Την γλώσσα θα την μάθεις.....αργά η γρήγορα, η σχολή σ΄αρέσει? Τι έτος είσαι?
Printable View
δεν ειμαστε καλα τωραπ ου θα πεθανεις για μια κωλοσχολη!! ελεος! αν ρωτησεις κοριτσι μου τους γονεις σου τι θελουν ..θα σου απαντησουν "εσενα"!!
δεν ειμαστε καθολου καλα! για συνελθε!! λυπησου τους γονεις σου τουλαχιστον! ειναι δυνατον να τους ποτισεις με τετοια πικρα??? πας καλα? για μια κωλοσχολη!??δεν ειμαστε καλα ρε παιδια..καθολου καλα!!
Μου αρέσει αλλά είναι πολύ δύσκολα .
Το ξέρω ότι θα πουν εμένα . Όμως ολα με φοβιζουν. Έχω μετανιώσει την ώρα και την στιγμή που ήρθα εδώ. Δεν μπορώ να ζήσω κάθε μέρα έτσι. Ξυπναω κάθε πρωί μέσα στο άγχος .. συνειδητοποιω που βρίσκομαι και εύχομαι κάθε φορά να μην ξυπνησω. Ή νομική πάντα μου άρεσε. Όμως εδώ είμαι σαν τη μύγα μέσα στο γάλα . Δεν καταλαβαίνω ΤΙΠΟΤΑ . Υποτιθεται θα ήταν αξέχαστα αυτά τα χρόνια και εγώ θέλω να δωσω τέλος στην ζωή μου .
Ρε κούκλα θα σου πω την αλήθεια άμα τα καταφέρεις θα κάνεις παρέα με φράγκατους κλπ αν δεν τα ξέρεις στα λέω εγώ είναι αλήθεια τα λεφτά και το επάγγελμα παίζουν τον πρώτο ρόλο στη ζωή είναι σα να σου χαρίζουν μια γεμάτη ζωή κι εσύ να λες όχι θέλω να ζω με τετρακόσια ευρώ και να κάνω αυτή τη ζωή δε σου λέω ότι αυτή είναι η αλήθεια μπορεί εσένα η αλήθεια σου να είναι να κάνεις παρέα με φτωχούς έχω γνωρίσει τέτοιες κοπέλες και μπορεί να είσαι κι εσύ έτσι αλλά καλύτερα θα μας τα λεγες με ένα πτυχίο νομικής τότε θα είχε αξία η γνώμη σου να ήσουν δικηγόρος και να παντρευτείς ένα φτωχό αλλά εργατικό κάτσε σκέψου τι πραγματικά θες από τη ζωή σου γιατί αυτό που θα κάνεις θα την καθορίσει άμα θες κάτσε να σου κάνουμε όση παρέα θέλεις αλλά πρόσεξε γιατί είναι το μέλλον σου
Θα προσπαθήσεις τέσσερα πέντε χρόνια και θα ανταμείφθεις με μια καλή ζωή μετά κουράγιο μπορείς είναι σίγουρο όλα αυτά που νιώθεις εγώ τα ένιωθα εδώ στην Ελλάδα τρία χρόνια μέχρι να μπω στο νόημα της σχολής και ήταν ΤΕΙ
Αυτό φοβάμαι και τώρα .. ότι μία αδυναμία μου μπορεί και να μου καταστρέψει την ζωή .
Μην ακούς αυτά που σου λένε....γύρνα πίσω!
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι η ψυχική υγεία....όχι τα λεφτά(που δεν είσαι καθόλου σίγουρη ότι θα αποκτήσεις)
Ενώ αν είσαι ψυχικά υγιής μπορεί και να κάνεις λεφτά.
Να είσαι δικηγόρος με ψυχοφάρμακα και γιατρούς δεν είναι ζωή!
Αποψή μου
Καλά δε χάθηκε και ο κόσμος απλά μετά θα γίνεις λαός όχι ελίτ πρώτον και δεύτερον τα ΤΕΙ γίνονται πανεπιστήμια εφαρμοσμένων επιστημών κανε μια βόλτα άμα θες σήμερα το διάβασα αν θες ψάξε το
ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΑΖΙ. ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΠΛΗΣΙΑΖΩ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΙΛΗΣΩ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΣΑ ΘΕΛΩ ΕΠΕΙΔΗ ΚΟΛΛΑΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ.
ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΩ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΜΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ. ΦΟΒΑΜΑΙ ΜΗΝ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑΝΙΩΣΩ . .
Από πότε το κοινωνικό και μορφωτικό επιπεδο,καθορίζεται από το τί σχολή έχεις τελειώσει;
Ολοι ξέρουμε άτομα χωρίς ιδιαίτερα πτυχία και κάνουν μία καλή και αξιοπρεπή ζωή και δικηγόρους οι οποιοι είναι χασοδίκες και τρέχουν να ζήσουν από το μέρισμα....Πρέπει να είσαι λίγο χαζός/η για να λες τέτοιες χαζομάρες!
Το πρώτο έχει να κάνει με τελειομανία πιστεύω. Και γω που δεν καταλάβαινα τι μου λέγανε στα αγγλικά (παρόλο που έχω proficiency) κλεινόμουνα στον εαυτό μου και απέφευγα τις παρέες γιατί ένιωθα μειονεκτικά. Αλλά αυτό είναι λάθος. Κανείς δεν έχει απαίτηση από σένα που είσαι ελληνίδα να ξέρεις τέλεια τα ιταλικά, έτσι δεν είναι; Σου είπε κάποιος "φύγε γιατί κολλάς στην ομιλία"; Μάλλον όχι. Ίσα ίσα θα χαίρονται να βλέπουν ένα ξένο να μιλάει τη γλώσσα τους. Άρα πρέπει να το ξεπεράσεις αυτό το πρόβλημα γιατί πηγάζει από τις εσωτερικές σου πεποιθήσεις.
(Αν μου έλεγες ότι δεν καταλαβαίνεις, θα σου έλεγα άλλα, αλλά εσύ μου λες ότι απλά δεν μπορείς να εκφράσεις αυτά που θες. Αυτό φτιάχνεται μόνο με εξάσκηση και αλλαγή νοοτροπίας πχ να μην φοβάσαι το λάθος και να μη σκέφτεσαι τι λες τόσο πολύ).
Μια λύση θα ήταν να γραφτείς σε κάποιο φροντιστήριο φτηνό... Μην αποφεύγεις όμως τις παρέες αλλιώς ΔΕΝ θα μάθεις ιταλικά ποτέ. Ίσα ίσα, πρέπει να το δεις σαν παιχνίδι, να κάνεις ακόμα πιο πολλή παρέα ΚΑΙ για να εξασκείς τα ιταλικά σου ΚΑΙ για να περνάς τα μαθήματα (μέσω συνεργασιών).
Το ότι δεν μπορείς να διαβάσεις νομίζω έχει να κάνει με το πρώτο. Λόγω χαμηλής διάθεσης η συγκέντρωση είναι δύσκολη. Αλλά κι αυτό μάλλον λύνεται με τον ίδιο τρόπο.
Σχετικά με τις αυτοκτονικές σκέψεις σε παρακαλώ να σκεφτείς λογικά. Τι είναι το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί; Να αποτύχεις; Ωραία. So what? Είναι αυτό χειρότερο απ'τον θάνατο; Μάλλον όχι. Καλύτερα δεν είναι να δοκιμάσεις ό,τι μπορείς και να δώσεις τον καλύτερο σου εαυτό; Μην σκέφτεσαι τι λένε οι άλλοι, αυτός ο φόβος είναι που κατέστρεψε την δικιά μου ζωή. Δε θες να πάθεις το ίδιο.
Λες ότι σου τα είπε όλα αυτά για να μην σε αγχώσει. Ναι έτσι είναι, αλλά μπορώ να κάνω μια προσθήκη?
Μου φαίνεται ότι από τη μια σου είπε την αλήθεια, δηλαδή ότι για εκείνη πάνω απ' όλα να είσαι εσύ καλά και ευτυχισμένη. Και από την άλλη φοβήθηκε μήπως φύγεις "εύκολα" γιατί πιέστηκες λίγο και γι' αυτό σου είπε τα υπόλοιπα (θα συνηθίσεις, δεν πειράζει αν δεν πας τέλεια, κλπ).
Εσύ πιέζεσαι πολύ. Δεν έχει νόημα κάποιος να πιεστεί αρκετά, απλά και μόνο γιατί τυχαίνει να έχει δυνάμεις. Μη σπαταλήσεις τις δυνάμεις σου. Μια χαρά είναι να είσαι με το χαμόγελο. Καλό είναι να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο αυτά που μας αρέσουν. Ίσως να έχεις προσέξει στη ζωή σου, ότι όποτε έκανες αυτά που σου άρεσαν τα πράγματα πήγαιναν πιο καλά.
Πολλοί γονείς θέλουν τα παιδιά τους να αποκτήσουν όσο πιο πολλά εφόδια μπορούν. Κάποια όμως στιγμή αυτό το "όσο πιο πολλά" γυρίζει αντίστροφα. Καλό είναι να ξέρεις κανείς Αγγλικά, καλό είναι να ξέρει και Ιταλικά, καλό είναι να ξέρει και Αραβικά, καλό είναι να έχει κα πτυχία καλό είναι να έχει και μεταπτυχιακό, καλό είναι να ξέρει κα ιππασία, καλό είναι να ξέρει... Αλλά καλύτερο απ' όλα είναι να μπορεί να ζήσει ευτυχισμένα.