Η κάθε επίσκεψη έχει κάποιο οικονομικό κόστος;
Printable View
Η κάθε επίσκεψη έχει κάποιο οικονομικό κόστος;
Μαρια,
απ οσο ξερω ειναι δωρεαν οι επισκεψεις γιατι προκειται για μη κερδοσκοπικο οργανισμο.
κοριτσια πως τα πάτε με την ανασα;
dolphin ειχες μεινει πολυ εχαριστημενη στην αρχη,τωρα πως τα βλέπεις τα πράγματα;
βλέπεις καμια βελτιωση στον εαυτό σου;
εχετε θεσει κανενα χρονοδιαγραμμα για το πως βλέπει η ψυχολογος την περιπτωση σου;
εσυ reaki πως τα πας;
καμια αλλη κοπελα εχει να μας πει κατι σχετικό;
σας ρωτω γιατι εγω αισθανομαι οτι δεν εχω κανει καμια προοδο και ειμαι πολυ απογοητευμενη με τον εαυτο μου. Δεν εχω παει πολλές φορές βεβαια,αλλα δεν ξερω- περιμενα εστω ενα ψηγμα βελτιωσης που δεν το βλέπω... :-(
λέτε να μην επιδεχομαι επισκευη;;;
LSD μου,καλημερα σου ομορφη!Θα μου πεις κι εμενα που δεν ξερω πολλα,γιατι αισθανεσαι οτι δεν εχεις κανει καμια προοδο?Ασε καλε που δεν επιδεχεσαι επισκευη(γελασα με την εκφραση,lol),κανεις εμετους ακομη κοριτσακι μου?Τι σου ειπε η ψυχολογος στις επισκεψεις αυτες?Συγγνωμη που γραφω και σε δικα σας threadakia,ελπιζω να μη σας ενοχλω κοριτσια μου,αλλα θελω να μαθαινω για το πως πατε.Για ανεβαστε τη την LSD μας τα αλλα κοριτσακια μας.LSD baby,ξερω ενα καλο συνεργειο αγαπη μου,στην αναγκη εγω κι εσυ θα παμε εκει,χαχαχα,αντε,αντε,τα ανταλλακτικα μας και γρηγορα λεω!;)
sabe μου,
σε ευχαριστω πολυ για την ενθαρρυνση !
ναι,δεν εχω δει καμια διαφορα στο θεμα τον εμετων,εκτος του οτι πριν το κανω απλως σκεφτομαι ''αλλη μια αποτυχια - τι θα πει η ψυχολογος;;'' Η αληθεια ειναι οτι δεν συζηταμε μονο αυτα αλλα δεν την εχω ρωτησει πως το βλέπει, γιατι 1ον φοβαμαι την απαντηση της (ναι, ξερω πολύ ωριμη αντιμετωπιση!) και 2ον λέω μηπως ειμαι βιαστικη και ειναι νωρις ακομη.
Γι αυτο ρωτω και τη γνωμη των αλλων,αν ειδατε αποτελεσματα και πόσο συντομα.
τι εννοεις να μας ενοχλεις;;;;; υποτιθεται οτι στηριζουμε οενας τον αλλον,αν ειναι να ενοχλουμαστε ετσι καηκαμε !!
σε ευχαριστω πολύ πολύ,με ανεβασες λιγακι σημερα ! ! !
Μα κανένας ψυχολόγος δε θέτει χρονοδιαγράμματα!Αλλιώς θα ήταν μέντιουμ,χαρτορίχτρα,
θα είχε τέλος πάντων κάποιο κληρονομικό χάρισμα και όχι πτυχίο με βούλα!
Δεν ξέρω πώς λειτουργούν στην ΑΝΑΣΑ αλλά ξέρω πώς εξελίσσονται οι συνεδρίες.΄
Χρειάζονται το χρόνο τους κι αυτός δεν είναι σε καμία περίπτωση ένας μήνας.
Ακόμα κι αν δεν αντιλαμβάνεσαι τις αλλαγές εσύ,τα λιθαράκια μπαίνουν ένα ένα.
Η δουλειά γίνται κι ας μην είναι εμφανής!Θα έρθει σίγουρα η στιγμή των επίσημων αποκαλυπτηρίων!
Βέβαια,βασικότατη προϋπόθεση είναι να συνεργάζεσαι κι εσύ μαζί με την ψυχολόγο σου.
Αντιλαμβάνομαι τη δυσκολία του να μιλά κανείς ανοιχτά σε κάποιον ουσιαστικά ξένο
και δη για τα πιο επώδυνα του,(άσε που φορές δεν είμαστε ούτε οι ίδιοι έτοιμοι να ακούσουμε)
αλλά όσο δεν το κάνουμε παρεμποδίζεται σημαντικά η όλη διαδικασία κι εξέλιξη της.
Εσύ λοιπόν,επικεντρώσου στις δικές σας συνεδρίες,αφέσου όσο περισσότερο μπορείς,
γίνε δεκτική σε προτάσεις και συστάσεις και άφησε το χρόνο και τον επαγγελματία να δουλέψουν υπέρ σου!
Όσο για το πώς νιώθουν οι άλλοι που πηγαίνουν στην ΑΝΑΣΑ είναι σαν να συγκρίνουμε Παρίσι με Κατερίνη!!Καμία σχέση!
αχ βρε Nadine μου,
εχεις δικιο ! ειμαι ανυπομονη. Ξερω οτι αν ηταν τοσο απλα τα πράγματα θα ειμασταν ολοι καλα ! Απλως προσπαθω να πιαστω απο καπου,να εχω μια ελπιδα οτι η προσπαθεια θα αποδοσει καρπους, εστω και σε υστερο χρόνο.
σχετικα με το χρονοδιαγραμμα, προφανως δεν αναζητω μεντιουμ και χαρτοριχτρες.
Σε πολλές ομως περιτωσεις (και στην Ανασα εννιοτε απο οτι εχω καταλάβει) ακολουθειται η Γνωσιακή - συμπεριφοριστική θεραπεία. Σε αυτη (αντιγραφω απο το /www.psychotherapy.gr)
''Οι ασθενείς (ή οι πελάτες) δουλεύουν μαζί με τον θεραπευτή για να αναγνωρίσουν και να κατανοήσουν τα προβλήματα με βάση τη σχέση που υπάρχει ανάμεσα στις σκέψεις, τα συναισθήματα και τη συμπεριφορά. Η θεραπεία συνήθως εστιάζεται στις δυσκολίες του εδώ και τώρα και βασίζεται στην ανάπτυξη μιας κοινής ανάμεσα στον θεραπευτή και τον ασθενή άποψης για τα προβλήματα του ασθενούς. Η διαδικασία αυτή οδηγεί στον καθορισμό των προσωπικών και άμεσων στόχων και στρατηγικών στη θεραπεία, κάτι το οποίο συνεχώς παρακολουθείται και αξιολογείται.''
Η θεραπεια αυτη προσπαθει με λιγα λογια να βελτιωσει τη συμπεριφορα του ασθενους (τους εμετους στην προκειμενη περιπτωση) και οχι να εστιασει στους λόγους που οδηγησαν σε αυτη την συμπεριφορα. Επιπλέον, ειναι δυνατο να εχεις θεσει καποιους στοχους (πχ μειωση των εμετων κατα 50% μεσα στο επομενο τριμηνο) και με βαση αυτους τους στοχους να αξιολογει κανεις την πορεια του.
τελος πάντων, αν καποιος εχει να μας πει οτι εχει κανει καποιο προοδο χάρη στην ΑΝΑΣΑ, ανεξαρτητως χρονου, ας μας το πει να παρουμε λίγο κουραγιο και οι απαισιοδοξοι....
Δελφίνι,δελφινάκι,σε ποιές μακρινές θάλασσες ταξιδεύεις κι έχεις καιρό να περάσεις από τα μέρη μας;
Τουλάχιστον έχεις καλό ταξίδι ή σε ταλαιπωρούν θυελώδεις άνεμοι και τρικυμίες;
Έχει κάποιος νεότερα σχετικά με την εξέλιξη της «Ανάσας»;
Nadine μου,
δε μπαίνω και τόσο συχνά τώρα τελευταία διότι μου έτυχαν διάφορες αναποδιές. Επίσης, κάποιοι κακόβουλοι χρησιμοποίησαν μερικά από τα posts μου για να ανακατευτούν στην προσωπική μου ζωή και αυτό με έχει εκνευρίσει πάρα πολύ.
Στο ΑΝΑΣΑ δεν πηγαίνω πλέον. Εδώ κι 1 μήνα περίπου επισκέπτομαι ψυχίατρο-ψυχολόγο. Πηγαίνω 1 φορά την εβδομάδα. Δεν έχουμε ξεκινήσει ακόμα θεραπεία. Βρισκόμαστε στο στάδιο ης γνωριμίας και της αναδρομής στο παρελθόν μου
Σήμερα έχω το τέταρτο ραντεβού μου.
Θα σας κρατάω ενήμερους, όσο μπορώ....
Φιλιά σε όλους!
κριμα βρε δελφινακι !!
αντι να βρισκεις διεξοδους,να ταλαιπωρεισαι ετσι!! ντροπη σε αυτους που εκμεταλλευονται προσωπικα στοιχεια κατ αυτον τον τρόπο !!!
εγω συνεχιζω να πηγαινω στην Ανασα.
Νομιζω οτι με βοηθαει αν και δυσκολευομαι να κρινω την ως τωρα πορεια μου. Θελω να πιστευω οτι σε μια πιο μακροπροθεσμη βαση θα δω τα αποτελεσεματα που ονειρευομαι (δηλαδη πληρη αποχη απο βουλιμικά) και οχι απλως τη μειωση της συχνοτητας τους (χωρις να παραγνωριζω οτι και αυτο ειναι σημαντικο)
ειναι δε πολύ βασικο πλεονεκτημα η αισθηση οτι οι ανθρωποι εκει σε καταλαβαινουν, οτι αντιμετωπιζουν καθημερινα πολλες παρομοιες (ή και χειροτερες) περιπτωσεις σαν τη δικη σου.
dolphin μου μη κάνεις σε κανένα το χατήρι να σου ανακατέψει τη ζωή.Συνέχισε τα ραντεβού και ευχομαι όλα να πάνε καλά.φιλάκια..
Καλό είναι όταν ξεκινάς τη θεραπεία να μη τη σταματάς ή να τη διακόπτεις και να αλλάζεις θεραπευτή. Το ΑΝΑΣΑ το σταμάτησα κυρίως λόγω του άβολου για' μένα ωραρίου λειτουργίας τους και της μεγάλης απόστασης από τη δουλειά μου.
Προχθές που πήγα στον ψυχίατρο (τέταρτο ραντεβού) αρχίσαμε τη θεραπεία βάζοντας ως στόχο να προσθέτω λάδι στις σαλάτες μου. Μέχρι τώρα τις έτρωγα χωρίς λάδι συνήθως. Γενικά, έχω ένα κόλλημα με το λάδι. Ακόμα και τα λαδερά φαγητά τα σουρώνω.
Με ζύγισε κιόλας και μου είπε ότι το βάρος μου θα πρέπει να κυμένεται ανάμεσα στα 55 και στα 59 κιλά. Επίσης, μου είπε να συνεχίσω την καταγραφή ημερήσιας διατροφής και συναισθημάτων.
Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την ερχόμενη Πέμπτη και βλέπουμε...
Δελφινάκι μου ,πώς πήγε το ραντεβού σου;Πώς είσαι το διάστημα αυτό;
Απαράδεκτο αυτό που συνέβη με τα εδώ ποστς σου,αν κατάλαβα βέβαια καλά...
Ελπίζω να μην γίνει αυτό αιτία να σταματήσεις να εκφράζεσαι ελεύθερα...Να σε προσέχεις!
LSD μου,χαίρομαι που βρίσκεις στην Ανάσα την κατανόηση και την υποστήριξη,που χρειάζεσαι!
Σίγουρα θα έρθουν τα καλά αποτελέσματα κι ας μην σου είναι ακόμα διακριτά...Ο χρόνος θα σε δικαιώσει!
Είμαι σίγουρη!Συνέχισε εσύ την προσπάθεια σου στο κατά δύναμιν κι όλα θα πάνε μια χαρά!Φιλάκια!
Καλημέρα Nadine!
Στον ψυχίατρο πηγαίνω 1 φορά την εβδομάδα. Του πηγαίνω καταγραφή της ημερήσιας διατροφής μου και τα συζητάμε μαζί. Έχουμε μπει στην πρώτη φάση της θεραπείας κατά την οποία έχουμε βάλει σαν στόχο να εμπλουτίσω τη διατροφή μου και να αυξήσω την ποσότητα του λαδιού.
Έχουμε συζητήσει και για τους γονείς μου, το φίλο μου, την αυτοεκτίμησή μου και πώς αυτή επηρρεάζεται από την εικόνα που έχω για το σώμα μου. Σε κάθε συνεδρία με ζυγίζει κιόλας. Μου έχει πει ότι καλό είναι το βάρος μου να κυμαίνεται από 55 έως και 59 κιλά. Είμαι 1.68. Επίσης, μιλάμε κάθε φορά για ό,τι με απασχολεί σχετικό ή άσχετο με τη διατροφή.
Επειδή τον τελευταίο καιρό ξυπνάω πολύ νωρίς το πρωί, με αποτέλεσμα να κοιμάμαι κατά μέσο όρο 4-5 ώρες την ημέρα, μου σύστησε να πάρω βαλεριάνα. Είναι ένα βότανο το οποίο κυκλοφορεί σε δισκία και σε χαλαρώνει.
Μέχρι τώρα είμαι ευχαριστημένη και νιώθω τη σιγουριά ότι με παρακολουθεί ένας ειδικός πάνω στις διατροφικές διαταραχές.
Κάνω μικρά-μικρά βηματάκια, έχω αντισταθεί σε αρκετές βουλιμικές παρορμήσεις και γενικά πάμε καλά.
Η θεραπεία θα διαρκέσει περίπου 1 χρόνο. Έχω ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μου. Θέλω να πιστεύω όμως ότι θα απαλλαγώ τελείως από αυτή την εμμονή όσο καιρό κι αν μου πάρει.