μέσα έπεσες, δεν θα ήθελα να πάω σε ψυχολόγο και για οικονομικούς λόγους και επειδή θέλω να το προσπαθήσω μόνος μου, με την λεοση που έχουμε μας έχουνε κάνει γιατρούςQuote:
Λοιπον απο προηγούμενα θέματα που έχεις ανοίξει βλέπω ότι αυτό το θέμα με τη προσέγγιση κοπέλας σε απασχολεί πολύ και εκφράζεις την ίδια δυσκολία.....οπως εκφράζεις και μια δυσκολία για ανάπτυξη φιλιων και παρρεων.....λες ότι δεν έχεις φίλους και ότι είσαι πολύ κλειστός και νιώθεις δυσφορια και σωματικά συμπτώματα....ταχυκαρδίες και τέτοια.......αυτά προφανώς τα νιώθεις από το άγχος και τη συστολή σου.....
Αυτά που γράφεις κατά καιρούς και τώρα....μου φέρνουν στο μυαλό κάποιου είδους κοινωνικής φοβίας........τα άτομα με κοινωνική φοβία είναι ντροπαλά παρά πανω από το φυσιολογικό....σε σημείο να μην μπορούν να κάνουν φίλους να αποφεύγουν δραστηριότητες για να μην εκτεθούν σε πολύ κόσμο και γενικά φοβούνται μη γελοιοποιηθουν η εκτεθούν στα μάτια τρίτων με αποτέλεσμα να κλείνονται στο καβούκι τους ....Να μην κάνουν παρέες να μην έχουν ερωτικές ή φιλικές σχέσεις και να μην διεκδικουν στη ζωή τους.......
Αυτό είναι κάτι που ευτυχώς μπορείς να το ξεπεράσεις.....Η να το βελτιώσεις ....χρειάζεται όμως τη βοήθεια κάποιου ειδικου...κάποιος ψυχολόγος να σε βοηθήσει ....με δουλειά μαζί να προχωρήσετε........θέλει προσπάθεια αλλά μπορείς να τα καταφέρεις!! Υπάρχει κάποιος ψυχολόγος κοντά σου; μπορείς να πας η να το συζητήσεις με τους γονείς σου ώστε να σε πάνε σε κάποιον ειδικο;;;
Να ξέρεις ότι οι ερωτικές σχέσεις δεν διαφέρουν από τις φιλικές........οπως ταυτιζόμαστε η δεν ταυτιζόμαστε με τους φιλους μας έτσι κάνουμε και στις ερωτικές μας σχέσεις...
Ειναι πολύ λογικό από τη στιγμή που δεν μπορείς να ανοιχτείς και να εκτεθείς δημιουργώντας σχέσεις σε φιλικο επίπεδο να μην μπορείς να το κάνεις ούτε σε ερωτικό
Την φοβία επίσης περί απόρριψης και τρέλας που εκφράζεις έντονα τώρα και παλιότερα είναι αποτέλεσμα της γενικότερης ανασφάλειας μου νιώθεις....νιώθεις πχ ανήμπορος και φοβάσαι να κάνεις σχέση γτ πιστεύεις ότι θα γίνει ο πιο σημαντικός άνθρωπος για σένα και μετά άμα τον χάσεις τι θα απογινεις εφόσον πάντα ήσουν μόνος και δύσκολα έκανες παρέες κ φίλους.....τρέμεις στην ιδέα ότι θα ξαναμεινεις μόνος και θα νιώθεις πολύ πιο μόνος και ερημος σε σημείο να αγχώνεσαι μήπως τρελαθείς από την απώλεια!
Αυτά έχουν να κάνουν με την κοινωνία φοβία και τη συστολή που νιώθεις...χρειάζεται να μιλήσεις σε ψυχολόγο ....Εμείς εδώ δεν μπορουμε δυστυχώς να σε βοηθήσουμε να λύσεις τα θέματα αυτά...γτ έχουν ριζωσει μέσα σου και θέλουν κάποιον να σε βοηθήσει και να μπορεί να δουλέψει μαζί σου σε βάθος χρόνου
η μόνη διάγνωση που έχω είναι απο κεδδυ μαθησιακές δυσκολίες