Originally Posted by
Kostas_14
Ξέρεις κάτι, ακούω από πολλά άτομα, όταν έχουν διάφορα θέματα να τα ρίχνουν στα χρόνια του σχολείου. Αν έπρεπε και εγώ να μείνω σε αυτά τα χρόνια, τώρα τίποτα δεν θα είχα κάνει. Για παράδειγμα έπαψα να μην μιλάω με έναν πρώην φίλο, επειδή του είπα κάτι και αυτός παρεξηγήθηκε χωρίς λόγο. Άλλο κατάλαβε από αυτό που είπα. Και όταν μιλήσαμε τώρα πρόσφατα γι'αυτό το θέμα, μου είπε πως πέρασε μπούλινγκ στο σχολείο και ό,τι του λένε το παρεξηγεί και άλλα τέτοια.
Αν δεν αντιμετωπίσεις το πρόβλημα από την ρίζα του Μίλιβα, αντί να πηγαίνεις μπροστά, θα κάθεσαι πίσω. Αυτή η ιδανική κατάσταση μου θυμίζει κοινωνικό άγχος και κόμπλεξ.
Δεν σε κατηγορώ Μίλιβα, κάποτε σκεφτόμουν ακριβώς σαν εσένα. Έπλαθα με το μυαλό μου ιδανικές καταστάσεις, με άλλα άτομα, που θα είμαι σε μεγάλες παρέες και θα βγαίνουμε έξω κλπ. Όμως θα πρέπει να το αντιμετωπίσεις. Ευτυχώς εμένα δεν με ενδιαφέρει τώρα, αν θα μείνω αύριο πάλι μόνος ή αν θα έχω παρέα, προσπαθώ να περνάω καλά ασχέτως με τις συνθήκες που επικρατούν. Γι'αυτό σου είπα πριν για κάποιο ειδικό. Μόνη σου μπορείς να το αντιμετωπίσεις, αλλά χρειάζεται να βάλεις το μυαλό σου σε μια τάξη και να παραδεχθείς πως έχεις αξία.
Τώρα θεωρείς πως δεν έχεις αξία και περιμένεις την εξωτερική επιβεβαίωση για να σου δώσουν αξία. Προσπάθησε δηλαδή να μην αδικείς τον εαυτό σου. Αν είσαι κλειστή και συνεσταλμένη δεν φταις εσύ, ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός, αυτή είσαι, δεν μπορείς να γίνεις κάτι άλλο.
Σου είπα και πάλι, αν κάποιος σε αγαπήσει, θα σε αγαπήσει γι'αυτό που είσαι, όχι γι'αυτό που θέλεις να δείχνεις στους άλλους ότι είσαι.
Αν κάτι σε πείραξε από αυτά που είπα, θέλω να μου το πεις. Στα λέω όλα αυτά, γιατί όλες αυτές τις σκέψεις που σου γράφω, τις έκανα μόνος μου στα διαλείμματα του σχολείου, όταν δεν μου μιλούσε κανένας. Τότε έκλαιγα και στεναχωριόμουν, έλεγα πως έτσι θα είμαι και τέλος, το άλλαξα από μόνος μου, παρόλο που έμεινα για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς φίλους.
Για να μην μιλήσω τώρα για τις κοπέλες άστο. 21 έφτασα και ουσιαστική σχέση δεν έχω κάνει, αλλά ντάξει αν χρειαστεί να μείνω μόνος μου, έχω σκεφτεί να κάνω ταξίδια. Ό,τι λεφτά θα βγάζω από την δουλειά μου, θα πηγαίνω ταξίδια. Και έτσι κάποιος ζει...