Εγώ καλή μου αυτά τα κουβεντιάζω με τον ψυχολόγο μου, σε σένα θα τα πω;
Εσύ είσαι που ισχυρίζεσαι ότι όλα πανε καλά στη ζωή σου, εγώ δεν ισχυρίστηκα ποτε το ίδιο. Μήπως αρνεισαι να παραδεχτείς τα δικά σου θέματα τελικά;
Τι συπτωση οταν ειχα και εγω θεμα με τον ψυχολογο το συζητησα και εφοσον το αποδεχτηκα μπορω και το συζηταω τωρα και εδω γι αυτο που απολαμβανω με ηρεμια και καλοσυνη!
Εσυ εφοσον εχεις ακομα δουλιτσα και πιστευεις οτι δεν την εχεις πετυχει αφου πλεον συνεχιζεις στο ιδιο μοτιβο να κανεις συζητησεις μονο μαζι του και ασε εμεις εδω να κανουμε τις δικες μας χωρις τις ερωτησεις σου ..
Αρα εδω εισαι για να κρινεις μονο και οχι να μοιραστεις ,ενταξει γνωστο ...
Τα ιδια και τα ιδια ειλικρινα ,πολυ κουραστικο ,αστο ,εφοσον δεν σου βγαινει μην το ζοριζεις ..
Οταν είσαι ετοιμη και εσυ και δεν εχεις τεραστιο θεμα να βλεπεις τους αλλους να εχουν μια στρωμενη ζωή ,οχι τέλεια,προς θεου ,το αυτονοητο δηλαδη που εχουν ολοι οσοι ειναι σε μια μακροχρονια σχεση τοτε εδω ειμαστε για διαλογο και οχι επιθεση .
Καλημερα!
Σε καταλαβαίνω απόλυτα ειδικά στις αλλαγές διάθεσης. Είναι αβασταχτο αυτό το πράγμα. Από αυτοτραυματισμους δεν ξέρω αλλά φαντάζομαι. Υπομονή και δουλειά με τον ψυχολόγο σου. Αν και θα σου έλεγα να πάρεις την αγωγή σου για να ηρεμήσεις.
Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι η οικογένεια δεν έχει να κάνει με το τι γίνεται μέσα μας. Ο εχθρός είναι οι σκέψεις μας και μόνο. Η οικογένεια το μόνο που κάνει είναι πολύ υπομονή.
Epsilon, θα συμφωνήσω με τους υπόλοιπους στο ότι δεν πρέπει να "καταδικάζουμε" κάποιον που έχει μια διαταραχή ή ασθένεια κτλ ή να ταυτίζουμε όλες τις περιπτώσεις. Σίγουρα χρειάζεται μεγάλη ψυχική δύναμη και ειδικούς χειρισμούς από κάποιον για να αντέξει σε μια σχέση με άτομο που έχει οριακή και σίγουρα τους περισσότερους ανθρώπους τους φθείρει μια τέτοια αλληλεπίδραση και το καλύτερο πολλές φορές είναι η αποστασιοποίηση και από τις 2 πλευρές. Ωστόσο καλό είναι αναγνωρίζοντας την όλη κατάσταση και με προσπάθεια ενδοσκόπησης και αυτογνωσίας να κρίνει κανείς αν και πόσο μπορεί να προσφέρει και σε τι επίπεδο. Πάντα με σεβασμό στους εαυτούς μας .
Σωστά. Αλλά το θέμα μου είναι να μην ενοχλούνται όταν κάποιος λέει εδώ μέσα τις εμπειρίες του και την κατάσταση του γιατί όπως είπε και η Βικτόρια δημοκρατία έχουμε και για ότι θέλουμε θα μιλάμε.
Και επειδή κάποιος δεν συμφωνει μαζί μου, δεν θα πει ότι εγώ θα αλλάξω τα πιστεύω μου γι αυτό το λόγο.
Αυτο θα το εχεις δεν το ξερεις ?
Παντου κυριαρχει αυτο οχι μονο εδω μεσα ...
Ειδες πολλούς να χαιρονται με την χαρά σου?
Ισα ισα θα ειναι αυτοι που πρωτοι θα τρεξουν να στην χλευασουν για τους λογους που εχουμε αναφέρει μη αναλογιζομενοι φυσικά τι εχει περασει ο καθενας ολα αυτα τα χρονια για να το πετυχει ..
Κανεις δεν ειπε οτι ολα ερχονται με ενα μαγικο ραβδακι ,οποιος το πιστευει αυτο ειναι τουλαχιστον αφελής ...
Τρανο παραδειγμα της Βικτωριας ,τι να πρωτο πεις ,για ολα αυτα που περασε μικρη ,για την δικη της ταλαιπωρια και ψυχολογικη πιεση και που συνεχιζεται σημερα μεσα απο τον γολγοθα που περναει με τα δυο της παιδια?
Γιατι ξερεις πολυ καλα και εσυ σαν μανα πως τα δικα μας καποιες φορες μπορουμε να τα κανουμε στην ακρη ,αλλα οτι αφορα τα παιδια μας μας γονατιζουν στην κυριολεξια ...
Ανοιξε ενα θεμα που κυλιεσαι στα πατωματα που εκθετεις ολες τις μαυρες σου πλευρες που περασες και ελα να μου πεις τον τροπο που σε αντιμετωπισαν τα ιδια ατομα ...
Ολοι εκει ξεχναμε τι ειμαστε ,απο που περασαμε και τι εχουμε ,αν εχουμε αποκτησει κατι ...
Ποιος μου δινει ομως εμενα το δικαιωμα να μειωσω ολη την προσπαθεια και τον αγωνα αυτης της μανας ωστε να ξεπερασει σκοπελους ?
Κανενας ...Και αν παλι καποιοι το παίρνουν γιατι εχουν τα δικα τους θεματα, ε δεν θα καθησουμε με σταυρωμενα χερια να βλεπουμε ολο αυτο τον παραλογισμο ...
Γιατι ξερεις νομιζω και εσυ ποσο ευαλωτος ειναι ,οταν βρισκεται μεσα σε ολο αυτο και πως μια προταση ακομα και απο εναν αγνωστο ποσο αρνητικα μπορει να τον επηρεασει ...
Καλημέρα σε όλους.
Έμαθα τα τελευταία νέα. Κανείς δεν έχει κάποια διαταραχή. Μια χαρά όλοι είμαστε και απολαμβάνουμε τη ζωή μας. Άντε λεβέντες μου και λεβέντισσες, να σας χαρώ.
(Τι μαλακία που δεν έχει εικονιδιάκια το φόρουμ! Θα έβαζα το χαμόγελο)
Μα αυτό ακριβώς είναι το θέμα. Ας φορέσουν μια φορά τα παπούτσια μου, τα δικά σου, της Βικτωριας και όλων, να δουν πόσο άνετα είναι και μετά να μιλάνε για μαραθώνια ..
Εδώ πέρα μιλάνε όλοι στο όνομα μιας γ@μηνενης ταμπελας. Αλλά όταν μιλάει κάποιος στο όνομα της αγάπης είναι λάθος!
Λοιπόν. Αυτό το θέμα ήταν για μένα πολύ αποκαλυπτικό. Σχετικά με το πως σκέφτονται οι borderline. Και δεν εννοώ τη Βικτωρία. Η Βικτωρία θα τα πάει καλά, είμαι σίγουρη. Νομίζω πως δεν υπάρχει λόγος να γράψω άλλο εδώ. Για άλλη μια φορά το βλέπω καθαρά πως δεν γίνεται να συνυπάρχουμε ούτε στο ίδιο θέμα. Καλή συνέχεια στις αναζητήσεις όλων εδω. Ελπίζω να βρείτε αυτό που ονομάζετε αγάπη, ό,τι κι αν εννοείτε με αυτόν τον όρο. Είναι, βέβαια, τρομακτική η σκέψη πως αυτό που εννοείτε είναι να σας αγαπούν οι άλλοι και να σας συγχωρούν τα πάντα. Αλλά μάλλον υπάρχουν τόσες αγάπες όσες και ορισμοί...
Καλή δύναμη σε όλους και όλες
Ναι, δεν λεω , δικιο εχεις , προσγειωμενα , ε ? ο Χριστος που μιλουσε παντα με παραβολες , ειχε πει ' αν εχεις πιστη ως κοκκον σιναπεως , θα λες σε αυτο το βουνο , ' μετακινησου ' και θα μετακινειται ' .........φυσικα και δεν κυριολεκτουσε , αλλα το εκλαμβανω ως κατι ενδεικτικο για το τι δυναμη εχει η πιστη σου, ακομη και αν το ανικειμενο της πιστης σου δεν ειναι κατι υπαρκτο ......η πιστη κινητοποιει μεγαλες δυναμεις που εχουμε μεσα μας , σε λανθανουσα κατασταση ...... δεν λεω ναχουμε ευσεβεις ποθους , αλλα ακλονητη πιστη γενικως ,................ τωρα θα μου πεις , κηρυγμα κανεις ? οχι, τα γραφω μπας και τα πιστεψω κι εγω !! δεν μαρεσει να υποδεικνυω στους αλλους τι να κανουν.....δεν ειμαι ετσι....
Αυτό είναι αριστουργηματική κουβέντα. Διδάσκει. Μπράβο που συνειδητά το κάνεις, το ενεργείς, το δηλώνεις για να το διαδώσεις ως τρόπο σκέψης και στάση καθημερινότητας. Το κάνω κι εγώ.
Αυτό που είμαστε είναι χαοτικό και ακαθόριστο. Απλά διαρκώς το προσεγγίζουμε κι αυτό είναι και το νόημα .
Μπράβο από μένα.
(Όταν μας κουοτάρουν για να μας απαντήσουν, γίνεται να παίρνουμε ειδοποίηση; Εσείς έχετε; Μπας και είναι καμιά ρύθμιση σκέφτομαι, που δεν την είδα)
μα δεν γραφω κατι για να αποσπασω εντυπωσεις , ειμαι απλα ειλικρινης , αγαπητε μπρουταλ , θελω να πιστεψω οτι η 17ετης κτθλψη μου θα εχει ενα τελος καποια στιγμη, μονο αυτο θελω , αλλα ωρες ωρες ολιγοπιστω ......
η ζωη ειναι γεματη αβεβαιοτητα και πονο, πως θα αντεπεξελθουμε σε αυτην ?
Ωραια τα λες μαριλου και πολύ καλά κανεις που λες πως νοιωθεις το όλο, αλλά όταν συζητάμε εδώ για την οριακή, εμείς το συζητάμε από την θέση του άλλου που σχετίζεται με κάποιον οριακό, έτσι νομίζω ότι βοηθιούνται όλοι, δεν είναι θέμα κριτικής η μαλώματος.
Στο παράδειγμα ας πούμε που αναφέρεις, της οικογένειας, μπορείς να αντιληφθείς πως εάν ο άλλος, ακόμη και τα παιδιά, καταλάβουν ότι εξαρτάται όχι απλά η ευτυχία σου αλλά και η ζωή σου από αυτούς, τι είδους βάρος νοιωθουν και τι ενοχές σε κάποιες περιπτώσεις;
Προσπάθησε να καταλάβεις ότι κανένας δεν ανήκει σε κανεναν και ότι όλοι είναι ελεύθεροι κάποια στιγμή να ακολουθήσουν τον δρόμο τους, εάν χρειαστεί, χωρίς υπέρμετρες ενοχές και δράματα. Να είσαι σίγουρη τότε ότι όλα θα πάνε καλά. Το δραμα δεν θα γίνει ποτε αγάπη και ποτε δεν θα προάγει την ευτυχία, ξεφύγετε από το δραμα
Δεν νομίζω να έχεις καταλάβει γιατί ακριβώς συζητούσαμε από την αρχή με την Βικτώρια .
Κάπου έχεις καταλάβει λάθος γιατί μιλάς για δράματα .
Που είναι τα δράματα για εξήγησε μου γιατί δεν πολυκαταλαβα που ακριβώς είδες το δράμα σε όλα αυτά .
Και το κυριότερο ποιος έκανε κρητική ή είχε όρεξη για να μαλώσει?
εγώ?
Δεν νομίζω ,για ξαναδιάβασε από την αρχή όμως όλο το διάλογο και θα καταλάβεις Ποιος έχει διάθεση για συζητήσει ,να ακούσει τον άλλον ,να προσπαθήσει να τον καταλάβει ,να μοιραστεί μαζί του παρόμοια βιώματα ανεξάρτητα αν ο ένας κουβαλάει μια ταμπέλα ή όχι .
Αυτό που βγήκε με την συζήτηση μου με την θεματοθετρια μόνο σε κάτι τέτοιο δεν κατέληξε οπότε νομίζω έχεις κάνει κάπου λάθος .
Σε ένα πράγμα επικεντρώθηκαν .Πόσο σημαντική είναι η βοήθεια που λαμβάνουμε από τους συντρόφους μας και πως όλο αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κάτι πολύ δυνατό και όμορφο .
Αν αυτό κάποιοι θέλουν να το βλέπουν δράμα ή στα πλαίσια μιας "οριακής συζήτησης " μάλλον κάτι λάθος πάει .
Η αλήθεια είναι ότι όλοι μας ζούμε ένα δράμα.
Τι ψηφίσατε είπατε πουλάκια μου;
Είπα να μην γράψω άλλο εδώ, αλλά μετά από 10 μέρες που δεν γράφει κανένας, ας απαντήσω. Εσύ το καταλαβαίνεις ότι δεν είμαστε υποχρεωμένοι να συμφωνούμε με την ιστορία που μας παραθέτει ο εκάστοτε θεματοθέτης, και όταν εντοπίζουμε τις αντιφάσεις του να τις δείχνουμε, αν θέλουμε; Καμία "στοκιά" δεν υπάρχει στα σχόλιά μου. Είμαι απολύτως άμεση και σαφής σε όσα λέω. Και εν προκειμένω είπα σαφώς ότι τα λεφτά ήταν της μάνας της και της τα πήρε από τον λογαριασμό και ήθελε μετά να το δικαιολογήσει και κατηγόρησε και τη μητέρα της επειδή δεν της τα έδινε και τα έδωσε στην θεία της (αδερφή της μάνας της). Πόσο πιο σαφώς να πω ότι είχε άδικο σε αυτό το θέμα; Οσα δίκια και να είχε από άλλη συμπεριφορά της μάνας της, δεν της δίνουν το δικαίωμα να της πάρει τα χρήματά της σε ανταπόδοση.
Αγαπη παιδακια ,μονο αγαπη , μην μαλωνετε , ουτε καν ...
Ο καθενας εχει τις αποψεις του και ειναι παντα σεβαστες ...
στο εν προκειμενω η μαμα ειχε αδικο , καθως τα χρηματα αυτα ηταν κληρονομια του πατερα μου και τα δικαιωματα μας ηταν 75% εγω , 25 η μαμα μου . Μα φυσικα εχω δει το λαθος μου οτι δεν τα διεκδικησα με ωριμο τροπο , ειναι κατι που θα το εκανα τωρα , σχεδον 11-12 χρονια μετα ομως . Απο εκει και περα οπως προειπα ο καθενας εχει απολυτο δικαιωμα στις αποψεις του . Ειλικρινα ευχαριστω ολους οσους εγραψασν στο θεμα μου , ακομα και 20 μερες αργοτερα . φιλια σε ολους
Γιατί μωρέ να μη μαλώνουμε; Εγώ γουστάρω! :)
Εγώ δεν μαλώνω με κανέναν. Είπα αυτά που σκεφτομαι διαβάζοντας την ιστορία και επιμένω σε αυτά. Εκτός αν απαγορεύεται να εχουμε δική μας γνώμη. Αν είναι ετσι, μην βάζετε τις ιστορίες σας σε δημόσιο φόρουμ. Να τις λέτε σε φίλους σας που συμφωνούν μαζί σας κι αν δεν συμφωνούν να τους κόβετε από φιλους.
Είναι η πρώτη φορά που παραδέχεσαι (σε αυτή τη συζήτηση) ότι ίσως να έχεις κάνει κάποιο λάθος. Κατά τ' άλλα σου εξήγησα και πιο πάνω ότι κανείς δεν διανοείται να πάρει το εφάπαξ του πεθαμένου πατέρα του από τη μάνα του. Μάλλον, κανείς εκτός από σένα. Αλλά ακόμα κι αν δεχτούμε ότι το 75% το δικαιούσουν, πάλι μας μένει το 25% που δεν έπρεπε να το αγγίξεις, ό,τι κι αν σου έκανε η μάνα σου. Ολη αυτή η συζήτηση γίνεται για να σου δείξω ότι δεν είσαι τόσο αδικημένη όσο νομίζεις. Το ότι τα ξανασκέφτεσαι είναι θετικό.
Καλγ μου Εψηλον , ειλικρινα κατεβασε τους τονους . Το τι εχω κανει λαθος και τι οχι , το εχω συζητησει και αναλυσει με τον ψυχοθεραπευτη μου . Κανεις δεν διανοειται διοτι ο καθε ενταξει γονιος θα ειχε εξασφαλισει τοσο το παιδι του , οσο και τη συζυγο του , την οποια ετσι και αλλιως ειχε εξασφαλισμενη με μια συνταξη χηρειας που εφτανε τα 1800 ευρω , απο τα οποια ποτε δεν απαιτησα ουτε ενα ευρω . Οχι Εψηλον μου , δεν φταιω πουθενα σε σχεση με τους γονεις μου . Ημουνα ενα μικρο παιδι και οταν ανακαλυψαν οτι δεν μπαινω στα δικα του θελω και κουτακια με πεταξαν συναισθηματικα απο τη ζωη τους . Η μητερα μου υπεφερε απο ναρκισιστικη διαταραχη και ηταν ολοφανερο σε ολη την συμπεριφορα της . Με ενα πατερα που δεν επαιρνε ποτε θεση .Οταν με πλακωναν στο ξυλο και με κακοποιουσαν λεκτικα τοσο εκεινοι οσο και οι αδελφες της μανας μου , οχι δεν εφταιγα πουθενα . Οταν μου φορτωσαν μια διπολικη διαταραχη επω 'μου να πορευομαι μια ολοκληρη ζωη και να μαχαιρωνομαι τιμωρωντας ανελεητα τον εαυτο μου , οχι δεν εφταιγα . Οταν δεν μπορουσα να αναπνευσω απο μωρο παιδι και εκλαιγα παρακαλωντας να πεθανω καποια στιγμη , οχι δεν εφταιγα . Οταν στα 30 μου με φωναζε η αδελφη της χοντρη και ******* επειδη ετσι νομιζε οτι θα με συνετισει ενας Θεος ξερει απο τι , τσαλακωνοντας την αξιοπρεπεια μου , οχι δεν εφταιγα . Οταν εμαθαν σε ολοκληρο το σοι να με υποτιμουν με παθος , οχι δεν εφταιγα εγω . Ισως Εψηλον δεν μπορεις να τα δεις ολα αυτα , διοτι ευτυχως δεν τα εχεις ζησει . Ομως μπορουν να τα δουν πολλοι εκτος απο σενα . Δεν με ενοχλει . Εκτιμω και μονο που εγραψες στο θεμα μου , οσο και αν διαφωνουμε μεταξυ μας . Και ξερεις προσφτατα ανακαλυψα οτι ειμαι ενα παιδι θυμα λεκτικης και σωματικης κακοποιησης και ειναι κατι που ποναει , τοσο πολυ που εφτασα κοντα να δωσω ενα τελος καθως ολη μου τη ζωη ειχα μαθει να φταιω εγω για τα παντα και ετσι λειτουργω ακομα . Ξερεις Εψιλον δεν ειμαι το πλασμα που βριζω οσους αγαπαω , οπως νομιζεις , με το δυστροπο και απαισιο χαρακτηρα που δεν τολμανε να της μιλησουν . Ειμαι απλα ενας ανθρωπος που κατηγορω τον εαυτο μου για ολα και για αυτον τιμωρω καθημερινα . Ειναι τα καταλοιπα ολων οσων μου φορτωσαν καποιοι καποτε , για πραγματα που δεν εφταιγα . Και αν εφταιξα καπου , που σιγουρα εχψ φταιξει , εγινε ακουσια , καθως το μονο που με ενοιαζε ηταν να βρω αυτη τη ριμαδα τη δικαιοσυνη που μου στερησαν μεθοδικα και σταδιακα . Προσπαθω να κραταω την ενεργεια και την ελαχιστη χαρα μου μεσα για τα παιδακια μου , για να μην με δουν σε μανιακη και καταθλιπτικη φαση . Για τον ανθρωπο μου που φοβαται τοσο πολυ οτι θα δωσω τελος καποιια στιγμη . Αλλα καλο θα ηταν να το ληξουμε το ολο θεμα καπου εδω . Καλη ζωη να εχουμε , ολοι φυσικα , με τον καλυτερο τροπο που μπορει να γινει αυτο .
Δεν έχω υψηλούς τόνους και δεν συζήτησα-σχολίασα όλα αυτά που λες. Σχολίασα το συγκεκριμένο θέμα, που εσύ η ίδια ανέφερες, ότι δηλαδή πήρες τα χρήματα της μητέρας σου από τον κοινό σας λογαριασμό χωρίς εκείνη να έχει συμφωνήσει και σου εξήγησα γιατί κατά τη γνώμη μου ήταν λάθος αυτό που έκανες.
Το γεγονός ότι η μητέρα σου σε κακοποιούσε συναισθηματικά ως παιδί δεν σου δίνει το άλλοθι για να πάρεις τα χρήματά της. Ούτε για να κάνεις άλλες άδικες πράξεις στο μέλλον. Αυτό προσπαθώ να σου εξηγήσω. Αν δεν ξεκολλήσεις από το κακοποιητικό παρελθόν σου, πιθανόν να αδικήσεις και άλλους ανθρώπους μελλοντικά. Εφόσον έγραψες σε δημόσιο φόρουμ και ζήτησες τη γνώμη μας, αυτή είναι η γνώμη μου, ξεκάθαρα και με παρρησία.
ΥΓ: να μην κάνεις υποθέσεις για το τι έχω και τι δεν έχω ζήσει εγώ. Πιστεύω ότι όλοι όσοι γράφουμε σε αυτό το φόρουμ δεν ήρθαμε τυχαία και έχουμε ζήσει πολλά. Δεν τα χρησιμοποιούμε όμως, ή έστω προσπαθούμε, ως άλλοθι.
εΦΟΣΟΝ καλη μου και εσυ απαντας δημοσια σε ενα φορουμ και κανεις τις δικες σου υποθεσεις θα επρεπε να δεχτεις και τις δικες μου . Ναι ξεχασα να πω οτι δεν σου απαγορεψα , προς Θεου , Ή να σε πεισω για το τι θα λες και τι οχι , αλλα με συγχωρεις κιολας , και δεν ειμαι η μονη , ενοιωσα οτι κουνας το δακτυλο .Μπορει βεβαια ετσι να ειναι και ο τροπος σου , οποτε τοτε εχω κρινει λαθος . Οσο αφορα για το αλλοθι να σε πληροφορησω οτι παραδεχτηκα οτι πολλες απο τις μετεπειτα συμπεριφορες μου ως προς τους γονεις μου υπηρξαν λαθαμενες αλλα ακριβως επειδη προσπαθουσα να βρω τροπο να δικαιωθω , εστω και αν ηταν εσφαλμενα . Μην ανησυχεις δεν εχω σκοπο να αδικησω αλλους ανθρωπους , εκτος αμα με κακοποιησουν και εκεινοι βεβαια ,πραγμα απαραδεκτο . Η κακοποιηση (λεκτικη και σωματικη στην δικη μου περιπτωση ) ειναι ενα μαυρο συννεφο που το κουβαλας σε ολη σου τη ζωη , οσα χαπια και να παρεις .
Τα περισσοτερα ειναι στη φαντασια τουσ φυσικα δεν ειμαστε η μανα σου κ δεν ειμαστε υποχρεωμενοσ κανενασ να σε ανεχεται οπωσ μεγαλωσεσ εσυ με χαδια κ αγαπεσ ο αλλοσ ειναι μεγαλομενοσ αλλιωσ τι θεσ να σου κανει
Εγω τριτη δημοτικου δουλευα εβγαλα σχολειο κ σχολη δουλευοντασ και υπαρχουν κ αλλοι σαν κ εμενα τι θεσ να σου κανει ο αλλοσ να σου πει οτι εισαι υπεροχη ε δεν εισαι κι αν εισαι χεστηκαμε καπωσ ετσι σκεφτομαστε ολοι που δουλευουμε