View Poll Results: Θεωρείτε ότι αυτός ο ιστότοπος ανατροφοδοτει τα προβλήματα σας αντί να σας βοηθά?
- Voters
- 36. You may not vote on this poll
-
Ναι
18 50.00% -
Οχι
18 50.00%
Results 46 to 60 of 69
-
10-07-2013, 12:21 #46
Προτροπή για λήψη φαρμάκων
Ακόμα και αν γίνονται δε σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να πάει στο φαρμακείο και να χτυπήσει ότι θέλει σαν να παίρνει πατάτες ή καρπούζια.
Διάβασμα θεμάτων και "εξομοίωση"καταστάσεων άλλων χρηστών με τα προσωπικά θέματα
Το ότι κάποιος ψάχνει για "κατάθλιψη" πχ και βρίσκεται σε αυτόν τον ιστοχώρο να διαβάσει θέματα - περιγραφές -απόψεις άλλων χρηστών δεν είναι από μόνο του κάτι το κακό. Αρκεί να μπορεί να διακρίνει ότι στην δική του περίπτωση το καλλίτερο που έχει να κάνει είναι να διαμορφώσει ο ίδιος άποψη για τον εαυτό του και για τα θέματα που τον απασχολούν και ίσως αυτό να σημαίνει πως μπορεί να χρειαστεί να επισκεφτεί κάποιον ειδικό.
Τρολ - τσακωμοί
Συνήθως αγνοούνται από τα περισσότερα μέλη
Προσωπικά στοιχεία.
Το να μη ξέρει κάποιος ότι το να δίνει τα προσωπικά του στοιχεία στο νέτ είναι το κακό. Κάποιοι το μαθαίνουν νωρίς, κάποιοι αργά.
Εθισμός στον ιστοχώρο αυτό
Η κοινωνική πραγματικότητα του 20ού αιώνα έχει αλλάξει από την πραγματικότητα του περασμένου αιώνα. Τα παλιά καφενεία και οι αυλές έγιναν ιστοχώροι.
Και πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα υπάρχουν. Ο καθένας που ασχολείται με το ιντερνέτ τα ξέρει ή αργά η γρήγορα θα τα μάθει. Πάντως προσωπικά πιστεύω ότι η real life έχει ως αναπόσταστο κομμάτι τι πλέον και την net life
--------------------------------------------------
Συμπαράσταση
Ναι υπάρχει πολλή διάθεση από πολλά μέλη για βοήθεια σε παντελώς αγνώστους έστω και με ένα "κουράγιο, θα περάσει" ή με ένα "για σκέψου μήπως να έκανες αυτό ή εκείνο". Μπορεί στο πόστ μου αυτή η "συμπαράσταση" να παίρνει μόνο δύο σειρές αλλά στην ψυχή μου (και νομίζω και στις ψυχές πολλών μελών" έχει πάρει πάρα πολύ μεγαλύτερο μέρος, πάρα πολύ μεγαλύτερος πόνος έχει "απαλυνθεί", πάρα πολύ μεγαλύτερο "να είστε καλά βρε παιδιά" έχει εκφραστεί.
Πρώτη επαφή με το (πιθανό) πρόβλημα ή με το "θέμα" του καθενός
Αμερική δεν είμαστε. Ελλάδα είμαστε. ΚΑι έχουμε και χωριά και μικρές πόλεις και αντιλήψεις μικροαστικές.
Ε με τον ιστοχώρο αυτό μπορεί ο καθένας να ξεπεράσει το "μα καλά ρε συ που να τα πώ αυτά που νιώθω - σκέφτομαι". Η συνέχεια δε, εξαρτάται πάλι από τον ίδιο.
Διαφορετικότητα απόψεων.
Αυτός ο χώρος με την ελάχιστη "παρεμβατικότητα" στα γραφόμενα του κάθε χρήστη δίνει την εντύπωση πως μπορεί να ακούσεις τι θα πεί ο καθένας και αυτό είναι κάτι το κακό. Το αντίθετο όμως θα ήταν το "κρύψιμο" κάτω από το χαλί σκέψεων που ίσως υπάρχουν μέσα στον καθένα μας ΕΝΩ δε θα υπήρχε ο διάλογος που δημιουργεί πάντα νέες σκέψεις και νέους δρόμους αντίληψης.
Ενασχόληση με θέματα άλλων.
Δεν είναι κακό το να νιώθει κάποιος την ανάγκη να προσπαθήσει να βοηθήσει κάποιον παντελώς άγνωστό του. Φυσική ανάγκη είναι το να είμαστε αλληλέγγυοι, το να βοηθάμε ο ένας τον άλλον, το να κάνουμε πράξη το "ένα χέρι νιβει το άλλο και τα δύο το πρόσωπο". Αποθέματα "δωσίματος" υπάρχουν. Φυσικά και είναι καλό το να διαχειριζόμαστε αυτά τα αποθέματα με ανθρώπους που μας χρειάζονται στην real life αλλά αυτό δεν αποκλείει να τα διαχειριζόμαστε και μέσα σε έναν ιστοχώρο.
-------------------------------------------
Συμπερασματικά, μιας και είναι δημοσκόπηση το θέμα, ο χώρος αυτός με έχει βοηθήσει στα διάφορα θέματα που αντιμετώπισα και αντιμετωπίζω. Οπότε η ψήφος μου πάει στο όχι και το προσωπικό μου ευχαριστώ μου στον Δον για την δημιουργία και συνεχή λειτουργία του ιστοχώρου αυτού καθώς και σε όλα τα μέλη που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο προσπαθούν να βοηθήσουν.
ΥΓ Μπερδεμένος ο τίτλος νομίζω για ένα θέμα δημοσκόπησης. Οταν κάποιος θέλει να βγάλει συμπεράσματα μέσα από μία δημοσκόπηση φροντίζει να θέτει με κατάλληλο τρόπο το ερώτημα που τον απασχολεί. Με μπερδεμένο το ερώτημα (όπως στο παρών νήμα) τα όποια συμπεράσματα βγάλει από την δημοσκόπηση θα έχουν μεγάλο περιθώρειο σφάλματος.been good, been bad. WILL GO ON
- 10-07-2013, 13:13 #47
Ξέρεις πάρα πολύ καλά ότι μπορείς να πας σε ένα οποιοδήποτε φαρμακείο και να πάρεις ότι θέλεις, εκτός κόκκινης γραμμής!
Είναι απειροελαχιστα τα φαρμακεία και οι φαρμακοποιοί που δεν θα σου δώσουν ψυχοδραστικά φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή! Προσωπικά μόνο μια φορά τα τελευταία 10 χρόνια δεν μου έδωσαν φάρμακα χωρίς συνταγή! Τις υπόλοιπες φορές άπλα δεν μου τη ζήτησαν! Ένα "τέτοιο" των "τόσο" και η συναλλαγή σας ολοκληρώθηκε!
10-07-2013, 13:54 #48
Αυτή την αλλαγή της ανθρωπομάζας, ήδη θάπρεπε να την είχαν κάνει πράξη με την κλασική Παιδεία, οι άνθρωποι των Τεχνών και των Γραμμάτων.
Αυτοί είναι που πρέπει να ηγηθούν σε μια άμεση προσπάθεια αλλαγής, αλλά ακόμα τους ψάχνουμε...
Ο διάσημος συγγραφέας Κλεάνθης Γρίβας έχοντας μελετήσει ιατρική, νευρολογία-ψυχιατρική και κοινωνιολογία γράφει στο βιβλίο του
"Αντιπολιτευτική Ψυχιατρική:" "...αποδεικνύονται όχι μόνον απολύτως αναποτελεσματικά σε σχέση με τους διαφημιζόμενους "θεραπευτικούς" στόχους τους,
αλλά επιπλέον και άκρως επικίνδυνα για τους καταναλωτές τους, λόγω των σοβαρότατων παρενεργειών που προκαλούν (οξείες δηλητηριάσεις,
έντονες διαταραχές του ψυχισμού, τοξικομανία, κλπ.)"
Στην πραγματικότητα, λέει, πιθανά να ευθύνονται για την αύξηση των διαγνωσμένων ως ψυχικά πασχόντων.
"Ενώ από τη μια μεριά" σημειώνει ο Κλ. Γρίβας "το ψυχοφαρμακολογικό οπλοστάσιο πλουτίζεται και ισχυροποιείται διαρκώς, απ΄ την άλλη τα κρούσματα
της "ψυχικής διαταραχής" αυξάνονται συνεχώς, αποδεικνύοντας ότι υπάρχει μια ευαπόδεικτη αναλογική σχέση ανάμεσα στον ραγδαία διογκούμενο αριθμό
των ψυχοφαρμάκων, που καταναλώνονται, και στον ταχύτατα ανερχόμενο αριθμό των διαγνωσμένων "ψυχικών ασθενειών".
Επιπλέον, εάν κάποιος ΔΕΝ παίρνει τα φάρμακα αυτά έχει πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να απαλλαχθεί από τα συμπτώματα της "ασθένειας".Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
10-07-2013, 14:24 #49
Όσο θα περιμένουμε άλλους να ηγηθούν τόσο περισσότερο το σκοτεινό σήμερα θα γίνεται το αυριανό μαύρο! Στην εποχή μας έχει συντελεστεί η μαζικότερη πλύση εγκεφάλου στη μέχρι τώρα ιστορία της ανθρωπότητας! Όπως λέει και ο λαός μας αν υπήρχε τηλεόραση το 40' δεν θα είχε πάει να πολεμήσει κανένας, θα κάθονταν όλοι στα σπίτια τους να βλέπουν τα έκτακτα δελτία ειδήσεων. Πλέον πέρα από την οθόνη της τηλεόρασης έχουμε και αυτή του υπολογιστή! Πολύ φοβάμαι πως όταν οι άνθρωποι βγουν μια μέρα έξω από τα σπίτια τους δεν θα βρίσκουν τίποτα γνώριμο πια και θα ξαναμπούν μέσα! Και για την ακρίβεια αυτή η μέρα έχει έρθει προ πολλού και ήδη βαδίζουμε σε χειρότερες μέρες. Η εκμετάλλευση των ανθρώπων περνάει γοργά σε νέα επίπεδα, ουσιαστικά όχι πολύ διαφορετικά από εκείνα που επικρατούσαν χιλιάδες χρόνια πριν. Πλέον δεν ξέρεις ποιος σε κυβερνάει, ποιος παίρνει τις αποφάσεις για τη ζωή σου, δεν ξέρεις πως μπορείς να αντιδράσεις, κάθεσαι σπίτι σου λαμβάνοντας τις πληροφορίες που θέλουν να μάθεις και ποτέ την αλήθεια. Ακόμα και όταν ακούγεται μια αλήθεια, πνίγεται αυτομάτως από χιλιάδες ψέματα. Έτσι καταλήγεις να παρακαλάς να δουλέψεις για 400 ευρώ ίσα για να πληρώνεις το φαΐ το ρεύμα και το ίντερνετ για να μπορείς να περνάς όλη σου τη μέρα μπροστά σε μια οθόνη και όλοι είναι ευχαριστημένοι.
10-07-2013, 14:25 #50
Δεν μπορω να μιλησω για τους αλλους , αλλα εγω απο ψυχολογικο τομεα νομιζω οτι παω καλα και δεν εχω προβληματα να αναφερω:)
Προβληματα εχω οικονομικης φυσης, ανεργια κλπ κλπ και δεν ειμαι χαρουμενος με πολλες καταστασεις , αλλα ειμαι αρκετα ικανοποιημενος με μενα:)
Αυτο νομιζω ειναι και η φυσιολογικη πορεια των πραγματων , ολοι εξελισσομαστε (ευτυχως).[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
10-07-2013, 15:02 #51
Ένας άνεργος, ένας άνθρωπος δηλαδή που του έχουν στερήσει το δικαίωμα στη δημιουργία και στην αξιοπρέπεια, είναι θέμα ψυχικής δύναμης το πόσο "καλά" μπορεί να είναι.
Τα προβλήματά μας είναι εκεί έξω, και όσο και να τα συζητάμε με τον εαυτό μας ή στο διαδίκτυο, αυτά παραμένουν και οξύνονται κιόλας. Δεν είναι δυνατόν να αυτοκτονούν 1000 άνθρωποι το χρόνο σε μια χώρα όμορφη με ήλιο, μόλις 10 εκατομμυρίων κατοίκων. Και όμως κανένας δεν συγκινείται κανένας δεν αντιδρά, γιατί ο καθένας είναι μόνος του. Έχουμε αποξενωθεί τόσο ο ένας από τον άλλο, όχι τυχαία, ώστε θα πρέπει να περάσουν δεκαετίες καταπίεσης που ίσως να μας φέρουν πάλι κοντά και να μας κάνουν να νοιαστουμε για τους γύρω μας και όχι πια μόνο για την τσέπη μας. Γιατί μόνο στα πολύ δύσκολα έρχονται οι άνθρωποι κοντά και παραμερίζουν το εγώ τους για το συμφέρον του συνόλου, ενώ όσο τα πράγματα ήταν "καλύτερα" βλέπετε που καταλήξαμε... σε μια κοινωνία αποκομμένη από την ίδια της την ουσία.
10-07-2013, 15:04 #52
Σωστο, σκεψου ποσο ενωτικο στοιχειο ειναι ο πολεμος, παρολο που τον κατακρινουμε.
10-07-2013, 15:10 #53
- Ναυταθλητικός Όμιλος Ποδηλατών Βάρκιζας "Ο Βουκεφάλας
Δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο! :-)
Αλλά πάλι παντού ακούω να συζητούν στα λεωφορεία, στο μετρό,
σε κουβέντες με γνωστούς και φίλους
για τις περικοπές στους μισθούς, στις συντάξεις, την ανεργία,
τις απολύσεις, την ...κινητικότητα (έτσι τις λένε τώρα τις απολύσεις),
όλοι βρίζουν, αλλά γιατί δεν κουνιέται φύλλο
κι όλοι αναλωνόμαστε σε συζητήσεις και ατέρμονες αναλύσεις
- δυστυχώς κυρίως στο internet και στα κοινωνικά δίκτυα -;Τα μελισσάκια θα γυρνούν γύρω απ' τις πολυθρόνες
και το νερό το κρύσταλλο θα ρέει απ’ τις οθόνες.
10-07-2013, 15:15 #54
Ένας πόλεμος μπορεί να ενώσει ένα έθνος εναντίων ενός άλλου, ναι. Μιλάμε όμως για καταστροφή και όχι για δημιουργία.
Επιπλέον αν δεις τι συμβαίνει γύρω μας θα δεις κυρίως εμφυλίους και επεμβάσεις των αμερικανών, ειδικά μετά το δεύτερο παγκόσμιο.
Και ποτέ ένας πόλεμος δεν έγινε για τα συμφέροντα αυτών που πολέμησαν ή πέθαναν στη μάχη άλλα για τα συμφέροντα τρίτων.
11-07-2013, 01:06 #55
Αυτό δεν ισχύει. Όταν μιλάμε για κάτι τόσο σοβαρό όσο η αυτοκτονία καλό είναι
να διπλοτσεκάρουμε τι λέμε και όχι να επαναλαμβάνουμε τι λέει ο καθένας δεξιά
και αριστερά για να πουλήσει φύλλα, να κάνει τον φιλολαϊκό κτλ.
Όντως θα περίμενε κάποιος να έχουν αυξηθεί οι αυτοκτονίες και αυτό ισχύει εν μέρει
αλλά όχι τόσο δραματικά όσο λένε. Και αυτό γιατί το ένστικτο της αυτοσυντήρησης
είναι πραγματικά ισχυρό και δεν το απαρνιέται κανείς μόνο και μόνο επειδή δεν έχει
να φάει (αλλιώς όλοι οι Εβραίοι στα στρατόπεδα θα είχαν αυτοκτονήσει μαζικά)
Τα αληθινά στοιχεία από την ΕΛΣΤΑΤ είναι τα παρακάτω:
2000 382
2001 334
2002 323
2003 375
2004 353
2005 400
2006 402
2007 328
2008 373
2009 391
2010 377
2011 477
Ανά τριετία:
2000-2002: 1039
2003-2005: 1128
2006-2008: 1103
2009-2011: 1245
11-07-2013, 11:16 #56
Οι παρατεταμενες συζητησεις στο διαδικτυο και ειδικα σε χωρους οπως στο φορουμ για καποιον που αρχικα μπηκε εδω για να ζητησει βοηθεια, για μενα ειναι απόδειξη ότι το φορουμ εχει μετατραπεί πλεον για το ατομο αυτο ως υποκαταστατο υγιων διαπροσωπικων σχεσεων της καθημερινοτητας, λειτουργει για το ατομο ως χωρος φυγης απο την πραγματικοτητα, ως ο χωρος ασφαλειας που εψαχνε να βρει στον οποιο δε χρειαζονται ρισκα και υπερβασεις τα οποια όμως ειναι αναγκαια για να λύσει τα θεματα του. Οι παγιωμενες μεσα του καταστασεις και εσωτερικες αντιστασεις ειναι αυτα που τελικα τον κρατανε εδω κι οχι η αναγκη αυτοβελτιωσης. Και εδω εγκειται η ζημια της παρατεταμενης παραμονης στο χωρο. Μπορει να ναι και αποδειξη απραξιας στο να λυσει τα θεματα του. Εκτος κι αν μιλαμε για ατομο που το παλευει και εχει ηδη δει προοδο και ξεκινωντας απ αυτο σημειο θελει να βοηθησει κόσμο.
Γιατι βρε φιλε να καθομαστε να αναλύουμε τα στατιστικα στοιχεια για τις αυτοκτονιες? ... για να πεφτει η διαθεση μας ή για να δικαιολογουμε τη θεση μας λεγοντας το, υπαρχουν και χειροτερα. Δεν ωφελα σε κατι..γιάννης
11-07-2013, 11:36 #57
Συμφωνω με το δευτερο, εδω όχι απλα μπορεις να μιλησεις ανετα και να πεις αυτα που δεν τολμας να πεις στους υποτιθεται δικους σου ανθρωπους αλλα και θα βρεις ατομα να σε καταλάβουν, που θα σου πουν μια καλή κουβεντα που θα σε βοηθησει. Το πιο σημαντικο για μενα ειναι το ότι εδω ευκολα θα βρεις ατομα που σε καταλαβαινουν, που τετοια ατομα εψαχνες αλλου για καιρο να βρεις αλλα ποτε δε βρηκες. Καλα λογια μπορει να ακους παντου, τετοια ατομα όμως σπανια βρισκεις και τα ατομα που μπαινουν εδω το πρωτο που ζητανε ειναι να βρουν ατομα που τους καταλαβαινουν, επειδη πρωτα ερχεται η ανακουφιση που σε ακουσαν και μετα οι λύσεις. Κι αμα οι λύσεις και οι ιδεες ερχονται απο τετοια ατομα πιο ευκολα γινονται δεκτες.
Για το πρωτο πιστευω πως για καποιον που παραμενει εδω για κάμποσο, με τον καιρο ήδη εχει δημιουργηθει οικειοτητα, παρα την ανωνυμια, μεταξυ του και των αλλων μελων. Μεσα απο το γραψιμο του τον εχουν ήδη γνωρισει ως χαρακτηρα κι ατομο. Κι οσο πολύ μας γνωριζουν οι αλλοι τοσο περισσοτερο θέλουμε να βγαζουμε προς τα εξω μια καλή εικονα για εμας ασχετως πως πραγματικα ειμαστε. Και η καλη εικονα απαιτει πλεον να βγαζουμε λιγοτερα ή καθολου απο τα προσωπικα μας προβληματα. Μια εκδοχη ειναι αυτη. Ισως μια αλλη το ότι ατομο να εχει ηδη παρει τις απαντησεις που χρειαζοταν κι απλα μενει εδω επειδη του αρεσουν οι συζητησεις κλπ.γιάννης
13-07-2013, 17:40 #58
Ναι τα στοιχεια της ΕΛΣΤΑΤ ειναι διεθνώς αναγνωρισμένα... ακομα μας λενε οτι τους δίνουμε ψευδη στοιχεία στη ευρώπη.
Το υπουργειο δημοσιας ταξης ηταν αυτο που ειπε σε ανακοινωση του οτι οι αποπειρες και οι αυτοκτονίες ανερχονται σε 3100 την τελευταία τριτία.
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_a...11/2012_471142
13-07-2013, 17:57 #59
εγω θα ελεγα οτι βοηθηθηκα περισσοτερο απο φιλους που εκανα εδω που ξερω μονο εγω πιοι ειναι σχετικα με τη δημοσια συζητιση εκτος απο αρκετες εξαιρεσεις δε μπωρω να πω οτι ηταν ιδιαιτερα διαφωτιστικη....
13-07-2013, 22:43 #60