Quote:
Originally posted by giota
Το τεστ αναπνοής είναι τόσο έγκυρο όσο η γαστροσκόπηση;
οχι βεβαια....
μονο που στο πρωτο φυσας και εχεις ενα αποτελεσμα ανω του 90%.
Printable View
Quote:
Originally posted by giota
Το τεστ αναπνοής είναι τόσο έγκυρο όσο η γαστροσκόπηση;
οχι βεβαια....
μονο που στο πρωτο φυσας και εχεις ενα αποτελεσμα ανω του 90%.
Quote:
Originally posted by marina38
Krino, απ΄όσο ξέρω, το τεστ αναπνοής το κάνουν στο ναυτικό νοσοκομείο. Επίσης καλό γαστρεντερολογικό έχει το Γενικό κρατικό (Γεννηματά), εκεί έχουμε και κονέ, αν θέλεις πες να σου στείλω στοιχεία :)
καντε κατι ρε παιδια.....
και τη μαμη να φερουτε, και τον γιατρο να φερουτε.....
Νομίζω πως όλες τις εξετάσεις μπορείς να τις κάνεις σε δημόσια νοσοκομεία και όχι μόνο στο ΙΚΑ. Επίσης, δεν δοκιμάζεις και την παραδοσιακή...μαστίχα? :)
μαστιχα?
υποπτο αυτο.....
τι την κανεις την μαστιχα?
Quote:
Originally posted by ainomel
ναι πριν 5 χρόνια που είχα και τους πανικούς είχα πάει και είχα κάνει και γαστροσκόπηση, μου βρίκανε ελικοβακτηρίδιο, πήρα τις αντιβιώσεις και μετά από κάτι μήνες είχα κάνει και τεστ αναπνοής και είχε βγει αρνητικό, βέβαια πέρισυ με ξαναέπιασε κρίση στο στομάχι και ξαναέκανα γαστροσκόπηση την οποία κοίταξε ο γιατρός και για ελικοβακτηρίδιο αλλά ήταν αρνητικό το δείγμα και πέρισυ
το ρημαδι....
δεν με πιανει και εμενα ενας πανικος να τελειωνουμε?
εγω φυσαω - ξεφυσαω και μονο στηθος μπολικο εχω κανει....
:mad:
ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΑΣΤΕΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΙΚΟΥΣ ΚΡΙΝΟ :P ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΥΧΕΣΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΕΙΧΕΣ ΕΛΚΟΣ !!!!!!!!!Quote:
Originally posted by krino
Quote:
Originally posted by ainomel
ναι πριν 5 χρόνια που είχα και τους πανικούς είχα πάει και είχα κάνει και γαστροσκόπηση, μου βρίκανε ελικοβακτηρίδιο, πήρα τις αντιβιώσεις και μετά από κάτι μήνες είχα κάνει και τεστ αναπνοής και είχε βγει αρνητικό, βέβαια πέρισυ με ξαναέπιασε κρίση στο στομάχι και ξαναέκανα γαστροσκόπηση την οποία κοίταξε ο γιατρός και για ελικοβακτηρίδιο αλλά ήταν αρνητικό το δείγμα και πέρισυ
το ρημαδι....
δεν με πιανει και εμενα ενας πανικος να τελειωνουμε?
εγω φυσαω - ξεφυσαω και μονο στηθος μπολικο εχω κανει....
:mad:
πάντως με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το ελικαβακτηρίδιο θα το καταπολεμήσεις, εγώ το ξεπέρασα και το ίδιο και ο πατέρας μου και ένα σωρό άλλοι γνωστοί
Την ξεματιάστρα όχι? :D Θα σου στείλω στοιχεία για το νοσοκομείο...όσο για τη μαστίχα, χαχα, σε βλέπω καχύποπτο απέναντι στο φαρμακείο της φύσης!...:) Δεν ξέρω ακριβώς τη χρήση της, αλλά οι έρευνες δείχνουν ότι έχει θετική επίδραση στο στομάχι και μάλιστα στο έλκος από ελικοβακτηρίδιο.Quote:
Originally posted by krino
Quote:
Originally posted by marina38
Krino, απ΄όσο ξέρω, το τεστ αναπνοής το κάνουν στο ναυτικό νοσοκομείο. Επίσης καλό γαστρεντερολογικό έχει το Γενικό κρατικό (Γεννηματά), εκεί έχουμε και κονέ, αν θέλεις πες να σου στείλω στοιχεία :)
καντε κατι ρε παιδια.....
και τη μαμη να φερουτε, και τον γιατρο να φερουτε.....
Νομίζω πως όλες τις εξετάσεις μπορείς να τις κάνεις σε δημόσια νοσοκομεία και όχι μόνο στο ΙΚΑ. Επίσης, δεν δοκιμάζεις και την παραδοσιακή...μαστίχα? :)
μαστιχα?
υποπτο αυτο.....
τι την κανεις την μαστιχα?
αντε να παω να παρω κανα κιλο μαστιχα τοτε, να δω τι θα γινει....
γεια σου!εκανα πριν 2 χρονια γαστροσκοπηση..
δεν ειναι τιποτα σου βαζει λιγη ξυλοκαινη για να περασει το λαστιχο στο λαιμο κ ετσι να μη καταλαβεις τιποτα..δεν αργεις πολυ απλα μετα για καμια ωριτσα εισαι \'βαδιζω κ παραπατω\'
ολα θα πανε καλα!
το θεμα αυτο δεν θα μπορουσε να ειναι πιο επικαιρο για μενα...κι εγω ταλαιπωρουμαι με το στομαχι μου εδω κ καιρο..προχθες εκανα ακτινοσκοπηση κ αφου δει τα αποτελεσματα ο γιατρος(του ικα σημειωνω) θα πρεπει να κανω κ γαστροσκοπηση...κ επειδη αποκλειεται να την κανω ικα στους χασαπηδες σκεφτομαι για ιδιωτικη κλινικη.ξερεις κανεις ποσο κοστιζει εξωτερικα?και αν ειναι αυτο το ελικοβακτηριδιο του πυλωρου τι συμπτωματα εχεις?γιατι εγω εχω ενα βαρος ολη μερα κ οταν ξυπναω αναγουλες!μεχρι κ τεστ εγκυμοσυνης εκανα γιατι πανικοβληθηκα αλλα αποτι φαινεται ειναι καθαρα το στομαχι μου..με τις κρισεις πανικου βεβαια ολο το αγχος μου σωματοποιειται εκει αλλα εχουμε κ ληρονομικοτητα οποτε φοβαμαι διπλα...
γαστροσκοπηση εχει καπως ακριβα, νομιζω 300 η 400 ευρω, παντως για μενα ηταν απαγορευτικο οποτε δεν ασχοληθηκα.
Τα συμπτωματα του ελικοβακτηριδιου μπορει να ειναι και τιποτα αλλα και αυτα που αναφερεις.
Προσεξε τους γιατρους του ικα γιατι συνηθως προσπαθουν να σε ξεπεταξουν σε 3 λεπτα.
Τα φαρμακα που δινουν ειναι φασον, σου κανουν δεν σου κανουν, σου λεει παρτα....
300 400 ευρω??????????τωρα θα την παθω την κριση πανικου...!ειναι δυνατον για δουλεια 10 λεπτων??κ γω οπως το βλεπω δεν μπορω να διαθεσω τοσα χρηματα..αρα τι επιλογες εχω?ικα κ χασαπηδες???
εαν πληρώσεις μην σκεφτείς να πας σε άλλον απο αυτό το γιατρό που θα σου πω.Τα χέρια του είναι μαγικά η εξέταση παντελώς ανώδυνη.Την δεύτερη φορά που έπρεπε να γίνει γαστροσκόπηση σον άνδρα μου για να δούμε εαν εξαφανίστηκε το ελικαβακτηριδιο τον έπιασε η τσιγγουνιά του και αποφάσισε να πάει να πληρώσει μεν αλλά με τα μισά χρήματα.Το σκεπτικό του ήταν την στιγμή που δεν αισθάνθηκα τίποτε γιατί να δώσω περισσότερα χρήματα ο δε γαστρεντερολόγος ήταν και χωριανός του και τον γνώριζε.Εγώ ξέρω ότι τα είδε όλα και τελειώνοντας μου είπε εαν περίμενα την διαφορά και τριπλάσια θα του \'εδινα.Η διαφορά είναι στα εύκαμπτα γαστοσκόπια και στην τεράστια εμπειρία του γιατρού ο οποίος είναι ενδοσκόπος γαστρεντερολόγος.νομίζω ότι 400 ευρώ είναι υπερβολικό δεν νομιζω πάνω απο 200-250 ευρώ να στοιχίζει.πριν 4 χρόνια έκανε κωλονοσκόπηση ο πατέρας μου χωρίς αναισθησία και δεν αισθάνθηκε παρά να γαργαλητό μου είπε στην αρχή και πλήρωσε 150 ευρώ εξέταση πιο ακριβή.
πριν δύο χρόνια που ψαχνόμουν έκανα γαστροσκόπηση....
δεν υπάρχει πιο αηδιαστικό πράγμα στον κόσμο για εμένα.....
χώρια που ένιωθα το στομάχι μου σαν μπαλόνι από το φούσκωμα....
θα συμφωνήσω με γιώτα πως εξαρτάται από τον γιατρό που θα κάνει την εξέταση...
τότε θυμάμαι μου είχε κοστίσει 120 ευρώ...
κοιτα οντως 400 ευρω δεν νομιζω, καλυτερα να ρωτησεις σε διαφορα ιατρικα κεντρα (μπορεις να το κανεις με τηλεφωνο) να παρεις μια γευση. Εγω απλα θεωρησα το ποσο υπερβολικο και δεν ασχοληθηκα.
Ξερω ομως 100% οτι το επομενο τεστ που κανεις, το τεστ αναπνοης* εχει 100 ευρω, που ειναι εντελως γελοια εξεταση για τοσα λεφτα και την οποια θα κανω σε λιγους μηνες.
Η γαστροσκοπηση μπορει να ειναι ολιγολεπτη αλλα δεν ειναι της πλακας, γιατι σου δειχνει πληρη εικονα του στομαχιου.
Εχει σημασια να ειναι εμπειρος ο γιατρος γιατι αν δεν ειναι, θα καθεται με το σωληνα να κανει βολτες ασκοπες και αυτο δεν ειναι και το καλυτερο.
Τεσπα, εγω δεν ειχα και μεγαλο προβλημα για να πω την αληθεια.
Το ελικοβακτηριδιο βγαινει πολυ συχνα στους ανθρωπους οποτε υπαρχει σχετικη εμπειρια.
*μετα την γαστροσκοπηση και εφοσον υπαρχει ελικοβακτηριδιο κανεις την αναλογη θεραπεια που θα πει ο γιατρος και εφοσον πεσει μεσα, φευγει δια παντος. Μετα απο ενα μηνα κανεις ενα τεστ αναπνοης, πρωτα πινεις πορτοκαλαδα και μετα φυσας ενα μικρο σωληνα οσο μπορεις πιο δυνατα. Το ολο πακετο κανει 3 λεπτα, σκας 100 ευρω και φευγεις....