ακουσια νοσηλεια - Page 10
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 10 of 23 FirstFirst ... 8910111220 ... LastLast
Results 136 to 150 of 341
    Senior Member
    1) Πως θα βοηθήσει την boo αυτό;
    2) Εσύ πως προσπαθείς να βοηθήσεις τη boo σε αυτό το νήμα, διότι εγώ θυμάμαι μόνο ποστ που μπαίνεις να την πεις στους άλλους.

Senior Member
    Το θεωρω πολυ σοβαρο αυτο που εγινε για τους λογους που εγραψα. Εσεις μαλλον δεν μπαινετε ως ατομα που θελουν να μοιραστουν τα προβληματα τους, αλλα ως συμβουλοι των αλλων, γι αυτο δεν σας νοιαζει,

Senior Member
    Μα Ορέστη ποιός είπε ότι δεν ήταν κάτι το πολύ σοβαρό;
    Αν δεν μας ένοιαζε δεν θα ήμασταν εδώ τώρα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by mindcrime View Post
    Μια χαρά απαντησα, εγώ δεν θεωρω τον εαυτό μου αυτοκλητο σωτηρα κανενός όπως δεν γινομαι αυτοκλητος σωτηρας οταν περπαταω στη Χαλκοκονδυλη και τοξικομανείς χτυπανε ενεσεις. Και για εκεινους μπορεί να είναι η τελευταία φορά δεν ανακατεύομαι όμως στις σκέψεις τους, στις αποφάσεις τους και στις επιλογές τους όπως δεν ανακατευεται τοσος κοσμος που περπαταει όταν περπατάω και εγώ.

Το τι θα κάνει η εκαστοτε γυναίκα με εκουσια ειναι δικο της θέμα, με ακουσια τουλαχιστον δεν θα ειμαι εγώ, δεν θα παρω το ρισκο να σηκωσω τετοιο βαρος. Θα μου πεις μα αν και σου λεω πως σου εχω απαντησει ηδη, δικη της αποφαση θα είναι που στο κατω κατω ποιος ειμαι εγώ που θα την κρινω την αποφαση της και ποιος με οριζει εμένα σωτηρα της ανθρωποτητας;
    συγκρινεις εντελως ανομοια πραγματα..
    τον τοξικομανη δεν τον σωζεις αν τον στειλεις φυλακη. τον τιμωρεις... διοτι φυλακη θα παει αν τον καταγγειλεις. η απεξαρτηση δεν μπορει να γινει με το ζορι.
    αυτον που δειχνει να θελει να αυτοκτονησει, τον στελνεις για θεραπεια. για την μονη γνωστη θεραπεια. κι αν ρωτας, αν γυρισε καμια κοπελα και ειπε οτι βιαστηκε στο νοσοκομειο, εδω παντως δεν γυρισε καμια να πει αυτο. ουτε η μπου ειπε αυτο.
    εσυ που μας ρωτας αν εχουμε ακουσει διπολικους να λενε ποσο ασχημα ειναι στα ψυχιατρεια, θα επρεπε κι εσυ να ακουσεις νεκρους να λενε ποσο ασχημα ειναι στον θανατο, επειδη κανεις δεν ασχοληθηκε. αλλα βλεπεις, απο εκει, δεν γυρισε κανεις..

και οχι, ο θανατος δεν ειναι μια "επιλογη" οπως την παρουσιαζεις κι εδω κι αλλου, οταν την επιλογη αυτην την κανει ενας αρρωστος ανθρωπος και ειναι επιλογη της αρρωστιας του κι οχι της συνειδησης του.
    τα ναρκωτικα ειναι επιλογη, οπως και το καπνισμα, κι οποιος την κανει θα εχει επιπτωσεις . το να αρρωστησει απο καταθλιψη, δεν το επελεξε κανεις. τους ελαχε...
    δικαιουνται θεραπεια, οχι να πεθανουν.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    συγκρινεις εντελως ανομοια πραγματα..
    τον τοξικομανη δεν τον σωζεις αν τον στειλεις φυλακη. τον τιμωρεις... διοτι φυλακη θα παει αν τον καταγγειλεις. η απεξαρτηση δεν μπορει να γινει με το ζορι.
    αυτον που δειχνει να θελει να αυτοκτονησει, τον στελνεις για θεραπεια. για την μονη γνωστη θεραπεια. κι αν ρωτας, αν γυρισε καμια κοπελα και ειπε οτι βιαστηκε στο νοσοκομειο, εδω παντως δεν γυρισε καμια να πει αυτο. ουτε η μπου ειπε αυτο.
    εσυ που μας ρωτας αν εχουμε ακουσει διπολικους να λενε ποσο ασχημα ειναι στα ψυχιατρεια, θα επρεπε κι εσυ να ακουσεις νεκρους να λενε ποσο ασχημα ειναι στον θανατο, επειδη κανεις δεν ασχοληθηκε. αλλα βλεπεις, απο εκει, δεν γυρισε κανεις..

και οχι, ο θανατος δεν ειναι μια "επιλογη" οπως την παρουσιαζεις κι εδω κι αλλου, οταν την επιλογη αυτην την κανει ενας αρρωστος ανθρωπος και ειναι επιλογη της αρρωστιας του κι οχι της συνειδησης του.
    τα ναρκωτικα ειναι επιλογη, οπως και το καπνισμα, κι οποιος την κανει θα εχει επιπτωσεις . το να αρρωστησει απο καταθλιψη, δεν το επελεξε κανεις. τους ελαχε...
    δικαιουνται θεραπεια, οχι να πεθανουν.
    Θα τον έσωνα όμως από ενδεχόμενο θάνατο αν του έπαιρνα την σύριγγα από τα χέρια πράγμα που δεν κάνω όμως ούτε εγώ ούτε κανείς.
    Που ξέρεις εσύ Ρέμεντι αν είναι επιλογή αρρώστιας ή συνείδησης; Εχουμε εμένα, ένα διπολικό που παίρνει 300mg effexor και δεν μπορεί να κάνει σεξ και σου λέω για παράδειγμα εγω δεν θέλω η ζωή μου να μην έχει σεξ, δεν μου αρέσει αυτή η ζωή και θέλω να φύγω. Θα το ρίξουμε δηλαδή στην αρρώστια μου δηλαδή και όχι στο πραγματικό γεγονός οτι στερούμαι το σεξ γιατί του προκαλεί στυτική δυσλειτουργία; Θα πείτε δηλαδή a priori αυτός είναι άρρωστος και δεν έχει σώας τας φρένας; Εσύ μπορείς να ζήσεις χωρίς σεξ;

Senior Member
    Θα το ριξουμε σε ενδεχομενη παρενεργεια του φαρμακου σου, που πρεπει να συζητησεις με το γιατρο σου. Αυτο συμβουλευουμε σε οσους αναφερουν παρομοια προβληματα που ειναι δυστυχως πολυ συχνα με τα αντικαταθλιπτικα. Αν πιστευεις οτι η στυτικη δυσλειτουργεια ειναι μερος της διπολικης διαταραχης, τοτε κανεις λαθος και εφοσον με γιατρους δεν εχετε εξαντλησει τα φαρμακευτικα περιθωρια δεν προκυπτει απο πουθενα οτι δεν υπαρχει καποια λυση.
    "When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
    Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.

When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
    Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."

Senior Member
    Να σε ρωτήσω κάτι mindcrime; Έχεις δει από που ξεκίνησε όλο αυτό με τη boo, έχεις δει τα μηνύματά της εκείνες τις μέρες;

Senior Member
    Quote Originally Posted by oboro View Post
    Θα το ριξουμε σε ενδεχομενη παρενεργεια του φαρμακου σου, που πρεπει να συζητησεις με το γιατρο σου. Αυτο συμβουλευουμε σε οσους αναφερουν παρομοια προβληματα που ειναι δυστυχως πολυ συχνα με τα αντικαταθλιπτικα. Αν πιστευεις οτι η στυτικη δυσλειτουργεια ειναι μερος της διπολικης διαταραχης, τοτε κανεις λαθος και εφοσον με γιατρους δεν εχετε εξαντλησει τα φαρμακευτικα περιθωρια δεν προκυπτει απο πουθενα οτι δεν υπαρχει καποια λυση.
    Και όταν έχουν εξαντληθει ολα τα ορια τι γινεται όταν έχω παει και σε ουρολογο ακομα και δεν εχουμε λύση τι γινεται;

Senior Member
    Και όταν έχουν εξαντληθει ολα τα ορια τι γινεται όταν έχω παει και σε ουρολογο ακομα και δεν εχουμε λύση τι γινεται;
    Με τον ψυχιατρο το συζητας πρωτα, και αν μπορειτε να αλλαξετε καποιο απο τα φαρμακα. Το εχεις κανει αυτο;
    "When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.

When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.

Senior Member
    Εκφράζεις μία άποψη γενικώς και απροσδιορίστως πάνω γενικά στο θέμα της ακούσιας νοσηλείας και της αυτοχειρίας ή έχεις σχηματίσει άποψη γνωρίζοντας ακριβώς τι έχει συμβεί στην συγκεκριμένη περίπτωση mind crime; Γιατί δεν απαντάς; Γιατί στις τελευταίες σελίδες μπαίνετε μερικοί και λέτε το μακρύ σας και το κοντό σας μάλλον χωρίς να έχετε παρακολουθήσει καν το τι έχει συμβεί!

Τόσα χρόνια η boo όταν είναι στα κάτω της και περνάει δύσκολα έχει εκφράσει μεγάλη απογοήτευση για την ασθένειά της και το πως επηρεάζει τη ζωή της και ακόμα και εδώ που γράφουμε τώρα, η ίδια λέει ότι όταν πλέον νοσηλευόταν και έπαιρνε την αγωγή της, αισθανόταν χάλια και προσευχόταν σε μία ανώτερη δύναμη να μην ξυπνήσει, αλλά λέει επίσης ότι δεν θα έκανε τίποτα κακό στον εαυτό της από μόνη της. Αυτό το λέει συνειδητά. Ότι δεν θα έκανε τίποτα κακό στον εαυτό της.

Όταν περνούσε αυτό το έντονο ψυχωσικό επεισόδιο που έβλεπε σκιές και άκουγε φωνές που της λέγαν ότι δεν αξίζει να ζει και να αυτοκτονήσει, αν το έκανε, θα ήταν μία συνειδητή επιλογή ή η αρρώστια της;

Senior Member
    Quote Originally Posted by Sonia View Post
    Να σε ρωτήσω κάτι mindcrime; Έχεις δει από που ξεκίνησε όλο αυτό με τη boo, έχεις δει τα μηνύματά της εκείνες τις μέρες;
    Ναι τα ειδα Σονια απο τις 5 το πρωι έγραφε για σκεψεις αυτοκτονιας και ειχε φτασει 8 και μιση το βραδυ και ακομα εγραφε...

Senior Member
    Quote Originally Posted by oboro View Post
    Με τον ψυχιατρο το συζητας πρωτα, και αν μπορειτε να αλλαξετε καποιο απο τα φαρμακα. Το εχεις κανει αυτο;
    Τα εχω κανει ολα αυτα που λες

Senior Member
    Διάβασα κάποιο νήμα που άνοιξε η boo, 63 σελίδες.
    Δεν κατάλαβα σε ποιο σημείο αποφάσισε να κάνει κακό στον εαυτό της, ίσως εκεί που γράφει το τι της λένε οι φωνές, αν και θεωρώ τις οπτικές παραισθήσεις που αναφέρει περισσότερο τρομακτικές.
    Εκείνο που με αποσχολεί σαν σκέψη, είναι ότι στην ελληνική κοινωνία άτομα τα οποία διαθέτουν δυναμικό, η boo διάβασα ότι σπουδάζει, αντιμετωπίζονται με απαξίωση από την κοινωνία και από τους γιατρούς, η μόνη θεραπεία είναι τα χάπια, ενώ σε άλλες χώρες ενθαρρύνονται να αλλάξουν παράλληλα τον τρόπο ζωής, να απομακρυνθούν από τοξικά άτομα του περιβάλλοντος για παράδειγμα.
    Επίσης ο καθένας αποκτά το δικαίωμα να γίνεται συμβουλάτορας όχι μόνο όσον αφορά την θεραπεία, αλλά και άλλες πτυχές της ζωής. Το έχω ζήσει.
    Στην συγκεκριμένη περίπτωση ίσως δεν υπήρχε άλλος τρόπος.

Senior Member
    Τα εχω κανει ολα αυτα που λες
    Επειδη ξεφευγουμε και απο το θεμα της μπου, μπορεις ανοιξεις ενα νεο θρεντ για το προβλημα με περισσοτερες λεπτομερειες;

Senior Member
    Και κάποιος σκέφτηκε ότι καλύτερα safe παρά sorry και ότι όταν κινδυνεύει η ζωή κάποιου καλύτερα να την προφυλάξεις και μπαίνει η ανθρώπινη ζωή σε προτεραιότητα. Το παρουσιάζετε σαν η Ελισάβετ ή όποιος άλλος στη θέση της, παίρνει τέτοιες αποφάσεις ελαφρά τη καρδία, ότι δεν προβληματίστηκε αν θα πληγωθεί η boo ή εάν θα χάσει την εμπιστοσύνη της ή αν θα έχει μία πολύ δυσάρεστη εμπειρία με τη νοσηλεία. Τη ζωή της boo ήθελε να σώσει. Εσείς κρίνετε εκ του αποτελέσματος αφού γίναν όλα αυτά ότι η boo θα ήταν ασφαλής, αν χτύπα ξύλο έβλαπτε τον εαυτό της, δεν θα λέγατε τι μαλάκες είμαστε όλοι που δεν κάναμε κάτι να το προλάβουμε; Κι αν εσύ δεν το βλέπεις έτσι και θα έλεγες απλά ότι αυτά συμβαίνουν, μπορεί κάποιο άλλοι να προβληματιζόμαστε και να το βλέπουμε αλλιώς.

Θεωρώ πάντως ότι είναι πολύ άσχημο που καθόμαστε και ανακυκλώνουμε αυτή την κουβέντα και εστιάζουμε στα μεταξύ μας αντί να κοιτάξουμε το πως θα αισθανθεί καλύτερα η boo και το πως θα κοιτάξει το από εδώ και πέρα.

Page 10 of 23 FirstFirst ... 8910111220 ... LastLast