Quote:
Originally posted by koralaki
οσο διαβαζω κ ασχολουμαι τοσο μου φερνει σε ισογλυκαιμικη διατροφη παντως κ μαρεσει το θεμα!
μα αυτο ειναι,ισογλυκαιμικη διατροφη,εκει στηριζεται ;) και γιαυτο και μπορεις να την κανεις πολυ καιρο αφου θα εχεις απεξαρτηθει απο τα γλυκα θα ειναι πανευκολη,στο εγγυωμαι γιατι εγω που εχω μεγαλο προβλημα μα τα γλυκα την ακολουθησα μηνες χωρις να εχω καθολου επιθυμια,ουτε καν τα σκεφτομουν
Quote:
το πιο ωραιο σημειο ειναι οτι στην φαση 3, που ευχομαι να φτασω καποτε (οταν θα εχω παει 70-73 κιλα)
σου λεει οτι τρως απολα με μετρο, το μετρο ομως το εχεις "χτισει"
δεν ξυπνας μιαμερα κ λες "δεν ξανατρωω ανεξελεγκτα ψωμια, γλυκα"
γιατι πολυ απλα αυτο δεν γινεται...
ετσι,μεχρι να φτασεις στη φαση 3 εχεις μαθει πολλα,τι να τρως και συνταγες για να φτιαχνεις υγειινα φαγητα και γλυκα,δεν ειναι μια διαιτα 15ημερη που την παρατας μετα
Quote:
εχω δει μαλιστα οτι οσο πιο λιτη ειναι η διατροφη μου, κ ψιλομονοτονη, τοσο λιγοτερο πειναω.
πχ εαν εχω πολλες εναλλακτικες, γρανιτα ή φρουτο ή παγωτο ή το ενα ή το αλλο κτλ τοτε το παρασκεφτομαι το θεμα κ ...πειναω!
δεν ξερω αν ειμαι εγω αλλοπροσαλη ή συμβαινει σε ολους αλλα πιστευω οτι οταν γινει το κλικ ολα κυλανε ομορφα, απλα κ ηρεμα.
οχι σε ολους συμβαινει αυτο,και εγω προσπαθω ειδικα στην αρχη να κραταω πολυ απλη τη διατροφη και να μην ψαχνομαι για περιπλοκες συνταγες.
Quote:
μαλλον θα κανω την συνταγη με το γλυκο με το τυρι ρικοτα,
γιατι μετα απο τοσα γλυκα τοσο καιρο σιγουρα θα μου λειπουν τρελα...
εγω φτιαχνω με μυζηθρα,ριχνω μεσα λιγο κανελλα,και τα 30 γρ. καρυδια και γινεται τελειο.ρικοτα δεν εχω φαει ποτε,ποσα λιπαρα εχει?το κακαο προσεξε να μην εχει ζαχαρη μεσα.
ενα πολυ ωραιο γλυκο που εφτιαχνα ειναι το κεκακι στιγμης που γινεται στο φουρνο μικροκυμματων σε 1 λεπτο και το κανεις σε πολλες παραλλαγες και το τσιςκεικ που στον πατο βαζεις σκονη αμυγδαλου αντι για μπισκοτο,ενω απο πανω απλα αντικαθιστας τη ζαχαρη με νατριν.δεν το εκανα πολυ συχνα γιατι θελω να αποφευγω τα συνθετικα γλυκαντικα αλλα μια στις τοσες καλα ηταν
4η μερα για μενα σημερα και εχασα 1.300.ξερω οτι ειναι μονο υγρα αλλα ειμαι πολυ ευχαριστημενη γιατι ειναι καλο κινητρο για να συνεχισω....αντε μπηκε το νερο στο αυλακι :D σε ενα μηνα-40 μερες θα εχουν φυγει τα 5 κιλα και μετα παλι συντηρηση αλλα θα προσεξω να μην ξαναπεσω στην παγιδα των γλυκων