Προτροπή για λήψη φαρμάκων
Ακόμα και αν γίνονται δε σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να πάει στο φαρμακείο και να χτυπήσει ότι θέλει σαν να παίρνει πατάτες ή καρπούζια.
Διάβασμα θεμάτων και "εξομοίωση"καταστάσεων άλλων χρηστών με τα προσωπικά θέματα
Το ότι κάποιος ψάχνει για "κατάθλιψη" πχ και βρίσκεται σε αυτόν τον ιστοχώρο να διαβάσει θέματα - περιγραφές -απόψεις άλλων χρηστών δεν είναι από μόνο του κάτι το κακό. Αρκεί να μπορεί να διακρίνει ότι στην δική του περίπτωση το καλλίτερο που έχει να κάνει είναι να διαμορφώσει ο ίδιος άποψη για τον εαυτό του και για τα θέματα που τον απασχολούν και ίσως αυτό να σημαίνει πως μπορεί να χρειαστεί να επισκεφτεί κάποιον ειδικό.
Τρολ - τσακωμοί
Συνήθως αγνοούνται από τα περισσότερα μέλη
Προσωπικά στοιχεία.
Το να μη ξέρει κάποιος ότι το να δίνει τα προσωπικά του στοιχεία στο νέτ είναι το κακό. Κάποιοι το μαθαίνουν νωρίς, κάποιοι αργά.
Εθισμός στον ιστοχώρο αυτό
Η κοινωνική πραγματικότητα του 20ού αιώνα έχει αλλάξει από την πραγματικότητα του περασμένου αιώνα. Τα παλιά καφενεία και οι αυλές έγιναν ιστοχώροι.
Και πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα υπάρχουν. Ο καθένας που ασχολείται με το ιντερνέτ τα ξέρει ή αργά η γρήγορα θα τα μάθει. Πάντως προσωπικά πιστεύω ότι η real life έχει ως αναπόσταστο κομμάτι τι πλέον και την net life
--------------------------------------------------
Συμπαράσταση
Ναι υπάρχει πολλή διάθεση από πολλά μέλη για βοήθεια σε παντελώς αγνώστους έστω και με ένα "κουράγιο, θα περάσει" ή με ένα "για σκέψου μήπως να έκανες αυτό ή εκείνο". Μπορεί στο πόστ μου αυτή η "συμπαράσταση" να παίρνει μόνο δύο σειρές αλλά στην ψυχή μου (και νομίζω και στις ψυχές πολλών μελών" έχει πάρει πάρα πολύ μεγαλύτερο μέρος, πάρα πολύ μεγαλύτερος πόνος έχει "απαλυνθεί", πάρα πολύ μεγαλύτερο "να είστε καλά βρε παιδιά" έχει εκφραστεί.
Πρώτη επαφή με το (πιθανό) πρόβλημα ή με το "θέμα" του καθενός
Αμερική δεν είμαστε. Ελλάδα είμαστε. ΚΑι έχουμε και χωριά και μικρές πόλεις και αντιλήψεις μικροαστικές.
Ε με τον ιστοχώρο αυτό μπορεί ο καθένας να ξεπεράσει το "μα καλά ρε συ που να τα πώ αυτά που νιώθω - σκέφτομαι". Η συνέχεια δε, εξαρτάται πάλι από τον ίδιο.
Διαφορετικότητα απόψεων.
Αυτός ο χώρος με την ελάχιστη "παρεμβατικότητα" στα γραφόμενα του κάθε χρήστη δίνει την εντύπωση πως μπορεί να ακούσεις τι θα πεί ο καθένας και αυτό είναι κάτι το κακό. Το αντίθετο όμως θα ήταν το "κρύψιμο" κάτω από το χαλί σκέψεων που ίσως υπάρχουν μέσα στον καθένα μας ΕΝΩ δε θα υπήρχε ο διάλογος που δημιουργεί πάντα νέες σκέψεις και νέους δρόμους αντίληψης.
Ενασχόληση με θέματα άλλων.
Δεν είναι κακό το να νιώθει κάποιος την ανάγκη να προσπαθήσει να βοηθήσει κάποιον παντελώς άγνωστό του. Φυσική ανάγκη είναι το να είμαστε αλληλέγγυοι, το να βοηθάμε ο ένας τον άλλον, το να κάνουμε πράξη το "ένα χέρι νιβει το άλλο και τα δύο το πρόσωπο". Αποθέματα "δωσίματος" υπάρχουν. Φυσικά και είναι καλό το να διαχειριζόμαστε αυτά τα αποθέματα με ανθρώπους που μας χρειάζονται στην real life αλλά αυτό δεν αποκλείει να τα διαχειριζόμαστε και μέσα σε έναν ιστοχώρο.
-------------------------------------------
Συμπερασματικά, μιας και είναι δημοσκόπηση το θέμα, ο χώρος αυτός με έχει βοηθήσει στα διάφορα θέματα που αντιμετώπισα και αντιμετωπίζω. Οπότε η ψήφος μου πάει στο όχι και το προσωπικό μου ευχαριστώ μου στον Δον για την δημιουργία και συνεχή λειτουργία του ιστοχώρου αυτού καθώς και σε όλα τα μέλη που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο προσπαθούν να βοηθήσουν.
ΥΓ Μπερδεμένος ο τίτλος νομίζω για ένα θέμα δημοσκόπησης. Οταν κάποιος θέλει να βγάλει συμπεράσματα μέσα από μία δημοσκόπηση φροντίζει να θέτει με κατάλληλο τρόπο το ερώτημα που τον απασχολεί. Με μπερδεμένο το ερώτημα (όπως στο παρών νήμα) τα όποια συμπεράσματα βγάλει από την δημοσκόπηση θα έχουν μεγάλο περιθώρειο σφάλματος.