Boo τώρα φοβάμαι και εγώ. Έχω γράψει πολύ προσωπικά μου θέματα. Ποιος όμως θα βρει την οδό μου από εδώ μέσα;
Printable View
Boo τώρα φοβάμαι και εγώ. Έχω γράψει πολύ προσωπικά μου θέματα. Ποιος όμως θα βρει την οδό μου από εδώ μέσα;
αμα δε γραφεις επικινδυνα πραγματα για σενα ή για καποιον αλλον δε σε πειραζει κανεις
Καλη δυναμη boo θα τα καταφερεις με αυτα που περνας που σιγουρα δεν μπορω να σε καταλαβω εγω παλευω με την αγχωδη διαταραχη τοσα χρονια αλλα προσπαθω παντα. Εαν υπαρχει επιμονη και θεληση τα παντα γινονται. Καλες γιορτες να εχουμε σας αφηνω φιλια!!!
Κανείς δεν μπορεί. Όταν κάποιος (είτε μέλος, είτε διαχειριστής) ειδοποιήσει την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος τότε μόνο εκείνοι μπορούν να έρθουν να σε βρουν μέσω της ip σου. Δεν έρχονται όμως τυχαία. Βλέπουν τι γράφεις και αξιολογούν. Αν ο καθένας ειδοποιούσε επειδή ξέρω 'γω δεν συμπαθεί κάποιον και θέλει να τον φέρει σε μπελάδες, εννοείται πως δεν θα έδιναν σημασία... Μην τα παραλέμε δηλαδή.
Κανένας λόγος δεν υπάρχει για να τιμωρήσει τον εαυτό της η μπου με την επιβράβευση. Η καθεμιά έχει τα δίκια της και τους λόγους της. Χίλια δίκαια έχει να είναι θυμωμένη από την στιγμή που έγινε κάτι χωρίς να το θέλει.
Μπου μου εδώ μέσα μπαίνεις τόσα χρόνια, είσαι πάρα πολύ ευαίσθητο και καλοσυνάτο μέλος, δεν γίνεται να μην σε συμπαθήσει κάποιος και να ανησυχεί για σένα. Κάποιοι άνθρωποι όλα αυτά τα χρόνια σε διαβάζουν και επηρεάζονται όταν δεν είσαι καλά, θυμώνουν με τον τρόπο που σε αντιμετωπίζουν οι γονείς σου και γενικά δεν θέλουν με τίποτα να πάθεις κάτι κακό. Από την άλλη καταλαβαίνω πως νιώθεις πως επεμβαίνουν στη ζωή σου και σε αναστατώνουν. Όμως πως γίνεται να μείνει κάποιος με σταυρωμένα τα χέρια; Ξέρω -και πολλοί άλλοι εδώ μέσα- πως τα πράγματα στις κλινικές δεν είναι τα καλύτερα. Όμως είναι η έσχατη λύση όταν το κόστος είναι η ανθρώπινη ζωή... Μου έτυχε να λάβω εικόνα στο πανεπιστήμιο με την ξαδέρφη μου να κόβεται και να μου λέει πως θα αυτοκτονήσει. Τι θα έπρεπε να κάνω και τι θα έκανες εσύ ή ο οποιοσδήποτε; Δεν θα ειδοποιούσες γονείς, αδέρφια και αστυνομία για να μπορέσουν να την βρουν και να την προλάβουν; Δεν ήξερε κανείς την διεύθυνση της και ήταν σε ξένη χώρα. Θα άντεχες μετά τις τύψεις αν πάθαινε κάτι; Δεν θα ανησυχούσες αν δεν μάθαινες νέα της; Κάποιοι άνθρωποι εδώ πέρα σε νοιάζονται και θέλουν να είσαι καλά. Μπορεί να μην ξέρουν ποιος είναι ο σωστός και κατάλληλος τρόπος για να σε βοηθήσουν, αλλά με όσα μέσα διαθέτουν το κάνουν και η στιγμή δεν ήταν άκυρη αλλά κρίσιμη. Δεν θα το έκανε ποτέ κάποιος αν τα πράγματα δεν ήταν επικίνδυνα και η δίωξη δεν θα ερχόταν ποτέ στο σπίτι σου αν δεν έκρινε και η ίδια πως η κατάσταση ήταν σοβαρή.
Δεν τα λέω όλα αυτά για να υποστηρίξω την Ελισάβετ. Τα λέω γιατί δεν θέλω να νιώθεις προδομένη και ότι δεν μπορείς άλλο να γράφεις εδώ. Δεν θες να ξέρεις πως αν έρθει η στιγμή που δεν αντέχεις άλλο, που θες να κάνεις κακό στον εαυτό σου και δεν υπάρχει κανείς γύρω σου, να έχεις μια βοήθεια που θα σε εμποδίσει να φύγεις από την ζωή; Αν όχι τότε θα σου υποσχεθούμε όλοι πως δεν θα ειδοποιήσουμε κανέναν και ότι θα μπαίνεις εδώ να εκφράζεσαι και να μας λες πότε είσαι καλά και πότε όχι, και με ποιο τρόπο μπορεί ο καθένας να βοηθήσει. Ηρέμησε λίγο και ξανασκέψου το...
Την επομενη φορα που θα σκεφτειτε ενημερωση της ΔΗΕ θα σας προτεινα να επισκεφτείτε τους διπολικους όταν κανουν συναντησεις για να σας πουνε πως ειναι τα πραγματα μεσα στα ψυχιατρεια, το δεσιμο και οι ενεσεις ειναι το λιγοτερο..... και δεν μιλάω ουτε για ξυλο, μπορει μια γυναικα να παθει εκει μεσα το χειροτερο που μπορει να συμβει και να τραυματιστει ψυχικα εφορου ζωης. Η boo ηταν τυχερη που δεν το επαθε, δεν ειναι όμως ολες τοσο τυχερες στα ψυχιατρεια
Λεω πως αν τυχον καποια επιστρεψει και πει πως βιάστηκε να ειναι σε θεση αυτος που ενημερωσε να σηκωσει το βαρος της αποφασης του. Και τον κινδυνο ποιος τον οριζει; που ξερουμε αν κινδυνευει και οι τοξικομανεις στο δρομο κινδυνευουν πας και τους παιρνεις την συριγγα απο τα χερια;
παλιες μου φιλες οπως μαθαινω εχουν στην ηλικια μου παιδια, δουλεια, οικογενεια.. με επερνε το παραπονο εκει μεσα κι εσκυβα το κεφαλι γιατι εγω το μονο που κανω ειναι να μπαινοβγαινω στα ψυχιατρια..μια αποτυχια
επισης εγινε με την αστυνομια οτι εγινε
ε και εκλαιγα εκλαιγα εκλαιγα
τοτε ευχομουν αν υπαρχει μια ανωτερη δυναμη που ακουει να μη μ αφησει να ξυπνησω το πρωι..
οχι φυσικα να κανω κατι απο μονη μου..
Μια χαρά απαντησα, εγώ δεν θεωρω τον εαυτό μου αυτοκλητο σωτηρα κανενός όπως δεν γινομαι αυτοκλητος σωτηρας οταν περπαταω στη Χαλκοκονδυλη και τοξικομανείς χτυπανε ενεσεις. Και για εκεινους μπορεί να είναι η τελευταία φορά δεν ανακατεύομαι όμως στις σκέψεις τους, στις αποφάσεις τους και στις επιλογές τους όπως δεν ανακατευεται τοσος κοσμος που περπαταει όταν περπατάω και εγώ.
Το τι θα κάνει η εκαστοτε γυναίκα με εκουσια ειναι δικο της θέμα, με ακουσια τουλαχιστον δεν θα ειμαι εγώ, δεν θα παρω το ρισκο να σηκωσω τετοιο βαρος. Θα μου πεις μα αν και σου λεω πως σου εχω απαντησει ηδη, δικη της αποφαση θα είναι που στο κατω κατω ποιος ειμαι εγώ που θα την κρινω την αποφαση της και ποιος με οριζει εμένα σωτηρα της ανθρωποτητας;
Εκείνη την μέρα η μπου άκουγε και έκανε ότι της έλεγαν οι φωνές. Κάποιοι επέλεξαν να διαβάσουν το θεμα και να πάνε παρακάτω, άλλοι έμειναν μαζί της και προσπαθούσαν μέσω μιας συσκευής να την βοηθήσουν και κάποιος άλλος επέλεξε να ζητήσει βοήθεια. Ποια από τα τρία σενάρια είναι το πιο τραγικό? Αν η κίνηση για βοήθεια για εσάς είναι κάτι αρνητικό τότε τι να πω? Ήταν σπίτι Μονη της! Έγινε η αναφορά και ήρθε η αστυνομία.. Κάτι είδαν κι αυτοί που είδε και η Ελισάβετ και όλοι όσοι ήμασταν εκεί εκείνη την μέρα.. Αν με αυτό που εκανε η Ελισάβετ προλάβαινε τα χειρότερα τι θα λέγαμε τώρα? "Μπράβο", "την έσωσες κτλ". Εκτός κι αν εσεις κόβετε κάθε μέρα τα χέρια σας έτσι για πλάκα και δεν το θεωρείται κάτι σοβαρό.. Αν ισχύει κάτι τέτοιο τότε εγώ πάω πάσο.
Θα έπρεπε εδω να γίνεται συζήτηση για το πως της φέρθηκαν και όχι για την κίνηση που έκανε η Ελισάβετ που ηταν με καλή πρόθεση... Θα έπρεπε να γίνεται συζήτηση για το τι άνθρωποι υπάρχουν σε αυτά τα πόστα και για το πως χειρίζονται τους ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια.
Μαχήτρια είσαι και τέρας υπομονής, όχι αποτυχία. Μακάρι όλοι οι άνθρωποι με την ίδια ασθένεια να αντιμετώπιζαν τα πράγματα με τόσο κουράγιο όπως εσένα. Κάποιες φορές είναι πιο δύσκολα απ' ότι άλλες αλλά προχωράμε. Δεν έχει νόημα η σύγκριση με τις ζωές των άλλων. Αυτοί δεν αντιμετωπίζουν ότι εσύ και επίσης η ευτυχία (τους) πολλές φορές είναι φαινομενική. Ποτέ δεν ξέρουμε τι περνάει ο καθένας στο σπίτι του ή πως νιώθει. Κοιτάμε πώς να βελτιώσουμε την υγεία μας για να είμαστε καλά...
το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση.
1) Πως θα βοηθήσει την boo αυτό;
2) Εσύ πως προσπαθείς να βοηθήσεις τη boo σε αυτό το νήμα, διότι εγώ θυμάμαι μόνο ποστ που μπαίνεις να την πεις στους άλλους.
Το θεωρω πολυ σοβαρο αυτο που εγινε για τους λογους που εγραψα. Εσεις μαλλον δεν μπαινετε ως ατομα που θελουν να μοιραστουν τα προβληματα τους, αλλα ως συμβουλοι των αλλων, γι αυτο δεν σας νοιαζει,
Μα Ορέστη ποιός είπε ότι δεν ήταν κάτι το πολύ σοβαρό;
Αν δεν μας ένοιαζε δεν θα ήμασταν εδώ τώρα.
συγκρινεις εντελως ανομοια πραγματα..
τον τοξικομανη δεν τον σωζεις αν τον στειλεις φυλακη. τον τιμωρεις... διοτι φυλακη θα παει αν τον καταγγειλεις. η απεξαρτηση δεν μπορει να γινει με το ζορι.
αυτον που δειχνει να θελει να αυτοκτονησει, τον στελνεις για θεραπεια. για την μονη γνωστη θεραπεια. κι αν ρωτας, αν γυρισε καμια κοπελα και ειπε οτι βιαστηκε στο νοσοκομειο, εδω παντως δεν γυρισε καμια να πει αυτο. ουτε η μπου ειπε αυτο.
εσυ που μας ρωτας αν εχουμε ακουσει διπολικους να λενε ποσο ασχημα ειναι στα ψυχιατρεια, θα επρεπε κι εσυ να ακουσεις νεκρους να λενε ποσο ασχημα ειναι στον θανατο, επειδη κανεις δεν ασχοληθηκε. αλλα βλεπεις, απο εκει, δεν γυρισε κανεις..
και οχι, ο θανατος δεν ειναι μια "επιλογη" οπως την παρουσιαζεις κι εδω κι αλλου, οταν την επιλογη αυτην την κανει ενας αρρωστος ανθρωπος και ειναι επιλογη της αρρωστιας του κι οχι της συνειδησης του.
τα ναρκωτικα ειναι επιλογη, οπως και το καπνισμα, κι οποιος την κανει θα εχει επιπτωσεις . το να αρρωστησει απο καταθλιψη, δεν το επελεξε κανεις. τους ελαχε...
δικαιουνται θεραπεια, οχι να πεθανουν.
Θα τον έσωνα όμως από ενδεχόμενο θάνατο αν του έπαιρνα την σύριγγα από τα χέρια πράγμα που δεν κάνω όμως ούτε εγώ ούτε κανείς.
Που ξέρεις εσύ Ρέμεντι αν είναι επιλογή αρρώστιας ή συνείδησης; Εχουμε εμένα, ένα διπολικό που παίρνει 300mg effexor και δεν μπορεί να κάνει σεξ και σου λέω για παράδειγμα εγω δεν θέλω η ζωή μου να μην έχει σεξ, δεν μου αρέσει αυτή η ζωή και θέλω να φύγω. Θα το ρίξουμε δηλαδή στην αρρώστια μου δηλαδή και όχι στο πραγματικό γεγονός οτι στερούμαι το σεξ γιατί του προκαλεί στυτική δυσλειτουργία; Θα πείτε δηλαδή a priori αυτός είναι άρρωστος και δεν έχει σώας τας φρένας; Εσύ μπορείς να ζήσεις χωρίς σεξ;
Θα το ριξουμε σε ενδεχομενη παρενεργεια του φαρμακου σου, που πρεπει να συζητησεις με το γιατρο σου. Αυτο συμβουλευουμε σε οσους αναφερουν παρομοια προβληματα που ειναι δυστυχως πολυ συχνα με τα αντικαταθλιπτικα. Αν πιστευεις οτι η στυτικη δυσλειτουργεια ειναι μερος της διπολικης διαταραχης, τοτε κανεις λαθος και εφοσον με γιατρους δεν εχετε εξαντλησει τα φαρμακευτικα περιθωρια δεν προκυπτει απο πουθενα οτι δεν υπαρχει καποια λυση.
Να σε ρωτήσω κάτι mindcrime; Έχεις δει από που ξεκίνησε όλο αυτό με τη boo, έχεις δει τα μηνύματά της εκείνες τις μέρες;
Εκφράζεις μία άποψη γενικώς και απροσδιορίστως πάνω γενικά στο θέμα της ακούσιας νοσηλείας και της αυτοχειρίας ή έχεις σχηματίσει άποψη γνωρίζοντας ακριβώς τι έχει συμβεί στην συγκεκριμένη περίπτωση mind crime; Γιατί δεν απαντάς; Γιατί στις τελευταίες σελίδες μπαίνετε μερικοί και λέτε το μακρύ σας και το κοντό σας μάλλον χωρίς να έχετε παρακολουθήσει καν το τι έχει συμβεί!
Τόσα χρόνια η boo όταν είναι στα κάτω της και περνάει δύσκολα έχει εκφράσει μεγάλη απογοήτευση για την ασθένειά της και το πως επηρεάζει τη ζωή της και ακόμα και εδώ που γράφουμε τώρα, η ίδια λέει ότι όταν πλέον νοσηλευόταν και έπαιρνε την αγωγή της, αισθανόταν χάλια και προσευχόταν σε μία ανώτερη δύναμη να μην ξυπνήσει, αλλά λέει επίσης ότι δεν θα έκανε τίποτα κακό στον εαυτό της από μόνη της. Αυτό το λέει συνειδητά. Ότι δεν θα έκανε τίποτα κακό στον εαυτό της.
Όταν περνούσε αυτό το έντονο ψυχωσικό επεισόδιο που έβλεπε σκιές και άκουγε φωνές που της λέγαν ότι δεν αξίζει να ζει και να αυτοκτονήσει, αν το έκανε, θα ήταν μία συνειδητή επιλογή ή η αρρώστια της;
Διάβασα κάποιο νήμα που άνοιξε η boo, 63 σελίδες.
Δεν κατάλαβα σε ποιο σημείο αποφάσισε να κάνει κακό στον εαυτό της, ίσως εκεί που γράφει το τι της λένε οι φωνές, αν και θεωρώ τις οπτικές παραισθήσεις που αναφέρει περισσότερο τρομακτικές.
Εκείνο που με αποσχολεί σαν σκέψη, είναι ότι στην ελληνική κοινωνία άτομα τα οποία διαθέτουν δυναμικό, η boo διάβασα ότι σπουδάζει, αντιμετωπίζονται με απαξίωση από την κοινωνία και από τους γιατρούς, η μόνη θεραπεία είναι τα χάπια, ενώ σε άλλες χώρες ενθαρρύνονται να αλλάξουν παράλληλα τον τρόπο ζωής, να απομακρυνθούν από τοξικά άτομα του περιβάλλοντος για παράδειγμα.
Επίσης ο καθένας αποκτά το δικαίωμα να γίνεται συμβουλάτορας όχι μόνο όσον αφορά την θεραπεία, αλλά και άλλες πτυχές της ζωής. Το έχω ζήσει.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση ίσως δεν υπήρχε άλλος τρόπος.
Και κάποιος σκέφτηκε ότι καλύτερα safe παρά sorry και ότι όταν κινδυνεύει η ζωή κάποιου καλύτερα να την προφυλάξεις και μπαίνει η ανθρώπινη ζωή σε προτεραιότητα. Το παρουσιάζετε σαν η Ελισάβετ ή όποιος άλλος στη θέση της, παίρνει τέτοιες αποφάσεις ελαφρά τη καρδία, ότι δεν προβληματίστηκε αν θα πληγωθεί η boo ή εάν θα χάσει την εμπιστοσύνη της ή αν θα έχει μία πολύ δυσάρεστη εμπειρία με τη νοσηλεία. Τη ζωή της boo ήθελε να σώσει. Εσείς κρίνετε εκ του αποτελέσματος αφού γίναν όλα αυτά ότι η boo θα ήταν ασφαλής, αν χτύπα ξύλο έβλαπτε τον εαυτό της, δεν θα λέγατε τι μαλάκες είμαστε όλοι που δεν κάναμε κάτι να το προλάβουμε; Κι αν εσύ δεν το βλέπεις έτσι και θα έλεγες απλά ότι αυτά συμβαίνουν, μπορεί κάποιο άλλοι να προβληματιζόμαστε και να το βλέπουμε αλλιώς.
Θεωρώ πάντως ότι είναι πολύ άσχημο που καθόμαστε και ανακυκλώνουμε αυτή την κουβέντα και εστιάζουμε στα μεταξύ μας αντί να κοιτάξουμε το πως θα αισθανθεί καλύτερα η boo και το πως θα κοιτάξει το από εδώ και πέρα.
Δεν έχει νόημα να ανοιξω θρεντ νοημα έχει να μου απαντησετε αν η στερηση του σεξ που προκαλειται απο το φαρμακο μου και υποθετικά (μην κανετε καμια ανοησια και μου στειλετε τη ΔΗΕ πασχαλιατικα) μου προκαλει την πραξη της αυτοκτονίας αν ειναι αιτία ασθενειας ή αιτία συνειδησης
δεν θα τον εσωνες. γιατι εκανε χρηση, δεν αυτοκτονουσε. κι αν τον πηγαινες φυλακη και την χρηση θα συνεχιζε (ως γνωστον ) και οταν εβγαινε θα συνεχιζε την χρηση. οποτε αν ηταν παει απο οβεντοουζ η απο νοθευμενη ουσια, θα το παθει ετσι κι αλλιως. μονο η απεξαρτηση μπορει να τον σωσει, την οποια πρεπει να την αποφασισει μονος του.
αν θες να σωσεις τον ναρκομανη, δωστου νομιμα το ναρκωτικο, μεσα σε νοσοκομειο, για να μην γυρναει στους δρομους και κινδυνευει.
δεν το ξερω εγω, εγω το επαναλαμβανω. το λενε οι επιστημονες. οτι πανω απο 90 % των αποπειρων αυτοκτονιας προερχεται απο ασθενεις σε καταθλιπτικη φαση και ειναι αποτελεσμα της καταθλιψης και οχι της συνειδησης.
εγω δεν στερουμαι το σεξ, αλλα το εχω στερηθει παλια, σε φασεις που ημουν χωρις συντροφο και ναι, θα μπορουσα να ζησω χωρις σεξ, αν η εναλλακτικη ηταν ο θανατος. μια χαρα θα μπορουσα. οχι οτι θα μου αρεσε.
αλλο να λες οτι η ζωη σου δεν θελεις να μην εχει σεξ, (και ποιος θα θελε) κι αλλο να λες οτι εφοσον δεν εχει σεξ, η οσο σεξ θελεις, προτιμας να πεθανεις. ειναι δυο διαφορετικα πραγματα.
σε αλλο θεμα, μου ελεγες "εγω έμενα αγγλια και δεν μου αρεσε η ζωη στην αγγλια. δεν εχω δικαιωμα να θελω να πεθανω;" δλδ για ο,τι δεν σου αρεσει στην ζωη σου , εσυ θελεις να πεθανεις. δεν θα κρινω την υγεια σου, ουτε ειμαι γιατρος, ουτε σε εξετασα. αλλα ατομα που θελουν να πεθανουν επειδη κατι δεν τους αρεσει η τους ζοριζει στην ζωη τους, πρεπει πρωτα να απαλλαγουν απο την καταθλιψη τους για να συζηταμε αν το θελουν η το θελει η α σθενεια τους.
επισης, δεν ξερω πως βιωνεις την σεξουαλικοτητα εσυ, αλλα εχω ακουσει πολλους ασθενεις που κανουν σεξ. μηπως ειναι θεμα ρυθμισης φαρμακων;
Η boo έχει την εκτίμηση των περισσότερων παιδιών εδώ μέσα, είναι ένα πολύ αξιόλογο άτομο και δεν νομίζω ότι στην καθημερινότητά της γενικά γνωρίζει την απαξίωση.. Την έλλειψη στήριξης και κατανόησης από το στενό της περιβάλλον αντιμετωπίζει και επειδή αισθάνεται ενοχικά, αυτό την κρατάει πίσω. Έχει γράψει ότι εκτός από ψυχίατρο βλέπει και ψυχολόγο, αλλά όχι πολύ συχνά και δεν την βοηθάει και τόσο. Κι εγώ πιστεύω ότι θα έπρεπε να εστιάσουν και στο κομμάτι πέραν της αγωγής και της νόσου οι ειδικοί και να την βοηθήσουν να δει πιο καθαρά κάποια πράγματα για τυχόν τοξικούς ανθρώπους που έχει γύρω της.
Εξω απο το χορό τα βλεπουμε όλα δυνατα, εντος του χορου αλλαζει η οπτική μας. Εσύ μου μιλας για καταθλιψη και οτι η επιστημη λεει πως η καταθλιψη οδηγει στην αυτοκτονία. Εγώ λοιπον σου λεω πως σαν διπολικος αντιμετωπιζω την καταθλιψη με effexor, ωραια και για να μην ειμαι σε καταθλιψη, πρεπει να παιρνω αυτό το φάρμακο αδιαλειπτως. Αυτό έχει σαν τιμημα, το οτι και να θελεις να κανεις σεξ δεν μπορεις και αν λοιπον παιρνεις το φαρμακο για 30 χρονια, δεν μπορεις να κανεις σεξ για 30 χρονια όχι για απλες φάσεις, αλλά συνεχώς. Αν αυτοκτονουσα η αιτία θα ήταν η κατάθλιψη ή οτι δεν θα μπορούσα να γευτώ ένα απο τα μεγαλυτερα συστατικά της ζωής αν όχι το σημαντικότερο; Εξω απο το χορό τα βρίσκουμε όλα εύκολα, εντός αρχίζουν οι δυσκολίες. Αν έλεγα σε όλους εσάς που κρίνετε εκ τoυ ασφαλους και έχετε και άποψη πως στα επόμενα 15 χρόνια και όχι 30 δεν θα κάνετε καθόλου σεξ στη ζωή σας ολοι σας θα βουτάγατε από την Ακρόπολη την ίδια στιγμή. Αφήστε λοιπόν να κρίνουν οι πάσχοντες και αυτοί που χορεύουν το χορό γιατί έξω από το χορό ξερω και εγώ με αράδες να τα παρουσιάζω όλα αντιμετωπίσιμα και βατά.
Φυσικα με καταλαβαινεις. Δεν μπορει να ειμαστε τοσο μαλακες οι διπολικοι που να οδηγούμαστε απο το πουθενα σε διακοπή με ρίσκο να βρεθουμε σιδηροδεσμιοι εγκλειστοι πισω απο τις πυλες ενος ψυχιατρείου. Κατι μας οδηγει εκεί ειτε η μανία ειτε η καταθλιψη που και το ένα και το άλλο προκύπτει γιατι πηραμε καποιο ρισκο, γιατι ο εγκεφαλος ζητησε το πιο απλο και φυσικό πραγμα που υπαρχει στην ανθρωποτητα γιατί το έχει στερηθεί. Το πιο απλο πραγματακι.... σεξ!!! Μια μαλακια βρε αδερφέ αν δεν έχεις γυναικα, κατι τελος πάντων να νιωσει το σώμα μου αυτο το ρίγος που νιώθουν όποτε γουστάρουν όλοι αυτοί που δεν παίρνουν φάρμακα και μου κουνάνε εκ του ασφαλούς το δάκτυλο πως είναι κακό να κάνεις αυτό, είναι κακό το ένα, είναι κακό το άλλο. Τι ξέρεις εσύ ρε φίλε για το τι είναι καλό και τι είναι κακό, τι είναι σωστό και τι είναι λάθος, όταν δεν τραβάς τον Γολγοθά που τραβάω και δεν σηκώνει η πλάτη σου το σταυρό που σηκώνει η δική μου; Θα μου πει ο α ή η β τι είναι σωστό και λάθος αυτός που το βράδυ θα πηδηξει τη γυναίκα του ή αυτή που θα βάλει τον άνδρα της κάτω και θα τον λιώσει; Αφήστε το ρε παιδιά έτσι ξέρουμε και εμείς το σωστό και το λάθος
Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν γράψει κι εδώ μέσα κατά καιρούς και έχουν ζήσει χωρίς σεξ για πάρα πολλά χρόνια χωρίς να είναι η επιλογή τους, δεν σκέφτονταν να φουντάρουν mindcrime.
Και ξαναλέω ότι αυτά που λες είναι εντελώς άσχετα με το θέμα της boo.
Πραγματικά πιστεύω ότι την κοπέλα την μπερδεύουμε τρεις φορές χειρότερα με αυτή τη συζήτηση που γίνεται στις τελευταίες σελίδες.
boo αν διαβάζεις εδώ, ειλικρινά έχω στεναχωρηθεί πάρα πολύ με όλη αυτή την αναστάτωση και ελπίζω να είσαι καλύτερα σήμερα. Μην το βάζεις κάτω κι ότι θες, αν θες, εδώ είμαστε πολλοί που σε σκεφτόμαστε και θέλουμε να μαθαίνουμε νέα σου.
Νομίζω ότι πλέον το κουράσαμε.
Σταματάω να γράφω σε αυτό το θέμα, εκτός κι αν εμφανιστείς εσύ πάλι και θες να μιλήσεις.
Καλό υπόλοιπο Κυριακής σε όλους, συμφωνούμε ή διαφωνούμε!
Μπου μου, ευχομαι να εισαι καλυτερα. Τωρα διαβασα τι εζησες στην νοσηλεια. Μαλλον ολο αυτο οδηγησε και μετα τραυματικο στρες. Επισης εχεις δικιο να αισθανεσαι ανασφάλεια. Εφόσον γνωριζεις καλυτερα η ιδια πότε και εαν χρειαζεσαι νοσηλεια θελω να πιστεύω οτι ποτέ ξανα δεν θα επαναληφθεί. Πλεον οι διαχειριστές γνωρίζουν απο αυτα που η ιδια εγραψες πως δεν χρειαζεται καμια εισαγγελικη. Παρε το χρονο σου. Νιώθεις σαν να σε έκλεψαν ή σε αδειασαν. Ο, τι και να νιώθεις ειναι σεβαστό και κατανοητο. Θα ηθελα ο γιατρός σου να ειναι πάντοτε ετοιμος για καθετι που χρειαζεσαι και οι γονεις σου πια να καταλάβουν οτι εισαι το παιδι τους που υποφερει χωρις να ευθυνεται. Εχουν εξηγησει πως ολα τα συμπτώματα των ψευδαισθήσεων ειναι λογω χημικης ανισσοροπιας στον εγκεφαλο. Εαν δεν μπορούν να το απλοποιησουν στο μυαλο τους δεν φταις εσυ. Ναι ισως ειναι αμυνα τους να το αρνούνται αλλά σημασια εχεις εσυ. Λυπαμαι που εκει που βρεθηκες δεν υπηρχε στοιχειώδης σωστη ανθρώπινη συμπεριφορα. Για την ακρίβεια ειναι ντροπή!!! Οι πιο ευαλωτες ψυχες θέλουν θαλπωρή οχι ενταση. Οποιος και εαν πηρε την αποφαση να μιλησει σιγουρα το εκανε με καλη προθεση και άγνοια του τι γινετε στη νοσηλεια. Δυστυχως στη χωρα μας μονον σε ιδιωτικα άρα φράγκα υπάρχουν σωστοι τροποι. Ευχομαι ολόψυχα να περασει ο μεγαλος πονος των αναμνήσεων αυτων. Είσαι αξιαγαπητο πλασμα και πιστευω πως το εχεις νιωσει απο αρκετά μελη ποσο ενδιαφερον υπάρχει. Μπορεις να γραφεις για οτι σε ενοχλησε εκει, για το στιγμα της άγνοιας και αν μεινεις στο φορουμ να προσεχεις μονον οτιδήποτε μοιαζει σαν ταση για κακοποιηση εαυτου. Πιστευω πως πολλα μελη θα καταλάβουν οτι φυσικα και διαβάζονται δημοσια ολα οσα λεμε και ναι γίνεται παρεμβαση οταν υπαρχει υπονοια για αυτοχειρια. Αυτο ισχυε χρονια, ασχετα αν ανα διαστήματα δεν δινοταν σημασια. Να μου σε προσεχεις
καλησπερα σε ολους
καταλαβαινω οτι ανησυχατε με το θεμα μου το αλλο
αυτα που νοιωθω..
μισος γιατι εγινε οτι εγινε με αυτον τον τροπο.
αμα δε ξερεις τι εστι νοσηλεια θα κανες υπομονη μεχρι το επομενο πρωι που θα πηγαινα στο γιατρο μου και θα το γλιτωνα ολο αυτο.το πρωι θα πηγαινα στο γιατρο..
ακομα κι αν μοου ελεγε ο γιατρος να μπω για νοσηλεια θα ηταν αλλιως θα ηταν εκουσια και θα το σκεφτομουν..
απογοηυευση και ντροπη νοιωθω για το σημειο που εφτασα
φοβο νοιωθω μην ξαναπω κατι τετοιο εδω μεσα και γενικοτερα μην την ξαναπατησω με γραφομενα μου
στενχωρια για οτι περασα..
θυμο και με εμενα και προς αλλους που εγινε οτι εγινε με αυτον τον τροπο.. δε νομιζω ποτε οτι θα ξεχασω οτι εγινε για παντα.. για μενα ειναι τραυμα μεγαλο
ολοι οι υπολοιποι που το διαβασατε δεν ειδα να κανετε αναφορα γιατι πιστευατε οτι θα το ξεπερασω
αδυναμη νοιθω να συνεχισω τα παντα στη ζωη μου. να συνεχισω τη σχολη, να βγω εξω, να κανω απλα πραγματα
δε μπορω να συγκεντωθω σε τιποτα και να το διεκπερωσω.
παιζει να ειμαι η μονη που μ αεσει η καραντινα γιατι δε χρειαζεται να βγω εξω.τον τελευταιο καιρο εδω και 2.5 μηνες εχω βγει εξω γισατι και η νοσηλεια ηταν καραντινα εχω βγει για 1ωρα σχεδον κι αυτη με το αυτοκινητο..
ελλειψη εμπιστοσυνης σε ολους
καπουυ ηθελα να τα πω.
θελω να διωξω το θυμο και την οργη που νοιωθω αλλα δεν χω τροπο με κατατρωνε αυτα που νοιωθω καθε μερα καθε μερα καθε μερα αλλα δεν καταλαβαινω πως το ξεσπασω ολο αυτο το συναισθημα
και απο εκει ποθυ καπνιζα 12-15 τσιγαρα τωρα κανω 40 τη μερα..
και οπως ειδες ελισαβετ.. βρηκες πολλους υποστηρικτες.. γιατι για αλλη μια φορα εγω ειμαι η λαθος
Καλησπέρα boo!
Αναμφίβολα ήταν μία πάρα πολύ τραυματική εμπειρία όλο αυτό και είναι λογικό να αισθάνεσαι έτσι. Τα αισθήματα δεν αλλάζουν από την μία μέρα στην άλλη. Εγώ έχω δει μία δυνατή κοπέλα που την ταλαιπωρεί μία κωλοαρρώστια και που δεν έχει την υποστήριξη που θα έπρεπε από το άμεσο περιβάλλον της. Αλλά μία κοπέλα που έχει βρει τις δυνάμεις και μετά από μεγάλες υποτροπές και ταλαιπωρίες συνεχίζει να αγωνίζεται και να αισθάνεται πολύ καλύτερα κατά καιρούς. Νομίζω ότι μακροχρόνια θα βγει κάτι θετικό από την όλη εμπειρία, όσο απίθανο κι αν σου ακούγεται αυτό. Δεν θέλω να σε ταλαιπωρώ με κουβέντες που ίσως σου ακούγονται άκυρες αυτή τη στιγμή, πρόσεχε τον εαυτό σου και αν θες να μας λες τα νέα σου. Εμείς πάντως σε σκεφτόμαστε και θέλουμε να είσαι καλά.