Ναι, κι εγώ τα γνωρίζω για αυτό και ανησύχησα με τα συγκεκριμένα συμπτώματα. Πιθανόν είναι κάτι ορμονικό. Θα δείξει με τις εξετάσεις.
Printable View
Ναι, κι εγώ τα γνωρίζω για αυτό και ανησύχησα με τα συγκεκριμένα συμπτώματα. Πιθανόν είναι κάτι ορμονικό. Θα δείξει με τις εξετάσεις.
Στις εξετάσεις αίματος πάντως οι τιμές αναφορας είναι ενδεικτικές. Το πιο σίγουρο είναι να ελέγχεις με προηγούμενες εξετάσεις σου, γιατί διαφορετικός είναι ο κάθε οργανισμός. Θα τις επαναλάβω άλλωστε σε καμία βδομάδα,μου είπε και ο γαστρεντελογος και ο παθολόγος να βλέπω τα λευκά γιατί ο γαστρεντελογος υποψιάζεται για κοιλιοκάκη.
/
Δεν γνωρίζω ,θα ρωτήσω.
Είχα κάνει και πριν τρεις ημέρες και αρχές Σεπτέμβρη και μηνιαία το προηγούμενο διάστημα. Συνήθως αυξημένα ηωσινόφιλα έχω ,αλλά λίγο,όχι πολύ. Ο γαστρεντελογος όμως είπε να δω, αν επιμένουν,να κάνουμε κάποια περαιτέρω τεστ για το στομάχι.
Για τον αιματοκρίτη τι πιστεύεις; Προχθές στις εξετάσεις ήταν χαμηλός,σήμερα απόλυτα φυσιολογικός. Ακόμα και τη μικρή πτώση που έχω σε κάθε εξέταση, τύπου μια μονάδα κάτω, δεν τη δείχνει,τον δείχνει εντελώς μέσα στα όρια.
Ναι μου το είπε ο παθολόγος μου γιατί θέλει να δει για το ασβέστιο,γιατί στις εξετάσεις που έκανα στην κλινική βγαίνει στα ανώτερα φυσιολογικα. Ο γαστρεντελογος μου είχε πει σε κανένα μήνα,αφού ολοκληρώσω όλες τις αγωγές για το στομάχι και το έντερο.
Έχει διαφορά το ασβέστιο ορού από το κανονικό ασβέστιο; Γιατί στις εξετάσεις της κλινικής μου το έβγαζε ανεβασμένο,στις εξετάσεις στο μικροβιολογικό φυσιολογικό.
1 μοναδα πάνω 1 μονάδα κάτω δεν είναι πρόβλημα στον αιματοκρίτη. Υπάρχουν άνθρωποι με πολλές μονάδες κάτω εδώ και χρόνια.
Όταν μιλάμε για μικρές αποκλίσεις είναι πολύ δύσκολο να είναι όντως κάτι παθολογικο εκτός άμα έχεις τόσο ισχυρό ανοσοποιητο που και αυτό είναι πολύ δύσκολο..
Έχω δει πολλές αποκλίσεις τόσο καιρό που κάνω εξετάσεις χωρίς όμως να είναι κάτι ανησυχητικό και με παρακολουθεί η καλύτερη αιματολογος της Θεσσαλονίκης, μην σου πω και της Ελλάδος.
Έχω πολύ καλό ανοσοποιητικό από μικρός. Ούτε πυρετούς έκανα ποτέ ούτε τίποτα. Γενικά ο οργανισμός μου είναι πολύ δυνατός,και η καρδιά μου, από όλες τις εξετάσεις που είχα κάνει το προηγούμενο διάστημα. Για αυτό και ανησυχώ με όλα αυτά, γιατί δεν είχα ποτέ τέτοια.
Μια μονάδα πάνω κάτω το ξέρω. Απλά σε σύγκριση με όλες τις εξετάσεις μου αίματος όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν πεσμένος τεσσερις μονάδες από το κανονικό μου που ήταν ήδη μια μονάδα πεσμένο από το φυσιολογικό. Τώρα στις σημερινές τον δείχνει μέσα στα όρια και μου έκανε εντύπωση.
Ότι έχει να κάνει με αιματολογικες εξετάσεις σε περίοδο άγχους στρες και ψαξίματος όπως εσύ μπορούν να ανέβουν σχεδόν τα πάντα
Αυτό μόνο που θα σου πω εγώ είναι ότι είναι τρελά να κάνεις κάθε μήνα αιματολογικες εξετάσεις χωρίς να έχεις κάποιο θέμα ρε συ Αντώνη. Εγώ με διεγνωσμενο ΣΟΒΑΡΟ θέμα, το τονίζω αυτό, κάνω ανά τρίμηνο με εντολή της γιατρού μου και σε λίγο καιρό θα το ελαττωσω και αυτό θα πάω σε 2 φορές το χρόνου.
Η ενασχόληση σου με τις εξετάσεις και τις τιμές τους δεν είναι φυσιολογική.
Ήμουν σε μεγαλύτερο άγχος το προηγούμενο διάστημα και όλα βγήκαν τέλεια. Εκτός από το κάλλιο που ήταν πεσμένο και μου έγραψε ο καρδιολογος συμπλήρωμα.
Για τον αιματοκρίτη και το ασβέστιο μου το είπε ο παθολόγος να το ξαναδούμε. Και τα υπόλοιπα ο γαστρεντελογος. Ο καρδιολογος μου είπε για τις ορμονικές στα 24ωρα ούρα. Αλλά μου φαίνονται τρελες μετρήσεις όλα αυτά. Στην κλινική ο αιματοκρίτης είχε βγει φυσιολογικός. Στο εργαστήριο πεσμένος και σήμερα και στο εργαστήριο φυσιολογικός. Άρα να πιστέψω τις δύο μετρήσεις;
Τι ακριβώς θέλεις να ακούσεις από εμένα? Ότι οι μετρήσεις σου είναι ανησυχητικες και έχεις κάτι? Δεν πρόκειται να το ακούσεις.
Στο ξαναλέω ότι σε τόσο σύντομο χρονικό δυαστημα και χωρίς να υπάρχει κάποιο πρόβλημα που παρακολουθεις οι μετρήσεις είναι απλα ενδεικτικές δεν μπορεί μέσα σε μια εβδομάδα με 3 διαφορετικές αιματολογικες εξετάσεις να λες για τις αυξομειώσεις στις τιμές.
Στο λέω όσο πιο απλα μπορώ να στο πω.
Ο,τι να ναι. Για ποιο λόγο θεωρείς πως εγώ ως νοσοφοβικος θα μπω εδώ μέσα και θα θέλω οπωσδήποτε να ακούσω ότι έχω κατι; Το ακριβώς αντίθετο ισχύει,με βάση τη λογική και μονο. Έχω ερωτήματα που με βασανίζουν ομως. Λέω, προφανώς να πιστέψω τις δύο φυσιολογικές μετρήσεις εφόσον αριθμητικά υπερτερούν; Δεν καταλαβαίνω πώς έβγαλες συμπέρασμα για τα υπόλοιπα. Εκτός του ότι εσύ μου έκανες παράθεση και σου έθεσα κάποιες ερωτήσεις γιατί λες ότι έχεις γνώσεις στο θέμα.
Α ρε Αντώνη, στο λένε όλοι άλλοι με το μαλακό άλλοι πιο απότομα....εκεί στα δικά σου εσύ.
Έτσι όπως το πας, όντως θα κάνεις ζημιά στην υγεία σου απ΄το τίποτα.
Φαγώθηκες να λες ότι έχεις πεσμένο αιματοκρίτη και τώρα προσπαθείς να βρεις πρόβλημα που βγήκε φυσιολογικός.
Και επιμένεις να λες το ίδιο και το ίδιο. Οτι πάντα είχες άγχος. Πάντα μπορεί να είχες αλλά διαφορετικά λειτουργεί μέσα στο χρόνο και επίσης το άγχος λειτουργεί αθροιστικά. Όσο συνεχίζεις να αφήνεις άλυτα ψυχολογικά σου, τόσο πιο έντονα συμπτώματα σωματικά θα εμφανίζεις.
Μη του μιλατε θα σας αναφερει [emoji23][emoji23]
το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση.
Θεωρώ πως ξέρω τον εαυτό μου και όλα αυτά δεν είναι σύμπτωμα άγχους. Το είπε και ο παθολόγος μου. Το POTS δεν έχει ως αιτία το άγχος. Μακάρι να είναι μόνο άγχος. Απλά δεν βλέπω γιατί να προτρεχω τη στιγμή που ακόμα εκκρεμουν οι εξετάσεις μου.
Δεν έχω αλυτα τα ψυχολογικά μου,έχω κάνει ψυχοθεραπεία,ξέρω ακριβώς ποια είναι τα θέματα μου. Η αγωγή ίσως βοηθούσε αλλά όχι αυτή τη στιγμή και όχι πριν βγει ασφαλές συμπέρασμα ότι δεν είναι κάτι ορμονικό. Τα αντικαταθλιπτικά επηρεάζουν την πίεση,ρίχνουν το νάτριο στο αίμα,θα ήταν εντελώς ανεύθυνο να τα αρχίσω πριν μου δώσει το οκ ο καρδιολόγος μου. Εκείνος μου είπε να βγουν οι ορμονικές και μετά να πάω από το ιατρείο μου να δούμε .
Κακώς περιμένετε να βγαλετε άκρη με τον Αντώνη. Ειναι πορωμενος ειναι επιθετικός και δε δέχεται να του λες ότι είναι καλα. Θελει με το ζορι να έχει κατι...δε το έχω ξαναδεί αυτό το πράγμα ειλικρινά.
Θα σου πω πολύ φιλικά και χωρίς καθόλου κακή διάθεση να αφήσεις τις εξετάσεις και να αρχίζεις να ζεις. Ασχολείσαι καθε μερα όλη μερα με την εμμονή σου και χάνεις στιγμές. Εκτός απο μη φυσιολογικό δεν ειναι κ καλό για σενα. Δλδ σκυ αρέσει ολο αυτο το πράγμα; ζεις για να κάνεις εξετάσεις; τι φαση ρε αντωνη
Ναι, έχεις δίκιο, θα αγνοήσω τις οδηγίες των γιατρών μου και θα ακούσω εσένα. Είναι ανεύθυνες τέτοιες προτροπές.
Και συνεχιζεις και τις προσβολές και τις αυθαίρετες υποθέσεις. Ναι ,το βρήκες κλαίγομαι στους γιατρούς και μου γράφουν εξετάσεις. Δεν προεκυψε από τη φυσική εξέταση πρόβλημα. Δεν υπάρχουν διάφορες με τα προηγούμενα καρδιολογικά ευρήματα. Πραγματικά ,τα θες και τα λες; Μακάρι να μην είχα POTS και να συνέχιζα τη ζωή μου. Αλλά έχω και δεν φεύγει με τις συμβατικές οδηγίες του γιατρού μου, π καρδιολόγος μου θέλει να δει και τις ορμονικές γιατί υπάρχει περίπτωση να υπάρχει κάποια διαταραχή που θα εξηγούσε και την πίεση μου που το προηγούμενο διάστημα ήταν πάρα πολύ χαμηλή χωρίς να μου δημιουργεί συμπτωματα. 7 πίεση με 4 δεν είναι φυσιολογική πίεση. Επιτρέψε μου να εμπιστευτώ τον καρδιολόγο μου και όχι εσένα.
Οταν ειρωνευεσαι ενώ εχω πολυ φιλική διάθεση ναι θα σε προσβάλω. Γινε άνθρωπος επιτελους
Με ειρωνευεσαι και με βριζεις από προχθές χωρίς να σου δίνω σημασία. Λίγη αξιοπρέπεια επιτέλους.
Έκανες προτροπές να μην κάνω τις εξετάσεις που μου ζήτησε ο καρδιολόγος μου και να ακούσω εσένα αντί του ειδικού. Χαρακτήρισα την προτροπή αυτή ανεύθυνη,γιατί είναι, και επίσης αντιβαίνει τους κανονισμούς. Όσο για την "ευγένεια " σου , το αφήνω ασχολιαστο. Δεν μπορείς να με βριζεις και να με ειρωνευεσαι επί τρεις μέρες και ξαφνικά επειδή μου δίνεις μια προτροπή που έρχεται σε αντίθεση με τις οδηγίες του γιατρού μου,να πρέπει να την δεχτώ με ενθουσιασμό. Αυτά από μένα, κούρασες.
Φοβερό χιούμορ.
Ξέρεις κανένας αν το ζαναξ ρίχνει την πίεση; Θέλω να πάρω αλλά φοβάμαι μήπως μου ρίξει και άλλο την πίεση. Οι παλμοί μου σήμερα είναι υψηλοί και καθιστός, 90-100
Οι παλμοί 90-100 είναι φυσιολογικοί για όλους τους ανθρώπους, σε καθιστή θέση.
Εγώ που αθλούμαι έχω γύρω στους 80/λεπτό.
Αλλα όταν αγχώνομαι έχω γύρω στους 110/λεπτό. :)
Αντώνη αυτό που εγώ δεν καταλαβαίνω είναι ότι από τη μία λες εδώ είναι site ψυχολογίας και δεν είναι δουλειά κανενός να κάνει τον γιατρό, από την άλλη δεν σταματάς να αναφέρεσαι σε υποθετικές παθολογικές παθήσεις, σε εξετάσεις και μετρήσεις και να επιμένεις να ποστάρεις και να αναλύεις ιατρικά δεδομένα. Ούτε site καρδιολογίας ή γενικής ιατρικής είναι ή ξέρω κι εγώ τι άλλο.
Προσπαθήσαμε να σου δώσουμε κάποιες συμβουλές ψυχολογικής φύσεως, τις αρνείσαι, ΟΚ, πάμε παρακάτω. Τι ακριβώς περιμένεις ανοίγοντας όλα αυτά τα θέματα και ανακυκλώνοντας τα ίδια και τα ίδια;
έχει μπει σε mode πανικού ο Αντώνης, το έχω περάσει και εγώ αλλά λογικευτικα μόνος μου. Μου πήρε πάντως κάποιο διάστημα να ξεπεράσω την έντονη ανησυχία και την αίσθηση πως έπεται κάτι πολύ κακό και μοιραίο.
Ο Αντώνης έχει και την πλήρη άρνηση να αντιμετωπίσει ψυχολογικά την κατάσταση. Το λέει και ξέρει πως έχει αγχωδη διαταραχή αλλά δεν το έχει χωνέψει μέσα του πως είναι αιτία πολλών συμπτωμάτων που βιώνει.
Αυτο που γενικεύετε όλους τους οργανισμούς με βάση τις δικές σας μετρήσεις δεν το καταλαβαίνω. Εγώ σε ήρεμη κατάσταση φίλε μου,σε όλη μου τη ζωή, δεν είχα παραπάνω από 65 παλμούς. Το βράδυ πέφτω ακόμα στους 47. Χολτερ με έχει καταγράψει και στους 37 ξύπνιος. Και δεν ήταν παθολογικη η βραδυκαρδια μου,έτσι δουλεύει ο οργανισμός μου. Ποτέ δεν έχω ταχυπαλμια καθιστός, σπανιότατα. Έχω καλή φυσική κατάσταση (είχα δηλαδή, τώρα δεν μπορώ να πάρω τα πόδια μου) Για αυτό και αυτή η αύξηση με έχει τρελάνει,δεν είμαι συνηθισμένος.
]
Αναλύω γιατί κι εγώ λέω στον εαυτό μου είναι άγχος, αλλά guess what δεν είναι άγχος. Ποσταρω τις απορίες και τον αντίλογο να δω αν υπάρχει κάποια άλλη απάντηση εκτός από τις απλοϊκές. Και γενικά με ξεαγχωνει να το συζηταω. Δεν το ήξερα ότι πρέπει να πάρω ειδική άδεια για να ανοίξω τοπικ. Ημαρτον δηλαδή. Δεν ανακυκλώνω κάτι, βιώνω μια κατάσταση την οποία και αναλύω. Όποιον τον κουράζει, ας μην μετέχει στο τοπικ, τι πιο απλό.
Δεν είμαι σε καμία άρνηση , είμαι πλήρως εξοικειωμένος με τα σωματομορφα συμπτωματα. Αυτό δεν είναι. Όσο και να επιμένετε το POTS δεν είναι άγχος. Έχω όμως αγχωδη διαταραχή και αυτό που βιώνω σαφώς και με πανικοβάλλει και δεν μπορώ να το διαχειριστω.
Μίλησα με τον καρδιολόγο μου btw, θα παω μάλλον αύριο για φυσική εξέταση μέχρι να βγουν οι υπόλοιπες εξετασεις και μόλις του είπα την τιμή της κορτιζόλης μου λέει πως είναι πολύ πιθανή πλέον μια ορμονική αιτία και θα με παραπέμψει σε ενδοκρινολόγο μόλις βγουν και οι υπόλοιπες.
Έχω πάρει ζαναξ τελικά, τα συμπτώματα του POTS σαφέστατα και δεν φεύγουν γιατί δεν έχουν σχέση με άγχος, απλά είμαι λιγότερο αγχωμενος.
Δεν μίλησα για το pots προφανώς, αλλά για όλα τα άλλα που γράφεις εδώ και μήνες. Βραδυκαρδια, χαμηλή πίεση, ταχυκαρδία, υψηλή πίεση ενδοκαρδίτιδα, ανεύρυσμα, εγκεφαλικό κλπ κλπ
Βραδυκαρδια είχα όντως και έχω ακόμα ,έχει σταματήσει να με αγχωνει γιατί το έψαξα με ειδικούς και μου είπαν ότι είναι κάτι θετικό.
Είχα σταματήσει να αγχώνομαι,είχα κάνει πολλές προόδους, είχα αρχίσει να κοιμάμαι και μόνος μου στο σπίτι που τους προηγούμενους μήνες δεν μπορούσα και ξαφνικά συμβαίνει αυτό με το POTS και την πίεση και επέστρεψαν όλα. Τι να κάνω; Με αγχωνει παρά πολύ η κατάσταση. Άγχος με την πίεση είχα και πριν επειδή ήταν πολύ χαμηλή,αλλά και αυτό στην πορεία σταμάτησε να με αγχωνει,μέχρι που άρχισε να κάνει αυτά τα τρελά σκαμπανεβάσματα. Προσπαθώ να παραμείνω ψύχραιμος αλλά μου είναι πολύ δύσκολος. Προτιμώ να μου κοπεί το χέρι παρά να έχω καρδιακά συμπτωματα.