Blue ...
θα κάνω κι εγώ την παρέμβασή μου (μη χάσω!!).
Η αδελφή σου είναι σίγουρα δυστυχισμένη με την όλη κατάσταση που ζει.
Ενδεχομένως και ο σύζυγός της να είναι..απλά εσείς να μην το βλέπετε γιατί τον έχετε στο μυαλό σας ως τον συντηρητικό, ολιγαρκή άντρα, που δεν έχει πρόβλημα να μην κάνει σεξ, ένας ανθρωπάκος δηλαδή. Αν και αυτός είχεένα καλύτερο ταίρι, ενδεχομένως να του έβγαινε κάτι καλύτερο, συνήθως είναι αμοιβαία αυτά.
Η αδελφή σου αντιθέτως θέλει έναν αντρα πιο δυναμικό, βασικά δε θέλει πια το σύζυγο, της τελείωσε ρε παιδί μου, έτσι απλά. Shit happens all the time.
Βέβαια, μιλώντας αποκλειστικά για την αδελφή σου εφόσον για αυτήν δίνεις στοιχεία, δε φαίνεται να το χειρίζεται και τόσο ώριμα, βασικά το χειρίζεται πέρα για πέρα λάθος. Κατά καιρους βρίσκει γκόμενους, κερατώνει τον άνδρα της, παρολαυτά όμως δεν αφήνει έστω και αυτήν την υποτυπώδη οικονομική ασφάλεια που της προσφέρει ο έγγαμος βίος.
Λοιπόν μπλου, δες το από απόσταση, ότι αυτή η γύναικα δεν είναι αδελφή σου και θα μπορέσεις να βρεις πιο εύκολα τον τρόπο με τον οποίο μπορείς να τη βοηθήσεις.
Εγώ βλέποντάς το απ'έξω, συμπεραίνω, με βάση το δικό μου τρόπο σκέψης φυσικα, ότι αυτή η γυναίκα ανεξαρτήτως από όλα αυτά που ζει και που προφανώς της διαλύουν την ψυχολογία και την ωθούν να λειτουργεί όπως λειτουργεί, δεν είναι καλός χαρακτήρας.
Δεν έχει ανάγκη ψυχολόγου, κανείς ψυχολόγος δεν προκείται να σου υποδείξει τον τρόπο με τον οποίο θα σταματήσεις να τα θες όλα δικά σου, ή τον τρόπο με τον οποίο θα μάθεις να σέβεσαι τους γύρω σου. Αυτό είναι θέμα προσωπικής ηθικής κι αν γενικά έχεις μάθει να συμπεριφέρεσαι με ειλικρίνεια.
Εάν λοιπόν ήμουν στη θέση σου, ο τρόπος με τον οποίον θα τη βοηθούσα, θα ήταν με το να κάνω μια συζήτηση έξω από τα δόντια για τον τρόπο με την οποίο συμπεριφέρεται και σαφώς θα προσπαθούσα να την πείσω να χωρίσει, όχι να κρατάει ένα γάμο από ανασφάλεια.
Διότι κάπως έτσι στο τέλος μένουν έγγυες και κάνουν τα παιδάκια τους δυστυχισμένα, χωρίς να φταίνε σε τίποτα.
Η αδερφή σου πρέπει να χωρίσει, να αναλάβει τις ευθύνες της χωρίς να έχει το ρόλο του θύματος και βασικά να συμπεριφερθεί σαν ενήλικας.
Μακάρι να βρει τον εαυτό της και χειριστεί τη ζωή της με σοφία.
(ελίζω να μη σε νευρίασα - στενάχωρησα με αυτά που είπα :-) )