μέρα ήταν καλή, μόνο όταν περπάταγα έξω ένοιωθα μια μικρή ζάλη αλλά διατήρησα την ψυχραιμία μου. Τέτοια ώρα που όλοι στο σπίτι πέφτουν να κοιμηθούν και βγαίνουν οι βρυκόλακες, μου περνάνε όλα και νοιώθω τέλεια. Μιας και το μυαλό μου είναι κολλημένο με το άγχος και τις φοβίες, πριν λίγο "θυμήθηκα" ότι δεν θυμάμαι από πότε έχω να μαγειρέψω κρέας, να κάνω μοσχάρι στην κατσαρόλα. Καμιά μακαρονάδα με κιμά πού και πού τρώω και κανά παριζάκι. Οπότε από αύριο ξεκινάω αυξημένη πρόσληψη κρέατος μήπως και τελικά αυτό το νέο σύμπτωμα -ζάλη και στιγμές εξάντλησης- είναι έλλειψη σιδήρου, αν δεν αλλάξει κάτι σε 10-15 μέρες, μάλλον θα κάνω ένα γενικό τσεκ-απ.
Καλησπερα,,,γενικα εγω απο οταν εφτιαξα τη διατροφη μ ειδα μεγαλη αλλαγη οπως ειπα εχω ελλειψη σιδηρου ξεκινησα κ αμπουλες κ η ασταθεια μειωθηκε
Καλημέρα Tasos39, όντως, η ζάλη μπορεί κάλλιστα να είναι και σύμπτωμα αυχενικού. Το θέμα οτι με πιάνουν αραιά και πού γύρω στο μεσημέρι στιγμές εξάντλησης, ένα αίσθημα ατονίας, οτι δεν μπορώ να πάρω τα πόδια μου, οτι θέλω να καθίσω, που κρατάει λίγα λεπτά, και αν αυτό με πιάσει στο δρόμο, εκεί πανικοβάλλομαι και ακολουθεί και ταχυπαλμία.
Ο λόγος που με δεν έχω πάει ακόμα για πολλοστή φορά σε γιατρό για να του πώ αυτά τα δυο νέα συμπτώματα (ζάλη και εξάντληση) είναι οτι μου έχει συμβεί δύο φορές τη στιγμή που το έχω να συμβεί κάτι (ένα τηλεφώνημα με μια σημαντική είδηση που στρέφει την προσοχή μου αλλού) και ΑΜΕΣΩΣ γίνομαι περδίκι, και αν είμαι στο δρόμο, γίνομαι και Λούης. Περίεργα πράγματα!
Ας μου εξηγήσει κάποιος σας παρακαλώ, εάν οι έκτακτες συστολές είναι αποτέλεσμα άγχους, γιατί είμαστε ελεύθεροι συμπτωμάτων για 7-10 μέρες και έπειτα είμαστε πάλι έντονα συμπτωματικοί; Στο ενδιάμεσο διάστημα αλλάζουμε χαρακτήρα και υποχωρεί η "αγχώδης διαταραχή"; Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εμφανίζονται οι δυνατές έκτακτες συστολές είναι ακριβώς οι ίδιες με τις αντίστοιχες όπου δεν εμφανίζονται.
Αν νιωσεις τα φτερουγισματα μια φορα αστα εισαι απο αυτους π θα τα νιωθουν ειναι κ αλλοι π εχουν κ δν νιωθουν κ δν εχει σημασια εχει τυχει να ειμαι καλα να μν εχω αγχος να ειμαι εξω ξεγνιαστη κ τσουπ
Κ δν ειναι μονο πι εκτατες π λες αντε κραταει δευτερολεπτο ειναι κ η μεταλλαξεις το κενο η δυσφορια π νιωθεις λες ανεβαζεις πιεση ειναι ΟΛΑ
Καλησπέρα σε όλους, γραφω πρώτη φορά στο φόρουμ.
Ειμαι 20 χρονών και όλα ξεκίνησαν πριν από 3μιση μηνες, αφου πριν δεν είχα καμία ενόχληση η προβλημα.
Μια μέρα ξαφνικά με επιασε ενας πονος στην πλατη μαζι με δυσκολία στην αναπνοη.
Αυτό συνέχιζε και μερα με τη μερα αυξάνονταν . Στις 10 μερες περίπου απο την έναρξη των συμπτωματων πηγα σε παθολόγο ο οποίος με έδιωξε γελοντας. Μετά τον παθολόγο σειρα είχε το νοσοκομειο οπου έκανα καρδιογραφημα, ακτινογραφία θώρακος αιματολογικές κ βιοχημικές εξετάσεις κ.τ.λ. οπου και από εκει με έδιωξαν γελοντας. Εγώ συνεχίζω σημερα μετα απο 3.5 μηνες με τα ίδια περίπου συμπτώματα μονο που έχουν αρχίσει και με επισκεπτονται και κάποιες έκτακτες συστολες
Καλησπέρα Tasos7 και "καλώς ήλθες" στην παρέα μας.
Αφού πήγες και σε καρδιολόγο και έκανες όλες τις εξετάσεις, προφανώς δεν έχεις θέμα ούτε με καρδιά, αλλά ούτε και με πνεύμονες (πχ κάποια λοίμωξη). Η ακτινογραφία θώρακος θα έδειχνε και πιθανό κάταγμα σε κάποιο πλευρό.
Μήπως είναι ένα "πιάσιμο", κάτι μυικό? Έκανες κάποια απότομη κίνηση, μήπως τεντώθηκες υπερβολικά, μήπως σήκωσες βάρος και μετά από λίγο ένιωσες κάτι τέτοιο? Ένας ή περισσότεροι πιασμένοι μύες στην πλάτη μπορούν να προκαλέσουν πόνο και να αντανακλούν μπροστά με αποτέλεσμα να νιώθεις αυτή την δυσφορία όταν αναπνέεις.
Θες να δοκιμάσεις ένα απλό γιατροσόφι, να σε τρίψει κάποιος/κάποια με οινόπνευμα στην πλάτη πρωί βράδυ?
Νιώθεις αυτή τη δυσφορία και όταν ξαπλώνεις να κοιμηθείς?
Όλοι μου είπαν ότι περνάω κρίσεις πανικού και γενικά τα απέδωσαν στο άγχος αυτα τα συμπτώματα.
Αλλά αυτό που με φοβίζει είναι ότι τον τελευταίο μήνα περίπου νιώθω κατι φτερουγίσματα στην καρδιά . Σαν να προσπερνάει ένα χτυπο
όλοι το νιώθουμε αυτό με τα φτερουγίσματα, σαν να προσπερνάει ένα χτύπο, σαν να χάνει ένα χτύπο, σαν να κάνει έκτακτο χτύπο. Αυτό είναι από το άγχος, δεν είναι επικίνδυνα αφού το καρδιογράφημα δεν έδειξε κάτι.
Εγώ είχα την "τύχη" να κάνω καρδιογράφημα με φουλ ταχυπαλμία και φτερουγίσματα, προσπεράσματα, αρρυθμίες, και αφού το είδαν 2 καρδιολόγοι που ήταν μαζεμένοι, μου ξεκίνησαν το ραβασάκι "σε αυτές τις δύσκολες εποχές όλοι πιεζόμαστε μπλα μπλα μπλα".
Επιμένω να κοιτάξεις για τον πόνο στην πλάτη, πιθανολογώ οτι είναι μυικό, πιάσιμο, κάποιο νεύρο που πήδηξε πάνω σε άλλο, ζήτα να σου κάνουν μια εντριβή. Δεν γνωρίζω ποιός γιατρός ασχολείται με τα μυικά, αν αρκεί και ένας παθολόγος
Απλά απο τη μια σκεφτομαι Μήπως έτυχε και δεν βρήκαν κατι οι γιατροί από αυτές τις εξετασεις και από την αλλη αν εχω κάποιο πρόβλημα με την καρδιά δε θα είχα πάθει κάτι αυτους τους 4 μηνες σχεδον;
Θα το κοιτάξω και αυτό που λες..
Να κανω μια ερωτηση συμβαινει κ σε εσας εκει π ειστε μια χαρα μα ερχεται ενα ωραιο φτερουγισμα δυνατο π κοβεται η ανασα με ενα κενο κ επισης εκει π εισαι μια χαρα να ερχεται μια ζαλαδα σαν να σε σπρωχνει καποιος ετσι στιγμιαια να γυρναμε ολα για ενα δυο δευτερολεπτΑ κ μετα πανικουλης
Αυτο με το φτερούγισμα Ναι
σαν να χάνεται ενας χτυπος και πολλές φορές και 2-3 διαδοχικα.. όσο για τη ζαλαδα δεν μου έχει τύχει
Το έχεις ψάξει;
Δν ειναι ακριβως ζαλαδα ειναι σαν ασταθεια του δευτερολεπτου να ειναι αυχενικο;με παιδευει κ αυτο
Γεια σου ελπιδα. Το έχω πολλα χρονια αυτο. Το παθαινω συνήθως όταν πεφτω για υπνο. Προσφατα ανακαλυψα ότι έχω πρόβλημα με τον αυχένα μου. Αυτο το δθνατό φτερούγισμα το παθαίνεις ενώ παίρνεις το interal? Συνήθως είναι πιο ηπιας μορφής τα φτερουγίσματα όταν παίρνεις ηρεμιστικό
Δε τα παθαινω κ τα δυο μαζι ευτυχως αλλα ο αυχενας μ μονιμως ποναει κακη σταση κακο μαξιλαρι κακη μοιρα οκως θες πες το,,,σταματησα τα χαπια κ ευτυχως επανξλθε προς το παρων η κατασταση σε ηρεμια οπως μ ειπε κ ο καρδιολογος να μν μας ανησυχουν παιδια οι εκτατες ολοι εχουν εμεις τις νιωθουμε αν ειναι πολλες ενα χαπακι για ωρα αναγκης κ ολα ηρεμα
Διαζυγιο ποτε αλλα εγω το εχω εμπεδωσει κ λεω οκ προχωραμε μαζι πηγα κ σε ωρυλλα τπτ ολα καλα οποτε,,,
@ δεν γίνεται να έχεις παθολογικό θέμα καρδιάς με συμπτώματα και να μην το "πιάνουν" οι εξετάσεις. Και μια απλή ακρόαση θα έδειχνε ότι κάτι δεν πάει καλά. Ξέχνα ότι έχεις καρδιολογικό θέμα. Ο πατέρας μου είχε καρδιακή ανεπάρκεια "light" και το έπιανε μέχρι και ένας παθολόγος με την ακρόαση χωρίς εξετάσεις. Επιμένω για το μυϊκό. Μπορεί βέβαια να είναι και ψυχοσωματικό. Εμένα τώρα με άφησαν οι ταχυπαλμιες και ζαλάδες και έκτακτες και αδυναμία και με έπιασαν καούρες, παλινδρόμηση που με ξυπνούν ακόμα και μέσα στη νύχτα. Απλά ο εκνευρισμός και η ανησυχία που νιώθω άλλαξαν ενδιαφέροντα οπότε άλλαξαν και τα συμπτώματα. Μυστήρια πράγματα τα ψυχοσωματικά.
Ειναι καθαρα ψυχολογικο κ το στομαχι το εχω κ εγω κ καουρες κ να ξερεις κ αυτο δημιουργει φτερουγισματα κ εγω σε μια τετοια φαση ειμαι λιγο οι εκτατες Αλλα τις προσπερνΑω λεω ας ειναι,,,
Οταν σε πιανουν καουρες παρε μια βαθια ανασα απο τη μυτη κρατησε τη για λιγο κ εξεπνευσε παλι απο μυτη αργα κανε το για λιγο κ θα σε χαλαρωσει θα δεις
Aυτο προσπαθώ να κάνω να το βγάλω από το μυαλό μου αλλα δε μπορώ.. και το πιο ασχημο ειναι οτι με εχει επηρεασει παρα πολυ και στην καθημερινοτητα μου λογο του φόβου που εχω οτι εχω προβλημα με την καρδιά. Έχασα τη δουλειά μου , εχω κλειστεί στο σπίτι, εχω σταματήσει να κάνω πράγματα με φίλους και γενικά με έχει πάρει πολύ απο κατω.. δεν ξερω αν το έχει περάσει Κάπιος αλλος αυτο.
Εσύ ταχυπαλμίες, ζαλάδες και εκτακτες γιατι εχεις;
Ολοι μας τα εχουμε αυτα γτ το νευρικο μας συστημα ειναι πιο ευαισθητο απλα,,πιστεψε με ολοι περασαμε δυσκολα ολοι κλειστηκαμε οταν το παθαμε ολοι φοβηθηκαμε αλλα δν βγαινει ετσι εκανες τις εξετασεις σ ειναι καθαρες τελος πρεπει ν βρεις ενα τροπο να ζησεις με ολα αυτα
Αυτο κανουμε
Καλημέρα.
Είχα και εγώ φτερουγίσματα και μου έγραψε ο γιατρός ενα χάπι παρόμοιο του Interal και μου έριχνε την πίεση και ένιωθα ναυτία και τάσεις λιποθυμίας. Τότε σταμάτησα το χάπι. Μου έκανε καλό στα φτερουγίσματα. Δεν τα ένιωθα αλλά δυστυχώς μου έριχνε την πίεση.
Μια απο τα ιδια... 12000 σε χολτερ.. το εβαλα σε ενα 4ημερο με κρισεις πανικου στο φουλ και χαμηλο μαγνησιο. Επισης εμενα 2πηρεαζει και η περιοδος... πανω απο ολα ομως 2ιναι το αγχος. Μεχρι να το εμπεδωσουμε