Originally Posted by
Μαντζουράνα
mariposa7, εξακολουθείς να έχεις αρνητική στάση και να υποτιμάς ανθρώπους και φιλοσοφίες.
Για να σου δείξω πόσο λάθος κάνεις σ' αυτά που γράφεις στο μήνυμά σου, θα σου έλεγα να κάνεις έναν κόπο να διαβάσεις την βιογραφία της Louise Hay, της συγγραφέως που έχει γράψει πολλά πετυχημένα βιβλία σχετικά με την δύναμη της θετικής σκέψης.
Ξέρεις πώς ξεκίνησε;
Ήταν πάμφτωχη, σε μια οικογένεια που την κακοποιούσε λεκτικά και σωματικά καθημερινά.... και από τα 10 της περίπου χρόνια μέχρι τα 16 που έφυγε από το σπίτι της, την κακοποιούσε και σεξουαλικά ο πατριός της.
Κι όμως κατάφερε να επιβιώσει και να πάει ψηλά στην ζωή της.
Απ' αυτήν την περιγραφή εσύ καταλαβαίνεις ότι ήταν μια νοικοκυρά που ασχολούνταν με "τις κουρτίνες αν ταιριάζουν με την ταπετσαρία του καθιστικού";
Και προσωπικά έχω αναγκαστεί να δουλέψω για πολύ καιρό σαν τηλεφωνήτρια, να παίρνω 280 ευρώ το μήνα και για να πάω στην δουλειά έπρεπε να χρησιμοποιώ 3 διαφορετικές συγκοινωνίες και να κάνω 1,5-2 ώρες για να φτάσω και άλλες τόσες για να γυρίσω πίσω σπίτι μου.
Και ν' ακούω καθημερινά βρισιές από τους ανθρώπους που καλούσα και προσβολές από τους ανωτέρους μου επειδή δεν φέρνω τις απαραίτητες πωλήσεις.
Και να πονάνε και τ' αυτιά μου κάθε μέρα από τα άθλια ακουστικά που μας δίναν στη δουλειά.
Όμως ποτέ δεν γκρίνιαξα, ποτέ δεν είπα με βαρύγδουπο τόνο "αχ, άτιμη ζωή, εμένα δεν μου χαρίστηκε τίποτα." και ποτέ δεν είχα την ανάγκη να υποτιμήσω τους ανθρώπους που ήταν πιο τυχεροί στην ζωή τους.
Η θετική σκέψη υπάρχει.
Υπάρχει όμως στους ανθρώπους που έχουν πίστη και είναι καλοπροαίρετοι.