Quote:
Originally posted by Anagenisiaki_Thea
Λοιπόν, έκανα εγχείρηση 6-12-11. Έχω χάσει μόλις 7 κιλά ( φανταζόμουν ότι κάθε μέρα θα έχανα και κιλό) ήτοι είμαι στα 107.7
Κανονικά δεν πρέπει να ζυγιζόμαστε μετά την επέμβαση, γιατί είμαστε φουσκωμένοι με τα υγρά από τους ορούς και μπορεί να δείξει ακόμη και παραπάνω!
Quote:
1. αίσθμα πείνας έχω εδώ και 3-4 μέρες. φαντάζομαι είναι φυσιολογικό? Δηλ όχι συνεχές αλλά πείνασα 1-2 φορες ίσως και τρεις.
Μέχρι και την πέμπτη μέρα είχα τους ορούς, και δεν αίχα αίσθηση πείνας. Ακόμη κι όταν άρχισα να τρώω τα ζουμιά, η ποσότητα της μισής κούπας ήταν υπερβολικά μεγάλη για μένα. Στο τρίμηνο άρχισα να σκούζω "μα δεν πεινάω καθόλου πια;". Μόνο μετά το εξάμηνο άρχισα να έχω και πάλι αίσθηση πείνας/λιγούρας.
Quote:
2. Αίσθημα λιχουδιάς μου ήρθε ( χωρίς πείνα πραγματική) πριν απο 1-1.5 εβδομάδα, που είτε ικανοποιήθηκε με 1-2 κουταλιές είτε όχι, καθώς δεν τρώω ακόμα σκληρά πράγματα. Μου λείπει η αίσθηση του μασήματος.
Αυτή η αίσθηση τελικά είναι ψευδαίσθηση. Ενώ περίμενα να περάσει ο μήνας για να μασήσω. μετά άρχισα πάλι να πολτοποιώ γιατί μου φαινόταν σκληρές οι τροφές! Ευτυχώς σε κάποια φάση ξανάρθε η όρεξη και πάλι!
Quote:
3. Σε τρεις ζόρικες συναισθηματικά στιγμές μου ήρθε διάθεση και σκότωσα 1 φρυγανιά στο τσάι ή 1/2 γιαούρτι (συναισθηματικά εξαρτημένο ανακλαστικό πρέπει να το πολεμήσω)
Φρυγανιά; Σε μας απαγορευόταν δια ροπάλου από όσο θυμάμαι τον πρώτο μήνα! Βέβαια, αν και ήταν σαφείς οι οδηγίες της διαιτολόγου, στο πρώτο τσάι που μου δώσανε στο νοσοκομείο θεώρησαν σκόπιμο να αφήσουν και τη φρυγανιά. Οπότε, όταν ο γιατρός με ρώτησε την επόμενη μέρα πώς είμαι, του απάντησα "πολύ καλά, εδώ μου φέρανε και φρυγανιά..."
Quote:
4. Λόγω του νιανια ενώ τα γλυκά μου αρέσουν αλλά δε μπορώ να πω ότι με τρελαίνουν κιόλας ( μου λείπουν ουσιαστικά αλμυρές γεύσεις και ποικιλία ή νομίζω ότι μου λείπουν επειδή δε τολμώ να φάω τα πάντα και ότι τρώω το πολτοποιώ με προσθήκη γιαουρτιού οπότε όλα μοιάζουν ως γεύσεις) φοβάμαι μη ολισθήσω και εξαρτηθώ στη ζάχαρη. Βέβαια η γεύση που πάντα μου άφηναν τα περισσότερα γλυκά στο στόμα ( λάτρης της ποιότητας γαρ) που είναι μάλλον δυσάρεστη ίσως βοηθήσει στην αποφυγή.
Δυστυχώς τα άτιμα τα γλυκά κατεβαίνουν πιο εύκολα από τα αλμυρά! Θέλει προσοχή!
Quote:
5. Φοβάμαι την κατάθλιψη, μια φίλη μετά απο χάσιμο αρκετών κιλών την πάτησε και έκλαιγε όλη την ώρα. Δεν έχω προσδοκίες να αλλάξει η ζωή μου δραστικα και να εξαφανιστούν τα προβλήματα αλλα πάλι , δε ξέρω ίσως είναι και βιοχημικό? εσεις που χάσατε πολλά κιλά στην πορεία είχατε ψυχική αστάθεια για ένα διάστημα?
Η κατάθλιψη είναι φυσικό επακόλουθο της ορμονικής αναταραχής που προκαλείται στον οργανισμό. Σε άλλους είναι πιο έντονο, σε άλλους πιο ήπιο. Συχνά ξεσπάει σε τριχόπτωση. Όλα αυτά είναι αναμενόμενα, αναστρέψιμα και προσωρινά.
Quote:
Μου λένε ότι άλλαξα οπτικά, ο άνδρας μου με κυττάει με λατρεία ( αλλα και πάλι πότε δε με κυττούσε? μόνο όταν μαλώναμε,, χαχα ομηρικά βέβαια)
Ξανασκέφτομαι το σεξ, ίσως όμως είναι επειδή έχω άδεια και είμαι ξεκούραστη.
Το ίδιο συμβαίνει και με την περιποίηση του εαυτού μου, δε ξέρω αν γίνεται γιατί αλλάζω σε κιλά ( εμφάνιση εγώ πέρα απο το πρόσωπο δε μπορώ να καταλάβω αν και μπαίνω σε ρούχα που πριν δεν έμπαινα) ή γιατί είμαι σπίτι και έχω χρόνο, μια που δε μπορώ να κάνω δουλειές.
Το μόνο που θυμάμαι από τον πρώτο μήνα, είναι ότι πήγαινα με το ζόρι από τον καναπέ στο κρεβάτι και αντίστροφα. Σέξ; Περιποίηση του εαυτού μου; Τι είναι τούτα που ακούω; Και όσο για το χρόνο, όλη την λωρα με το ρολόι ήμουνα να μετράω πότε μπορώ να ρουφήξω την επόμενη γουλιά...
Quote:
Συναισθηματικά μου θυμίζει όταν ημουν έγκυος και σε ακόμα προχωρημένη εγκυμοσύνη δε μπορούσα να το πιστέψω, φοβόμουν ότι ήταν όνειρο. Φυσικά είδα την ακτινογραφία, μίλησα με τον γιατρό, αλλά ακόμα δε το πιστεύω.
Ισως είναι ότι τελευταία νοιώθω πείνα μερικές φορές ή ότι ακόμα η οπτική διαφορά στο σώμα δε φωνάζει ότι είναι υπαρκτή και δεν είναι οφθαλμαπάτη.
Είναι ακριβώς το ίδιο, με την εναλλαγή των ορμονών.
Quote:
Ουφ, ερώτηση άσχετη με το τόπικ αλλα,,, πόσο καιρό πήρατε άδεια μετά την εγχείρηση?
Ένα μήνα, τον οποίο τον πέρασα σερνάμενη με τρομερή ατονία. Μυστηριωδώς, μόλις πήγα στη δουλειά ένα μήνα μετά, επανήλθε η ενεργητικότητα και πιο δυναμικά!
Καλή κατηφόρα!