Originally Posted by
kerasi
Λοιπον παιδια, θετω εδω ενα θεμα μηπως καποιος εχει καποια καλη σκεψη που μπορει να φανει χρησιμη. Το προβλημα μου ειναι οτι τρωω αρκετα γλυκα, για την ακριβεια το προβλημα ειναι οτι δεν περναει ουτε μια μερα χωρις να φαω εστω και λιγο. Οταν λεω γλυκο εννοω κυριως σοκολατοειδη, δηλαδη σοκολατες, παστες και παγωτο. Ειναι η μονη ατασθαλεια που διατηρω στη διατροφη μου, ευτυχως δεν καπνιζω, δεν τρωω φαστ φουντ, δεν πινω, δεν τρωω τηγανια, ασκουμαι συστηματικα αεροβια και με σε γυμναστηριο.
Θελω ομως σαν επιδορπιο ή στα ενδιαμεσα μεσα στην ημερα, να φαω λιγη σοκολατα και αυτη η συνηθεια υπαρχει για πολλα χρονια τωρα. Εχω σκεφτει αν οφειλεται σε ψυχολογικα αιτια, αν υπαρχει εθισμος στον εγκεφαλο ή αν ειναι θεμα συνηθειας. Ισως να ναι και αλλοι παραγοντες. Δεν εχω θεμα βαρους ουτε και καποιο αλλο θεμα υγειας. Οι εξετασεις αιματος που εχω κανει ολα αυτα τα χρονια βγαινουν αριστες.
Με ενοχλει ομως περαν του θεματος υγειας αυτος ο εθισμος. Εχω δοκιμασει να το κοψω μαχαιρι αλλα δεν αντεχω πολλες μερες. Εχω δοκιμασει να το μειωνω σταδιακα, τα καταφερνω και μετα απο ενα διαστημα επανερχομαι. Το μονο που εχω κανει τα τελευταια χρονια ειναι να τρωω μαυρη σοκολατα υγειας αντι για παστες. Τι σκεπτεστε λοιπον? Υπαρχει κατι που θα μπορουσα να κανω?