Originally Posted by
NikosD.
Είναι μερικά θέματα που από την αρχική τοποθέτηση ή έστω από τα πρώτα μηνύματα της συζήτησης, μοιάζει να κινούνται σε μια γκρίζα ζώνη και χτυπούν "ένα κόκκινο καμπανάκι" στη διαχείριση, οπότε τα παρακαλουθουμε πιο στενά.
Η γρκίζα ζώνη που αναφέρω ή αλλιώς οι ενδοιασμοί μας για το αν πρέπει να παραμείνουν τα θέματα αυτά ή όχι, ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ δεν έχουν να κάνουν με το είδος του θέματος.
Αν θέλεις, και λόγω της φύσης της δουλειάς μου, είμαι απεριόριστα ανοικτός να ακούσω και να συζητήσω ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
Σε αυτό το φόρουμ, ΟΛΑ τα θέματα χωράνε και δεν υπάρχει ταμπού, για κανένα θέμα.
Όμως, είναι τέτοια η φύση κάποιων θεμάτων, που ακομη κι αν ανοίγονται με την καλύτερη των προθέσεων, ενδέχεται η συζητήση που θα ακολουθήσει, να εξελιχθεί με έναν τρόπο που κατά τη γνώμη μου, απαιτεί κλείδωμα ή ακόμη και διαγραφη του θέματος.
Παραδειγματα:
1.ένα θέμα περί θρησκευτικών αντιλήψεων, μια χαρά χωράει στο φόρουμ, σχεδόν πάντα όμως καταλήγει σε συγκρούσεις, άρα ενδέχεται να κλειδωθεί, ανάλογα με την εξέλιξη και όχι εξαιτίας της φύσης του θέματος.
2. ένα θέμα που προτρέπει σε διατροφή 500 θερμίδων ή που προάγει τον προκλητό εμμετό προς απώλεια βάρους, θα κλειδωθεί και ακόμη καλύτερο θεωρώ το να διαγραφεί πλήρως γιατί προάγει συμπεριφορές που είναι αυτονόητο πως σε κανένα δημόσιο φόρουμ δεν μπορούμε να προάγουμε.
Από την άλλη μεριά, έχουν ανοίξει τέτοια θέματα που η πορεία της συζήτησης οδήγησε στο να διατυπωθεί με εξαιρετική ευστοχία και σαφήνια το μέγεθος των προβλημάτων που μπορεί να οδηγήσει μια διατροφή 500 θερμίδων οπότε σε μια τέτοια περίπτωση, κρίνουμε πως το θέμα όχι μονο μπορεί να παραμείνει, αλλά -τρόπος του λέγειν- μπορεί να καρφιτσωθεί κιόλας ψηλά στο φόρουμ για να το διαβάζουν όσοι σκοπεύουν να ακολουθήσουν μια τέτοια συμπεριφορά.
Ελπίζω να σε κάλυψα Μαίρη.