Συμφωνουμε απολυτα τοτε.. ασχημάτιστο, μη ολοκληρωμένο και χωρίς νομική οντότητα, εν δυνάμη παιδί και εν συνάμη όχι.. οπόταν έμβρυο και όχι παιδί..
Είμαι αρκετών χρονων.. το πιο πιθανο με πολλα περισσοτερα χρόνια απο πολλους άλλους στου φορουμ..
Printable View
Συμφωνουμε απολυτα τοτε.. ασχημάτιστο, μη ολοκληρωμένο και χωρίς νομική οντότητα, εν δυνάμη παιδί και εν συνάμη όχι.. οπόταν έμβρυο και όχι παιδί..
Είμαι αρκετών χρονων.. το πιο πιθανο με πολλα περισσοτερα χρόνια απο πολλους άλλους στου φορουμ..
..όχι έμβρυο μετά τους 2 μήνες, αλλά κύημα δηλ. "αγέννητος απόγονος" και βέβαια σχηματισμένο.. http://www.ehd.org/
Αφού λοιπόν είσαι είσαι αρκετών χρόνων, μου κάνει εντύπωση πως το βλέπεις τόσο ανώριμα.
Καταρχήν, σαφέστατα και έχει νομική οντότητα (χονδρικά μιλώντας πάντα) το έμβρυο.Αλλιώς δε θα μπορούσε να κληρονομήσει. Συγκεκριμένα θεωρείται φυσικό πρόσωπο όπως εσύ κι εγώ με την αίρεση ότι θα γεννηθεί ζωντανό. Και κάθε φυσικό πρόσωπο από τη στιγμή που θα πεθάνει παύει να είναι φυσικό πρόσωπο.
Για την ακρίβεια, θα λέγαμε ότι από νομικής απόψεως είναι στην καλύτερή του φάση..εφόσον έχει μόνο δικαιώματα και καμμία απολύτως υποχρέωση :-)
Τώρα βέβαια η δική σου αντίληψη, οκ ενδεχομένως δικαιολογείται από το γεγονός ότι είσαι άντρας.
Μην προσπαθείς να τετραγωνίσεις τον κύκλο και να δώσεις μια ορθολογιστική απάντηση στο πως και γιατί και αν δημιουργούνται συναισθήματα στη μάνα μόνο από τη σύλληψη του παιδιού.
Γι'αυτό έχει προβλέψει η φύση.
Και ένα έμβρυο νιώθει ακούει και βλέπει και παίρνει τα ερεθίσματα από τη μάνα του, και αυτό είναι το θαύμα της σύλληψης με το οποίο είναι προικισμένη η γυναικεία φύση και όχι η αντρική.
Είμαι ενάντια στις αμβλώσεις, εκτός φυσικά από τις περιπτώσεις παιδιών με σύνδρομο νταουν η γενετικών ανωμαλιών...
Είμαι εντελώς ενάντια στο να βλέπουμε την άμβλωση σα μονόδρομο όταν απλώς "έτυχε".
Εάν δε θέλεις παιδί οφείλεις να προσέχεις.. εάν το μυαλό σου είναι τυρόπιτα τότε τα γραφεις όλα στα τέτοια σου, γκαστρώνεσαι και μετά πετάς το παιδί στα σκουπίδια..αυτό είναι πραγματικός εγωϊσμός.
Δυστυχώς βλέπει κανείς να μοιράζονται παιδιά σε ανθρώπους εντελώς ανίκανους και ατομιστές που θα τα πετούσαν με την πρώτη ευκαιρία...και σε άλλους που πραγματικά είναι έτοιμοι και το θέλουν και θα γίνονταν οι καλύτεροι γονείς δεν κάθεται τόσο εύκολα.
Η σημερινή κοινωνία είναι αυτή που μας έχει κάνει να μη σεβόμαστε πρώτα τους εαυτούς μας και κατόπιν όλες τις υπόλοιπες υπάρξεις, από τη στιγμή της σύλληψής του μέχρι το τέλος τους.
Καμία απολύτως διαφωνία εκτός απο την βασική κοσμοθεωρία. Οπως είπα απο την αρχή ο άνθρωπος έχει ξεφύγει απο τα ένστικτα... έχει την δυνατότητα να τα ελέγχει.. ως άνθρωπο ορίζω ένα ον που έχει την δυνατότητα να γελά, να δημιουργεί, να μεταλλάσει το περιβάλλον του, να σχετίζεται, να εργάζεται, ένα όν με όλες τις λειτουργίες του ανθρώπου..
Οσο για το "θαύμα της σύλληψης με το οποίο είναι προικισμένη η γυναικεία φύση" ναι όλα τα θυληκά θηλαστικα έχουν αυτό το ένστικτο... ξαναλέω ο άνθρωπος έχει ξεφύγει απο τα ένστικτα.. οσο για το θαυμα.. δικαιωμα σου να πιστεύεις σε θαυματα, θεους κτλ.. δικαίωμα σου να ερμηνευεις τα ενστικτα και να τα κανεις θαυματα... δικαιωμα μου πολυ έντιμα και με επιχειρήματα να επιμένω ότι ένα ανθρωπινο ανεξάρτητο όν θα πρέπει να έχει νικήσει όλα αυτα τα σκευάσματα του παρελθόντος και να μπορεί να κοιτάζει μπροστα με την τόλμη ότι τραβα έναν δρόμο που δεν ορίζεται πια ουτε απο τα γονιδιακά κληρονομιμένα ζωικά ένστικτα ουτε απο τις ψευδαισθησεις του παρελθόντος( βλεπε θρησκείες κτλ.)..
Οσο για το ότι όρισες ανώριμο κάτι που δεν έχει τις δικές σου απόψεις... τι να σου πω... να σαι καλα..
Αδιάκριτε, για πολλούς και διάφορους λόφους οι απόψεις μας είναι εκ διαμέτρου αντίθετες.
Επομένως μια επιπλέον επιχειρηματολογία με έναν άνθρωπο που δεν υπάρχει κανένα σημείο ταύτισης, δεν έχει κανένα νόημα.
Είναι σα να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο.
Λες ότι είναι δικαίωμά μου να πιστεύω σε θαύματα θεούς κτλ (προφανώς και είναι), αλλά ο τρόπος με τον οποίο διατυπώνεις αυτή την ευγενική σου υπενθύμιση είναι πλήρως απαξιωτικός.
Προσωπικά λοιπόν πιστεύω ότι ο κυνισμός και η απόλυτη ισοπέδωση σε ό,τι έχει να κάνει με τη ζωή, από τη ζωή ενός φυτού μέχρι ενός ανθρώπου, είναι ανωριμότητα (μάλλον συναισθηματική) και όχι σοφία.
Και επιμένω στο ανωριμότητα, διότι προτιμώ να λέω αυτό που πραγματικά πιστεύω, ακόμα και διαδικτυακά και όχι να κρύβομαι πίσω από τις λέξεις.
Συνοψίζοντας λοιπόν εσύ πιστεύεις ότι μια έκτρωση δεν είναι κάτι σπουδαίο.
Αντιθέτως εγώ πιστεύω ότι (πλην ορισμένων εξαιρέσεων) αποτελεί έγκλημα.
Αυτά. Τα φιλιά μου :-)
Εγκλημα.. Και ποιες είναι οι εξαιρεσεις.. ; και γιατι να μην είναι τότε και οι εξαιρέσεις έγκλημα.. γιατί να αποδεχόμαστε την επιστήμη της ιατρικης που εργάζεται στην βάση του βιολογικού μοντέλου που είναι αποτέλεσμα του φυσιολογισμού- νατουραλισμού (τον οποίο υποστηρίζω εγώ στην παρούσα συζήτηση) σε κάποια κομμάτια και όπου μας βολεύει..;;
Τα φιλιά μου επίσης..
..οι εξαιρέσεις είναι εκείνες που επιβεβαιώνουν τους κανόνες. Δεν θα κάνουμε τώρα την εξαίρεση κανόνα. Π.χ. ο κίνδυνος της ζωής της μητέρας κατά την κύηση.. είναι μία εξαίρεση..
Πιστεύω, η κοπέλα είναι αρκετά ισορροπημένη και ώριμη και μπήκε αποφασισμένη κι αρκετά συνειδητοποιημένη με το θέμα αυτό και για να ζητήσει συγκεκριμένες απόψεις από γυναίκες..
Μάλλον πήρε τις απαντήσεις που ήθελε και χρειαζόταν. Όλα τα άλλα τώρα, που είναι για προβληματισμούς.. σ' ένα τόσο σοβαρό ζήτημα είναι εκτός θέματος και μάλλον δεν βοηθάνε. :)
Πιάνομαι από αυτό μαρκέλα μου και δυστυχώς θα διαφωνήσω για το πόσο ισορροπημένη, ώριμη και συνειδητοποιημένη είναι η κοπέλα. Διάβασα το προηγούμενο θέμα της και ανατρίχιασα... Πόσο συνειδητοποιημένη κι ώριμη είναι μια γυναίκα 32 ετών που ανοίγει την πόρτα σε έναν κατά δήλωσή της κατ' επανάληψη βιαστή, που θεωρεί ότι έχει υποχρέωση 'φιλίας' σε έναν άνθρωπο που απλώνει χέρι επάνω της, που μέσα σε όλο αυτό το παράλογο σκηνικό δεν χρησιμοποιεί αντισύλληψη και δεν γνωρίζει στοιχειώδη πράγματα, βασίζεται στα λεγόμενα του 'βιαστή', και δεν μοιάζει καν να αντιλαμβάνεται αν... τελειώνει μέσα της ή όχι κάποιος?? Πόσο ισορροπημένος μπορεί να είναι ένας άνθρωπος που αναρωτιέται αν μεθαύριο το παιδάκι της θα αντιμετωπίσει φαινόμενα κοινωνικού αποκλεισμού από συμμαθητές-γονείς, αλλά ταυτόχρονα συζητά να το αφήσει 'κάποιο διάστημα' σε ίδρυμα επειδή δεν θα μπορεί να του παρέχει τα βασικά? Δεν ξέρω, θεωρώ πως η κοπέλα γράφει με έναν τρόπο λογικοφανή, αλλά επί της ουσίας εντελώς μα εντελώς παράλογο.
Πάντως ως προς τις επιλογές που υπάρχουν, θα μπορούσαμε να προσθέσουμε κι αυτή της υιοθεσίας. Εφόσον κάποιος είναι ενάντια στην άμβλωση, αλλά δεν έχει ούτε τα οικονομικά, ούτε τα κοινωνικά και ψυχολογικά μέσα για να υποστηρίξει την ανατροφή ενός παιδιού, θα μπορούσε ως πράξη αγάπης προς τον εαυτό, το παιδάκι και τους άλλους, να το γεννήσει μεν αλλά να σκεφτεί μήπως θα ήταν καλύτερο να έχει θετό/ούς γονείς.
Βέβαια, εδώ έχουμε γνωστό και εν ζωή και τον πατέρα του παιδιού. Και μιας και αναφέρθηκε κι η νομική σκοπιά του θέματος, υποθέτω μπορεί θαυμάσια ο πατέρας να διεκδικήσει τη σχέση με αυτό το παιδί, οπότε καλό θα ήταν να σκεφτούμε ότι η μαρία-στεφανία δεν θα είναι σε μια δύσκολη μεν αλλά ρομαντική συνύπαρξη με το μωρό της, οι δυο τους ενάντια στην υποκριτική κοινωνία... Υπάρχει και ο πατέρας. Ας μην επαναλάβω τα δικά του χαρακτηριστικά, μας και τα έχει περιγράψει η ίδια. Ελπίζω ειλικρινά να πέσει σε καλούς συμβούλους και να εξετάσει προσεκτικά όλες τις παραμέτρους οποιασδήποτε απόφασης (είτε το κρατήσει η ίδια ή με ενδεχόμενο την υιοθεσία, είτε προχωρήσει σε άμβλωση) και να λάβει την υποστήριξη που χρειάζεται.
Μαρίνα μου καλημέρα και καλή σου χρονιά.
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου σε όλα όσα παρέθεσες.
Προσπάθησα να μην πάρω θέση από τη στιγμη που η εγκυμοσύνη έχει διαγνωστεί εδώ και ενάμισυ μήνα τουλάχιστον , συνεπώς θεωρώ ότι πλέον η κατάσταση είναι μονόδρομη.
Όμως όλες οι κινήσεις της κοπέλας μόνο ώριμες και συνειδητοποιημένες δεν είναι. (προσπαθώ να χαρακτηρίσω αυτές και όχι την ίδια)
Το να φέρεις στον κόσμο ένα παιδί είναι πράξη ευθύνης . Απέναντι στο ίδιο και στον εαυτό σου.
Σε καμια γυναίκα δεν θα έλεγα κάνε έκτρωση αλλά σε τέτοιες συνθήκες δεν θα προέτρεπα για το αντίθετο.
Φρύνη μου, τώρα θα το λέγαμε αυτό.. ακόμα κι αν έχει γίνει και λάθος υπολογισμός και ενδέχεται δλδ νάναι σήμερα και 4 μηνών έγκυος?
Ξαναρίξε μια ματιά στο προηγούμενο θέμα της και δες ότι κάπου αναφέρει πως είχε σύλληψη μες τον Σεπτέμβρη.. Σήμερα το πρόσεξα αυτό..
Κι είναι γνωστό ότι ακόμα και με περίοδο μπορεί να έχει ξεκινήσει και να συνεχίζεται εγκυμοσύνη.. Αρχικά υπολόγισα.. βάσει του πότε άνοιξε το προηγούμενο θέμα..
Μαρκέλα μου καλη, για αυτό είπα ότι σταματάω να σχολιάζω μολις με παρέπεμψες σε προηγούμενα ποστ της κοπέλας.
Επειδή πρόκειται πλεον για ειλλημμένη απόφαση΄. Το πόσο συνειδητοποιημένη και ώριμη όμως, ας το αφήσουμε .
Και έχει δίκιο η μαρίνα ανάμεσα σ' ολα τα υπολοιπα που είπε. Υπάρχει και ένας πατέρας, ο οποίος το πιο πιθανό είναι να διεκδικήσει το παιδί από τη στιγμή που ήθελε να την αφήσει έγκυο.
Οπότε το σκηνικό είναι σαν να το βλέπω σε ταινία να ξετυλίσσεται μπροστά στα μάτια μου . Και στη μέση όλων ένα παιδί. Και εμείς συζητάμε αν η έκτρωση είναι αμαρτία? Ας το αφήσουμε καλύτερα....Και ας ευχηθούμε τα καλύτερα..
Δεν με κατάλαβες.. Όχι δεν το τοποθετώ καθόλου θεολογικά! Αν είναι δυνατόν τώρα!.. Και μάλιστα εξαρχής αν πρόσεξες την είχα/με προτρέψει ν' απευθυνθεί σε ειδικό..
Όσο για τα συνειδητοποιημένη.. τα είπα τη στιγμή, που κάτω απ' την κρισιμότητα της κατάστασης ξανανοίγει θέμα για να πάρει πάλι πληροφορίες και ν' ακούσει απόψεις..
Και βέβαια να ευχηθούμε στην κοπέλα τα καλύτερα από δω και πέρα..
Εγω παντως απαντωντας αρχικα στο θεμα της κοπελας.....δεν ειχα διαβασει το θεμα που ειχε ανοιξει...κι ετσι βασιστηκα στα δεδομενα που εδινε εδω...
κι οσο για την αμβλωση...δεν εξεταζω αν ειναι αμαρτια ή οχι...απλα πιστευω οτι οτιδηποτε και να κανουμε σε αυτη την ζωη και οποια αποφαση και να παρουμε...πρεπει να βλεπουμε τα πραγματα στεγνα και ρεαλιστικα ..και οπως ακριβως ειναι..και να μη παραμυθιαζουμε την συνειδηση μας...