Ε, άμα το συμμερίζεσαι και εσύ, ....ένας λόγος παραπάνω να εκτιμήσω τα επιχειρήματα του Allan. Πραγματικά με άγγιξε το βιβλίο. Μιλάει ακριβώς στα αδύνατα και στα ευαίσθητα σημεία του καπνιστή. Του καπνιστή σαν εξαρτημένου ατόμου.
Printable View
Ε, άμα το συμμερίζεσαι και εσύ, ....ένας λόγος παραπάνω να εκτιμήσω τα επιχειρήματα του Allan. Πραγματικά με άγγιξε το βιβλίο. Μιλάει ακριβώς στα αδύνατα και στα ευαίσθητα σημεία του καπνιστή. Του καπνιστή σαν εξαρτημένου ατόμου.
Δεν ειμαι Ο καποιος...!!
Σε ευχαριστω ομως που εχεις μια τετοια εκτιμηση για μενα...!
Είσαι κάποιος που νίκησε την εξάρτηση, αν δεν κάνω λάθος.
Δεν κανεις λαθος...!!Quote:
Originally posted by nature
Είσαι κάποιος που νίκησε την εξάρτηση, αν δεν κάνω λάθος.
;)
.........nature θυμησε μου καθως γερασα :P και ξεχνω...μονο απο νικοτινη ειχες εθιστει δεν ειχες εξαρτηθει απο καποια αλλη ουσια ε??
Οπως κ να χει Εγω προτεινω αν και το χα κανει και σε ενα αλλο τοπικ δε θυμαμαι σε ποιο....
Ενα παρα πολυ σπουδαιο βιβλιο...λεγετε ΜΥΣΤΙΚΗ ΟΔΥΣΕΙΑ
της ΙΟΥΛΙΑς ΠΙΤΣΟΥΛΗ ...
Βλεπει και αναλυει την καθε λεξη -καθε σελιδα και ολη την οδυσεια απο μια αλλη ματια...οπως ποτε δε την ξανα ειδαμε.....
Μεσα απο την ψυχολογια.............
Αφορα τον καθε Ανθρωπο που εχει η περνα \"δυσκολιες\"
αλλα αγγιζει ιδιαιτερα εκεινον που ξερει τι θα πει ΕΧΕΙ ΖΗΣΕΙ εχει βιωσει , βιωνει ΕΞΑΡΤΗΣΗ ...........
Και πυστεψτε με ΑΞΙΖΕΙ να το διαβασε τε...
ΥΓ αλλα και για βιβλια που αφορουν συγκεκριμενα την εξαρτηση μπορω οποιος θελει να προτεινω.................
Σ\' ευχαριστώ για την υπόδειξη του βιβλίου. Θα το ψάξω. Κάτι μου θυμίζει.
Βασικά ναι μόνο στη νικοτίνη. Αλλά νοιώθω πως είμαι επιρρεπής στις εξαρτήσεις. Γιαυτό ήμουν πάντα προσεκτική. Δεν δοκίμασα ποτέ σκληρά ναρκωτικά γιατί φοβόμουν. Και τα ελαφρά (χασίς και μαριχουάνα) τα δοκίμασα στα φοιτητικά χρόνια με προσοχή καθότι ...με φοβόμουν. Πάντως μισώ και απεχθάνομαι τις εξαρτήσεις. Μου φέρνουν στο μυαλό τον άνθρωπο που είναι ο τελευταίος τροχός του εαυτού του.
Ωραια το παρομοιασες παλι....
Ετσι!!!!!!
ΚΑι...ΣΟΥ ευχομαι να παραμηνεις ΑΝΘΡΩΠΟς ΧΩΡΙς εξαρτησεις...
Το βιβλιο παντως...
... ΓΕνικα αν σ αρεσει κι ολας η αρχαια ελληνικη μυθολογια αλλα και η ψυχολογια .......τοτε θα το ΑΓΑΠΗΣΕΙς
ΑΧ,για να διαβασω ολα αυτα που γραψατε ,αναγκαστηκα και εκανα 5 τσιγαρα με χυμο λεμονακι:):)
Το τερατάκι???Quote:
Φωτεινή, το βιβλίο λέγεται \"easy way to stop smoking \" και είναι του Allen Carr. Στα ελληνικά κυκλοφορεί επίσης νομίζω \"ο εύκολος τρόπος να κόψετε το κάπνισμα\". Κυκλοφορεί εδώ και χρόνια σε πάρα πολλές γλώσσες και είναι μπεστ σέλλερ.
Οπως σε έχω κόψει να τοποθετείσαι στο θέμα, πιστεύω ότι θα σου αρέσει πολύ.
Να σου πω και 2 πραγματάκια που μου έκαναν εντύπωση σχετικά με το βιβλίο.
1. Επιτρέπεται και επιβάλλεται να καπνίζεις όσο το διαβάζεις!!!
2. Παρομοιάζει την εξάρτηση από τη νικοτίνη με ένα τερατάκι που έχουν οι καπνιστές στο σώμα τους. Λέει ότι αν το αφήσουμε νηστικό (χωρίς την τροφή του, δηλαδή τη νικοτίνη) για 5 μέρες-3 εβδομάδες (ανάλογα τον άνθρωπο), το τερατάκι πεθαίνει!!!!
Δεν σε πιστεύω..Αν διάβασες το ποστ μου για το πως βλέπω το τσιγάρο,θα καταλάβες πως ετσι περίπου το βλέπω..
Το απόγευμα παω να το πάρω,θα ηθελα να εχω και την επιλογη του ιατρειου καπνισματος ,αλλα εδώ δεν παιζει..
Θοδωρή ,
Η \"Οδυσσεια\" ειναι γενικά για εξαρτηση?Το αντράκι μου εχει τρέλα με τη μυθολογία και καπνίζει επισης,βοηθαει για το κάπνισμα?Πάντως εκτος απο το τσιγάρο αλλη εξάρτηση δεν έχουμε.
Ξερω τι πιστευετε για το χσις ,
πινω κανα τσιγαράκι που και που και ποτέ δεν εθιστηκα ,ειμαι στην ιδια φάση 15 χρόνια τωρα.
H μυστικη οδυσσεια εχει πολλαπλα επιπεδα αναγνΩσης..και κρυβει πολλα μυστικα...
Μετα απο μελετη χρονων η συγγραφεας μας παρουσιαζει την Οδυσσεια του Ομηρου απο μια εντελως νεα ερμηνεια αποκωδικοποιωντας την ετυμολογια των ονοματων, την σημειολογια των Τοπων και των περιστατικων
αποκρυπτογραφώντας προσωπα, γεγονοτα και λεπτομερειες του ομηρικου επους.....
ακολουθωντας τον Οδυσσεα και τον Ομηρο στον μυστικο δρομο αυτον για την αφυπνιση του ΝΟΥ και την αποδραση απο τις απατιλες ψεθδαισθησεις..
Ο καθε ενας διαβαζοντας το θα ανακαλυψει πολλα \"κλειδια\"
Ανακαλυπτεις μυστικα κλειδια απελευθερωσης που ειναι κρυμμενα στα λογια του Ομηρου και διευρινεις τα ορια της κατανοησης για την αληθινη Φυση των πραγματων...
Εχει ακομα και ερωτησεις προσεκτικα επιλεγμενες Προσωπικης \"ανιχνευσης\"οπου καλεισε να απαντησεις ...
Οδυσσεας συμβολιζει το νου που χανεται στις περιπλανησεις των ψευδαισθησεων και η Πηνελοπη το ανωτερο κομματι του εαυτου του, το οποιο περιμενει υπομονετικα να ενωθει με τον ανθρωπο - ναυαγο στον κοσμο των αντιθετων.
Ειναι ενας οδηγος Αυτογνωσιας που διχνει τον δρομο για την επιστροφη στην \"πνευματικη μας πατριδα\" ενα Ταξιδι αυτογνΩσιας .....
Ειναι καπως δυσκολο να περιγραψω ενα τοσο \"μεγαλο\" βιβλιο με λιγα λογια διοτι πολυ πρεπει να διαβαστει για να το καταλαβει κανεις ...
οπου και κατα την αποψη μου Ειναι απο τα πιο εκπληκτικα βιβλια που εχω διαβασει μεχρι σημερα...
Αν αυτό το βιβλίο του Καρ, διαπραγματεύεται το θέμα με το σκεπτικό που εγώ υιοθέτησα σε σχέση με την εξάρτηση που είχα απ\' το αλκοόλ, τότε μάλλον μου κάνει. Βλέπω πως αν και κατάφερα να με πείσω πως δεν υπήρξα ποτέ αλκοολική - ο βασικότερος λόγος που μπορώ και ξαναπίνω ελεγχόμενα πια -, εν τούτοις δεν έχω καταφέρει το ίδιο με τη νικοτίνη, να με πείσω δλδ μόνο με τα δικά μου όπλα πως δεν κάπνιζα ποτέ και τί θέλει αυτό το πράμα στο χέρι μου. Αν όντως είναι τέτοια η φιλοσοφία του - της απομυθοποίσης της δύναμης του τσιγάρου γενικά - σίγουρα θα με βοηθήσει και λέω να το ψάξω σήμερα που θα πάω για κάτι βιβλία.
Πράγματι κάπως έτσι είναι η φιλοσοφία του συγκεκριμένου βιβλίου. Θα ήθελα να ακούσω τις εντυπώσεις σου, αν τελικά το διαβάσεις.Quote:
Originally posted by Alobar
Αν αυτό το βιβλίο του Καρ, διαπραγματεύεται το θέμα με το σκεπτικό που εγώ υιοθέτησα σε σχέση με την εξάρτηση που είχα απ\' το αλκοόλ, τότε μάλλον μου κάνει. Βλέπω πως αν και κατάφερα να με πείσω πως δεν υπήρξα ποτέ αλκοολική - ο βασικότερος λόγος που μπορώ και ξαναπίνω ελεγχόμενα πια -, εν τούτοις δεν έχω καταφέρει το ίδιο με τη νικοτίνη, να με πείσω δλδ μόνο με τα δικά μου όπλα πως δεν κάπνιζα ποτέ και τί θέλει αυτό το πράμα στο χέρι μου. Αν όντως είναι τέτοια η φιλοσοφία του - της απομυθοποίσης της δύναμης του τσιγάρου γενικά - σίγουρα θα με βοηθήσει και λέω να το ψάξω σήμερα που θα πάω για κάτι βιβλία.
για πιο τσιγαρο μιλατε εγω προσπαθω να κοψω την πρεζα και το μονο που καταφερα εινα να περνω 1 φορα τη βδομαδα.χθες βραδυ ηπια και αργοτερα εμπλεξα σε ενα τσαμπουκα με κατι ρωσους.σημερα το πρωι που ξηπνησα με πονουσε η χτυπημενη μυτη μου και αισθανόμουν ψυχολογικα απαισια παρολα αυτα επρεπε να παω στην δουλεια γιατι βλεπετε ανοιχτηκα οικονομικα με τη μηχανη που αγορασα.μεσα σε ολα αυτα εχω και τους ιδεοψυχαναγκαμους και τις καταθλιψεις μου γιατι εγω περνω ψυχοφαρμακα πολυ πριν αρχισω την πρεζα.ειμαι εθισμενος ψυχολογικα και σε αυτα.
μπραβο σου που καταφερες εστω να κανεισ χρηση μια φορα την βδομαδα...ομως δεν αρκει αυτο..
Να την κοψεις την ρημαδα εντελως ειναι το θεμα και το ΞΕρεις..
Ασ μην ανοιξουμε ομως διαλογο εδω περι ηρωινης διοτι ειναι θεμα της Νικοτινης......αν γουσταρεις ομως πηγαινε κατω κατω τελευταιο ΝΟμιζω? ειναι το θεμα που χα ανοιξει εγω πριν καιρο....με θεμα... ηρωινη εξαρτηση ΑΠεξαρτηση...
οριστε και το λινκ
http://e-psychology.gr/forum/viewthread.php?tid=621
ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ~~
Το βιβλίο του Allen Carr δεν ήταν σε εμένα αρκετό για να το κόψω. Ίσως και επειδή δεν το διάβασα στα ελληνικά.Quote:
Originally posted by Αφωτεινή
Το τερατάκι???Quote:
Φωτεινή, το βιβλίο λέγεται \"easy way to stop smoking \" και είναι του Allen Carr. Στα ελληνικά κυκλοφορεί επίσης νομίζω \"ο εύκολος τρόπος να κόψετε το κάπνισμα\". Κυκλοφορεί εδώ και χρόνια σε πάρα πολλές γλώσσες και είναι μπεστ σέλλερ.
Οπως σε έχω κόψει να τοποθετείσαι στο θέμα, πιστεύω ότι θα σου αρέσει πολύ.
Να σου πω και 2 πραγματάκια που μου έκαναν εντύπωση σχετικά με το βιβλίο.
1. Επιτρέπεται και επιβάλλεται να καπνίζεις όσο το διαβάζεις!!!
2. Παρομοιάζει την εξάρτηση από τη νικοτίνη με ένα τερατάκι που έχουν οι καπνιστές στο σώμα τους. Λέει ότι αν το αφήσουμε νηστικό (χωρίς την τροφή του, δηλαδή τη νικοτίνη) για 5 μέρες-3 εβδομάδες (ανάλογα τον άνθρωπο), το τερατάκι πεθαίνει!!!!
Δεν σε πιστεύω..Αν διάβασες το ποστ μου για το πως βλέπω το τσιγάρο,θα καταλάβες πως ετσι περίπου το βλέπω..
Το απόγευμα παω να το πάρω,θα ηθελα να εχω και την επιλογη του ιατρειου καπνισματος ,αλλα εδώ δεν παιζει..
Θοδωρή ,
Η \"Οδυσσεια\" ειναι γενικά για εξαρτηση?Το αντράκι μου εχει τρέλα με τη μυθολογία και καπνίζει επισης,βοηθαει για το κάπνισμα?Πάντως εκτος απο το τσιγάρο αλλη εξάρτηση δεν έχουμε.
Ξερω τι πιστευετε για το χσις ,
πινω κανα τσιγαράκι που και που και ποτέ δεν εθιστηκα ,ειμαι στην ιδια φάση 15 χρόνια τωρα.
Πήγα όμως σε σεμινάριο που κάνουν (το ίδρυμα του Allen Carr) και από εκεί που διατυμπάνιζα το δικαίωμά μου να καπνίζω έγινα άλλος άνθρωπος.
Ααα! Κάτι ακόμα. Το έκοψα και ΔΕΝ πάχυνα.