Originally Posted by
nik83
Διάβασα πολύ προσεκτικά όλες τις απαντήσεις που δίνεις κατά τη διάρκεια της συζήτησης και διαπιστώνω ένα έντονο άγχος. Συμφωνώ με όσους προτείνουν την επίσκεψη σε κάποιον ψυχολόγο. Θα εκτονώσει την πίεση και θεωρώ ότι τότε θα δεις καθαρότερα τι θέλεις να κάνεις με τη ζωή σου. Παρεμπιπτόντως, είμαι 35 ετών, gay αλλά όπως περιγράφεις κάπου, με σοβαρή εμφάνιση και ιδιοσυγκρασία, μακριά από ακραίες εκδηλώσεις. Δεν τις κατακρίνω, απλά δεν είναι του γούστου μου και ούτε θεωρώ ότι είναι περηφάνια για τον καθένα να διατυμπανίζει την σεξουαλική του ταυτότητα. Ζω σε μια μικρή επαρχιακή πόλη, όπου ό,τι και να κάνεις εννοείται θα γίνει γνωστό κάποια στιγμή. Ένιωσα και 'γω αυτή την πίεση που περιγράφεις, την αποχή από σεξουαλική δραστηριότητα, κυρίως υπό το φόβο ότι κάτι θα γίνει γνωστό και θα το μάθει ο πατέρας μου. Ωστόσο εγώ ο ίδιος, κάτω από έντονη ψυχολογική πίεση, το είπα στη μητέρα μου. Μόνο σε αυτή και μόνο για να σταματήσει να ρωτάει όσο περνάει ο καιρός για οικογενειακή αποκατάσταση. Πλέον, για να μη μακρηγορώ, το έχω ξεκόψει και στον πατέρα μου, στον φιλικό μου κύκλο το ζήτημα περί οικογένειας. Χωρίς να τους μαρτυρήσω τη σεξουαλική ταυτότητα. Το ξαναλέω ότι δεν το θεωρώ απαραίτητο. Απλά τα έχω βρει με τον εαυτό μου. Επίσης και στους φίλους μου που είναι πλέον ζευγάρια με ευχαριστεί που δεν με ξεχωρίζουν στις εξόδους ή τις εκδηλώσεις και αποδέχονται το γεγονός ότι δεν θέλω να δημιουργήσω οικογένεια που είναι απόλυτα προσωπική μου επιλογή. Θα συμφωνήσω βέβαια, ότι το να μένεις στην επαρχία, και να έχεις την συγκεκριμένη επιλογή είναι δύσκολο στον τομέα της σεξουαλικής ζωής. Ίσως όπως αναφέρεις η μετακόμιση σε κάποια πόλη του εξωτερικού ή γιατί όχι σε κάποια μεγαλύτερη ελληνική να είναι η λύση.
Επίσης διέκρινα μια απελπισία στο ζήτημα της εργασίας. Αν έχεις τα τυπικά προσόντα και είσαι καλός στην εργασία σου γιατί να απασχολεί τον άλλο η σεξουαλικότητά σου; Δημιουργείς μόνος ενοχές και υποψίες. Πες ότι πας σε ένα μαγαζί για να πάρεις κάτι. Θα ρωτήσεις τον υπάλληλο; Ξέρεις φυσικά τι γίνεται εκεί έξω. Παντού, ακόμη και στα σώματα ασφαλείας υπάρχει κόσμος με τη συγκεκριμένη επιλογή. Δεν τους βλέπω να παραιτούνται ή να υπάρχουν ορδές ανέργων εξαιτίας των σεξουαλικών τους επιλογών.