Τωρα ομως εγω αν θελω να συνεχισω την κουβεντα, θα σε ρωτουσα μεχρι ποιο σημειο δικαιολογειται/θεωρειται αποδεκτο το "νιωθω" σε ληψη αποφασεων..
(εγραψα και κατι στο αλλο θεμα που συζητουσαμε, αντε να σε δω αν το πετυχεις :))
Printable View
Τωρα ομως εγω αν θελω να συνεχισω την κουβεντα, θα σε ρωτουσα μεχρι ποιο σημειο δικαιολογειται/θεωρειται αποδεκτο το "νιωθω" σε ληψη αποφασεων..
(εγραψα και κατι στο αλλο θεμα που συζητουσαμε, αντε να σε δω αν το πετυχεις :))
Αποδεκτό απο ποιόν?
Όταν χτίζεις μια πεποίθηση, το κάνεις ατομικά
δεν ψάχνεις συμμάχους και ομοϊδεάτες.
Το αν θα έρθει σε σύγκρουση με πεποιθήσεις άλλων
είναι κάτι αναπόφευκτο.
Και ποιος δεν εχει νιωσει ενα κρυο χερι στον ωμο του να τον αγγιζει ? ( εγω οχι , δοξα τω Θεω )
Ε να βλεπεις η κουβεντα αυτη παλι πολυ μακρια soulight :) Για εμενα το σοβαρο ερωτημα δεν ειναι αν ερχεται σε συγκρουση με αλλους, ειναι σιγουρο πως θα ρθει σε συγκρουση με αλλους. Το θεμα για μενα ειναι ποτε αρχιζει και σε βλαπτει χωρις να τον παρεις χαμπαρι...
Αυτό θα μπορούσε να το απαντήσει κάποιος ψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής....
Εγω πιστεύω πως το "αρρωστημένο" και το βλαπτικό, ξεκινάει απο τη στιγμή που μια πεποίθηση-όποια πεποίθηση-
σε καταλαμβάνει στο σύνολό σου. Γίνεται δηλαδή κάτι σαν ιδεοληψία, σε κατακλύζει.
πχ άλλο να πιστεύω στο θεό, άλλο να πιστεύω οτι είμαι και απεσταλμένη του.....
το πρώτο είναι απλά μια πεποίθηση, πίστη, το δεύτερο με εμπλέκει άμεσα...
Αυτο το θεμα μπορουμε να το συζηταμε επ απειρον, γιατι και εγω γενικα ειμαι ανθρωπος που μπορω να κανω παρα πολλες ερωτησεις για να πω οτι καταλαβα κατι. Συμφωνω σε αυτο που λες. Εγω απλα καταλαβαινω οτι οταν κατι σου γινει ιδεοληψια οπως λες, παει τελειωσε..οχι;
Κάπως έτσι πιστεύω οτι πάει.....
κάτι που γίνεται εμμονή και κατακλύζει όλα τα πεδία του μυαλού....ε μόνο καλό δεν είναι!
Ενδιαφερον ακουγεται τελικα το ολο θεμα. Θα ψαξω να βρω κανενα βιβλιο αν υπαρχει, για το πως/ποτε κατι μπορει να σου γινει ιδεοληψια, γιατι φανταζομαι οτι η απαντηση δεν ειναι απλη..
εγω θα ελεγα οτι προς το παρον ειναι απλα παραξενη, πολλοι πιστευουν σε παρομοια πραγματα, π.χ οτι την ωρα που σκεφτομαι τη γκομενα μου θα τη κανω να με σκεφτει και αυτη. Αν η δικια σου αρχισει να βλεπει τα φαντασματα και με ανοιχτα τα ματια τοτε θα το εχει χασει. Της δινω 50-50 γιατι παει γυρεοντας :D
Αν υπαρχουν φαντασματα ? εχει δει κανεις την γυναικα του πρωι -πρωι αγουροξυπνημενη ?
ψευδαισθησεις ή προσπαθει να το στο παιξει ανωτερη και ξεχωριστη. εκτος αν τα ειδες κι εσυ, οποτε αλλαζει το πραμα.
Δεν προσπαθουσε να μου το παιξει τιποτα, περα απο την πλακα. Οχι εννοειται ποτε δεν μου δεν ειδα τιποτα. Ναι το θεμα ειναι οτι η κοπελια θελωντας απο μονη σου αρχισε να δημιουρθει αυτες τις ψευδαισθησεις..Αλλα το εξηγησε η soulight καπου πιο πανω γιατι συμβαινει αυτο..
Θα σου δώσω μία σύντομη και περιεκτική απάντηση. Έχεις το δικαίωμα να πιστεύεις στα φαντάσματα αλλά αν πεις στον/στην ψυχίατρο σου ότι τα βλέπεις και αυτός/αυτή κρίνει ότι παρουσιάζεις και μείωση της λειτουργικότητας σου εκείνη τη χρονική περίοδο θα βρεθείς σε κάποιο ψυχιατρικό ίδρυμα.
Bασικα , το να πιστευεις μονο δεν αρκει για να εχεις ψυχωση , αν ηταν ετσι ολοι οσοι πιστευουν στο Θεο θα ηταν ψυχωτικοι .
Οσο αφορα εσενα Γιαννη , αν με την πρωην σου εχετε τοσο διαφορετικο συστημα πεποιθησεων ειναι απολυτα λογικο οτι καποια στιγμη θα χωριζατε. Απλα ετυχε να ειναι αυτη που πηρε την αποφαση.