Results 46 to 60 of 76
Thread: Πώς να εμπιστευτώ ξανά;;;
-
18-07-2011, 15:34 #46
- 18-07-2011, 16:55 #47
Originally Posted by boltseed
Originally Posted by Remedy
Θα συμφωνήσω με το σημείο της εξαπάτησης και της κακίας, παρόλα αυτά όμως δεν απάντησες όμως σε ποιο σημείο διαφωνείς με την εγκυρότητα της συγκεκριμένης παραπάνω φράση του Τζον!
Μέχρι στιγμής το μόνο επιχείρημα που έχει ακουστεί (από την λίλιουμ) για το αν ισχύει η παραπάνω πρόταση και το άμα ο ψεύτης όντως κερδίζει, είναι με την μορφή της παροιμίας "ο ψεύτης και ο κλέφτης περνάνε τον πρώτο χρόνο καλά" , που είναι και αυτό μια άποψη αλλά και πάλι...
Originally Posted by Remedy
Μπουκάρουν μια μέρα τα SS σπίτι σου και ψάχνουν κάτι Εβραίους που έχουν ακούσει ότι κάπου τους κρύβεις. Εσύ για να τους σώσεις λες στα SS ότι δεν κρύβεις κανέναν και ότι μάλλον κάνουν λάθος, και ύστερα από μια μικρή ανάκριση αυτοί σε πιστεύουν και φεύγουν.
Που είναι η κοινή συμφωνία σε αυτό το ψέμα? Οι Γερμανοί άκουσαν ένα ψέμα , αλλά δεν συμφώνησαν να ακούσουν το ψέμα.
Οπότε με την λογική της κοινής συμφωνίας στην ουσία.. εξαπάτησες τους καημενούληδες τους Ναζί ,και θα έπρεπε να ντρέπεσαι για αυτό μάλιστα..! :)
Ή όχι?
Όσο για αυτό με το "μας αρέσουν τα ψέματα" , ξεκαθάρισα (ξεκάθαρα!!) για ποια είδους ψέματα εννοούσα και ήθελα να δείξω ότι μας αρέσουν συγκεκριμένα ψέματα , ενώ άλλα δεν μας αρέσουν , οπότε η φράση "εμένα δεν μου αρέσουν τα ψέματα" καθώς και η "εγώ δεν λέω ποτέ ψέματα!" είναι μάλλον απόλυτη , για να μην πω και παράδοξη..! Αυτό είπα απλά.
18-07-2011, 18:52 #48
sorry που πεταγομαι ετσι αλλα συμφωνω με την λιλιουμ...
οποιου του αρεσουν τα ψεμματα ας εκπροσωπησει τον εαυτο του...δεν θα υποδεικνυουμε τι αρεσει στον καθενα λες και ειμαστε στο μυαλο του...κι οποιος στην τελικη ασχολειται και δινει αξια σε τετοια ατομα,τι ακριβως τον κανει να πιστευει οτι ειναι καλυτερος απο αυτους που κατηγορει...?και τι να κερδισει καποιος που λεει ψεμματα?οτι χτιζεται σε σαθρες βασεις, νομιζετε κραταει για πολυ..?
Oι άνθρωποι είμαστε επιρεπείς σε αυτούς που λένε ψέματα. Και αν το σκεφτείς καλά, θα διαπιστώσεις και το λόγο. Θα εξηγήσω. Ας πάρουμε δύο παραδείγματα:
1.. Συναντάς κάποιο άτομο (δεν μιλώ μόνο για ερωτική ή συντροφική σχέση γενικότερα μιλάω) -ας το ονομάσουμε Α- και σου πει για τα προβλήματά του, για τις αγωνίες του, για τους φόβους του, κλπ.
2.. Συναντάς κάποιο άτομο -ας το ονομάσουμε Β- και σου λέει κολακευτικά λόγια, και από την άλλη σου λέει και σου δείχνει πόσο σπουδαίος είναι στη ζωή του και δεν σου αναφέρει προβλήματά του.
Αν αναρωτηθείς θα διαπιστώσεις ότι θέλεις να προσεγγίσεις το άτομο Β περισσότερο από το άτομο Α.
αυτο δεν εχει να κανει με το οτι ειμαστε επιρρεπεις στο ψεμα...καμια σχεση...
αλλα επειδη ολοι πανω κατω εχουμε αρκετα προβληματα στην ζωη μας,θα επιλεξουμε ατομα που ξερουν και να χαμογελουν και οχι μονο να κλαιγονται.. και ναι ειναι απωθητικοι αυτοι που παντα και για ολα τους φταινε οι αλλοι και κλαινε την μοιρα τους απο το πρωι μεχρι το βραδυ...
λογικο,λογικοτατο...
και αμα το καλοσκεφτουμε δηλαδη καλος ποιος ειναι πραγματικα?αυτος που κανει το καλο η αυτος που εχει την δυνατοτητα να κανει κακο αλλα δεν το κανει..?
18-07-2011, 18:59 #49
αγγελικουλα νομιζω εχουμε ξαναμιλησει...
πιστευω κι εγω πως ειχες δει ασχημα σημαδια αλλα εθελοτυφλουσες...μαθηματα ειναι κι αυτα...δεν χρειαζεται να αγχωνεσαι για το απο δω και περα...οι σχεσεις που ειναι να τραβηξουν,τραβανε απο μονες τους...
για μενα τζαπα κοπο θα κανεις να πας σπιτι του...πολυ αξια...
ο τυπος ειναι κοτα,δεν θα αλλαξει αυτο και θα γινεις χειροτερα...
18-07-2011, 19:01 #50
Μου ειχε τυχει παλια να ξανακανω επανασυνδεση με καποιον π ηθελα τρελα,να μου κανει δωρο αρκουδακι και μετα να γινει λαγος.
Του σπας το κεφαλι η οχι?Αγγελικη γερα γερα πανε βρες τον και ξεμαλιασετον και απο τα 2 κεφαλια.:P
18-07-2011, 20:51 #51
αγγελική, δν διάβασα όλο το θέμα, παρα μονο τα πρωτα ποστ.
κοιτα σε πολλες γυναίκες έχουν τυχει τετοιες περιπτώσεις.
μια σου μιλαει τωρα.
η πρωτη μου σχεση ( ας την ονομάσουμε έτσι ) ήταν με έναν τυπο που τα 'φτιαξε μαζί μου για να μπει στο ματι της πρωην του.
θα μου πεις παιδιάστικα πραγματα.
ήταν κ οι ηλικιες μας.
στα 15.
δν μου συνέβη μια φορά βεβαια.
δυστυχώς μια απο αυτες μου στοιχισε ακριβά.
πολυ ακριβα.
αλλα δν ειπα ποτε πως δν υπαρχουν σωστοί άνθρωποι, σωστοί άντρες.
κ όντως ετσι είναι.
ε κ γω δν ήμουν κ το καλυτερο παιδί.
έχω φερθεί κ γω αντιστοιχα άσχημα.http://www.mazi.org.gr/
18-07-2011, 22:09 #52
ΟΧΙ!
ακουστε να δειτε μπολτ....
αντιθετα με οσα διεδιδε ο αρτεμης ματσας στις ταινιες του παλιου ελληνικου κινηματογραφου,
ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ! κι αυτο αποδεικνυεται περιτρανα τα τελευταια 70 χρονια ανελλιπως..
εξακολουθεις να μπερδευεσαι...
δεν κρινουμε την ειλικρινεια καποιου, απο το.. αν θα ελεγε ψεματα στον εχθρο σε καιρο πολεμου.....
ως γνωστον, στον πολεμο θα μπορουσες και να τον σκοτωσεις τον γερμανο, αν ηξερες καλο σημαδι και ησουν εν ζωη στον β παγκοσμιο ....
Ε, ΑΝ ΤΟΥ ΛΕΓΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΕΞΗΓΟΥΣΑΜΕ!
αυτο σε απλα ελληνικα και χιουμοριστικως, ελπιζω να μην χρειαστει να επανερθω θεωρητικως, το θεωρω περιττο...
μην στραμπουλας το μυαλο σου
ο τζον μιλουσε για γενικευμενη χρηση του ψεματος για επιτυχια στην ζωη και κοινωνικη προοδο!
δεν μιλουσε ουτε για λευκα ουτε για ροζ ουτε για μπλε ψεματα (ουτε για τπτ αλλο μπλε)
ας επικεντρωθουμε σε αυτο το σκεπτικο λοιπον, κι ας μην το απλωνουμε αναιτια και λεμε την αλφαβητα καλοκαιριατικα...
επανερχομενη λοιπον στον σχολιασμο του σκεπτικου του τζον, θα επαναλαβω οτι σου ειπα παραπανω.
το βασικο σημειο του σχολιου ηταν οτι :
κατα βαθος τους ψευτες αγαπανε κι οχι τους ειλικρνεις
ΠΡΑΓΜΑ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΛΑΘΟΣ ΟΠΩς ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ
οσο για το τι κανουν οι ψευτες κι οι κλεφτες και για ποσα χρονια,
η απαντηση ειναι : κατα περιπτωση.
σιγουρα υπαρχουν πολλοι που την σκαπουλαρουν και καταφερνουν να περνανε ζωη χαρισαμενη, ομως το οτι συγκαταλεγονται στην ιδια κατηγορια με τους κλεφτες, νομιζω οτι τα λεει ολα.
εχουν την μοιρα οποιουδηποτε κοινου απτεωνα. αν ειναι τυχεροι την σκαπουλαρουν, αν ειναι ατυχοι την πατανε και ζουν εκτοτε η στην φυλακη αν το χουν παρατραβηξει (ΟΡΑ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ), η με την καταφρονια του κοινωνικου τους περιβαλλοντος αν μιλαμε για ψεματα οικιακης χρησεως.
γενικοτερα εχω να σχολιασω οτι η βαση του σκεπτικου του τζον με βρισκει εντελως αντιθετη(αν δενε χει γινει αντιληπτο μεχρι τωρα)
κι οτι ξεκιναει με ενα απλο σκεπτικο (πολλοι ψευτες περνανε ζαχαρη) και μετα τσουβαλιαζει και γνεικευει, μιλωντας εξ ονοματος ολων και αναγοντας του ψευτες περιπου σε εθνικους ηρωες και αξιους προς μιμηση..
ΑΥΤΑ
ελπιζω να εγινε περισσοτερο αντιληπτη η θεση μου και να μην χρειαστει να επανερθω
Ε??
18-07-2011, 22:57 #53
Επειδή καταλαβαίνω πως αναφέρεσαι σε αυτά που είπα, θέλω να διευκρινήσω ότι είπα ακριβώς το αντίθετο, ότι δεν μ' αρέσουν τα ψέματα.
Που διάβασες εσύ το αντίθετο;
> αν ειναι ατυχοι την πατανε και ζουν εκτοτε η στην φυλακη αν το χουν παρατραβηξει (ΟΡΑ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ)
Είχα γράψει: Μ' αρέσει που τον "έκλεισες" κι όλας φυλακή. Σε ποιά φυλακή είναι; :rolleyes:
Sorry, κατάλαβα λάθος. Λες ότι ο Τσοχατζόπουλος ζει στην κοινωνική κατακραυγή.
18-07-2011, 23:00 #54
μην ανησυχεις, τουρχεται οπου ναναι...
το προβλημα ειναι οτι θα μπει και για ολους τους υπολοιπους που κανουν τα κοροιδα
19-07-2011, 00:42 #55
ναι...δεν ειπες οτι σου αρεσουν,ειπες οτι αρεσουν σε ολους τους υπολοιπους...οτι ειμαστε επιρρεπεις στο ψεμμα και μαλιστα στα δυο παραδειγματα μας ειπες και τι θα διαλεγαμε λες και εισαι στο μυαλο μας...για αυτο λεω ο καθενας ας μιλαει για τον εαυτο του...δεν μπορουμε να γνωριζουμε εκ των προτερων τις επιλογες των αλλων και να τις κρινουμε κιολας...
ασε που με αυτη την λογικη το συμπερασμα που βγαινει ειναι αυθαιρετο και γενικολογο...
και προσωπικα δεν θα επελεγα κανενα απο τα δυο παραδειγματα γιατι και τα δυο αθλια ειναι..ο ενας το παιζει θυμα και ο αλλος υποκρινεται κατι που δεν ειναι...βαλε και τριτη επιλογη και τεταρτη και πεμπτη...δεν υπαρχουν μονο αυτα τα ειδη ανθρωπων στην ζωη ουτε μονο το ασπρο και το μαυρο,υπαρχει και το γκρι και πολλα αλλα χρωματα...
19-07-2011, 16:54 #56
το ξέρω ότι παίζω με την φωτιά τώρα αλλά θα το ρωτήσω, δεν μπορώ..! :
Σε ποιο σημείο ο τζον μίλησε για γενικευμένη χρήση του ψέματος? Σε ποιο σημείο μίλησε ότι θεωρεί την εξαπάτηση το σωστό και αξιέπαινο κλειδί για την επιτυχία στην ζωή και κοινωνίκη πρόοδο? Και όταν είπε για τα άτομα που λένε ψέματα και κερδίζουν, πως έχεις σίγουρο ότι εννοούσε μαύρα ψέματα και όχι ροζ και μπλε?
Κάνε quote αν γίνεται..!!!
Αν έκανε κάτι ντε και καλά "λάθος" , ήταν που δεν διευκρίνησε τι ακριβώς εννοούσε. Πέρα από αυτό μίλησε με κάποια γεγονότα που μπορεί εύκολα να τα διασταυρώσει κανείς με ένα απλό ψάξιμο πλέον! -> http://www.msnbc.msn.com/id/13819955...esults-glance/
Η συγκεκριμένη έρευνα λέει εν ολίγης ότι οι μισοί άνθρωποι περίπου δικαιολογούν το ψέμα και το θεωρούν νορμαλ. Παρόλα αυτά τα σοβαρά ψέματα είναι γενικά κατακριτέα σχεδόν από όλους. Λέει και άλλα.
Eπίσης όταν για παράδειγμα λέμε ότι "ο άνθρωπος δεν σέβεται την φύση" , είναι μάλλον άδικο να πετάγεται ο ένας και ο άλλος και να του λέει "-τι λες!! να μιλας για τον εαυτό σου! εγώ κάνω ανακύκλωση! - εγώ πάω με ποδήλατο στη δουλειά! -είμαι βετζετέριαν!" κτλ κτλ
Μιλάμε τώρα για κάτι γενικό , το "δεν είναι ολοι 100% και οι 7 δισσεκατομυρια ανθρωποι ετσι" προφανώς και εμπεριέχεται μέσα σε αυτό. Το
Επίσης ο τζον είπε και κάτι άλλο πολύ σωστό που λίγοι έδωσαν σημασία:
Έχεις την εντύπωση ότι θα είχαμε τόσο αδιάφορους πολιτικούς αν ο κόσμος δεν έκανε αυτές τις επιλογές που προανέφερα; Διαπστώνω ότι ο κόσμος θέλει το ψέμα, την πλαστή εικόνα, κλπ. Μια τέτοια κοινωνία έχουμε φτιάξει, με την αδυναμία μας να μην μπορούμε να αποδεχθούμε τις αδυναμίες των άλλων...
Οι πολιτικοί που ανεβαίνουν στην εξουσία χωρίς τανκς αλλά με "ελευθερηση βούληση του λαού", είναι συχνά μιας μικρογραφία του λαού που θα κυβερνήσουν! Κάποιος που θα ψηφίσει έναν επειδή του υποσχέθηκε βόλεμα , σιγά μην έχει την ηθική να θεωρεί ότι το ψέμα/μπινιά είναι κάτι κατακριτέο! Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα όντως να του αρέσει αυτός που λέει ψέματα, άσχετα άμα το γνωρίζει ή όχι.Και όπως δείχνουν τα πράγματα, έχουμε πολλούς τέτοιους εδώ και πολλά χρόνια, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα τώρα.
Δεν διαφωνώ με αυτά που λες Ρεμ, αλλά μάλλον ανήκουν σε άλλη συζήτηση μιας και ποτέ δεν υποστήρηχταν σε αυτό το θέμα τουλάχιστον από κανέναν..!Last edited by Boltseed; 19-07-2011 at 17:09.
19-07-2011, 17:09 #57
mpolt
για να μην παιζουμε με τις λεξεις, γιατι παρολο που εχω μεγαλο ενδιαφερον για τις λεξεις και αρκετα καλη γνωση της γλωσσας, ενδιαφερομαι παντα για την ουσια των λεγομενων κι οχι για κρυφτο η κυνηγητο γυρω απο την ουσια...
ο τζον ηταν αρκετα γενικος στον σχολιασμο, αλλα για εμενα το συμπερασμα ηταν ξεκαθαρο για το οτι μιλουσε για το ψεμα ως εργαλειο κοινωνικης ανοδου και επιτυχιας στον κοινωνικο περιγυρο.
εδω ειναι λοιπον ο τζον. επειδη εφερες πολυ συγκεκριμενα παραδειγματα τα οποια σχολιασα, μπορεις να τον ρωτησεις
αν με τα ψεματα τα οποια ειναι μεν εμετικα αλλα ολοι μετερχονται και υιοθετουν και επικροτουν (κατα τον τζον παντα), εννοουσε και:
1. το κατα συνθηκη ψευδος που λεμε εν γνωσει μας και τους, στα παιδια, λεγοντας ενα παραμυθι, η κανοντας μια ταινια(!!!!!!!)
2. την εξαπατηση του εχθρου εν καιρω πολεμου (!!!!!!!!!)
19-07-2011, 17:28 #58
Δυστυχώς αυτό είναι που μου έκανε τη μεγαλύτερη ζημιά, ότι αφέθηκα και ερωτεύτηκα τον ντενεκέ. Και δυστυχώς ακόμα πολλές φορές ξεχνάω πως είναι ντενεκές και στενοχωριέμαι που έχασα τις όμορφες μέρες μαζί του, αναπολώ το πόσο ευτυχισμένη ήμουν πριν λίγο καιρό.
Ελπίζω με τον καιρό να το ξεχάσω/ξεπεράσω...
Χθες ήμουν σε μια φιλική παρέα, γνώρισα 2 νέα άτομα (εντελώς στο φιλικό επίπεδο) τα οποία όμως ήταν απίστευτα βαρετά, δεν είχαμε τι να συζητήσουμε και ανυπομονούσα να περάσει η ώρα να σηκωθούμε να φύγουμε.
Ασυναίσθητα έκανα αμέσως τη σύγκριση με τον "ντενεκέ", που μαζί του ήμουν ώρες ολόκληρες και κάναμε απίστευτες συζητήσεις για χίλια δυο διαφορετικά θέματα και δεν είχα βαρεθεί ποτέ μου στο ελάχιστο... :(
Νομίζω πως αυτό που επείγει να μου συμβεί είναι να ξε-ερωτευτώ, γιατί το ομολογώ, παρά τα όσα έκανε, παραμένω ερωτευμένη μαζί του :mad:
19-07-2011, 17:42 #59
λυθηκε τελικα το μυστηριο της εξαφανισης?
19-07-2011, 19:08 #60
Οχι Remedy,τόσες μέρες ούτε αυτός επικοινώνησε, ούτε εγώ προσπάθησα ξανά να επικοινωνήσω.
Προσπαθώ να το αποβάλλω από το νου μου, να δείξω ανωτερώτητα και να μην ασχοληθώ ξανά αλλά δε μπορώ να το καταφέρω, κάτι με "καίει", δεν μπορώ να ηρεμήσω μέσα μου.
Καταλήγω στο ότι μάλλον αυτός είχε παράλληλα και άλλη σχέση και φοβήθηκε μην το ανακαλύψω, αλλά δεν μπορώ να είμαι 100% σίγουρη και αυτό δε με αφήνει να ησυχάσω. Γι' αυτό καταλήγω στο ότι μάλλον θα πάω να τον βρω, να με δει ξαφνικά μπροστά του ώστε να μην μπορεί να με αποφυγει, να μην μπορεί να αποφύγει την εξήγηση που δικαιούμαι!