Quote:
Originally posted by PETRAN
Winston είναι απολύτως φυσιολογικό να θέλεις πολύ περισσότερα. Πιστεύω και εγώ ότι έχεις τις δυνατότητες, αν και δεν σε ξέρω από τον τρόπο που γράφεις και εκφράζεσαι καταλαβαίνω ότι είσαι έξυπνος και μπορείς να κάνεις πράγματα. Όμως δεν φταις εσύ που δεν έχεις κατακτήσει κάποια από αυτά που ήθελες ακόμα, μην ξεχνάς ότι πέρασες/περνάς μια πολύ δύσκολη κατάσταση που άλλους μπορεί και να τους λύγιζε τελείως, σε σημείο που να μην κάνουν τίποτα εκπαιδευτικά και να κλίνονται στο σπίτι για ολόκληρα χρόνια. Ναι υπάρχουν και αυτά τα άτομα, αυτοί δεν ποσταρουν καν εδώ, σε μερικούς έχει προχωρήσει τόσο πολύ η κατάσταση που παθαίνουν πανικούς μόνο με την ιδέα ότι θα μιλήσουν σε κάποιον έστω από το ιντερνετ. Ω ναι υπάρχει και αυτό και ακόμα χειρότερα (άτομα που παθαίνουν πανικούς έτσι απλά). Εσύ, έχεις χρόνια αυτή την κατάσταση και παρ\'όλα αυτά, όχι μόνο δεν έφτασες χαμηλά, (αφού έκανες κάποιες ενέργειες) αλλά κατάφερες να προοδεύσεις σημαντικά με την κατάσταση αφού από εκεί που πάθαινες κάθε μέρα τώρα παθαίνεις σπάνεια (έστω και αν η αιτία είναι άλλα φάρμακα), όπως επίσης και κατάφερες να κάνεις πολύ σημαντικά πράγματα, όπως το να πάρεις ένα πτυχίο.Ακόμα και να αρχίσεις σιγά σιγά να κοινωνικοποιείσαι. Και ακόμα είσαι πολύ νέος. Κάποιοι δεν περνανε κάν τέτοιες καταστάσεις που περνάς εσύ, και παρ\'όλα αυτά ούτε πτυχίο πέρνουν, ούτε κάνουν κάτι για να προχωρήσουν γενικά. Μην συγκρίνεις μόνο με βάση τους γίγαντες να συγκρίνεις και με βάση τους νάνους. Και ακόμα και αυτοί είναι άνθρωποι και σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να τους θεωρήσω αποτιχυμένους. Αναλογίσου αυτά που σου είπα και σκέψου,ακόμα και με αυτή την δύσκολη χρόνια κατάταση που έχεις (που πιθανών την αισθάνεσαι σαν να σου έχουν δέσει μπάλα φυλακισμένων στα πόδια και σε αφήνουν να προσπαθείς έτσι,) τείνεις να είσαι πρως το μηδέν, τείνεις να είσαι πρως την μέση, η τείνεις να είσαι πρως τα πάνω?
Ας ακουστει σκληρο δεν με ενδιαφερει αλλα θα πω αυτο οπως το αισθανομαι: Δεν με νοιαζει για τους αλλους που λες. Τους \"Νανους\" οπως τους αποκαλεις. Για μενα ειναι ατομα που δεν με ενδιαφερει η κατασταση που βρισκονται και αν θελει καποιος να παει εμπρος πρεπει παντα να συγκρινει εαυτον με τους καλυτερους και ποια η θεση του σε σχεση με αυτους. (Δεν ειναι δικα μου λογια αλλα δεν θυμαμαι ποιος το εχει πει)
Quote:
Yes, ofcourse sir, when i\'m ready (να έχει και λίγο σασπένς)
οκ
Quote:
Άκου τι λες. Μηδενίζει τα όποια βήματα προόδου. Winston, φίλε...πήγες σε ένα παρτι με κόσμο που διασκεδάζανε...θα το έκανες αυτό τότε που πάθαινες κρίση κάθε μέρα? Εσύ πας στο παρτι και συγκρίνεις με το δήθεν-κλαιν-μαιν αλάνι που χόρευε ζειμπεκιά, ενώ θα έπρεπε να συγκρίνεις με εκείνο το αγόρι (-εσένα) που όπως έλεγε παλιά, κάθονταν μόνος του στο σπίτι τα βράδια και όλο το βράδυ ήταν μια μεγάλη κρίση πανικού και μια κόλαση. Βαλ τα αυτά δίπλα -\"σε πάρτι με άτομα που έστω και αν δεν διασκεδάζω είμαι εδώ μαζί τους!\", \"στο σπίτι μόνος μου να περνάω την κόλαση με ιδρώτα, ταχυκαρδίες και τρόμο\". Πως θα φτάσεις στο σημείο και εσύ να χωρεύεις ζειμπεκιά η οτιδήποτε αν δεν κάνεις τα ενδιάμεσα βήματα? Βήματα σαν αυτά που έχεις ήδη κάνει?
Ναι το ξερω το ρητο που ταιριαζει στα λογια σου: Δεν υπάρχει Βασιλικος τροπος για να μαθεις γραμματα. Αν δεν στρωσεις κωλο δεν μαθαινεις τιποτα. Το προβλημα ομως ειναι οτι ειναι πολυ επιπονα αυτα τα ενδιαμεσα βηματα... Θα προτιμουσα ενα μαγικο χαπακι που να εξαφανιζει ολες τις φοβιες διαμιας.
Επίσης δεν μπορω μου βγαινει αυθορμητα εντελως. Οταν βλεπω τον αλλο να χορευει ζειμπεκιες πεφτω ψυχολογικα πολυ. Γιατι μπορει και κανει κατι που εγω δεν μπορω. Εκεινη τη στιγμη οι οποιες σκεψεις για οποια προοδο εχω κανει μηδενιζονται αυτοματα. Ετσι μου βγαινει δεν το κανω επιτηδες.
Quote:
Ομολογώ ότι είσαι καλός επιστήμονας αφού \"έδιωξες\" τις μεταβλητές όπως \"κορδόνια\", \"κακοκαιρία\" και ίσως \"τύχη\" από πθανούς παράγοντες που οδήγησαν στην κρίση χαχα. Λοιπόν για να κάνουμε μια ανακαιφαλέωση είπες ότι
1)Ίσως να μην έπαθα κρίση επειδή ήμουν καλά με την κοπέλα
2)Ίσως να μην έπαθα κρίση επειδή δεν είχε κόσμο (σφού όταν είχε έπαθα).
Επίσης, θα συμφωνούσες ότι στο φροντιστήριο παθαίνεις ποιο πολύ γιατί εκεί έχει κόσμο αλλα΄επίσης πρέπει να παραμήνεις αναγκαστικά (ανάμεσα σε αυτόν τον κόσμο) την ώρα του μαθήματος? (χωρίς διέξοδο διαφυγής?)
Αν ναι έχουμε...
1)Η παρουσία του κόσμου είναι πολύ σημαντικός παράγωντας στο να πάθω κρίση
2) Ίσως όταν αισθάνομαι καλύτερα (συναισθηματικά) να μειόνονται οι πιθανότητες να πάθω κρίση.
Δεδομένου ότι πλέον δεν παθαίνεις κρίσεις οποιαδήποτε ώρα και στιγμη, αφού από το σύνολο των λεπτών της ώρας που έχει μια ημέρα παθαίνεις κρίση μόνο εν πιθανή παρουσία του κόσμου, θα έλεγες ότι
1) Φταίει ο ίδιος ο κόσμος? Δηλαδή με κάποιο τρόπο η παρουσία του κόσμου σου προκαλεί κρίση?
2) Κάτι άλλο συμβαίνει στο μυαλό σου που σε συνεργασία με την παρουσία του κόσμου οδηγεί σε κρίση. Αν ναι, τι μπορεί να είναι αυτό? Τι μπορεί να περνάει από το μυαλό σου εκείνη την στιγμή?
Σκεφτομουνα αρχικά να μην απαντησω καν στο μυνημα σου διοτι αν το εκανα θα πρεπει να ανοιχτω πολυ... Αλλα τελικα αποφασισα να το κανω. Λοιπόν:
Δεν ειναι τοσο ο κοσμος που με κανει να παθαινω κρισεις... Οσο οι κοπελες. Επαθα τις κρισεις πανικου οταν ημουν μονος με κοπελες (στο φροντιστηριο και για καφε) Ξερεις τη παροιμια που λεει \"Το μουνι και το πριονι οποιος δεν τα ξερει ιδρωνει\"? Ταιριαζει γαντι εδω...
Δεν ξερω γιατι αλλα οι κοπελες μου προκαλουν αγχος. Ειδικα αν ειναι και ομορφες... Απλα το παθαινω χωρις να σκεφτομαι κατι συγκεκριμενο. Μου βγαινει απλα. Απο μικρος ημουν πολυ ντροπαλος με τις κοπελες αποταν θυμαμαι τον εαυτο μου.
Φυσικα και μπορω να παθω κριση και με μια π.χ παρεα με αγορια αλλα πιο σπανια θα ελεγα.
Quote:
Ακριβώς Winston, o doctor σου είπε την αλήθεια και μπράβο του. Αυτά τα φάρμακα \"ανεβάζουν το κρίσιμο σημείο\" που θα οδηγήσει σε κρίση πανικού. Δηλαδή αν παλιά ήθελες την \"χ1\" \"ποσότητα-που-όποια-και-άν-είναι-αυτή-οδηγεί-σε-μια-κρίση-πανικού\" για να φτάσεις σε μια κρίση, τώρα θες την \"χ2\" και η \"χ2\" είναι υψηλότερη από την \"χ1\", οπότε θες ποιο πολύ \"ποσότητα\" \"από-ότι-είναι-αυτό-που-οδηγεί-στην κρίση-πανικού\" για να οδηγήσει σε μια κρίση. Παρ\'όλα αυτά υπάρχει, είναι ποιο ψηλά, αλλά είναι εκεί. Άραγε γίνεται να το εξαλείψεις τελειώς η να το φτάσεις ποιο ψηλά, πιθανών-στο \"χ3\" - με κάποιο τρόπο μόνος σου? Ναι γίνεται και αυτό πλέον εξαρτάται από σένα.
Δεν μαρεσουν ομως τα σκαλοπατια... Προτιμω τα ασανσερ.
Quote:
Winston, όντως μάλλον δεν προχωράει μόνο του το πράγμα πλέον η με τα φάρμακα. Πρέπει λοιπόν να αρχίσεις να κάνεις δουλιά. Και όχι αυτή η δουλειά δεν είναι συζήτηση (μόνο, αν και πιστεύω ότι θα βοηθούσε) αλλα΄ήρθε ο καιρός που πρέπει να περάσεις την \"ιθάκη σου\" όπως λες και αυτή είναι-ναι κατάλαβες-να έρθεις αντιμέτωπος με τους φόβους σου. Ξέρεις γιατί δεν έχει βελτιωθεί αυτό το πράγμα πέρα από τα φάρμακα? ΄Γιατί δυναμώνει από τα ίδια τα πράγμα που κάνεις για να το αποφύγεις. Όσο το αποφεύγεις τόσο δυναμώνουν οι μηχανισμοί που το ενισχύουν. Οι βενζοδιαζεπίνες θα σταματήσουν να σε πιάνουν γιατί ο οργανισμός του πιθανών αρχίζει να τις συνιθίζει. Ο μόνος τρόπος είναι να εκτεθείς καθημερινά και συστηματικά σε αυτά που φοβάσαι. Δεν μιλάω για \"κλεφτές\"-ένας καφές εδώ, ένα παρτακι την άλλη εβδομάδα, μιλάω για συχή έκθεση σε αυτά που δεν θες να βιώσεις. Μόνο έτσ θα φτάσεις στο \"χ3\" και πολύ παραπάνω Winston. Δυστυχώς δεν υπάρχει άλη λύση. Δεν υπάρχει μαγικό ραβδί, υπάρχεις εσύ και το σπαθί σου. Και πρέπει να παλέψεις σκληρά. Αυτό δεν στο λέω σαν \"λαική σοφία\", στο λέω ότι έτσι μόνο ισχύει επιστημονικά (σύμφωνα με τις γνώσεις που ξέρω από το πανεπιστήμιο) αλλά και σύμφωνα με το πως το ξεπέρασα εγώ αλλά και άλλοι. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος αλλά μόνο αυτός στο στόμα του λύκου.
Τώρα το να σκέφτεσαι σε \"ασπρόμαυρα\" πλαίσια δεν βοηθάει ενώ έχεις να αντιμετωπίσεις έναν λύκο ταυτόχρονα. Δεν λέει να σκέφτεσαι \"πωω τι καλά να ήμουν βασιλιάς\" και ταυτόχρονα να είσαι σε έναν δύσκολο τόπο πολεμώντας με έναν θηριώδη λύκο. Αλλά ούτε και λέει να σκέφτεσι \"αφού δεν είμαι βασιλιάς θα αφήσω τον λύκο να με φάει\". Ο κοναν ο βάρβαρος δηλαδή πολέμησε με κάθε λόγής τέρατα για να γίνει στο τέλος βασιλιάς. Τώρα, ένας Θηριώδης λύκος μπορεί να σου φαίνεται αδύνατος αντίπαλος για να νικηθεί. Κάι ίσως να είναι, αφού ακόμα δεν έχεις το \"skill\" του πολεμιστή που χρειάζεται για να το αντιμετωπίσεις. Οπότε πρέπει να αρχίσεις από ποιο μικρά τέρατα-λυκακια ώστε να ανέβεις \"level\" πριν φτάσεις στην τελική \"μάνα/αρχηγό\"-στον λύκο δηλαδή (για να μιλήσω και με video-game/RPG argo λολ).
Ας πούμε ότι το να νικήσεις τον μεγάλο \"λύκο\" είναι να γίνεις ο μη-φοβιτσιάρης άνετος τύπος που χωρεύει ζειμπεικιές και είναι άνετος με τον κόσμο και τις κοπέλες. Λες ότι τον ζήλευες αυτόν τον κλαιν-μαιν τύπο όπως και ότι σου άρεσαν 2-3 γκομενάκια αλλα΄δεν έκανες τίποτα, οπότε συμπαιρένω ότι το να γίνεις ένας άνετος μη-φοβιτσιάρης τύπος που να μιλάει άνετα σε γκομενάκια και να μην φοβάται είναι ένας \"λύκος\" που πρέπέι να κατακτηθεί και που φαίνεται άτρωτος όμως. Οκ εως εδώ? Θα συμφωνούσες με αυτό? Πως όμως θα νικήσεις αυτή την \"μάνα\" στην στιγμή που σε πιάνει κρίση μόνο στην ιδέα ότι θα μιλήσεις στην τάξη? Μπροστά δηλαδή σε ένα υποθετικό μικρό λυκάκι? Δεν θα έπρεπε πρώτα να νικήσεις το λυκάκι να πάρεις λεβελ και μετά να πας στον μεγάλο αρχηγό? Λοιπόν αυτή θα είναι και η πρωτη σου πιστα. Πες μου πότε θα έχεις συνάντηση. Ποια ημερομηνία.
Ειμαι φιλοζωος... Δεν μαρεσει να σκοτωνω ζωακια μικρα ή ακομα και μεγάλα... :P
Περα απο τη πλακα τωρα, στη Θεσσαλονικη πηγαινα στη σχολη μου για καπου 4,5 χρονια και παθαινα καθε σχεδον φορα πανικο. Αν ηταν σωστη η θεωρια σου θα ειχα ηδη θεραπευτει αφου ερχομουν επι καθημερινης βασης αντιμετωπος με λυκακια τα οποια ομως λογω ανικανοτητας δεν μπορουσα να σκοτωσω. (Ποσο μαλλον τη μανα τους) και παθαινα κριση καθε μερα. Ξανα και ξανα και ξανα και .... μια κολαση. Εκανα και θεραπεια σε καποια ψυχιατρο παραλληλα και επαιρνα φαρμακα (Δεν με βοηθησαν καθολου)
Quote:
Ok δηλαδή το να μην κάνεις μεταπτυχιακό ισούται με 1) να γίνεις σκουπιδιάρης 2) να μοιράζεις φυλλάδια 3) Να γίνεις υπάλληλος στα Goodys (ακούγεται καλή αρχή. Τι λες?) 4) να πέσεις από το μπαλκόνι (πράγμα μαλακία αφού έτσι και αλλιώς φοβάσαι μην παιθάνεις από την κρίση πανικού ασ\'την να έρθει μπας και παιθάνεις από αυτή τουλάχιστον...αλλά ξέρεις ότι δεν θα παιθάνεις...)
Συγνώμη αλλά έχω σηναντήσει άπειρα άτομα που δεν έχουν καν πτυχίο πανεπιστημίου και δεν κάνουν αυτά τα πράγματα. Εσύ που έχεις πτυχίο πανεπιστημίου θά κάνεις αυτά. Δηλαδή το πτυχίο που έχεις πάρει δεν μετράει? Και κάτω από ποιες συνθήκες κιόλλας. Παρ\'ολα αυτά το πείρες αλλοι δεν το πειραν καν και χωρίς κανέναν πρόβλημα. Τι να κάνουμε αυτοί οι γιατροί/πανεπιστήμονες των Αμερικών που λες μάλλον δεν έχουν περάσει από κρίση πανικού, εσύ έχεις και αυτό να αντιμετωπίσεις. Και με βάση αυτό, έχεις κάνει ποιο μεγάλα βήματα. Αν ανεβαίνεις μια δύσβατη σκάλα και σε κάθε σκαλί κοιτάς πως μπορεί να γλιστρίσεις είναι βέβαιο ότι θα γλυστράς. Αν ανεβαίνεις μια σκάλα και κοιτάς πως θα ανεβείς το επόμενο σκαλί έχοντας κατα νου και την πόρτα στο τέλος (όχι μόνο κοιτώντας αυτή) τότε είναι πιθανό να φτάσεις και στην πόρτα στο τελος και αυτό χωρίς να το καταλάβεις πως έγινε. Θα έχει γίνει φυσικά όχι με την ψυχή στο στόμα. Μην σαμποτάρεις άλλο τον εαυτό σου με ασπρόμαυρη σκέψη. Αυτό επίσημα στην ψυχολογία λέγεται \"γνωστικό λάθος\" και είναι ένας από τουςπαράγοντες που οδηγούν στην ψυχοπαθολογία. Οι ίδιοι τρόποι σκέψης σου σε χτυπούνε. Δεν πιστεύεις ότι κάνείς λάθος ενώ σκέφτεσαι έτσι? Ειλικρινά?
Φιλε σου εξηγησα σε προηγουμενο ποστ μου. Τα θελω Η ΟΛΑ Η ΤΙΠΟΤΑ Η ΚΟΡΥΦΗ Η ΠΑΤΟ.
Εδω γιατροι (Με ειδικοτητα μαλιστα) εχουν καταληξει να ειναι πωλητες φαρμακων και γω αποφοιτος \"Βοιδοσχολης\" θα βρω κατι καλυτερο πιστευεις? Χωρια που με κυνηγαει και το φασμα του πατερα μου που ειναι μεγαλος επιστημονας και εχει γραψει βιβλια (Εχει σπουδασει Γαλλια btw) Και πρεπει να συνεχισω το καλο μας ονομα αυτα με βαραινει κι αλλο οπως ειναι φυσικο.
Quote:
Κατ\'αρχάς άσε σε μένα να ξέρω ποσο εκνευρίστηκα λολ. Επειδή το σκέφτηκες έτσι δεν πάει να πει ότι ισχύει κιόλας, έτσι? Επειδή σκέφτεσαι ότι θα ρεζιλευτείς στους άλλους δεν πάει να πει ότι ισχύει κιόλλας, έτσι? Έχεις πετύχει το ανώτερο που μπορούσες...ναι έχεις κάνει βήματα...αλλά το ανώτερο πως!? Την στιγμή πυ δυσκολεύεσαι στην ιδέα να μιλήσεις στο γκρουπ? Για σκέψου
1) Με βάση όλα αυτά που σου είπα αν όντως είσαι στο 1,5. Χωρίς συναισθήματα, ρεαλιστικά, με βάση αυτά που σου είπα...ενώ υπολογίζεις το πτυχίο σου και ότι πάρα πολοί δεν πέρνουν καν πτυχίο, την κατάσταση σου και ότι παρα πολλοί δεν κάνουν τίποτα χωρις καν να περναν τόσο δύσκολες καταστάσεις, και τις κοινωνικές κατακτήσεις σε σχέση με την δύσκολη αυτή κατάσταση ανεξάρτητα πόσο μικρές η μεγάλες τις θεωρείς.
2) Αν γίνεται να πάει κάποιος από κάποια τιμή κατευθείαν στο 10. Δηλαδή και ο spiderman κολώνει, ο ιστός του δεν φτάνει μέχρι εκεί...δεν γίνεται από το μαύρο να πηδήξεις στο άσπρο, πρέπει να διαβείς και όλες τις αποχρώσεις του γκρι. Τα άτομα που αναφέρεις και θαυμάζεις, ακόμα και χωρίς κάποια δύσκολη κατάσταση, δεν φτάσαν εκεί από την μια μέρα στην άλλη. Θα συμφωνούσες με αυτό?
3) Αν έχεις κάνει βήματα πέρα από τις επιτυχημένες ενέργεις που έχεις κάνει ήδη με το να δεχθείς \"ότι όσο ποιο πολύ εκτίθομαι στις καταστάσεις που με λυγίζουν τόσο κάνω κάποιο βήμα\" και ότι \"αυτό το πράγμα πρέπει να γίνεται καθημερινά και ίσως για μήνες για να αρχίζει να φαίνεται κάτι από αυτά που θέλω στον ορίζοντα\". Μην αναρωτηθείς αν αυτή η υπόθεση είναι αληθής. Απλά δέξου το αν αλήθεια και απάντησέ μου αν έχεις κάνει βήματα με βάση αυτή την υπόθεση (ανεξάρτητα αν ισχύει η όχι).
Ναι έχω δίκιο και ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ
Εγω θεωρω οτι αν με πιασει κριση πανικου στον αλλο ειναι δειγμα δειλιας. Ετσι το αισθανομαι. Δεν εχει κανενα νοημα να πιστευω ορθολογικα οτι ειναι λαθος-μου βγαινει αυθορμητα απο μονο του δεν μπορω να το δαμασω.
Οσο για τα χειροτερα. Σου πα και πιο πανω ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ.
Αν θυμαμαι ειχες πει μενεις μονιμα στη Γαλλια? Ξερω και γω καποια Γαλλικα: Apres moi le deluge...