Originally Posted by
Boltseed
Ναι άλλα τότε πως εξηγείς ότι τα άτομα που γκρινιάζουν συνέχεια, βγάζουν αρνητισμό καθώς και μιλάνε όλο για τον πόνο τους , συνήθως καταλήγουν μόνα τους με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο? Ένα άτομο που σου λέει τις φοβίες του όλη μέρα, τι σου προσφέρει? Αυτουνού οκ του προσφέρει ότι έχει κάποιον να ακούει το μακρύ και το κοντό του, εσένα όμως πως σε ωφελεί αυτό?
βρε παιδια, μην μπερδευεστε. δεν εχει καμια σχεση, "ο ειλικρινης" με τον μιζερο που περιγραφεις μπολτ. για τον απλουστατο λογο, οτι αυτος που μολις περιεγραψες ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΨΕΥΤΗΣ! ο μιζερος, δεν ειναι ειλικρινης!!! υπερβαλλει την δυστυχια του και κρυβει τα καλα που του συμβαινουν, ειτε για να κερδισει την προσοχη σου, ειτε για να κερδισει την βοηθεια σου. κατα την αποψη του παντα. ΑΛΛΟ αν το πετυχαινει η οχι.
ο ειλικρινης, απλα σου μιλαει για την αληθεια του, δεν σου σπαει τα @@, ουτε γκρινιαζει. και η αληθεια εχει ολες τις πλευρες, και τις καλε ςκαι τις κακες και αυτο φαινεται οταν μιλησεις πολυ με καποιον ανθρωπο.
Ο τζονις είπε "Ξέρεις πόσες φορές έχω πληρώσει το ότι δεν λέω ψέματα; Ξέρεις πόσα έχουν κερδίσει άτομα γύρω μου -σε αντίθεση με εμένα- που έλεγαν ψέματα;" ,
Άμα το καλοσκεφτείς δεν είναι τόσο παράλογο.
μα το οτι καποιος που λεει ψεματα, ΠΟΛΛΕΣ φορες κερδιζει, δεν συμβαινει επειδη στους ανθρωπους αρεσουν τα ψεματα, ΟΠΩΣ ΛΑΘΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΘΗΚΕ, αλλα γιατι μερικοι ΕΞΑΠΑΤΟΥΝΤΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΑΠΟ ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ!!!
Δεν σου αρέσει το ψέμα? Ξανασκέψου το! Όταν ήσουνα μικρή σου είπανε ψέματα για τον Άγιο Βασίλη, για το από που προέρχονται τα μωρά , για φαντασιόπληκτες ιστορίες με κοριτσάκια με κόκκινα σκουφιά που θέλει να τα φάει ένας.. λύκος που μιλάει(!) , ακόμα και τα μυθιστορήματα που διαβάζεις είναι ωκεανός από ψέματα σε μορφή γραπτού λόγου για να μην μιλήσω για τις ταινείες και σειρές στην τηλεόραση. Και άμα θες να το πάμε και σε άλλο επίπεδο , άμα το ψέμα είναι η απουσία του αληθινού, τότε είμαστε όλοι πινόκιο μιας και φανταζόμαστε/σκεφτόμαστε όλη μα όλη την ώρα , οπότε το ψέμα κολυμπάει στον εγγέφαλο μας διαρκώς.
θα διαφωνησω μπολτ (και παλι). τα ψεματα που λεγονται "παραμυθια", ειναι προσυμφωνημενα και συνειδητα ψεματα, ενθεν κακειθεν =(κι απεδω κι απεκει) . θα θυμασαι την γνωστη κι αγαπημενη εκφραση "δωσε κλωτσο να γυρισει, παραμυθι ν αρχινισει".... αυτη η φραση και καποιες αλλες οπως "μια φορα κι εναν καιρο.." αποτελουν την σημειολογια του "κατα συνθηκη ψευδους" του παραμυθιου. που σε απλα ελληνικα σημαινει, "τωρα ξερουμε κι οι δυο οτι αυτο που θα σου πω, δεν ειναι απαραιτητα αληθινο, θα στο πω γιατι εχει φαντασια και περιπετεια, για να διασκεδασεις".
αυτο, δεν εχει ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με τα ψεματα εξαπατησης, που μας λενε χωρις την θεληση μας και χωρις προειδοποιηση για να μας εξαπατησουν και να κερδισουν κατι απο μας! μην τα μπλεκεις... ισα ισα, ειναι κατι που μας μαθαινει να ξεχωριζουμε το αληθινο με το ψευτικο κι οχι να το μπλεκουμε. το ψευτικο ειναι για τα παραμυθια και για τις ταινιες, με σκοπο την υπερβολη και την διασκεδαση, ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗ και οχι μια εξαπατηση.
Το ψέμα υπάρχει παντού γύρω μας , πότε σε μεγάλες ποσότητες πότε σε μικρές . Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιον λόγο οι άνθρωποι θυμώνουν με αυτό και λένε "εγώ δεν λέω ποτέ ψέματα!". Αυτή η φράση από μόνη της είναι.. ψέμα.
ναι. το οτι υπαρχει ομως, δεν σημαινει οτι πρεπει και να μας αρεσει, φανταζομαι...
Υπάρχουν τα αθώα ψέματα που ωφελούν και προστατεύουν (όπως τα παραμύθια που διδάσκουν έτσι!) , υπάρχουν όμως και τα ψέματα που βλάπτουν. Ίσως θα ήταν πιο ωφέλιμο να προτιμούσαμε την πρώτη κατηγορία απλά.
το κρισιμο σημειο , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΘΩΟΤΗΤΑ, ΑΛΛΑ Η ΚΟΙΝΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΟΤΙ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΨΕΜΑ
Όσο για τα άτομα που κερδίζουν επειδή λένε ψέματα (είτε αθώα είτε βλαβερά) , πάλι που είναι το περίεργο? Οκ μπορεί να μην συμφωνείς με αυτή την τακτική, μαζί σου, ούτε και εμένα μου αρέσει αυτό που συμβαίνει, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν συμβαίνει. Όλοι αυτοί που κυβερνάνε τους ανθρώπους τα τελευταία 3000 χρόνια , είναι το ψέμα προσωποποιημένο. Οκ , κακό αυτό να κοροιδεύουν κόσμο, αλλά την ζωή τους , τα παλάτια τους, την δύναμη τους μια φορά την είχανε.
δεν αρνηθηκε κανεις οτι συμβαινει, αλλα το οτι συμβαινει δεν προυποθετει και την συμφωνη γνωμη μας , φανταζομαι... και βεβαια πολλοι εχουν κερδισει ΠΟΛΛΑ λεγοντας ψεματα. ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΛΑΘΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΖΟΝ, ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΑΚΟΚΠΡΟΑΙΡΕΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΣΥΧΝΑ ΜΕΣΩ ΨΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥΣ, ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΓΙΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ