Μάλιστα. Έχουμε και τέτοια...
Printable View
Ivory, Dpath πως είστε; Επιβιώνετε;
Υποτίθεται 4 μέρες αυτή και 3 εγώ. Τώρα πως θα λειτουργήσει αυτό δεν ξέρω. Θα δείξει. Εγώ τώρα έχω μεταπτώσεις στην ψυχολογία. Ορθολογικά όταν το βλέπω κατανοώ ότι θα απαλλαγώ από πολλά προβλήματα. Στον αντίποδα υπάρχει και μια ζωή 15 χρόνια πίσω. Τι να πω. Θα επιβιώσουμε ελπίζω.
παιδιά πως καταλαβαινει κανεις τη διαφορα μεταξυ οριακης και διπολικης? η ψυχιατρος μου μου ειπε οτι το ενα ειναι μερος του αλλου
Υπάρχουν οριακοί που έχουν και διπολική επιπλέον, αλλά και οριακοί που δεν έχουν διπολική. Πολύ γενικό αυτό που είπε η ψυχίατρος. Οσο για τη διαφορά, είναι εμφανής. Η οριακή είναι πρόβλημα της προσωπικότητας, που συμβαίνει πολύ νωρίς στη ζωή κάποιου (όταν είναι μικρό παιδάκι), ενώ η διπολική (μανία και κατάθλιψη) δεν επηρεάζει την προσωπικότητα και το αίσθημα της ταυτότητας κάποιου. Αυτά πολύ γενικά μέσα από όσα έχω διαβάσει τόσο καιρό.
Η οριακή πολύ συχνά συγχέεται με τη διπολική αλλά πρόκειται για δύο διαφορικές διαταραχές. Η οριακή είναι διαταραχή προσωπικότητας ενώ η διπολική όχι. Σε γενικές γραμμές μπορούμε να πούμε ότι η παρορμητική συμπεριφορά στην οριακή ενεργοποιείται από ερεθίσματα του περιβάλλοντος και είναι προϊόν γνωστικών σχημάτων, πεποιθήσεων και αυτοματικών αντιδράσεων που έχουν αναπτυχθεί και σχετίζονται με κάποιο τραύμα σε πολύ μικρή ηλικία. Η συμπεριφορά στη διπολική δεν εξαρτάται από περιβαλλοντικά ερεθίσματα. Ο διπολικός θα κάνει το κύκλο μανίας-κατάθλιψης άσχετα από τα ερεθίσματα του περιβάλλοντος κι αυτό διότι η διπολική είναι κυρίως οργανική πάθηση και όχι αντίδραση στο τραύμα. Οι δύο διαταραχές μπερδευονται μεταξύ τους γιατί και οι δύο έχουν ακραίες συναισθηματικές εναλλαγές. Όμως η διαφορά σε αυτό είναι ότι στη διπολική οι εναλλαγές αυτές δεν είναι τόσο συχνές όσο στην οριακή. Ο διπολικός μπορεί να διατηρηθεί στη φάση μανίας ή στην καταθλιπτική φάση για εβδομάδες, ενώ ο οριακός μπορεί να μεταβεί από την ακραία χαρά στην ακραία θλίψη 3 φορές την ίδια μέρα. Η διπολική αντιμετωπίζεται μόνο με φάρμακα ενώ η οριακή κυρίως με ψυχοθεραπεία διότι στην οριακή, επειδή είναι διαταραχή προσωπικότητας, οι καταστάσεις που δημιουργούν τα άτομα αυτά είναι αποτέλεσμα των δικών τους αποφάσεων και όχι βιοχημικές αλλαγές στον εγκέφαλο όπως στην περίπτωση της διπολικής για τις οποίες το άτομο δεν μπορεί να κάνει κάτι. Πολλές φορές άτομα με οριακή βολεύονται με μία διάγνωση διπολικής διότι αυτό λειτουργεί ως απο-ενοχοποίηση της συμπεριφοράς τους "έτσι είμαι και δεν μπορώ να το αλλάξω"
Εγώ τη φράση " η οριακή είναι μέρος της διπολικής" δεν την καταλαβαίνω. Σύμφωνα με τον οδηγό διαταραχών DSM και ICD δεν σχετίζονται πουθενά. Συνοσηρότητα μπορεί να υπάρχει αλλά στην οριακή γενικά υπάρχει μεγάλη συνοσηρότητα με πολλές διαταραχές. Αν η οριακή είναι μέρος της διπολικής, θα έπρεπε όλοι οι οριακοί να είναι παράλληλα και διπολικοί, πράγμα που δεν ισχύει.
κοιτα, στην ψυχολογία θεωρίες υπάρχουν για τα πάντα, και για όλες τις θεωρίες υπάρχουν άλλες που λένε ακριβώς το αντίθετο. Το θέμα είναι ότι όταν μιλάμε για ψυχιατρικές διαταραχές αναφερόμαστε στους επίσημους οδηγούς διαταραχών, διαφορετικά μιλάμε για άλλο πράγμα. Γι αυτό υπάρχουν οι οδηγοί, για να μιλάνε οι ειδικοι στην ψυχική υγεία την ίδια γλώσσα και να καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλο. Τώρα αν η ψυχίατρός σου βασίζεται σε άλλα δεδομένα... δεν ξέρω
https://youtu.be/sjh1efKqlPg επειδή κατά καιρούς έχουμε αναφέρει πως δεν υπάρχει πληροφορία στα ελληνικά, το κανάλι της συγκεκριμένης ψυχοθεραπευτριας αναφέρει αρκετή πληροφορία για την χειριστικοτητα, ναρκισσιστικές κλπ διαταραχές αλλά και για το «καλό παιδί» και τις σχέσεις συνεξάρτησης. Προσωπικά με βοηθάει πολύ στο να καταλάβω κάποια πράγματα για τον εαυτό μου και την κατάσταση που βιώνω τώρα.
Διάβασα με προσοχή τις προσωπικές εμπειρίες του καθενός και δεν μπορώ να καταλάβω αυτό το ¨μίσος¨ για τους ανθρώπους με οριακή διαταραχή. Οι μισοί έχετε κάνει διάγνωση από μονοί σας και παρ’ όλα αυτά έχετε γράψει πάρα πολλά μηνύματα για το ποσό χειριστικοί είναι οι άνθρωποι με οριακή διαταραχή και πόσο σας έχουν βλάψει. Εγώ καταλαβαίνω ότι προσπαθείτε να βρείτε μια δικαιολογία για να νιώσετε λίγο καλύτερα που τα υπομένατε όλα αυτά.
Συγγνώμη αν φαίνεται λίγο επιθετικό το μήνυμα μου αλλά θεωρώ πολύ άδικο αυτό που γίνεται σε αυτό το νήμα. Θα ήταν καλύτερα αν γινόταν συζήτηση και από τις δυο πλευρές.
ΥΓ: Είχα μακροχρόνια σχέση με κοπέλα με οριακή διαταραχή. Διαγνωσμένη από ψυχίατρο.
το μισος ειναι ανελεητο προς τις διαταραχες προσωπικοτητας. και μενα μου ειπε η ψυχιατρος οτι εχω ναρκισσιστικη διαταραχη.(δεν ξερω αν ισχυει γιατι εχει πολλα γενικα). κ εδω βλεπω ποσταρετε βιντεος για τη κακοποιηση απο ναρκισσιστες. επειδη το εψαξα λιγο, ουτε το 1% των ναρκισσιστων δεν ειναι κακοποιητες. οι περισσοτεροι κακοποιητες ειναι ανθρωποι χωρις καμια διαταραχη. εχω κουραστει να ακουω για 'θυματα' ναρκισσιστων, αντικοινωνικων, οριακων κτλ. τοση ενσυναισθηση εχετε οι νευροτυπικοι, αλλα αδυνειτε να κατανοησετε τον ψυχικο πονο που υπεστη ενας με διαταραχη προσωπικοτητας ως παιδι και εγινε ετσι.
Προσωπικά δεν έχω κανένα μίσος για τους οριακούς. Έχω θυμό για αυτούς που κακοποιούν ανθρώπους. Ο/Η κάθε οριακός που διαβάζει αυτά που γράφουμε, αν έχει σταματήσει να κακοποιεί τους άλλους δεν θα πρέπει να νοιώθει άσχημα γιατί δεν μιλάμε γι' αυτούς. Μιλάμε για τους άλλους που κακοποιούν. Αυτοί είναι κυρίως οι αδιάγνωστοι, οι οποίοι, ως αδιάγνωστοι, δεν γνωρίζουν ότι μιλάμε γι' αυτούς, γιατί δεν ξέρουν ότι ειναι οριακοί. Γι' αυτούς οι προβληματικοί ειναι οι άλλοι.
Και ναι, οι καλύτεροι διαγνώστες για τους αδιάγνωστους οριακούς ειναι οι πρώην σύντροφοι.
Όσον αφορά την αμφίδρομη συζήτηση, εμείς δεν απαγορέψαμε του οριακούς να συμμετέχουν στο νήμα. Από την άλλη, ως πρώην οριακής φαντάζομαι ότι γνωρίζεις ότι οι συζητήσεις δεν ειναι και τόσο εύκολες μαζί τους. Σωστά;
Συμφωνώ ότι οι συζητήσεις δεν είναι εύκολες άλλα αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα έπρεπε να γίνονται. Επίσης υπάρχουν και άτομα που μετά από χρόνια ψυχοθεραπείας μπορεί να νιώθουν καλύτερα τώρα και να μπορούν να συμμετέχουν στην συζήτηση μια χαρά, έχοντας κάνει την αυτοκριτική τους. Σε κάποιο άλλο νήμα είχα διαβάσει ότι μια συζήτηση μεταξύ των "survivors" και τον ατόμων με οριακή δεν μπορεί να γίνει. Οπότε δεν είμαι σίγουρος ότι δεν τους το απαγορεύετε. Γιατί πάνω κάτω οι ίδιοι είστε που γράφετε και στα δυο νήματα.
Πολύ καλά κάνεις και έχεις θυμό για τους ανθρώπους που κακοποιούν. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όλοι οι άνθρωποι με οριακή έχουν κακοποιητική συμπεριφορά. Ούτε ότι όσοι κακοποιούν έχουν διαταραχή προσωπικότητας.
Οι πρώην σύντροφοι μπορούν να διακρίνουν κάποια χαρακτηριστικά και να καταλάβουν ότι ένας άνθρωπος ίσως έχει μια διαταραχή. Δεν πιστεύω όμως ότι μπορούν (και δεν θα έπρεπε) να βγάζουν διαγνώσεις. Για αυτό υπάρχουν οι ψυχίατροι.
Έχω ταυτιστεί με αρκετά που έχουν γραφτεί εδώ, άλλα συνεχίζω να θεωρώ άδικο αυτό που έγινε σε αυτό το νήμα.
Καλώς ήρθες. Ξεκινάς με πρώτο μήνυμα μια ευθεία κατηγορία περί "μίσους" και βάζεις αμέσως αμέσως στην διαδικασία να σου αποδείξουμε, όσοι από εμάς έχουμε σχέση με οριακούς ότι δεν τους μισούμε. Εγώ δεν θα μπω στο τριπάκι στο οποίο προσπαθείς να μας βάλεις.
Το μήνυμα έχει τροποποιηθεί από τη διαχείριση. Παρακαλούμε αποφύγετε τις online διαγνώσεις.
Βεβαίως, προσωπικά κανέναν δεν μισώ, ούτε απαγορεύω σε κανέναν να έρθει να γράψει εδώ. Απλώς, η μακρόχρονη (πλέον) εμπειρία μου, μου έχει δείξει ποιός λέει τι και γιατί. Οι οριακοί (όσοι είναι αδιάγνωστοι και δεν ξέρουν ότι το έχουν ώστε να προσπαθήσουν να το αλλάξουν) κακοποιούν με τον τρόπο τους τους άλλους ανθρώπους. Και όσοι είμαστε σύντροφοί τους είμαστε εδώ για χρόνια, προσπαθώντας να καταλάβουμε τι συμβαίνει, γιατί το περνάμε όλο αυτό.
Αν εσύ όντως ήσουν σε σχέση με οριακό άτομο, θα είχες βιώσει και ο ίδιος την κακοποίηση. Εξάλλου, υποτίθεται ότι γι αυτό χώρισες, σωστά;
Η αλήθεια είναι πως και εγώ στις πρώτες γραμμες είχα την εντύπωση ότι πρόκειται για οριακό άτομο και όχι για άτομο που είχε σχέση με οριακή. Μέσα στη προσπάθεια μου όσο ήμουν με τον δικό μου να τον καταλάβω, έπιασα συζήτηση με διαγνωσμενη κοπέλα όπου όμως δουλεύει σε εξαιρετικό βαθμό με τον εαυτό της και την βρίσκω απίστευτο άτομο. Μακάρι και ο δικός μου να μπορούσε να είχε ζητήσει βοήθεια όσο ήμασταν (ή και όχι) μαζί. Η εκτίμηση μου είναι ότι δεν θα το κάνει ποτέ αν και όλο το τελευταίο χρόνο μου έλεγε ότι θα πάει σε ψυχολογο και θα το κάνει για εκείνον πρώτα. Εκ των υστέρων και με το διάβασμα που συνεχίζω να κάνω, θεωρώ πως απλά μου έλεγε ότι χρειαζόμουν να ακούσω. Είναι σίγουρα θλιβερό το τι βιώνουν αυτοί οι άνθρωποι μέσα στο κεφάλι τους αλλά όσο δεν έχουν μια συνειδητοποίηση του εαυτού (είτε είναι οριακοι στη τελική είτε πάσχουν ή όχι από κάτι άλλο) θα γίνονται διαρκώς κακοποιητες ψυχών. Ήταν άπειρες οι προβολές που έκανε στο άτομο μου «ότι είμαι ανίκανη να αγαπήσω, αν δεν μπορώ να υπάρξω σε μια σχέση γιατί μπήκα εξαρχής, εκείνος θέλει κοντά του μια γυναίκα και όχι ένα κοριτσάκι, ότι εκείνος μπορεί να αντιδρά όπως αντιδρά και είναι μαλακια του όμως ξεκινάνε όλα από τη δίκη μου συμπεριφορά που δεν μπορεί να καταλάβει..» και πολλά. Ε, κάπου απλά φθανει. Έχει περάσει ένας μήνας που τουλάχιστον δεν τον έχω δει από κοντά και νιώθω πολύ καλύτερα.
Επαναλαμβάνω ότι κανείς δεν απαγόρεψε τους οριακούς να συμμετέχουν στη συζήτηση.
Μόνο με οριακούς που έχουν περάσει από θεραπεία και έχουν κάνει την αυτοκριτική τους, ίσως να μπορεί να γίνει διάλογος και συζήτηση...ως ένα βαθμό. Το λες και μόνος σου. Με τους υπόλοιπους όχι. Να θυμίσω ότι όλοι μας εδώ έχουμε ξοδέψει χιλιάδες ώρες σε συζητήσεις και διαλόγους τι να λέμε τώρα; Όσον αφορά τις συζητήσεις μεταξύ survivors και οριακών, αυτό που βλέπω να λένε πολύ συχνά οι οριακοί, είναι: "νομίζετε ότι υποφέρατε από εμάς;;;; ιδέα δεν έχετε για το πόσο υποφέραμε εμείς στη ζωή μας". Αυτή είναι η αυτοκριτική τους.Quote:
Επίσης υπάρχουν και άτομα που μετά από χρόνια ψυχοθεραπείας μπορεί να νιώθουν καλύτερα τώρα και να μπορούν να συμμετέχουν στην συζήτηση μια χαρά, έχοντας κάνει την αυτοκριτική τους. Σε κάποιο άλλο νήμα είχα διαβάσει ότι μια συζήτηση μεταξύ των "survivors" και τον ατόμων με οριακή δεν μπορεί να γίνει. Οπότε δεν είμαι σίγουρος ότι δεν τους το απαγορεύετε. Γιατί πάνω κάτω οι ίδιοι είστε που γράφετε και στα δυο νήματα.
Αν μιλάμε για διαταραχές πλέγματος Β, οι περισσότεροι κακοποιούν.Quote:
Πολύ καλά κάνεις και έχεις θυμό για τους ανθρώπους που κακοποιούν. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όλοι οι άνθρωποι με οριακή έχουν κακοποιητική συμπεριφορά. Ούτε ότι όσοι κακοποιούν έχουν διαταραχή προσωπικότητας.
Το ίδιο λέμεQuote:
Οι πρώην σύντροφοι μπορούν να διακρίνουν κάποια χαρακτηριστικά και να καταλάβουν ότι ένας άνθρωπος ίσως έχει μια διαταραχή. Δεν πιστεύω όμως ότι μπορούν (και δεν θα έπρεπε) να βγάζουν διαγνώσεις. Για αυτό υπάρχουν οι ψυχίατροι.
[/QUOTE]
Πολλοί οριακοί δίνουν την εντύπωση ότι είναι "απίστευτα άτομα", και ότι έχουν έχουν δουλέψει με τον εαυτό τους, αλλά το πως θα λειτουργήσουν μέσα σε μία σχέση είναι άλλη υπόθεση. Μου θύμισες μία περίπτωση μίας κυρίας γύρω στα 40 από αυτές που ασχολούνται με ενέργειες κτλ, η οποία τα είχε με έναν 30ρη, και η οποία ήταν "απίστευτο άτομο". Έλεγε: "εγώ ακόμα και να χωρίσω με τον Κ, γιατί να νευριάσω; θα χαίρομαι για τις εμπειρίες που μου χάρισε"... Όταν την παράτησε για μία μικρούλα, έπαιζαν ξύλο στους δρόμους.
Διάβασε τι λέει ο Αίολος παραπάνω σχετικά με την ατάκα: "εσείς δεν ξερετε πόσο υποφέρουν οι οριακοί και οι νάρκισσοι".
Σου εύχομαι να μπορέσεις να κάνεις την πρόοδο που μπορείς, με τη βοήθεια της ψυχιάτρου σου. Όπως κατάλαβα δεν έχει κατασταλάξει (ή δεν θέλει να σου πει) τι ακριβώς έχεις. Γιατί δεν γινεται να τα έχεις όλα μαζί. Σου είπε πάντως ότι σε εντάσσει στις διαταραχές προσωπικότητας.
Οι άλλοι άνθρωποι δεν θα καθίσουν να σκεφτούν τι πέρασες εσύ και πόσο πονας και γιατί. Εκτός αν σε αγαπάνε και σε νοιάζονται πολύ, όπως εμείς που σπάμε το κεφάλι μας για όσους αγαπήσαμε. Και πάλι όμως μας κουράζουν πολύ ώρες ώρες. Δεν είναι δεδομένο ότι θα τους αντέχουμε για πολύ καιρό.
Αυτό δεν σημαίνει ότι μισούμε κάποιον, επειδή παλέψαμε για χρόνια να έχουμε κάποια σχέση μαζί του και σπάσαμε το κεφάλι μας να καταλάβουμε πως σκέφτεται. Δεν γίνεται όμως όλη την προσπάθεια να την κάνει η "νευροτυπική", οπως την αποκάλεσες, πλευρά.
Εσύ πρέπει να το δουλέψεις ώστε να μάθεις να σχετίζεσαι λειτουργικά με τους άλλους.
Από ότι έχω διαβάσει εδώ στο forum έχω καταλάβει ότι δεν έχεις κάποια εξειδίκευση στον τομέα της ψυχολογίας ή της ψυχιατρικής. Οπότε δεν μπορώ να καταλάβω πως έχεις μακρόχρονη εμπειρία. Οι γνώσεις σου περιορίζονται σε βιντεακια στο youtube, google search και προσωπική εμπειρία με έναν σύντροφο που έχεις κάνει μόνη σου την διάγνωση. Αν ήταν τόσο εύκολο να βγάζουμε διαγνώσεις από αυτά, τότε δεν χρειάζονται οι άνθρωποι να ξοδεύουν τα χρόνια τους στα πτυχία.
Έβγαλες διάγνωση και σε μένα ότι είμαι οριακός από μερικές λέξεις που έγραψα σε ένα forum και λες ότι έχω γράψει ψέματα. Απίστευτο. Πολύ εύκολα βγάζεις συμπεράσματα. Ναι ήμουν όντως σε σχέση με οριακή και δεν υποτίθεται τίποτα. Δυο άνθρωποι δεν χωρίζουν μόνο επειδή ο ένας δέχεται κακοποίηση, υπάρχουν πολλοί λόγοι.
Δυστυχώς ζούμε σε μια πατριαρχική κοινωνία. Για αυτό πολλοί άντρες συμπεριφέρονται άσχημα στις συντρόφους τους. Δεν ευθύνεται πάντα μια διαταραχή.
Συμφωνώ μαζί σου. Ζητάμε συνεχώς από τους ανθρώπους με διαταραχή προσωπικότητας να κάνουν αυτοκριτική αλλά εμείς οι "νευροτυπικοι" δεν κάνουμε. Εγώ προσωπικά κάνω ψυχοθεραπεία για αυτό το λόγο.
Δεν ξέρω τι έχεις, αλλά ότι και να είναι να ξέρεις ότι περνάει. Το πιο σημαντικό βήμα, να ξεκινήσεις ψυχοθεραπεία, το έχεις κάνει. Όποτε όλα καλά θα πάνε.
Καλή η προσπάθειά σου, αλλά δεν τσιμπαω. Το συνεχίζεις, λέγοντας ότι δήθεν βγάζω διαγνώσεις, ενώ λέω ξεκάθαρα τη γνώμη μου,Το μήνυμα έχει τροποποιηθεί από τη διαχείριση. Παρακαλούμε αποφύγετε τις online διαγνώσεις. Προφανώς και δεν μπορώ, ούτε θέλω, να κάνω διαγνώσεις. Ελπίζω όμως να μην μου απαγορεύεται να έχω γνώμη σε ένα φόρουμ γνώμης.
Το μήνυμα έχει τροποποιηθεί από τη διαχείριση. Παρακαλούμε αποφύγετε τις online διαγνώσεις., και γι αυτό σου δηλώνω ότι δεν επιθυμώ να έχω κανενός είδους διάλογο μαζί σου. Ξέρω ότι μόνο το χρόνο μου θα χάσω αν ασχοληθώ να σου απαντήσω κι άλλο.
Ας ασχοληθούν όσοι αντέχουν.
Δεν κάνω ψυχοθεραπεία επειδή είμαι νευροτυπικος. Αλλά θεωρώ τον εαυτό μου νευροτυπικο μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο. Δεν γνώριζα ότι όσοι κάνουν ψυχοθεραπεία, σημαίνει ότι έχουν και κάποια διαταραχή.
Λες ότι δεν κάνεις διαγνώσεις αλλά είπες ότι είμαι οριακός και έχω σκοτεινή προσωπικότητα, ενώ έχεις κάνει ήδη διάγνωση για τον σύντροφο σου. Χμμ, από ότι φαίνεται μονο αυτό κάνεις.
Δεν σου απαγορεύεται να λες την γνώμη σου και αυτό το αποδεικνύουν τα περισσότερα από 500 μηνύματα που έχεις γράψει. Προφανώς την λες.
Εγώ δεν έχω θέμα να κάνω συζήτηση με τον οποιοδήποτε, όλο και κάτι θα κερδίσω. Εσύ όμως με το να αποκλείεις την αντίθετη γνώμη, δεν σου κάνει καλό.
Δεν γράφτηκα στο forum για να μπω σε προσωπική αντιπαράθεση με κανέναν. Αλλά σε αυτό νήμα ακούγεται μονο η μια πλευρά. Και όταν αφήνουμε να ακούγεται η μια πλευρά, τελικά θα ισχύσει αυτή. Είτε είναι αλήθεια είτε όχι.
Ξαναλέω ότι δεν μιλάω για όλες τις διαταραχές προσωπικότητας, αλλά για αυτές του πλέγματος Β. Επέτρεψε μου να μην μπω στη διαδικασία να σου αποδείξω το οτιδήποτε. Υπάρχουν πολλά δεδομένα εκεί έξω για όποιον θέλει να ενημερωθεί. Αν ωστόσο θέλεις να αποδείξεις συγκεκριμένες θέσεις, μπορείς αν θέλεις να παραθέσεις εσύυ κάποια στοιχεία ή έρευνες.
Εσύ αντιπροσωπεύεις την άλλη πλευρά;
Αφού υπάρχουν πολλές έρευνες και δεδομένα γιατί δεν παραθέτεις ένα ; Εγώ ξέρω ότι σε ένα επιστημονικό άρθρο, οι αρθρογράφοι παραθέτουν αναφορές για να στηρίξουν αυτά που έχουν γράψει. Δεν γίνεται να γράφει ο καθένας την γνώμη του και να την παρουσιάζει σαν δεδομένο.
Εγώ είπα ότι δεν έχω οριακή διαταραχή και είχα μακροχρόνια σχέση με οριακή κοπέλα. Και δεν μου αρέσει να παρουσιάζεται ότι όλοι οι οριακοί έχουν κακοποιητική συμπεριφορά. Δεν ξέρω σε ποια πλευρά ανήκω, αλλά σίγουρα δεν ανήκω στην πλευρά της γενίκευσης και του τσουβαλιασματος.
Αυτό ακριβώς σου λέω. Δεν έχω δει κάποιο επιστημονικό άρθρο να στηρίζει αυτά που γράφετε. Στον κόσμο του ίντερνετ ο καθένας γράφει ό,τι γουστάρει και το παρουσιάζει σαν δεδομένο. Αυτό έχετε κάνει και σε αυτό το νήμα.
Και όταν κάποιος σας γράφει ότι είστε λάθος προσπαθείτε να δείτε ποιος είναι αυτός που τα γράφει και αν έχει κάποιο θέμα. Δεν στέκεται σε αυτά που γράφονται, αλλά στο ποιος τα γράφει.
Κάποιος με οριακή διαταραχή που έχει ανασφάλειες και χαμηλή αυτοεκτίμηση θα διαβάζει αυτό το νήμα και θα γίνεται χειρότερα. Γιατί πολύ πιθανόν να πιστεύει ότι ο περισσότερος κόσμος θεωρεί ότι έχουν κακοποιητική συμπεριφορά. Εγώ προσωπικά δεν το πιστεύω και ελπίζω να είναι αρκετοί σαν και μένα.