Εμενα και εξω και μεσα,ειδικα στην αρχη ημουν τοσο φρικαρισμενη που δε τολμουσα να βγω απο το δωματιο..τωρα ειμαι καλυτερα αλλα παλι δε νιωθω 100% ο εαυτος μου..
Printable View
66psy οντως οι πιο εντονες μου συνεβησαν εξω και ακομα συνεχιζουν αλλα οχι τοσο εντονα...ο ψυχιατρος απο την αρχη μου ελεγε να βγαινω,να περπαταω,ασχολουμαι με κατι,να ειμαι κοινωνικος..εγω αυτο δεν το εκανα γιατι φοβομουν οτι εαν βγω θα με ξαναπιασει κριση πανικου και το μονο που εκανα ηταν να καθομαι σπιτι και να σκεφτομαι μονο αρνητικα σε σχεση με την υγεια μου..επισης εδω και 1 χρονο ειμαι ανεργος πραγμα το οποιο χειροτερεψε τα πραγματα..πιστευω το οτι να καθεσαι ολη μερα σπιτι και να μην κανεις απολυτως τιποτα ειναι το χειροτερο που μπορει να σου συμβει καθως ολο σκεφτεσαι δεν κανεις τιποτα αλλο...διαθεση μηδεν,το αγχος αυξηθηκε και εφτασα να εχω αποπραγματοποιηση ..αλλα ουσιαστικα γι αυτο εγω ειμαι υπευθυνος με ολα αυτα που σκεφτομουν,μονο κακο εκανα στον εαυτο μου με τον τροπο που διαλεξα να ζω..τωρα προσπαθω να το αλλαξω ολο αυτο..αν και στην αρχη φαινοταν δυσκολο οσο περνανε οι μερες τα παω καλυτερα και δεν δινω σημασια σε οτι μπορει να μου χαλασει τη διαθεση.. με το να φοβαμαι να βγω δεν κερδιζω κατι, θα χειροτερεψει την αποπραγματοποιηση και μονο πισω θα με παει..
Συμφωνω απολυτα pan91,οσο ασχολεισαι μαζι του τοσο το χειροτερο!κ γω ανεργη ειμαι κ πιστευω αν βρω δουλεια θα τα παω καλυτερα..
tg1 πως παει; πως εισαι;
καλα αυτο ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ.. ο εγκλεισμος στο σπιτι ειναι το χειροτερο που μπορεις να κανεις σε τετοιες περιπτωσεις!!
εγω τωρα πλεον ειμαι πολυ καλυτερα.. εχω φτασει στο σημειο να βγαινω μεχρι και 4 φορες την βδομαδα (σχολη,καφεδες κλπ) και μαλιστα χωρις χαπια (τα σταματησα τα ζαναξ που επαιρνα) και ειμαι πολυ ευχαριστημενη (δεν περιμενω και θαυματα, βημα βημα την φορα)..
παλι μπορει να ερθει κανας πανικος, αλλα τουλαχιστον τωρα δεν φοβαμαι.. μπορει να νιωθω ενταση και δυσφορια, αλλα τουλαχιστον πλεον απεκτησα την αισθηση οτι το ελεγχω! το πιο καλο πραγμα που συνεβη σε ολη αυτη την σκατο περιοδο της ζωης μου ηταν αυτα..
αρχικα ειχα χασει καθε ελεγχο (ή μαλλον ετσι ενιωθα) μεχρι που ηρθε μια μερα που ειπα ΤΕΛΟΣ, απο δω και περα το ελεγχο εγω οχι αυτο..
εε και επειτα ειμαι καλυτερα ! πολυ καλυτερα!
τωρα αυτο για την αποπραγματοποιηση δεν ξερω.. ισως μαλλον ως αγοροφοβικη αισθανομουν μεγαλο αγχος εξω και γι αυτο ειχα περισσοτερες αποπραγματοποιησεις σε σχεση με το σπιτι, που ειμαι παντα πιο χαλαρη..
δουλεια ναι σημαντικο! και χομπυ και γενικως ασχολιες! και ενας καφες, μια βολτα στην περιπτωση μας μπορει να αποβουν πολυ καρποφορες..
για καποιον ενας καφες δεν σημαινει τιποτα το αξιολογο, για μενα ομως οταν εχω βγει π.χ για κανα 3ωρο, εχω περασει καλα και εχω γυρισει σπιτι με ευχαριστει πολυ.. σαν καταρθωμα ενα πραγμα. και συναμα βοηθητικο γιατι μου υπενθυμιζει οτι "ειδες δεν ειναι τιποτα το φοβερο".
αν και γενικως ο φοβος μαζι και οι σκεψεις που σχετιζονται με αυτον, ειναι πολυ ανθεκτικος στην μαθηση.. μπορει να μεινει και για παντα.. βασικα μενει για παντα ριζωμενος. εγω αυτο πιστευω.. απλως πρεπει να μαθουμε να τον κυριαρχουμε. κι οταν παει να ξεπεταχτει να τον ελαχιστοποιουμε.. να μαθουμε δλδ να ελεγχουμε το μυαλο μας.. δυσκολο μεν, αλλα κατορθωτο δε
Η πλακα ειναι οτι ολο αυτο το ειχα ξαναπαθει αλλες 2 φορες,αλλα τοτε δεν ειχα ιδεα για την αποπρ. Τωρα απλα φοβαμαι ακριβως αυτο,οτι δεν μπορω να ελεγξω το μυαλο μου κι οτι ανα πασα στιγμη ο φοβος μπορει να γυρισει..αυτο με κανει να νιωθω ανασφαλεια για το μελλον μου.. κι αν εχει μαθει να λειτουργει ετσι πλεον το μυαλο μου?ολα αυτα τα ερωτηματα ειναι που δε σ αφηνουν να χαλαρωσεις
δεν ειναι οτι δεν ελεγχεις το μυαλο σου.. απλως οτι σχετιζεται με τον φοβο ειναι εντονο και πιανει παντα πρωτη θεση.. αυτο ακριβως πρεπει να κανουμε. να το βαλουμε σε δευτερη μοιρα.. και ο μονος τροπος που εχω βρει εγω μεχρι στιγμης ειναι να μην τους δινουμε σημασια..
αντιψυχωσικο εσυ γιατι παιρνεις? το ειχα διαβασει σε καποια δημοσιευση σου και ηθελα να σε ρωτησω..
για την αποπραγματοποιηση στο εδωσε?
Ναι μου το εδωσε βασικα αρχικα γιατι δε μπορουσα να κλεισω ματι απο τον φοβο,βοηθανε στον υπνο και στις εμμονες, οπως ειχα εγω(τωρα ειμαι καλυτερα) με τον φοβο της αντιληψης της υπαρξης μου κ την υπερεπιγνωση του σωματος μοτ
εγω ειμαι ακομα στα ιδια!ναι μεν βγαινω παω στο στρατοπεδο παω για ποτα βολτες με την κοπελα μου κτλ αλλα οι σκεψεις παραμενουν..τι να πω!τουλαχιστον παιδια ειμαι πολυ καλυτερα απο οτι ημουν στο παρελθον!βεβαια ο φοβος για τρελα ψυχωση κτλ παντα παρεμενει!
Οταν φοβασαι οτι τρελαινεσαι..δεν προκειται να τρελαθεις,ειναι απλα αγχος και φοβος που εχει προκληθει απο αυτο,οπως κ εμμονες ιδεες, γιατι ο φοβος για να υπαρχει χρειαζεται μια αιτια κι οταν δεν αναγνωριζεις το αγχος για αιτια τοτε σου προκαλει ολες αυτες τις παραλογες σκεψεις για να δικαιολογησει τον φοβο
δεν ξερω tg1! αναμενω η την οριστικη ανακαμψη μου η την επερχομενη τρελα!πραγματικα!!!
Να σαι σιγουρος οτι οταν καποιος φοβαται οτι τρελαινεται ΔΕΝ ειναι τρελος κ ποτε δε θα γινει, μιλησες με τον γιατρο σου για την αγωγη?
καμια φορα οι σκεψεις ειναι τοσο εντονες που νομιζω οτι τις πιστευω και αυτο μου προκαλει τρομερο αγχος!αν και παντα βαθια μεσα μου ξερω οτι δεν ισχυει κατι τετοιο!παντα εχω στο μυαλο μου τον λογικο εαυτο μου κ ονειρευομαι καποια στιγμη να τον ξαναποκτησω!ρμρις που υποφερουμε απο ψυχολογικα προβληματα ειμαστε πραγματικοι ηρωες..πραγματικοι!
Ναι ειδικα αυτη η αποπροσ. Ειναι φοβερο πραγμα..
Ολα μπορουν να αλλαξουν σε μια στιγμη!. Εγω ακομα δεν εχω εμπιστοσυνη στον εαυτο μου, γι αυτο κ νιωθω ανασφαλεια για το μελλον μου. Παντως εχω παρατηρησει μια καλυτερευση,ελπιζω να συνεχισειετσι κ να γινω τελειως καλα μια μερα!
εγω νιωθω ο πιο παλαβομενος ανθρωπος στον κοσμο ειλικρινα! δεν υπαρχει χειροτερο συναισθημα για εναν ανθρωπο απο την αποπρ..ζωντανος νεκρος!
Δεν εισαι μονος lawer,αυτο να το θυμασαι,υπαρχουν χιλιαδες σαν κι εμας, θελει υπομονη και οσο μπορεις να ξεχνιεσαι!
πως; οι σκεψεις ειναι παντου..τις κουβαλαω οπου κ αν παω! κ δεν βλεπω να γινομαι κλτερα! τουλαχιστον την πεμπτη θα παω στ γιατρο ν δουμε τι μπορουμε να κανουμε!!
lawer ποσα χρονια εχεις προβλημα?
ξεκινησα απο τα 16 με ψυχαναγκαστικα αλλα αποπροσωποποιηση εχει 5 χρονια περιπου! τωρα ειμαι 26 ! γιατι;
Ρωτησα , γιατι ξερω καλα πως χρειαζεται αρκετο χρονο και μεγαλη προσπαθεια για να το ξεπερασεις . Συνηθως νομιζουμε πως ολα μπορουν να λυθουν ως δια μαγειας.
Εγω εχω ιψδ , μαλλον απο παιδι αλλα αρχισα να εχω προβληματα στα 16 με κρισεις πανικου κλπ. Αππ επαθα πρωτη φορα στα 23 και κρατησε εναν ολοκληρο χρονο. Τωρα ειμαι 28 και εχω αρχισει μολις τωρα να ισορροπω καπως , αν και ακομα δεν νιωθω εντελως καλα. Δηλαδη εχω 12 χρονια και ακομα το παλευω.
Εχω δοκιμασει παρα πολλα , χαπια , βοτανα , ομαδικη θεραπεια , τωρα κανω ΓΣΘ . Βαλε μεσα και μια μετακομιση και μια μεταναστευση γιατι πιστευω πως αλλαζοντας περιβαλλον θα γλυτωσω απο τα προβληματα μου.
Νομιζω πως αυτο που με βοηθησε πιο πολυ ηταν οτι τελικα παραδεχτηκα και αποδεχτηκα πως εχω προβλημα. Και νομιζω πως αυτο εινια το πιο βασικο για ολους , αν δεν αποδεχτεις οτι εχεις προβλημα δεν θα βρεις λυση παρα μονο ημιμετρα και μετα παλι απο την αρχη.
αυτοι που δεν παραδεχονται οτι εχουν προβλημα απο οτι λενε τουλαχιστον ειναι οι ψυχωσικοι! κατααβαινω πολυ καλα οτι εχω προβλημα αλλα το θεμα δεν ειναι αυτο για μενα το προβλημα ειναι οτι απλα δεν ζω! απο τη μια στιγμη στην αλλη μπορει να με πετυχει η κολοαρρωστια και να μου καταστρεψει τη ζωη! τι να πω γμτ δεν ξερω! betel πιστευεις οτι θα περασει ποτε η μια ζωη θα ειμαστε ετσι; ασε που παντα εχω φοβο για κατι χειροτερο! αυτο που με τσακιζει ειναι οτι υποφερω πολυ υποφερω παρα πολυ και ας μη δειχνω σε κανεναν τιποτα!
Και γω αυτο πιστευω,το πρωτο βημα ειναι ν αποδεχτεις οτι πασχεις απο αποπρ. Ή τελος παντων απο κατι. Μετα ερχεται η θεραπεια, μην ξεχναμε οτι η αποπρ. Δεν προκαλει καποια μονιμηβλαβη,ξεπερνιεται αλλα θελει κι αυτο τον χρονο του.
Lawer κ γω ετσι ημουνα,το καθετι με τρομαζε,τα παντα!περασα πολυ δυσκολα αλλα τωρα ειμαι πολυ καλυτερα, αλλαξε ολη η ζωη μου μετα απο αυτο,χωρισα,αφησα την σχολη μου κι επεστρεψα στο πατρικο μου. Νιωθω οτι καταστραφηκε η ζωη μου αλλα δε τι βαζω κατω. Τωρα μου καναν προταση για μια δουλεια,αγχωνομαι αλλα θα παω να δω τι ακριβως ζητανε.. να θυμασαι οτι δεν θα παθεις τπτ απο την αποπρ. Ή απο τις σκεψεις.. θα μαθεις σιγα σιγα να τις αγνοεις και αυτες και τα συναισθηματα που σου προκαλουν γιατι νομιζω αυτο ειναι το κυριοτερο προβλημα
tg1 τι κανεις κοπελα μου;πως εισαι;
Γεια σου lawer,σημερα ειμαι καλυτερα, αγχωνομαι μονο με την δουλεια που μου προτειναν,θα παω αυτες τις μερες να δω τι ακριβως χρειαζονται, νιωθω οτι ειμαι ακομα ευθραυστη μπροστα στο αγχος..
Εσυ πως εισαι?
Ε ψιλοχαλι αλλα το παλευω ακομα!εντονος φοβος για ολα!θυμος και απορια γιατι να συμβαινει αυτο σε μενα..πραγματικα!δεν εχω τι να πω!κοιταω να δωσω οσο κουραγιο μπορω στον εαυτο μου και να αφησω πισω μου οτι με βασανιζει!καθε μερα για μενα ειναι ενας ξεχωριστος αγωνας..
Lawer πρωτα απ ολα,οπως ειπαμε και πριν, χρειαζεται ν αποδεχτεις αυτο που σου συμβαινει,ξερω οτι ειναι πολυ δυσκολο αλλα μολις τ αποδεχτεις,μπορεις ν αρχισεις να σκεφτεσαι πιο θετικα, σιγα σιγα θα μειωνεται η ενταση αυτου που νιωθεις κ θα επανελθει ο εαυτος σου! Θελει πολυ υπομονη κ χρονο!εγω σημερα ας πουμε τρομαξα κανα 2-3 φορες, αλλα καθε φορα που συνεβαινε ελεγα στον εαυτο μου οτι οκ ειναι απο την αποπροσωποποιηση.
Ξερω οτι γινεται αυτοματα η αντιδραση σου,δλδ το μυαλο κανει την σκεψη κ το αισθημα του φοβου λειτουργει αντανακλαστικα πριν προλαβεις να επεμβεις. Με τον καιρο θα αντιδρας ολο κ λιγοτερο εντονα. Χρειαζεται να πιστεψεις οτι δε θα παθεις τπτ κακο απο ολο αυτο κι ας ειναι φοβερα ενοχλητικο!
αχ βρε παιδια δεν ειστε τρελοι!
και γω που ειμαι ψυχωσικη δε θεωρω τον εαυτο μου τρελο.. οι γιατροι βεβαια να φανε σκατα..
Το σαιτ αυτο dpselfhelp.com εχει νομιζω πααααρα πολλες περπτωσεις ανθρωπων με αποπρ. Με διαφορετικα συμπτωματα κ ιδια στον καθενα, αν κανεις μια ερευνα στο γκουκλ με αυτα που νιωθεις σιγουρα θα σου βγαλει περιπτωσεις απο αυτο το σαιτ. Εμενα μου εδωσε πολυ δυναμη το γεγονος οτι βρηκα κ αλλους ανθρωπους με αυτο που εχω
τιμη μου! :)
πολλες απο τις σκεψεις μου και τις πραξεις μου τις βγαζουν παρανοικες οπως τις φωνες που μου λενε οτι ειναι ψευτικες..
ηλιθιοι... ασε οι γιατροι ειναι οτι να ναι
Δλδ σου λενε οτι εχεις ψευδαισθησεις?
βρε το θεμα ξερεις ποιο ειναι;οτι το ιντερνετ δεν μου κανει καλο!εχει τοσα πολλα πραγματα μεσα και τοσες πολλες πληροφοριες που πραγματικα με μπερδευει με τρομαζει και αισθανομαι απαισια..φοβο ανησυχια αναρωτιεμαι για τα παντα!αναρωτιεμαι αν κτλβε καλα ο γιατρος μου αυτα που του λεω και πολλα αλλα!
Του τα εξηγεις οπως ακριβως τα νιωθεις?μερικες φορες ξερω οτι ειναι δυσκολο να τα εξηγησουμε..
Αν σε χαλαει το ιντερνετ τοτε καλυτερα μην το ψαχνεις, σκεψου λιγο αυτα που σου εγραψα πιο πανω