Originally posted by Μαντζουράνα
Quote:
Originally posted by Άκης
Όλα τα υπόλοιπα αυτογνωσιακά, πολυγνωσιακά, ευχολογιακά, και διάφορα άλλα δηθενοτινά δεν με αφορούν, όταν μπροστά υπάρχει μια ζυγαριά που κάποτε έδειξε 254 κιλά. (Η δική μου έφτασε μέχρι τα 225 λίγο πριν την επέμβαση).
Από καρδιάς εύχομαι να βρεις τη λύση, σαφώς και θα διαφωνούμε, δεν μπορεί όποιος δεν έχει περάσει την απέναντι όχθη (την επέμβαση) παρά να υποστηρίζει όλα τα περί αγάπης, τραύματος, αγκαλιάς, ηρωισμού, συνηθειών, και νά χαμε να λέγαμε.
Αυτά όλα υπάρχουν, συνυπάρχουν. Και να τα διατηρήσεις, να τα ψάξεις, να τα χειριστείς, να τα εξελίξεις. Τα σέβομαι αλλά δε μου λένε τίποτε, γιατί στην παρούσα φάση επείγει να σώσεις τη ζωή σου και μετά ψυχοσκαλίζεσαι όσο θέλεις. Όχι άλλες δηθενοδικαιολογίες παράτασης του αναπόφευκτου.
Η δική μου θέση είναι απόλυτη, σταθερή, αμετακίνητη, επιστημονική, ξεκάθαρη, οριοθετημένη, ειλικρινής, καθαρή και μονολεκτική: ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ. Τίποτε παραπάνω, τίποτε παρακάτω. Όποτε, και όταν και αν είναι το τελευταίο σου χαρτί. Διαλέγεις εσύ πότε θα το παίξεις. Επαναλαμβάνω ότι είναι η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ και ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ μου άποψη.
Παράλληλα να εκφράσω προς όλους και όλες ανεξαιρέτως τη συμπάθειά μου, δεν με γνωρίζετε ούτε σας γνωρίζω, μόνο τα πληκτρολόγιά μας συναντιούνται εδώ, σαφώς και θα διαφωνώ, σαφώς και θα αρθρώνω την προσωπική μου γνώμη και σαφώς δεν πρόκειται να αφήσω έναν άνθρωπο που έφτασε στα 254 κιλά να γίνεται παρανάλωμα στρουθοκαμηλιστικής παραψυχολογίας.
Βλέπω ότι το ύφος σου Άκη συνεχίζει να είναι υποτιμητικό και ειρωνικό.
Κρίμα. Δεν το περίμενα από εσένα.
Είναι "στρουθοκαμηλιστική παραψυχολογία" η συναισθηματική υπερφαγία;
Η συναισθηματική υπερφαγία είναι υπαρκτή και είναι επιστημονικώς αποδεδειγμένο ότι οδηγεί τον άνθρωπο σε παχυσαρκία και σε νοσογόνο παχυσαρκία.
Και όταν θεραπευτεί, θεραπεύεται και η παχυσαρκία.
Ή μήπως δεν παραδέχεσαι την ψυχολογία ως επιστήμη;
Επιστήμονες είναι και οι γιατροί, επιστήμονες και οι ψυχολόγοι.
Και για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου,
ποτέ δεν είπα σε κάποιον να μην κάνει χειρουργείο!
Ο κάθε άνθρωπος καλό είναι να κάνει ό,τι αποφασίζει ο ίδιος!
Απλά, για μένα, ό,τι και να κάνει ένας άνθρωπος, αν δεν αλλάξει οπτική γωνία δεν θα καταφέρει τίποτα.
Δεν λέω ότι είναι άχρηστο το χειρουργείο.
Απλά λέω ότι είτε διατροφή κάνεις, είτε χειρουργείο, αν δεν κοιτάξεις μέσα σου να λύσεις την συναισθηματική υπερφαγία, αν δεν σε αγαπήσεις, αργά ή γρήγορα τα κιλά θα επανέλθουν. Και αν δεν επανέλθουν τα κιλά, μπορεί να έρθει μια άλλη μορφή εξάρτησης (τσιγάρο, αλκοόλ, τζόγος, κλπ) με την οποία θα προσπαθήσουμε να παρηγορήσουμε το κενό μέσα μας.
Αυτό που λέω είναι ότι ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ με την διατροφή ή το χειρουργείο, χρειάζεται να κοιτάξουμε και την πηγή του προβλήματος, που είναι η συναισθηματική υπερφαγία και τα ψυχολογικά αίτια που την γεννούν.
Αυτά είχα να πω. Αυτά είναι ό,τι έχω καταλάβει τα 3 χρόνια που ασχολούμαι με τα κιλά μου και το τί με οδήγησε σ' αυτά.