Και αυτα ειναι η συλλογη μηνυματων μου που με κατεταξαν σε αυτη την κατηγορια και ειμαι υπερηφανος.
Printable View
Και αυτα ειναι η συλλογη μηνυματων μου που με κατεταξαν σε αυτη την κατηγορια και ειμαι υπερηφανος.
Οχι δεν εκανες κατι. Απλως σιχαινομαι ανθρωπους που μιλανε απαξιωτικα για τους συνανθρωπους τους και το παιζουν και υψηλων ιδανικων...εσυ οχι τιποτα.Quote:
Κιπ, είπα κάτι για σένα που σε πείραξε; Σόρρυ αλλά δεν έχω διαβάσει και όλα τα ποστ.
Ο Χίτλερ εκλέχθηκε δημοκρατικά, δεν έδειξε από την αρχή τις προθέσεις του. Ο λαός που τον πίστευε μπορεί να ήταν βλάκας αλλά όπως έχει προαναφερθεί πολλές από τις αγριότητες τους τις έκρυβαν από τον Γερμανικό λαό, οπότε δεν μπορούμε να μιλήσουμε γενικά για "ανώμαλο λαό".
Και τώρα που το καλοσκέφτομαι, θυμήθηκα την σιχαμένη αδερφή του Νίτσε που ήταν εθνικοσοσιαλίστρια και παραποίησε τα κείμενα του που αργότερα χρησιμοποιήθηκαν από τους Ναζί. (Κάτι τέτοιες περιπτώσεις με κάνουν να μισώ το φύλο μου)
Δημοκρατικα? Κανεις λαθος, ηταν μειοψηφια και "εκλεψε" την εξουσια απο τον αδυναμο προεδρο του κρατους, τον Χιντεμπουργκ αν δεν κανω λαθος. Και εκανε και αυτο με τη φωτια που κατηγορησε τους αντιπαλους του. Τις προθεσεις τις εδειξε απο την αρχη, μαλλον εδειξε αυτο που ηθελαν οι μαζες, οι ταπεινωμενες απο τον α παγκοσμιο πολεμο και την αποτυχια του μεσοπολεμου μαζες, δηλαδη εταζε σε ολους. Και στη συνεχεια, αρχισε να υλοποιει και οι μαζες θαμπωθηκαν. Η ιδεα της κατακτησης ολων των υπολοιπων και δημιουργιας μιας αυτοκρατοριας ηταν οικεια.
Ο λαος δεν ειναι χαζος η εξυπνος, ηξεραν πολυ καλα τι γινοταν, εβλεπαν πχ τα πογκρομ κλπ. Και δεν ειναι χαζος η εξυπνος ενας λαος, ειναι ποσο εχει μαθει να εχει ευθυνη η να τα αφηνει ολα στους αλλους. Και, δυστυχως, το νοημα του να λειτουργησει ως μαζα ενας λαος, και ο Χιτλερ τους μαζοποιησε και παραπλανησε τελεια, ειναι ακριβως στο να γινει ικανος για ο,τιδηποτε, απαλλαγμενος απο το ηθικο βαρος και την ευθυνη που η κοινη λογικη μας οδηγει να αποδωσουμε στον καθενα. Δυστυχως, αποδειχθηκε οτι δεν εχει ο καθενας κατι τετοιο, και πολυ περισσοτερο κατω απο συνθηκες οπου ΝΟΜΙΖΕΙ οτι την ευθυνη την εχει αλλος, οπου του λενε να ΥΠΑΚΟΥΣΕΙ.
Δεν ηταν "ανωμαλος", ηταν "ομαλοτατος". Εγω επιμενω σε αυτο.
Και δεν ήταν μόνο η φωτιά στο κοινοβούλιο που άντε πες ο κόσμος μπορεί να πίστεψε ότι την έβαλαν οι "εχθροί".
Υπήρχε και το περιστατικό της "Νύχτας των Μεγάλων Μαχαιριών" όπου στην ουσία δολοφόνησε στην ψύχρα τους πολιτικούς του αντιπάλους.
Ο γερμανικός λαός ήξερε από το '30 δηλαδή περίπου ήδη με το τι ηγέτη είχε να κάνει. Αλλά όμως ήταν αργά πλέον, άσε που αρκετοί θα γλυκάθηκαν κιόλας με την γερμανική αυτοκρατορία που τους υποσχόταν..
Kαι το προβλημα σημερα ξερετε ποιο ειναι...Πως θα αντιδρασουν οι γερμανικες μαζες μπροστα στην εκχωρηση δικαιωματων λογω χρεους σε τραπεζες κλπ., γιατι μοιραια πολυ συντομα θα ακολουθησουν ολοι στην Ευρωπη τον ιδιο δρομο, ισως και η Γερμανια. Ηδη η ταση ειναι η Ευρωπη να υποβαθμιστει αισθητα ως προς το επιπεδο διαβιωσης, και αυτο θυμιζει τις συνθηκες πριν τον Β παγκοσμιο. Πχ. εφτασαν σε σημειο, και δεν παραθετω link αλλα το εγραφε η ελευθεροτυπια χτες, να πουν οι γιατροι να γραφουν ουσιες και οχι φαρμακα στις συνταγες, ωστε να μπορουν να μας δωσουν και τριτοκοσμικα φαρμακα φθηνοτερα απο Ινδια κλπ., αντιγραφα, τα οποια μπορει να ειναι αμφιβολου ποιοτητας (δεν το εχω ψαξει αλλα προσμειξεις-ποσοτητα φαρμακου-μορφη φαρμακου διαθεσιμη για τον οργανισμο? τι θα ειναι?). Και οι Γερμανοι δεν ειναι Ελληνες, αντε οι Ελληνες ειναι οι "τεμπεληδες" και "ανευθυνοι" και "παρανομοι" της υποθεσης, οι Γερμανοι? Οι υπολοιποι Ευρωπαιοι?
(σημ. το σεναριο ειναι παρακινδυνευμενο, αλλα εχει στοχο να δωσει τροφη για σκεψη και συζητηση. Τα σχολια δικα σας.)
η διαφορα του χιτλερ με των υπολοιπων δικτατορων ηταν οτι διωκε μεσω μισους που κραταγε καλα κρυμενο τον εν βρασμο ψυχης, δλδ διωκε για κυριο λογο εβραιους. ο σταλιν πχ διωκε γιατι του πηγαιναν κοντρα οχι επειδη ηταν αντισημιτης. μια αλλη πηγη αποκαλυπτει πως ''οι μαζες'' των γερμανων εκεινη την εποχη εβριθε απο αντιεπιστημονικες δοξασιες τυπου θουλη κλπ, καθως και η ντροπη της ηττας που ηταν ''αδικη'' και ''υπουλη'' τους ωθησε να πιστεψουν ανετα καποιον που τους χαιδευε τα αυτια! ταισε τους πεινασμενους και εδωσε αξιοπρεπεια στους ηττημενους????
Πάντως αυτό που λες ότι ήταν πολύ έξυπνος, βλακείες είναι. Και ο Αινσταιν κινδύνευσε εξ' αιτίας του.
κοιτα ο χιτλερ μετα τον 1ο παγκοσμιο και μετα απο την επιθεση με αερια ειχε υποστει σοκ και εκτος αυτου ειχε πολλα ψυχωσωματικα για πολυ καιρο. ο γιατρος του τοτε τον υπεβαλλε σε υπνωση εμφυτευοντας του ιδεες ''μεγαλειου'' ωστε να τον ελαφρυνει απο αυτο το βασανιστηριο ! μετα εκτος του οτι μετεφερε ολα αυτα που αποκομουσε μεσω υπνωσης στον λαο, τα φουσκωσε και με την ιδεα της ανωτερης κλασης ανθρωπων, των αρειων! αλλωστε δεν ηταν μονο ο ιδιος ο λαος αλλα και οι διασημοι ροκφελερ οι πρωτεργατες της νεας ταξης, εδωσαν ΟΙ ΙΔΙΟΙ την τεχνολογια τους ωστε να μετατρεπει ο χιτλερ τον ανθρακα σε ντιζελ!το iq του μετριεται σε 141. αυτο δεν σημαινει πως ειναι ιδιοφυια βεβαια.