Originally Posted by
Jane
"Αρχικά καταχωρημένο από RockElCasbah
Γεια σου Βασιλική, υποθέτοντας πως έτσι σε λένε. Έχεις γράψει πάρα πολλά και από πού να το πιάσει κανείς... λες πως μάνα και αδερφός μένουν μαζί σου και ασφαλώς δεν εργάζονται. Με λίγα λόγια, εσύ μόνο υποθέτω συντηρείς μια τριμελή συνολικά οικογένεια. Και να σου πω... πάσχεις λες από χρόνια κατάθλιψη - και με το δίκιο σου - ... αλλά, γιατί η "λύση" να είναι μόνο το να δώσεις τέλος στη ζωή σου και όχι το να δώσεις τέλος στη ζωή σου μαζί τους;... προσπαθώ να το πιάσω από κάπου το θέμα. Μερσί."
Εμένα πάλι μου φαίνεται αγενής απάντηση και χωρίς πνεύμα σεβασμού στην άποψη του συνομιλητή.
Πρώτα πρώτα η Ροκ είπε την άποψή της που έτσι κι αλλιώς έπρεπε να είναι σεβαστή όπως κάθε άποψη.
Πόσο μάλλον που δεν ήταν και παράλογη, αφού την ίδια εξέφρασαν μετά άλλα 2 άτομα (Ρέμεντυ κ Ρέιν).
Τέλος, όπως η μπρόκεν λέει πιο κάτω, δεν έχουν ξαναμιλήσει, δεν γνωρίζονται, δεν είναι φιλαράκια. Προς τι λοιπόν τόσο θάρρητα εκ μέρους της μπρόκεν, να της ακυρώσει την απάντηση και
να κοτσάρει και το «έλεος» μετά για να επικυρώσει ακόμα παραπάνω την απαξίωση; Μιλάνε έτσι σ΄ ένα χώρο που διέπεται από πνεύμα υποστήριξης σε κάποιον που δεν έχουν προηγούμενα
μαζί του; Για μένα η απάντηση ήταν άκομψη, προσβλητική και περιείχε βία.
Μπρόκεν, όταν μιλάμε έτσι σε κάποιον που δεν ξέρουμε καλά, πρέπει να περιμένουμε οποιαδήποτε αντίδραση.
Σχετικά με το κυρίως θέμα, βασιλική, εγώ θα συμφωνήσω με τη πρόταση των τριών, να προστατεύεις πρώτα τον εαυτό σου. Να βοηθήσουμε κάποιον να μη πνιγεί, μέχρι εκεί συμφωνώ.
Να δώσουμε και το υστέρημά μας, να δουλέψουμε κ δυο δουλειές αν χρειαστεί. Όχι όμως να μας πιάσει τα μαλλιά και να μας παρασύρει στον πνιγμό του στο γκρεμό, έστω και αν μιλάμε για
γονιό. Kαλό κουράγιο και να φροντίζεις και τον εαυτό σου.