Την κουρεύουμε και χωρίς να κάνει υπέρηχο.. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι..
Printable View
Αγαπητε συναδελφε...δεν πειραζει ας μην εχεις ακουσει για την otitis externa δεν πειραζει..οπως και το φαινομενο που ειναι συνηθες να χρησιμοποιουν ασυστολα αντιβιωσεις στα κατοικιδια τους δημιουργωντας προβληματα...ηταν οπως και για την εξωτερικη ωτιτιδα σε εναν σκυλο με ραμματα που η κηδεμονας του εβγαλε το κολαρο γιατι τον εβλεπε ¨δυστυχισμενο'' με αποτελεσμα να ξυνει το αυτι του ...εσυ ξερεις...
ΕΙΣΤΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ ...ενας προς ενας
Φιλενάδα. Η otitis externa μεταφράζεται ωτίτιδα έξω ωτός, ωτίτιδα στο εξω ους, άντε αν μιλας σε ιδιοκτήτη εξω ωτίτιδα. Εξωτερική δεν τη λέμε. Αν ο σκύλος ξύνει / τινάζει αυτί τραυματισμένο και με ράμματα φοβόμαστε για ωταιμάτωμα , οχι για ωτίτιδα.
Το διάβασα το θεμα, μιλας σαν ιδιοκτήτης και όχι σαν γιατρός. Το " καημενο το ζωάκι στρεσσάρεται επειδή το κουρέψατε για να του κάνετε υπέρηχο" είναι λογάκια ιδιοκτήτη. Ευτυχώς το σκυλί το παρακολουθεί όντως κτηνίατρος. Πιο πολύ νόημα έβγαζαν τα ποστ απο τα παιδιά που βρήκαν άρθρα στο ιντερνετ παρά τα δικά σου.
Α! Και άλλο η πνευμονική αλλο η αρτηριακή υπερταση, σαν να τα μπερδεύεις. Βουλγαρία σπούδασες και γράφεις γκρίκλις?
Γιατρέ επειδή στα ερωτικά είσαι μαπας , πριν από κάνα μήνα παραλίγο να πατήσω ένα μικρό χελωνακι , σφυριξανε τα φρένα , έβγαλε φωτιά η άσφαλτος . Στο τσακ μπαμ πήρα απόφαση να το πάρω μαζί μου . Όχι για αιχμαλωσία , για λίγες μέρες να το ξαναφησω στο φυσικό του περιβάλλον! Λοιπόν το μικρό χελωνακι τρώει , πίνει μια χαρά . Ειναι σε έναν τεράστιο εξωτερικό χώρο , όχι σε σπίτι φυσικά ... κρύβεται, φτιάχνει φωλιές κλπ ...είναι μικρό ακόμα κ τρέχει σφαιρατο . Λέω σε κανένα μήνα να το γυρίσω εκεί που το βρήκα . Για πες καμία ιδέα ...να το γυρίσω εκεί ? Καμία 250 χλμ από εκεί που είναι τώρα η' σε κανένα μεγάλο πάρκο χωρίς αυτοκίνητα κλπ ?
γιατι το πηρες, αφου δεν τραυματιστηκε; εκει μπορει να ειχε οικογενεια.. επρεπε να το περασεις απο τον δρομο στα φυτα και να το αφησεις στην ησυχια του.
Ο δρόμος πολυσύχναστος και το χελωνακι μικρό , δεν φαινότανε κ ήταν σούρουπο . Το κέλυφος πολύ εύθραυστο . Τα βρήκαμε λίγο αφού ήπιε νεράκι που είχα στο αμάξι , οπότε η επιλογή ήταν προσωρινή μεταφορά σε προστατευμένο περιβάλλον σε μεγάλη έκταση χωρίς αυτοκίνητα και κόσμο . Τροφή έχει , χόρτα κλπ κ νερό . σε 15 μέρες είχε μεγαλώσει κ άλλο , χωρίς στρεςς κ ενόχληση από την μεριά μου . Δεν μιλάω για μεταφορά σε σπίτι και μπαλκόνια . Σκέφτομαι να το πάω σε πάρκο μεγάλο , έχει κ άλλες εκεί .
δεν ξερω πως συμπεριφερονται οι χελωνες σε ξεμπαρκες χελωνες, ουτε ποσο συναισθηματικες ειναι... απο κει που το πηρες μπορει να ειχε οικογενεια...
δεν μιλαμε για reels , που υπαρχουν στο διαδικτυο που χελωνες διασχιζουν αυτοκινητοδρομους η μια πισω απο την αλλη . συνεκτιμησα ολες τις παραμετρους γιατι η περιοχη ειναι τουριστικη με λεωφορεια και αυτοκινητα και η χελωνα σε μικρη ηλικια , δεν ειμαι κτηνιατρος να καταλαβω απο το μεγεθος ποσο ειναι , αλλα με ενα γρηγορο search , η χελωνα οντως ειναι μικρη και απογαλακτισμενη απο την <<οικογενεια >> της , οπως γραφουν οι ειδικοι στα pages ! η επιλογη ηταν η προστασια του ερπετου και οχι να το εχω κατοικιδιο και να βαζω στοριες , τι ωραιο χελωνακι για views και ινφλοουενσιγκ . ο χωρος ειναι τεραστιος για βολτες και ηρεμια και ησυχια , με δεντρα , χορτα , νερο κλπ . φυσικο περιβαλλον δλδ ! τωρα για το συναισθηματικο που αναφερεις , δεν με φοβαται , δλδ οταν με βλεπει direct με τα ματια του , δεν μπαινει στο καβουκι του ισα ισα συνεχιζει και πινει το νερακι του . με χαροποιει ιδιαιτερως οτι εχει μεγαλωσει ....αυτο που με προβληματιζει ειναι να το αφησω στο περιβαλλον που το βρηκα η΄ σε τεραστιο παρκο με αλλες χελωνες
Αυτό μου αποδεικνύει πως είσαι κάποια που ξέρει την Remedy και πως δεν έχει ψυχολογικά. Αυτή ήταν κάποια που της το τόνιζε συνεχώς.
Τι τσιφλικια υπάρχουν; Πώς ξέρεις εσύ ότι σε φόρουμ υπάρχουν τσιφλίκια εφόσον δεν ασχολείσαι με ίντερνετ και δικτυώσεις;
Αλήθεια είσαι τόσο έξυπνη που τα πιάνεις όλα στον αέρα;
Μόνο παλιά δυσαρεστημένα μέλη μιλούν για τσιφλίκια και κλίκες -είναι γνωστό αυτό- άρα είσαι παλιό μέλος.
Πώς αλλιώς συμπέρανες ότι υπάρχουν τσιφλίκια επειδή κάποιοι σου έφεραν αντιρρήσεις, που είναι και λογικό σε μια κουβέντα;
Καρφώθηκες φίλη.
Αλήθεια, ποιού είναι τελικά το "τσιφλίκι" εδώ πέρα; (Μα τι χωριάτικα άκου "τσιφλίκι". Καμιά αριστοκρατία ούτε στις λέξεις!)
Γιατί όλο για τσιφλικάδες διαβάζουμε και τσιφλικάδες δεν ονομάζονται.
Ωστόσο βλέπουμε πρώην μέλη όλο να ξεσκεπάζονται με τον πιο ξεφτιλισμένο τρόπο συνεχώς.
Harleyquinn για πες που σε καίει τόσο τι τσιφλίκια υπάρχουνε?
Μα σίγουρα κάποιο τσιφλίκι θα υπάρχει που δεν αφήνει το τσακάλι να το παίζει κτηνίατρος!
Μπαίνει που μπαίνει μέσα , ας πει ότι ιστορία θέλει ! Αλλά όχι και να δηλώνει γιατρός και να δίνει συμβουλές αντίθετες με τους γιατρούς των κατοικιδίων των μελών! Που δεν ξέρει που παν τα 5 απο κτηνιατρική! Καπου ώπα
Στα γκομενικά δεν υπάρχει κανένα τσιφλίκι, ας δηλώσει ότι τα εχει με τον μονάρχη της Αυστρίας και δεν τα βρήκαν με το προσωπικό του κάστρου. Εκεί δεν γίνεται επικίνδυνη
Κι εγώ στην αρχή ψάρωσα, μετά κατάλαβα ποια είναι. Να 'σαι καλά Σπουργιτάκι που την ξεμπρόστιασες με τις αληθινές σου γνώσεις , μην έπαιρνε κάποιο θύμα στο λαιμό της, εδώ μέσα, στο τσιφλίκι.
Επειδή είμαι εγώ χαζός και δεν σε βρίζω κιόλας. Τότε γιατί κάνετε επεθέσεις σε ανθρώπους ? Επειδή είσαστε μία χαρά πίσω από την ανωνυμία το internet ? Δεν πάει μόνο για σένα αυτο
Άλλαξε κουβέντα δεν μας συμφέρει
Τόνι, αν αναφέρεσαι και σε μένα
Το τσακάλι προέτρεψε το μέλος george να σταματήσει να δινει στο σκυλάκι του τα χάπια που του έδωσε ο κτηνίατρος του. Και μάλιστα να μην το ξαναπάει για επανεξέταση, επειδή λεει θα στρεσσαριστεί το σκυλί.
Το ίδιο θα τσατιζόμουν αν ελεγε σε ανθρωπο να σταματήσει να ακούει τον γιατρό του
Εγώ υποστηρίζω ότι έχετε διώξει ένα σωρό κόσμο που έχει πρόβλημα επειδή κάνετε ανώνυμα επιθέσεις άμα υπάρχει κάποιο πρόβλημα θα τον διαγράψει ο διαχειριστής δεν με ενδιαφέρει ότι και να δηλώνει ο άλλος .
Ο διαχειριστής ασχολείται με τις ιατρικές συμβουλές/προτροπές σε ανθρώπους προφανως. Οι οποίες και απαγορεύονται.
Τα μηνύματα με ιατρικές συμβουλες σε ζώα εμειναν άθικτα.
Κανένας δεν της είπε φύγε. Όσο το πρόβλημα της δεν γινεται επικινδυνο για άλλα μέλη ας κάτσει
Α, αν εγώ σου δηλώσω τώρα ότι είμαι ογκολόγος και ότι αυτά που λες είναι άστοχα λόγω του ότι αδυνατείς να σκεφτείς ορθά ίσως εξ αιτίας κάποιου όγκου στον εγκέφαλο σου, είναι οκ;
Δεν κάνουμε ανώνυμες επιθέσεις. Επώνυμες είναι οι επιθέσεις ή μάλλον τα ξεμπροστιάσματα μας, με τα νικνέιμ μας, δημόσια.
Ο διαχειριστής δεν μπορεί να μυρίζει τα νύχια του ποιο είναι το κάθε μέλος. Αλλά εμείς οι παλιοί μπορούμε και το αντιλαμβανόμαστε. Και δεν μας ενδιαφέρει που είναι παλιό, μας ενδιαφέρει που είναι μουρλή και παρουσιάζεται με ψεύτικες ιστορίες, ψεύτικες ειδικότητες και επικίνδυνες προς άλλα μέλη πίσω από τον υπολογιστή.
Άμα κάποιος είναι επικίνδυνος υπάρχει τρόπος να γίνει ακίνδυνος. Ότι κατάλαβες κατάλαβες τι έκανες για να γίνει ακίνδυνος αυτός τίποτα
Το μηνυμα του george
Μιας και έχω δει ότι πολλά άτομα εδώ μέσα έχουν ζωάκια.. Θα ρωτήσω και μπορεί κάποιος να γνωρίζει..
Ο σκύλος μου, έχει πνευμονική υπέρταση. Η αναπνοή του ειναι γρήγορη και έχει λιποθυμήσει αρκετές φορές.. Έδωσα για μια βδομάδα αντιβίωση και δεν βοήθησε κάπου και τώρα δίνω κορτιζόνη και φαίνεται να κάνει δουλειά αλλά να μην λύνει ουσιαστικά το πρόβλημα αφού η πνευμονική υπέρταση είναι σύμπτωμα και όχι η αιτία. Η αιτία θα μπορούσε να είναι και καρκίνος. Πέρσι τέτοια εποχή ήταν άρρωστη η αδελφή της και την έχασα Δεκέμβριο, από καρκίνο. Και νιώθω ότι είμαι στο ίδιο έργο θεατής. Αρχές του χρόνου έφαγε και φόλα αυτή. Έτυχε σε κάποιον να έχει ο σκύλος του πνευμονική υπέρταση; Τι έκανε για να το βοηθήσει; Μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω;
Ειπα να παρει δευτερη γνωμη και αν δινει απο μονος του την κορτιζονη ή αν του το εχει πει ο κτηνιατρος..ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ πως ξεκινησε κορτιζονη και θα παει 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ..μπες διαβασε τον διαλογο και πες μου που ακριβως ΛΕΩ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ή να δωσει αλλο φαρμακο στον σκυλο ...παρα μονο να κανει εξετασεις εξειδικευμενες γιατι αναφερει πως το προβλημα που αντιμετωπιζει το ζωο ειναι συμπτωμα....
Να πάτε να διαβάσετε. Στο πώς αισθάνεστε... Σελίδα 118. Όπου λέω πως ο σκυλος μου έχει πνευμονικη υπερταση που είναι σύμπτωμα από οτιδήποτε.. Ένα από αυτά μπορεί να είναι καρκίνος. Έδωσα αντιβίωση.. Μου είπε και ο γιατρός. Αυτός ο κύριος που κάνει και τον υπέρηχο, που είπες ότι στρεσαρεται.. Ε αυτό ο τύπος.. Εναι ο γιατρός.. Αυτός που σπούδασε.. Μια βδομάδα αντιβίωση, δεν έκανε κάτι και συνέχισε να λιποθυμάει. Μετά έδωσα κορτιζόνη. Ο γιατρός το είπε.Ο γιατροςςςς. Πήγα ξανά μετά από μια βδομάδα και επειδή δεν ξανά λιποθύμησε, συνεχίσαμε την κορτιζόνη ακόμη δύο βδομάδες. Μειωσαμε την δόση και θα ξαναπάω 12 του μήνα που θα περάσει ένας μήνας για να δει εξέλιξη.. Είχε πει ότι αν δεν κάνει δουλειά η κορτιζόνη, θα δώσουμε Βιάγκρα. Θυμάσαι την αντίδραση σου στο Βιάγκρα? Μόνο άχρηστο δεν έβγαλες τον γιατρό. Ενώ σου μιλούσα για ένα σκύλο που είναι άρρωστο, εσύ έλεγες ότι σου ερχόταν στο μυαλό.. Μεταφέρεις την συζήτηση όπως γουστάρεις και τα αλλάζεις όλα.
Εδώ είναι η συζήτηση https://forum.psychology.gr/threads/...%BF%29/page118
Επειδη τα είδα σου απάντησα.
Γράφει ο Γιώργος ότι του τα εδωσε γιατρός τα χάπια και απάντησες
" Τοξικά φάρμακα οι αντιβιώσεις και η κορτιζόνη" και " κορτιζόνη για τόσο διάστημα nope"
Επισης δεν ήξερες ότι η πνευμονική υπερταση διαγιγνώσκεται με υπερηχογράφημα ( το οποίο και έκανε το ζώο) . Ρωτας αν μπήκε καθετήρας για μετρηση της πίεσης... ( δεν βαζουμε καθετήρα στο σκύλο, κανουμε υπερηχο....
Δεν ήξερες ότι ουσία εκλογής για τη πνευμονική υπερταση είναι η σιλδεναφίλη ( είπες " βιάγκρα στο σκύλο, τι αλλο θα ακουσω" ). Επίσης εξετάσεις που λες δεν έγιναν, το γράφει ο Γιώργος ότι εγιναν και το διασταύρωσα μιλώντας και στον ιδιο τον Τζωρτζ προσωπικά.
Τα μεταβολικά νοσηματα που λες να κοιτάξουν αφορούν κυρίως την αρτηριακή υπερταση, όχι την πνευμονική. ( Παρ όλα αυτά εχουν αποκλειστεί). Επίσης αναφερεις αν κοίταξαν για υποθυρεοειδισμό, ενώ αρτηρικη υπερταση κάνει ο υπέρθυρεοειδισμός
Λες αν η πίεση ειναι πάνω απο 180 Hg( 180 υδράργυροι) σε κάποιο σημειο. Η αρτηριακή πίεση άνω των 160 mmHg θεωρειται υπέρταση. Το mm είναι βασικό, δεν μετράμε πίεση σε υδράργυρους, αλλά σε χιλιοστά υδραργύρου. Επίσης το ανωτερο όριο για πνευμονική υπερταση είναι τα 25 mmHg.
Όπως καταλαβαινεις, μπάζει απο παντού η ιστορία.
Κατά τα άλλα θες να πούμε για τον γκόμενο που γνώρισες που είναι απαραδεκτος? Γιατί στο κτηνιατρικό δε θα τα βρούμε
Δεν μεταφερω καμια συζητηση οπως γουσταρω γιατι ειναι εκει για να την διαβασουν ολοι...σου εκανα ερωτησεις..το βιαγκρα ξεκινησε οταν μου το ειπες οτι θα το εδιναν και για αυτο ξεκινησα να σε ρωταω ...και να μου λες...και ο διαλογος υπαρχει...και σε ρωτησα πολυυυ ευγενικα γιατι καταλαβα πως ειχες αγχος μην συμβαινει το ιδιο οπως και στον αλλον σου σκυλο χωρις να βγαζω διαγνωση ουτε να σου λεω ΠΟΥΘΕΝΑ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΕΙΣ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ αλλα να ρωτησεις πριν ξεκινησετε τις εξετασεις για ποιο λογο θα τις κανει γιατι ελεγες οτι εισαι μπερδεμενος απο τον τελευταιο υπερηχο που κατι εδειχνε μεγαλο και δεν σου ειπαν περισσοτερο...ε αναθεμα που ανελυσα δημοσια το τι μπορει να ειναι αυτο το μεγαλο και σου ειπα να ΡΩΤΗΣΕΙΣ και να κανετε γενικο check αν δεν εχετε κανει ηδη για να αποκλεισετε μεταβολικα νοσηματα..και αν ειναι λιποθυμικο επεισοδιο ή επιληπτικες κρισεις...
ο διαλογος εκει ειναι....
Τωρα για το στρεσαρετε ο σκυλος απο τον υπερηχο επειδη κουρευεται/ξυριζεται συγγνωμη που δεν μιλαω με ορισμους...συγγνωμη
Σχόλιο δικό σου:
Σου ειπα...ευγενικα..δευτερη γνωμη...και βιοχημικες..αιματοκριτη,ου? ?ια/κρεατινινη...τα επινεφριδια θα δωσουν την απαντηση...το βιαγκρα ...η σιλδεναφιλη δηλαδη χορηγειται για διατροφικες διαταραχες και συνηθως σε σκυλους για να παρουν κιλα οχι για την υπερταση
GEORGE αλλο κτηνιατρο και κανε βιοχημικες εξετασεις.... γιατι σαν να μου φαινεται οτι σε εκμεταλλευονται και πετας τα 80-120 καθε φορα για ακτινογραφια και υπερηχο...
καρκινος λογω πνευμονικης υπερτασης οχι...δεν υπαρχει και ειδικα σε ηλικιωμενο σκυλο με χρονια πνευμονικη υπερταση...τι σκυλος ειναι ρατσα/mix...επισης δεν μου ειπες πως βγηκε διαγνωση πνευμονικης υπερτασης...μονο παλμογραφια..βιοχημικες...τ? ? δοντια της σε τι κατασταση ειναι
......................
Στην πνευμονικη υπερταση αυτά τα δύο είναι α πα ραι τη τα! Ακόμη και στο ίντερνετ αν το έψαχνες λίγο θα το διάβαζες. Όχι να κάνεις τον γιατρό σε ένα φόρουμ.. Να βγάζεις τον κτηνίατρο μου άχρηστο και να με κάνεις να τρελαίνομαι ότι έχασα χρόνο και θα μπορούσα να κάνω χίλια αλλα.
Α! Επίσης η πνευμονική υπέρταση που έχει διαγνωστεί στο σκύλο, κανει προδιάθεση για θρομβοεμβολή, μια επικίνδυνη εως και θανατηφόρα κατάσταση.
Πολύ σωστά λοιπον ο γιατρός του ζητάει επανεξετάσεις, ώστε να μετράει τη πίεση με υπέρηχο.
Κάπου είδα είπες στον Τζωρτζ ότι "κρίμα να κανει επανεξετασεις γιατί δινει 80-100 τη φορά" και επίσης " να μην κάνει υπερηχο στο ζώο γιατί είναι ηλικιωμένο και στρεσσάρεται αν το κουρεύουν"
Σορυ αλλά αυτα που γράφεις είναι επικίνδυνα...
Άστο σου λέω, παμε στο γκομενικό μη το πιανεις το κτηνιατρικό
Συγγνωμη που εγω εμαθα συναδελφε πως σε ζωο (που εχει εικονα επιληπτικων κρισεων)μετραμε την αρτηρικη πιεση...με αρτηριακο καθετηρα...συγγνωμη που δεν εγραψα αρτηριακο καθετηρα....
Οχι δεν θελω και το οτι καθομαι και τα γραφω ολα αυτα...στον τοιχο μιλαω....τα συμπερασματα εχουν βγει για ολους..ο καθενας κρατα ο,τι τον ικανοποιει και πορευεται..Αυτα...
Κριμα που τα έμαθες αυτά , γιατί πρώτον το σκυλι εξετάστηκε απο συνάδελφο και είχε κανει λιποθυμική και όχι επιληπτική κρίση, πρώτον.
Δεύτερον, απο το ίντερνετ δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς τον συνάδελφο που είπε ήταν λιποθυμική κρίση, ακόμη και να είχες βίντεο.
Τρίτον την αρτηριακή πίεση τη μετράμε είτε με doppler είτε με ταλαντωσιμετρική μέθοδο.
Αυτά και απο μένα. Φελάκια
Δεν συγχωρείσαι ρε. Πήγες να πειράξεις ένα ζώο. Εγώ ασχολήθηκα μαζί σου για εφευρετική υπόθεση. Ξέρουμε ποια είσαι. Και τα πάντα είναι ψέματα που γράφεις. Γράψε κανένα μυθιστόρημα καλύτερα αν και ούτε σε αυτό θα είσαι καλή αφού όλο φάσκεις και αντιφάσκεις. Αδυνατείς να φτιάξεις μια στέρεη ιστορία.
Harleyquinn ηρέμησε.......
Ήρεμη είναι, απλώς τονίζει την επικινδυνότητα του να δίνει κάποιος συμβουλές παριστάνοντας τον ειδικό/γιατρό. Το μέλος Σπουργίτι ήδη ανέφερε αρκετά σημεία στα οποία το μέλος με τη δήθεν "επαγγελματική" του ιδιότητα μπορεί με ποστ ανάλογου περιεχομένου να παραπλανήσει κάποιον άτυχο άνθρωπο στο να ακολουθήσει τις συμβουλές της. Παλιότερα είχε υποδυθεί την φοιτήτρια ψυχολογίας. χα χα