οκ, ερχεταιιιι !!!
Printable View
οκ, ερχεταιιιι !!!
Εδώ και αρκετό καιρό μπαίνω σε φούρνους, ζαχαροπλαστεία, φαγάδικα κλπ όταν με έχει πιάσει μανία να φάω κάποια λιχουδιά και συχνά δεν μπορώ να αποφασίσω τι θέλω... Μάλλον επειδή τα έχω μπουχτίσει όλα τα καλούδια τους. Όλα τα ορέγομαι αλλά σκέφτομαι ότι δεν πρέπει να τα φάω και ότι με το που θα βγω από το μαγαζί θα χλαμπουκώσω αυτό που πήρα μέχρι να φτάσω στην γωνία κλπ κλπ. Και ψάχνω να βρω την "τέλεια" λιχουδιά αλλά φευ...
Αποτέλεσμα είναι ότι κάποιες φορές το μετανιώνω και φεύγω χωρίς να πάρω τίποτα. Το χειρότερο όλων είναι που παίρνω κάτι και μόλις φάω μια μπουκιά αρχίζω και σκέφτομαι μήπως να το πετάξω καλύτερα στα σκουπίδια. Και μετά σκέφτομαι ότι αν το πετάξω στα σκουπίδια θα είναι ντιπ καραντίπ παρανοϊκό και τι σκατά έχω πάθει και για να διατηρήσω το βάρος μου θα είμαι συνέχεια σε τέτοια διλήμματα και στερήσεις...
Από την άλλη δεν είμαι και κανένας λιτοδίαιτος ούτε τρώω αυστηρά υγιεινά (όπως μπορείτε να δείτε και στο "τι έφαγα σήμερα") και επίσης δεν έχω τόσους πολλούς ενδοιασμούς όταν σαβουρώνω λιχουδιές από το σπίτι!
Η απορία μου είναι απλή... πόσο ψυχασθενής είμαι;
καθόλου... Ακόμα και όσοι δεν έχουν αντιμετωπίσει ποτέ πρόβλημα βάρους κάνουν κ σκέφτονται τα ίδια...Πόσο μάλλον εμείς...
Η μάνα μου και για γάλα να πάει στο σούπερ μάρκετ, θα βγει μετά από κανά 2ωρο.... Περνάει πάνω από 50 φορές μπροστά από την άχνη ζάχαρη (=κουραμπιέδες) και γυρίζει όλο το σούπερ μάρκετ σκεπτόμενη ότι αν τους φτιάξει, θα τους φάει σε 2 μέρες. Ξαναπερνάει από την άχνη, και πάει λέγοντας...Και η μάνα μου είναι (και ήταν πάντα) μοντελάκι...
Το ίδιο κάνω κ εγώ συχνά πυκνά, στον διάδρομο με τα σοκολατοειδή. Στο φούρνο που φτιάχνει κρουασαν γίγας με σοκολάτα και μπανάνα, στην καφετέρια που συνοδεύει τον καφέ με βαφλάρες, κλπ.
Και επίσης , ναι, έχω πάρει 5-6 φορές μερέντα οικογενειακού μεγέθους, έφαγα 2-3 κουταλιές, γεμάτες γεμάτες, και την πέταξα...
Και 5 πίτες του παππού έχω παραγγείλει και έφαγα μισή (οι άλλες στον μπαμπά και στους θείους)...
Τότε ήμουν ακόμα σε περίεργη φάση, δεν είχα γίνει ακόμα καλά ψυχολογικά. Τώρα δε μπαίνω σε τέτοιες διαδικασίες, δεν παίρνω κάτι κ μετά το πετάω, αλλά στάνταρ τις βόλτες με πεσμένα σάλια κοντά σε σοκολατένιες βλακειούλες, πάντα τις έκανα, τις κάνω και θα τις κάνω...
Δεν ξέρω, δεν το θεωρώ ψυχασθένεια...Ίσα ίσα, κάθε φορά που δεν υποκύπτω , το θεωρώ μια μικρή νίκη, και δε με χαλάει να έχω 4-5 τέτοιες νίκες την εβδομάδα πχ! Και αν έχω και μια ήττα , οκ δεν πειράζει. Κανείς δεν πάχυνε από μια γουρουνιά 1000 θερμίδων μέσα σε μία εβδομάδα. Άντε και πήρες 150γρ. So what???
Μια χαρά είμαστε μπακλαβαααααά !!!
Και εγώ τα ίδια κάνω, εγώ κάν και κάτι άλλο. Στο παρελθόν πιο συχνά, μάζευα διαφημιστικά φυλλάδια απο ψητοπωλεία, από κρεπερί κλπ. Και φαντάζομαι ότι παραγγέλνω... Πολλες φορές το έχω κάνει, αλλά άλλες φορές έχω κρατηθεί, και την επόμενη μέρα σκέφτομαι πόλος καλά έκανα και μου έχουν περάσει οι επιθυμίες για όλα αυτά!! Δεν είμαστε ψυχασθενείς αλλά επιρρεπείς στο καλό φαγητό και το θεωρούμε απόλαυση! Αυτο ίσως δεν αλλάξει ποτέ.. Ας ελπίσουμε ότι θα είμαστε όσο πιο εγκρατείς είναι δυνατό!!
αχ καλε αυτο με τα ψητοπωλεια που το πας ;;; που γυριζα σπιτι απο τη σχολη στις 10, και μεχρι 1 που εκλειναν ημουν με το κιν στο χερι, τον αριθμο πληκτρολογημενο και την παραγγελια στο μυαλο μου ετοιμη... :flaming:
Τα πραματα ειναι πιο απλα νομιζω. Ειναι μια συνηθεια που σουχει μεινει κ το κανεις μηχανικα. Οπως οταν γυριζουμε σπιτι απεξω κ χωρις να πειναμε ανοιγουμε το ψυγειο. Οσο περναει ο καιρος θα το κανεις κ πιο σπανια. Η θα μπαινεις σε φουρνο μονο γιατι θες οντως κατι να παρεις με πληρη επιγνωση.
Στο supermarket δεν έχω μεγάλο πρόβλημα. Καταφέρνω και κρατιέμαι. Δεν με πειράζει να κάνω υγιεινές επιλογές. Ίσα ίσα που το χαίρομαι κιόλας. Και αν δελεαστώ με κάτι, κοιτάω την ταμπέλα με τα διατροφικά του στοιχεία, τις θερμίδες κλπ και χωρίς πολύ σκέψη το αφήνω πίσω (αυτό το ποταπό junkfood που δεν θα μου προσφέρει τίποτα παραπάνω από άδειες θερμίδες - έτσι μου λέω για να με πείσω)... Και όταν φτάνω στο ταμείο και βλέπω τους άλλους με πατατάκια, μπισκότα, κρουασάν, κόκα κόλες κλπ ενώ εγώ κρατάω ένα μπουκάλι γάλα ελαφρύ και παξιμαδάκια ολικής αισθάνομαι πολύ ανώτερος άνθρωπος!!! :saint:
Γενικά αν φάω κάτι που υπάρχει ήδη (στο σπίτι μου ή σε άλλο σπίτι) έχω τύψεις "μετά". Αν πάω να αγοράσω κάτι που θα φάω στο καπάκι με πιάνουν από την στιγμή που θα μπω στο κατάστημα (όχι πάντα, μερικές φορές με πιάνουν κι αυτές "μετά"). Ψυχασθένεια 100%
Τώρα αυτό με τις 5 πίτες του παππού... δεν υπάρχει άνθρωπος να έχει φάει 5!
Όχι! Πεινάω! Αλλά τα έχω ψιλοβαρεθεί ΟΛΑ (πόσο έχω φάει πανάθεμά με και τα βαρέθηκα όλα;!)Quote:
Originally posted by Μαντάμ σου σου
Τα πραματα ειναι πιο απλα νομιζω. Ειναι μια συνηθεια που σουχει μεινει κ το κανεις μηχανικα. Οπως οταν γυριζουμε σπιτι απεξω κ χωρις να πειναμε ανοιγουμε το ψυγειο. Οσο περναει ο καιρος θα το κανεις κ πιο σπανια. Η θα μπαινεις σε φουρνο μονο γιατι θες οντως κατι να παρεις με πληρη επιγνωση.
Το έχω σκεφτεί κι αυτό...!!!Quote:
Originally posted by Tassos67i
Μπα,αργία μήτηρ πάσης...δυστροπίας.
Κ εγώ το ίδιο έκανα Χριστίνα!! Κ μετά έβρισκα και τα 24ωρα μέχρι να αποκοιμηθώ!!Quote:
Originally posted by kokkinoskoufitsa
αχ καλε αυτο με τα ψητοπωλεια που το πας ;;; που γυριζα σπιτι απο τη σχολη στις 10, και μεχρι 1 που εκλειναν ημουν με το κιν στο χερι, τον αριθμο πληκτρολογημενο και την παραγγελια στο μυαλο μου ετοιμη... :flaming:
Εγώ νομίζω ότι έχεις φτάσει στη δημιουργική σου φάση και δεν το έχεις καταλάβει ακόμα...
Ναι τα έχεις δοκιμάσει όλα φτιαγμένα από άλλους και ήρθε η ώρα να αρχίζεις να τα δημιουργείς κι εσύ.
Να ξοδέψεις ώρα για να φτιάξεις το ιδανικό έδεσμα, το οποίο θα ξέρεις πόσο τζανκ είναι γιατί θα το έχεις φτιαξει με τα χεράκια σου....
δν είπα οτι δν πεινάς ,ένα παράδειγμα έφερα. αλλά ότι δν τα θέλεις τόσο όσο νομίζεις.Quote:
Originally posted by baklavas
Όχι! Πεινάω! Αλλά τα έχω ψιλοβαρεθεί ΟΛΑ (πόσο έχω φάει πανάθεμά με και τα βαρέθηκα όλα;!)Quote:
Originally posted by Μαντάμ σου σου
ώρα να αλλάξεις ρουτίνα κ παραστάσεις.καλά λένε τα παιδιά. σύχναζε σε βιολογικές λαικές κ ντελικατέσεν(σικ) κ βρες ένα πιο δημιουργικό τρόπο να εκφράζεις την πείνα σου.
http://www.nakas.gr/ecomnakas/NakasP...050002-200.JPG
αυτό με την λαική με έβαλε σε πειρασμό.
αποτέλεσμα: δέκα φράουλες και φυστίκια ανάλατα αυτά του σούπερ γκούφυ.
μπακλαβά μου σε νιώθω. και εγώ πλέον μπαίνω σε φούρνους και το μόνο που παίρνω είναι ψωμί και κανα τοστάκι. τίποτα άλλο.
oh mon dieu! quel catastrophe!Quote:
Originally posted by Naranja
αυτό με την λαική με έβαλε σε πειρασμό.
αποτέλεσμα: δέκα φράουλες και φυστίκια ανάλατα αυτά του σούπερ γκούφυ.
όλους στο γκρεμό σας σπρώχνω! φυστίκια σούπερ γκούφι!χαχαχα!
ταντάχ μιλάμε.
εκεί που ήμουν σαν να με είχε πατήσει αυτοκίνητο και με άφησε δύο μέρες στην άκρη του δρόμου, συνήρθα.
πήρα και στην ξανθέα στην καντίνα μας και μου φτιαξε τον καφέ μπερικέτι (φρέντο καπουτσίνο με αφρόγαλα, χωρίς ζάχαρη, μία στρώση κανέλα, μία σοκολάτα, μία κανέλα, μία σοκολάτα)
υπάρχει Θεός και μου μίλησε.
ταμάμ.
:P:P:P:roll::roll:
Το λεωφορείο αμα είσαι όρθιος μετράει σα να έκανες παουερ πλέιτ;;