Πρώτα απ'όλα φοβάμαι ότι συγχέεις τις δυναμικές κ έντονες προσωπικότητες με τις κ@ριόλες τα, που θέλουν όλα να γίνονται σύμφωνα με τα κέφια τους. Άλλο δυνατός κ δυναμικός χαρακτήρας κ άλλο καταπιεστικός, υστερικός, ανασφαλής με προβλήματα με τον εαυτό του. Δυναμικός δε σημαίνει παρτάκιας, μπορεί κάποιος να είναι κ δυναμικός και παρτάκιας/εγωκενρτικός ταυτόχρονα, μπορεί κ όχι. Γιατί αν θες να είμαι απόλυτα ειλικρινής κάτι κοπελίτσες που θα σου πουλήσουν συναίσθημα, ευαισθησίες κλπ κλπ ή ότι είναι πολύ "κυρίες" (ο πραγματικά ευαίσθητος άνθρωπος κ η πραγματική κυρία αντίστοιχα δεν έχουν ποτέ λόγο να το επισημάνουν, πόσο μάλλον να το διατυμπανίσουν) αποτελούν πολύ πιο επικίνδυνη κατηγορία.
Λοιπόν, όπως σου είπα, νομίζω ότι ξεκινάς λάθος. Ξεκίνα από εσένα τον ίδιο. Τί θέλεις κ τί θεωρείς τα πιο σημαντικά? Πχ η κοπέλα να είναι εμφανίσιμη (κατά τα γούστα σου πάντα), να είναι ώριμη, να έχει ένα χ επίπεδο (να μην ανοίγει δηλ το στόμα της κ να φεύγουν βατράχια), να σέβεται εσένα κ τον εαυτό της, να μην είναι εγωπαθής/εγωκεντρική, κ σε κάποια πράγματα (συνήθειες, προτιμήσεις) αν όχι να συμβαδίζετε, έστω με αλληλοϋποχωρήσεις να τα βρίσκετε. Πες πχ ότι στην πράξη η κοπέλα αποδεικνύει ότι αυτά τα έχει ή τα έχει στο 80-90%. Ε, τότε τσίμπησες τη ferrari, εφόσον αυτά ψάχνεις σε μια γυναίκα. Προσοχή όμως: Τα πάντα όλα αποδεικνύονται από τη συμπεριφορά κ τις ενέργειές της. Τα λόγια γράφε τα εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Τώρα αν έπιασες το τζακ ποτ λόγια με πράξεις να βρίσκονται σε αντιστοιχία, τα συγχαρητήριά μου, αν όχι, αν λόγια κ έργα φάσκουν κ αντιφάσκουν, τότε δρόμο.
Κ τώρα πάμε στο σημείο όπου το πράγμα αρχίζει να παρουσιάζει προβλήματα. Πες πχ ότι τσακωθήκατε ή ότι κάτι δεν πάει καλά κ έρχεται το τζίνι του Αλλαντίν να σε ρωτήσει τί ευχή θα είχες, ώστε να διορθωθεί το πράγμα. Σκέψου καλά τί θα ζητήσεις από το τζίνι: Αν ευχηθείς κάτι που αφορά μεμονωμένο περιστατικό (πχ "να μην το είχε παρεξηγήσει αυτό έτσι......", "όταν έκανε το χ να με είχε λάβει περισσότερο υπ'όψιν της......") ή σε κάτι το οποίο παρουσιάζεται σπάνια κ υπό συγκεκριμένες συνθήκες, τότε είναι περίπτωση που αξίζει να την παλέψεις. Αν διαπιστώσεις ότι η ευχή αφορά αλλαγή σε πάγια κ επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά ή στάση ή στοιχείο του χαρακτήρα της, το οποίο να προκαλεί σοβαρή δυσαρμονία μεταξύ σας (πχ "να έδειχνε σε εμένα την κατανόηση κ το ενδιαφέρον που δείχνω εγώ για αυτήν......", "να μην επηρεαζόταν τόσο από τις φίλες κ την οικογένειά της........" κλπ κλπ), τότε η περίπτωση δε σηκώνει επισκευή, άλλαξε αυτοκίνητο γιατί με το συγκεκριμένο ή θα τρακάρεις ή θα σε αφήσει στο δρόμο.