Φοβος της ιδιας μου της υπαρξης-υπερεπιγνωση - Page 9
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 9 of 18 FirstFirst ... 7891011 ... LastLast
Results 121 to 135 of 264
    Senior Member
    Quote Originally Posted by 66psy View Post
    επισης προσπαθω να βγαινω εξω γιατι ξεχνιεμαι οταν ειμαι με κοσμο και πιστευω οτι αυτο μου εχει κανει καλο..

εμενα παντως οι χειροτερες αποπραγματοποιησεις (πιο πολυ αποπραγματοποιηση οχι τοσο αποπροσωποποιηση σε μενα αλλα πανω κατω το συναισθημα ειναι το ιδιο ) μου συνεβησαν εξω.. οχι στο σπιτι
    Εμενα και εξω και μεσα,ειδικα στην αρχη ημουν τοσο φρικαρισμενη που δε τολμουσα να βγω απο το δωματιο..τωρα ειμαι καλυτερα αλλα παλι δε νιωθω 100% ο εαυτος μου..

Junior Member
    επισης προσπαθω να βγαινω εξω γιατι ξεχνιεμαι οταν ειμαι με κοσμο και πιστευω οτι αυτο μου εχει κανει καλο..

εμενα παντως οι χειροτερες αποπραγματοποιησεις (πιο πολυ αποπραγματοποιηση οχι τοσο αποπροσωποποιηση σε μενα αλλα πανω κατω το συναισθημα ειναι το ιδιο ) μου συνεβησαν εξω.. οχι στο σπιτι
    66psy οντως οι πιο εντονες μου συνεβησαν εξω και ακομα συνεχιζουν αλλα οχι τοσο εντονα...ο ψυχιατρος απο την αρχη μου ελεγε να βγαινω,να περπαταω,ασχολουμαι με κατι,να ειμαι κοινωνικος..εγω αυτο δεν το εκανα γιατι φοβομουν οτι εαν βγω θα με ξαναπιασει κριση πανικου και το μονο που εκανα ηταν να καθομαι σπιτι και να σκεφτομαι μονο αρνητικα σε σχεση με την υγεια μου..επισης εδω και 1 χρονο ειμαι ανεργος πραγμα το οποιο χειροτερεψε τα πραγματα..πιστευω το οτι να καθεσαι ολη μερα σπιτι και να μην κανεις απολυτως τιποτα ειναι το χειροτερο που μπορει να σου συμβει καθως ολο σκεφτεσαι δεν κανεις τιποτα αλλο...διαθεση μηδεν,το αγχος αυξηθηκε και εφτασα να εχω αποπραγματοποιηση ..αλλα ουσιαστικα γι αυτο εγω ειμαι υπευθυνος με ολα αυτα που σκεφτομουν,μονο κακο εκανα στον εαυτο μου με τον τροπο που διαλεξα να ζω..τωρα προσπαθω να το αλλαξω ολο αυτο..αν και στην αρχη φαινοταν δυσκολο οσο περνανε οι μερες τα παω καλυτερα και δεν δινω σημασια σε οτι μπορει να μου χαλασει τη διαθεση.. με το να φοβαμαι να βγω δεν κερδιζω κατι, θα χειροτερεψει την αποπραγματοποιηση και μονο πισω θα με παει..

Senior Member
    Συμφωνω απολυτα pan91,οσο ασχολεισαι μαζι του τοσο το χειροτερο!κ γω ανεργη ειμαι κ πιστευω αν βρω δουλεια θα τα παω καλυτερα..

Senior Member
    tg1 πως παει; πως εισαι;

Senior Member
    Quote Originally Posted by pan91 View Post
    66psy οντως οι πιο εντονες μου συνεβησαν εξω και ακομα συνεχιζουν αλλα οχι τοσο εντονα...ο ψυχιατρος απο την αρχη μου ελεγε να βγαινω,να περπαταω,ασχολουμαι με κατι,να ειμαι κοινωνικος..εγω αυτο δεν το εκανα γιατι φοβομουν οτι εαν βγω θα με ξαναπιασει κριση πανικου και το μονο που εκανα ηταν να καθομαι σπιτι και να σκεφτομαι μονο αρνητικα σε σχεση με την υγεια μου..επισης εδω και 1 χρονο ειμαι ανεργος πραγμα το οποιο χειροτερεψε τα πραγματα..πιστευω το οτι να καθεσαι ολη μερα σπιτι και να μην κανεις απολυτως τιποτα ειναι το χειροτερο που μπορει να σου συμβει καθως ολο σκεφτεσαι δεν κανεις τιποτα αλλο...διαθεση μηδεν,το αγχος αυξηθηκε και εφτασα να εχω αποπραγματοποιηση ..αλλα ουσιαστικα γι αυτο εγω ειμαι υπευθυνος με ολα αυτα που σκεφτομουν,μονο κακο εκανα στον εαυτο μου με τον τροπο που διαλεξα να ζω..τωρα προσπαθω να το αλλαξω ολο αυτο..αν και στην αρχη φαινοταν δυσκολο οσο περνανε οι μερες τα παω καλυτερα και δεν δινω σημασια σε οτι μπορει να μου χαλασει τη διαθεση.. με το να φοβαμαι να βγω δεν κερδιζω κατι, θα χειροτερεψει την αποπραγματοποιηση και μονο πισω θα με παει..
    καλα αυτο ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ.. ο εγκλεισμος στο σπιτι ειναι το χειροτερο που μπορεις να κανεις σε τετοιες περιπτωσεις!!
    εγω τωρα πλεον ειμαι πολυ καλυτερα.. εχω φτασει στο σημειο να βγαινω μεχρι και 4 φορες την βδομαδα (σχολη,καφεδες κλπ) και μαλιστα χωρις χαπια (τα σταματησα τα ζαναξ που επαιρνα) και ειμαι πολυ ευχαριστημενη (δεν περιμενω και θαυματα, βημα βημα την φορα)..
    παλι μπορει να ερθει κανας πανικος, αλλα τουλαχιστον τωρα δεν φοβαμαι.. μπορει να νιωθω ενταση και δυσφορια, αλλα τουλαχιστον πλεον απεκτησα την αισθηση οτι το ελεγχω! το πιο καλο πραγμα που συνεβη σε ολη αυτη την σκατο περιοδο της ζωης μου ηταν αυτα..
    αρχικα ειχα χασει καθε ελεγχο (ή μαλλον ετσι ενιωθα) μεχρι που ηρθε μια μερα που ειπα ΤΕΛΟΣ, απο δω και περα το ελεγχο εγω οχι αυτο..
    εε και επειτα ειμαι καλυτερα ! πολυ καλυτερα!
    τωρα αυτο για την αποπραγματοποιηση δεν ξερω.. ισως μαλλον ως αγοροφοβικη αισθανομουν μεγαλο αγχος εξω και γι αυτο ειχα περισσοτερες αποπραγματοποιησεις σε σχεση με το σπιτι, που ειμαι παντα πιο χαλαρη..
    And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the mousic

Senior Member
    Quote Originally Posted by tg1 View Post
    Συμφωνω απολυτα pan91,οσο ασχολεισαι μαζι του τοσο το χειροτερο!κ γω ανεργη ειμαι κ πιστευω αν βρω δουλεια θα τα παω καλυτερα..
    δουλεια ναι σημαντικο! και χομπυ και γενικως ασχολιες! και ενας καφες, μια βολτα στην περιπτωση μας μπορει να αποβουν πολυ καρποφορες..
    για καποιον ενας καφες δεν σημαινει τιποτα το αξιολογο, για μενα ομως οταν εχω βγει π.χ για κανα 3ωρο, εχω περασει καλα και εχω γυρισει σπιτι με ευχαριστει πολυ.. σαν καταρθωμα ενα πραγμα. και συναμα βοηθητικο γιατι μου υπενθυμιζει οτι "ειδες δεν ειναι τιποτα το φοβερο".
    And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the mousic

Senior Member
    Quote Originally Posted by lawer View Post
    tg1 πως παει; πως εισαι;
    Καπως καλυτερα τις τελευταιες μερες lawer, εσυ??

Senior Member
    δουλεια ναι σημαντικο! και χομπυ και γενικως ασχολιες! και ενας καφες, μια βολτα στην περιπτωση μας μπορει να αποβουν πολυ καρποφορες..
    για καποιον ενας καφες δεν σημαινει τιποτα το αξιολογο, για μενα ομως οταν εχω βγει π.χ για κανα 3ωρο, εχω περασει καλα και εχω γυρισει σπιτι με ευχαριστει πολυ.. σαν καταρθωμα ενα πραγμα. και συναμα βοηθητικο γιατι μου υπενθυμιζει οτι "ειδες δεν ειναι τιποτα το φοβερο".
    Εγω δε κλεινομαι μεσα, βγαινω γενικως με φιλους, παω γυμναστηριο, αλλα εχω ακομη την ανασφαλεια οτι οποιαδηποτε στιγμη μπορω να ξανατρομαξω με το οτιδηποτε,πιστευω να φυγει κι αυτο με τον καιρο!

Senior Member
    Quote Originally Posted by tg1 View Post
    Εγω δε κλεινομαι μεσα, βγαινω γενικως με φιλους, παω γυμναστηριο, αλλα εχω ακομη την ανασφαλεια οτι οποιαδηποτε στιγμη μπορω να ξανατρομαξω με το οτιδηποτε,πιστευω να φυγει κι αυτο με τον καιρο!
    αν συνεχισεις ετσι θα φυγει!
    γενικως πιστευω οτι το μυαλο οπως μαθαινει να φοβαται κατι ετσι και ξεμαθαινει.. αλλα πρεπει να το βοηθησουμε για να γινει αυτο.!

Senior Member
    αν και γενικως ο φοβος μαζι και οι σκεψεις που σχετιζονται με αυτον, ειναι πολυ ανθεκτικος στην μαθηση.. μπορει να μεινει και για παντα.. βασικα μενει για παντα ριζωμενος. εγω αυτο πιστευω.. απλως πρεπει να μαθουμε να τον κυριαρχουμε. κι οταν παει να ξεπεταχτει να τον ελαχιστοποιουμε.. να μαθουμε δλδ να ελεγχουμε το μυαλο μας.. δυσκολο μεν, αλλα κατορθωτο δε

Senior Member
    αν και γενικως ο φοβος μαζι και οι σκεψεις που σχετιζονται με αυτον, ειναι πολυ ανθεκτικος στην μαθηση.. μπορει να μεινει και για παντα.. βασικα μενει για παντα ριζωμενος. εγω αυτο πιστευω.. απλως πρεπει να μαθουμε να τον κυριαρχουμε. κι οταν παει να ξεπεταχτει να τον ελαχιστοποιουμε.. να μαθουμε δλδ να ελεγχουμε το μυαλο μας.. δυσκολο μεν, αλλα κατορθωτο δε
    Η πλακα ειναι οτι ολο αυτο το ειχα ξαναπαθει αλλες 2 φορες,αλλα τοτε δεν ειχα ιδεα για την αποπρ. Τωρα απλα φοβαμαι ακριβως αυτο,οτι δεν μπορω να ελεγξω το μυαλο μου κι οτι ανα πασα στιγμη ο φοβος μπορει να γυρισει..αυτο με κανει να νιωθω ανασφαλεια για το μελλον μου.. κι αν εχει μαθει να λειτουργει ετσι πλεον το μυαλο μου?ολα αυτα τα ερωτηματα ειναι που δε σ αφηνουν να χαλαρωσεις

Senior Member
    δεν ειναι οτι δεν ελεγχεις το μυαλο σου.. απλως οτι σχετιζεται με τον φοβο ειναι εντονο και πιανει παντα πρωτη θεση.. αυτο ακριβως πρεπει να κανουμε. να το βαλουμε σε δευτερη μοιρα.. και ο μονος τροπος που εχω βρει εγω μεχρι στιγμης ειναι να μην τους δινουμε σημασια..
    αντιψυχωσικο εσυ γιατι παιρνεις? το ειχα διαβασει σε καποια δημοσιευση σου και ηθελα να σε ρωτησω..
    για την αποπραγματοποιηση στο εδωσε?

Senior Member
    Ναι μου το εδωσε βασικα αρχικα γιατι δε μπορουσα να κλεισω ματι απο τον φοβο,βοηθανε στον υπνο και στις εμμονες, οπως ειχα εγω(τωρα ειμαι καλυτερα) με τον φοβο της αντιληψης της υπαρξης μου κ την υπερεπιγνωση του σωματος μοτ

Senior Member
    εγω ειμαι ακομα στα ιδια!ναι μεν βγαινω παω στο στρατοπεδο παω για ποτα βολτες με την κοπελα μου κτλ αλλα οι σκεψεις παραμενουν..τι να πω!τουλαχιστον παιδια ειμαι πολυ καλυτερα απο οτι ημουν στο παρελθον!βεβαια ο φοβος για τρελα ψυχωση κτλ παντα παρεμενει!

Senior Member
    Quote Originally Posted by lawer View Post
    εγω ειμαι ακομα στα ιδια!ναι μεν βγαινω παω στο στρατοπεδο παω για ποτα βολτες με την κοπελα μου κτλ αλλα οι σκεψεις παραμενουν..τι να πω!τουλαχιστον παιδια ειμαι πολυ καλυτερα απο οτι ημουν στο παρελθον!βεβαια ο φοβος για τρελα ψυχωση κτλ παντα παρεμενει!
    Οταν φοβασαι οτι τρελαινεσαι..δεν προκειται να τρελαθεις,ειναι απλα αγχος και φοβος που εχει προκληθει απο αυτο,οπως κ εμμονες ιδεες, γιατι ο φοβος για να υπαρχει χρειαζεται μια αιτια κι οταν δεν αναγνωριζεις το αγχος για αιτια τοτε σου προκαλει ολες αυτες τις παραλογες σκεψεις για να δικαιολογησει τον φοβο

Page 9 of 18 FirstFirst ... 7891011 ... LastLast