Κ να ειναι μια δυο το προσπερναμε..στις παραπανω;;;τι γινεται;;
Printable View
Κ να ειναι μια δυο το προσπερναμε..στις παραπανω;;;τι γινεται;;
το προσπερνάμε και αυτό... τί άλλο να κάνουμε? Το πρωι στο δρόμο πηγαίνοντας προς το σούπερ μάρκετ μου ήρθε μια δυνατή έκτακτη μπαμ! Μπορώ να πώ οτι ταράχτηκα από αυτό και όλη την ώρα μετά μέσα στο μαγαζί μέχρι να γυρίσω σπίτι μου είχε μείνει ένας φόβος που μάλλον προκάλεσε ταραχή, φόβο μήπως ζαλιστώ κλπ. Μετά το ξέχασα, αν δεν διάβαζα εδώ το ποστ ούτε που θα το θυμόμουν
ΜπρΑβο ρε νικολα μακαρι να τις προσπερνας στο ευχομαι..εδω ειναι η διαφορα εγω δν τις σκεφτομαι μπορει να ειμαη χαλαρη να χαζευω τηλ κ...να τες!!!
Ειχα ανοιξει και ενα αλλο θρεντ πριν λιγο καιρο. Εδω και 5 μηνες εχω μεγαλες ταχυκαρδιες οι οποιες ρυθμιστηκαν σε καποιο βαθμο με ενα τενορμιν 25mg καθε πρωι. Oμως εδω και 1 μηνα ξεκινησαν οι εκτακτες. Τις νιωθω και μεσα στην ημερα παρολο που παιρνω το χαπι αλλα κυριως το βραδυ ανεξαρτητα αν εχω φαει πολυ η λιγο η αν εχω πιει η οχι καφεδες. Χθες το βραδυ ξαπλωσα και ειχα 50 εκτακτες μεσα σε 2 ωρες και δεν μπορεσα να κοιμηθω καλα. Αυτο γινεται σχεδον καθε βραδυ και ετσι μου εμεινε ψυχολογικο φοβαμαι να ξαπλωσω ποια. Εχει χαλασει ο υπνος μου. Παιρνω και ενα λεξοτανιλ των 3 mg αλλα δεν κανει τπτ. Τι να κανω εχω απελπιστει εχω βρεθει σε απογνωση. Νυσταζω και δεν μπορω να κοιμηθω απο τις αρρυθμιες. Τις σκεφτομαι συνεχεια. Εχω παει και σε καρδιολογους αλλα για την ωρα δεν βρηκαν καποιο προβλημα π.χ. κολπικη μαρμαρυγη απο τις πολλες εκτακτες. Θα βαλω και χολτερ αυτες τις μερες. Ειμαι σε απογνωση παιδια αληθεια σε σημειο να εχει καταστραφει η καθημερινοτητα μου
Παντα μετα τις ταχυπαλμιες ερχονται οι εκτατες το αγχος κ η υπερενταση μεταλασσονται...κανε τις εξετασεις σ κ μετα με τη βοηθεια τ γιατρου με καποιο τροπο θα ηρεμησεις!!!πιστεψε με ολοι τα ιδια περασαμε κ καποιοι περναμε...κ το βραδυ με πιανουν κ εμενα γτ τοτε χαλαρωνεις
Γενικοτερα ειμαι ανχωδης ανθρωπος απο παλια. Ειχα καποια μικροθεματα με κρισεις πανικου παλιοτερα. Ολα ομως αλλαξαν προς το χειροτερο οταν ανημερα του 15αυγουστου και ενω ημουν στο εξοχικο μου επαθα μια πολυ μεγαλη ταχυκαρδια πανω απο 200 παλμους η οποια μετα απο μερικα λεπτα σταματησε. Απο τοτε τσεκαρω συνεχεια το σφιγμο μου δεν ηρεμω και δεν χαιρομαι με τιποτα. Το τελειωτικο χτυπημα το εφεραν οι αρρυθμιες που με εκλεισαν σπιτι και δεν μπορω καλα καλα να βγω. Οταν βραδιαζει σκεφτομαι οτι θα ξαπλωσω και θα τις παθαινω και θα σηκωνομαι. Παθαινω και 2 το λεπτο τα βραδια οτι φαρμακο και να παρω δεν τις ηρεμει. Εχω επισκεφθει καρδιολογους με τριπλεξ και καρδιογραφημστα εχω παει και σε επειγοντα εκανα και αιματολογικο ελεγχο αλλα για την ωρα δεν εχει βρεθει κατι. Μονο το χολτερ εμεινε πλεον. Φοβαμαι μηπως οι εκτακτες εξελιχθουν σε κολπικη μαρμαρυγη. Αυτη ειναι πλεον η ζωη μου. Να μετραω ποσες εκτακτες παθαινω την μερα να βαζω τα κλαμματα οντας σιγουρος οτι κατι πλεον εχω καρδιολογικο και να μην κοιμαμαι τα βραδια απο τις αρρυθμιες. Δεν ειναι ζωη αυτη ειναι βασανιστηριο
Βαλε κ το χολντερ κ θα ηρεμησεις...μν σκεφτεσαι οτι θα εξελιχθει κ τετοια...ετσι ξεκινησε κ σε μενα μια κριση αγχους κ μετα...βρες εμα καλο γιατρο μα τον εμπιστευεσΑι πανω απ ολα κ θα ηρεμησεις...οι εκτατες ειναι εκτατες ενοχλητικες αλλα θα δεις κ στο χολντερ οτι δε θα ειναι τπτ..καλοηθεις αρρυθμιες
Μακαρι αλλα δεν ξερω ειμαι προετοιμασμενος πλεον για τα χειροτερα. Τι να πω μακαρι αλλα πλεον δεν ειναι καθημερινοτητα αυτη που βιωνω
αφού για την ώρα δεν έχει βρεθεί κάτι με τέτοια συμπτώματα, δεν θα βρεθεί ούτε στο μέλλον επειδή απλά είναι ΓΑΔ.
Ο πατέρας μου δεν ήταν αγχώδης, ούτε είχε έκτακτες, ούτε ταχυπαλμίες. Είχε όμως καρδιακή ανεπάρκεια και "φαινόταν" ακόμα και με την απλή ακρόαση με το στηθοσκόπιο από παθολόγο.
Δεν ζητάω να γράψεις δημόσια τα προσωπικά σου προβλήματα, απλά ξέχασες πάλι να γράψεις αν υπάρχει κάτι που σε απασχολεί, κάτι ή κάποια θέματα που σου προκάλεσαν το 200αρι και όλες τις κρίσεις πανικού.
Τωρα ειμαι με χολτερ ρυθμου αυριο το βγαζω και θα βγουν τα αποτελεσματα.. Θα ενημερωσω σχετικα παιδια ναστε καλα
βγήκαν τα αποτελέσματα?
Καλά μου παιδιά, είμαι μόλις 29 ετών και εδω και 1μιση χρόνο έχω πόνους στο στήθος, ταχυπαλμίες, πόνους στην καρδιά, μούδιασμα, μου κόβεται η ανάσα κλπ. Έχω χρόνιο αλλεργικό άσθμα και ο πατέρας μου πέθανε από καρδιακή ανακοπή. Οπότε καταλαβαίνετε πόσο φοβάμαι μην έχω και εγώ τίποτα παθολογικό. Μάλιστα φέτος το 15αύγουστο έπαθα και ένα επεισόδιο υπεραερισμού (μούδιασαν τα χέρια μου, παράλυσαν λες και είχα εγκεφαλικό και στράβωσε το στόμα μου, η δέ καρδιά μου ένιωθα ότι πετάει έξω από το στήθος μου). 'Ολα αυτά δυστυχώς είναι από συσσωρευμένο στρες και άγχος. Κάνω χρόνια συνεδρίες με ψυχολόγο, έχουμε εντοπίσει το πρόβλημα και όσο μπορώ προσπαθώ να το παλέψω με διαφραγματικές αναπνοές και διαχείρηση άγχους αλλά πάλι μπορεί να εμφανιστεί λόγω της εξαιρετικά στρεσογόνου δουλειάς μου. Το πρώτο που μου ειπε η ψυχολόγος και προσπαθώ να βάλω καλά στο μυαλό μου είναι να μην γίνω αρρωστοφοβική. Προς το παρόν πάω μόνο σε ένα γενικό γιατρό και έχω κάνει μια γενική αίματος (που όλα έιναι τέλεια φυσικά). Σε καρδιολόγο αποφάσισα συνειδητά να μην πάω γιατί ήδη μετά το επεισοδιο υπεραερισμού μου κάναν καρδιογράφημα και δεν έδειξε κάτι. Προσπαθήστε όσο μπορείτε να βγάλετε από το μυαλό σας ότι έχετε κάτι παθολογικό. Ξέρω πόσο κουραστικό είναι να φοβάσαι ότι θα πάθεις κάτι ή δεν είναι καλά η υγεία σου. Το μυαλό μας όμως σε περιπτώσεις πανικού-άγχους μιμείται με εξαιρετική ακρίβεια συμπτώματα που είναι παθολογικά, χωρίς να έχουμε όντως κάτι παθολογικό. Σας εύχομαι καλό κουράγιο!!!
κουκλα εισαι 29 εγω ειμαι 40 εχω 20 χρονια προβλημα και δε μιλαω σαν παππουσ αυτα που σου γραφω τωρα θα τα πεισ στο γιατρο σου πρεπει να παρεισ μυοχαλαρωτικο κορτιζονη αλγκοφρεν η νουροφεν και συμπληρωματα διατροφησ οπωσ βιταμινεσ πρωτεινεσ και ωμεγα 3 αυτα θα πρεπει να τα παρουν ολοι ανω τισ 5ετιασ για να ειστε τελεια εγω δουλευω εχω τρια παιδια ειμαι χωρισμενοσ κι εχω δικη μου επειχηρηση δεν σου κανω επειδειξη απλα σου λεω εγω εχω τον ιδιο γιατρο 12 χρονια παει να πει οτι με θελει καλα εγω ειναι σαν να μην το εχω αυτα ολα θα συννενοειθειτε με το γιατρο σασ οποιοσ με ξερει ασ παρει τηλ τον γιατρο μου εγω δεν μπορω να προτεινω αυτα για να ειστε τελεια ειναι ολα αντιμετωπισιμα πριν 15 χρονια δεν ηταν καλη επιτυχια στην προσπαθεια σασ
με ελιεσ ειναι η επειχηρηση αγροτησ βελτιωμενοσ με πτυχιο μη νομιζεισ οτι σου κανω επειδειξη διαφημιση κανω ποσο καλα μπορειτε να ειστε
Για το μόνο που έχω ένσταση είναι ότι μας προτρέπετε να πάρουμε μυοχαλαρωτικά, κορτιζόνη και παυσίπονα (αλγκοφρεν και νιουροφεν εκεί ανήκουν). Αυτά δεν βοηθούν στο άγχος ή τον πανικό.
Καλησπερα σας,
Πριν απο λιγο πηρα τα αποτελεσματα του Holter 24ωρου.
Βασικος ρυθμος φλεβοκομβικος
37 μονηρεις εκτακτες συστολες απο τις οποιες 5 υπερκοιλιακες και 32 κοιλιακες. Δεν παρατηρηθηκαν ισχαιμικες αλλοιωσεις. Μ.Ο. παλμων : 71 (παιρνω ομως 1 tenormin 25mg την ημερα, ειμαι 1.88 υψος 100 κιλα)
Να συμπληρωσω πως τις περισσοτερες εκτακτες τις παθαινω οταν ειμαι ξαπλωμενος και λιγο πριν τις παθω παθαινω ενα αισθημα παλμων. Παθαινω και ορθιος αλλα λιγο λιγοτερες. Ο καρδιολογος δεν συνεστησε περαιτερω καρδιολογικο ελεγχο γιατι οπως ειπε ειναι καθαρα καλοηθεις αρρυθμιες πιθανοτατα προερχομενες απο αγχος.. Παρολα αυτα για σιγουρια σκεφτομαι για μαγνητικη καρδιας η αξονικη στεφανιογραφια. Ποια ειναι η γνωμη σας?
Να συμπληρωσω οτι οταν παω να κοιμηθω και λιγο πριν με παρει ο υπνος ξεκινανε και δεν με αφηνουν με τιποτα με αποτελεσμα πολλα βραδια να μην μπορω να κοιμηθω.
Οτι κ αν κανεις το αποτελεσμα θα ειναι ενα ΑΓΧΟΣ!!!προσπαθεισαι να το αποδεχτεις συζητα με το γιατρο σ να βρεις μια αγωγη π θα σε βοηθησει στη καθημερινοτητα κ ολα θα πανε καλα.
panospeggy στα είπαν και οι άλλοι ομοιοπαθείς, όλα είναι θέμα άγχους. Βρες εναν γενικό γιατρό να έχεις ως αναφορά και να σε παρακολουθεί ώστε όταν σου παρουσιάζεται κάτι σωματικό (πόνο κλπ) να μπορείς να ρωτήσεις και φυσικά εφόσον αγαπάς και προσέχεις τη σωματική σου υγεία τόσο τότε ίσως θα πρέπει να αρχίσεις να δείχνεις ενδιαφέρον και για την ψυχική σου υγεία και να απευθυνθείς σε ένα ψυχολόγο για διαχείρηση άγχους. Δεν θυμάμαι αν διάβασα πιο πάνω αν πας σε ψυχολόγο ή ψυχίατρο (που για εμένα δεν είναι το ίδιο), σίγουρα ένα ψυχολόγος θα σε βοηθήσει πιο πολύ από έναν ψυχίατρο γιατί ο δεύτερος είναι γιατρός άρα θα δώσει φάρμακα ενώ ο πρώτος θα σου πει και κανέναν πρακτικό τρόπο να αντιμετωπίσεις το άγχος..
Καλησπέρα,
να ακολουθήσεις την εντολή του καρδιολόγου. Αυτός είναι καρδιολόγος, αυτός κάνει την διάγνωση! Όχι εσύ! Δεν υπάρχει κανένας λόγος να επιβαρύνεις το σώμα σου τζάμπα με ακτινοβολία κάνοντας μαγνητική ή αξονική στεφανιογραφία. Αυτά είναι για σοβαρές καρδιολογικές καταστάσεις. Εσύ καρδιολογικώς είσαι υγιής, το έδειξε το holter και το επιβεβαίωσε ο καρδιολόγος. Προσπάθησε να ηρεμήσεις. Οι έκτακτες μπορεί να είναι από άγχος, μπορεί να είναι από θυροειδή, μπορεί να είναι και από τσιγάρο, καφέ, δυσπεψία. Να τρως αργά και να μασάς καλά την τροφή σου.
Παιδιά και εγώ εδώ και 10 χρόνια έχω έκτακτες συστολές αλλά δεν τις έδινα σημασία γιατί δεν ήταν πολλές. Τα τελευταία όμως 2 χρόνια άρχισαν να γίνονται πολλές. Πήγα σε καρδιολόγο, μου έκανε καρδιογράφημα, υπερηχογράφημα, τεστ κοπώσεως, όλα νορμάλ. Δεν έτυχε εκείνη τη στιγμή να έχω έκτακτες. Έβαλα και ένα holter 24ωρο. Έδειξε μόνο 130 έκτακτες, αλλά η συγκεκριμένη μέρα ήταν απο τις καλές. Μου είπε ότι όλα αυτά είναι από άγχος. Τον πιστεύω, συνήθως πάντα έτσι γίνεται. Το άγχος και η στεναχώρια κάνουν ζημιά.
Τώρα όμως αρχίζουν τα ωραία που θέλω να ακούσετε και όσοι έχετε έκτακτες συστολές, προτείνω να το κάνετε και εσείς. Βρήκα τη λύση στο πρόβλημα μου και εδώ και 3 μήνες οι έκτακτες έχουν μειωθεί σχεδόν κατά 90%.
Πήγα σε ομοιοπαθητικό! Μου πήρε πλήρες ιστορικό, και μου έδωσε ένα ομοιοπαθητικό φάρμακο το οποίο δεν ξέρω ποιο είναι, αλλά το παίρνω μια φορά την εβδομάδα. Η διάφορα που είδα είναι τεράστια!! Έκτακτες σχεδόν μηδένισαν. Επίσης αισθάνομαι πιο ήρεμος με λιγότερο άγχος και βλέπω ότι δεν μπορώ να νευριάζω εύκολα.
Παιδιά εγώ δεν πίστευα στην ομοιοπαθητική αλλά για την κάθε περίπτωση υπάρχει και κάποιο συγκεκριμένο ομοιοπαθητικό. Δοκιμάστε το, άλλωστε τα ομοιοπαθητικά είναι φυτικα προϊόντα, δεν δημιουργούν παρενέργειες και είναι απολύτως ασφαλή. Έχω φίλους και γνωστούς που ακολουθούν 100% ομοιοπαθητική ακόμα και για αντιπυρετικά παίρνουν ομοιοπαθητικά.
[QUOTE=pdomazin;1085304]
Τώρα όμως αρχίζουν τα ωραία που θέλω να ακούσετε και όσοι έχετε έκτακτες συστολές, προτείνω να το κάνετε και εσείς. Βρήκα τη λύση στο πρόβλημα μου και εδώ και 3 μήνες οι έκτακτες έχουν μειωθεί σχεδόν κατά 90%.
Πήγα σε ομοιοπαθητικό! Μου πήρε πλήρες ιστορικό, και μου έδωσε ένα ομοιοπαθητικό φάρμακο το οποίο δεν ξέρω ποιο είναι, αλλά το παίρνω μια φορά την εβδομάδα.
Και η θεία μου που πλησιάζει τα 100 ξέρει ποιά φάρμακα παίρνει. Πρώτη φορά ακούω άνθρωπο να παίρνει φάρμακο για την καρδιά αλλά να μην ξέρει ποιό είναι.
Και η Τζίνα Βαρώνη διαφήμιζε έναν μασαζοκορσέ αλλά έλεγε ποιο είναι...δεν περίμενε να τσιμπήσουν τα κορόιδα να στείλουν πριβέ μήνυμα όπου εκεί σίγουρα θα θυμηθείς πώς λένε το φάρμακο, πόσο κοστίζει και από πού θα το προμηθευτείς. Ειλικρινά έλεος.
[QUOTE=Nikolas73;1085308]Καταρχήν φίλε μου μίλα καλύτερα και κατά δεύτερον δεν με ενδιαφέρει να πουλήσω τίποτα. Άπλα περιγράφω την εμπειρία μου με τον ομοιοπαθητικό.
Επίσης από την απάντηση σου φαίνεται ότι δεν έχεις ιδέα από ομοιοπαθητική.
Τα ομοιοπαθητικά δεν είναι φάρμακα. Είναι παρασκευάσματα από φυτικά προϊόντα και βότανα. Και δεν γιατρεύουν το πρόβλημα, βοηθούν τον ίδιο τον οργανισμό να καταπολεμήσει το πρόβλημα.
Και επίσης δεν θέλω κανένας μου στείλει μήνυμα γιατί πραγματικά δεν ξέρω ποια είναι η ονομασία του παρασκευάσματος για να το συστήσω... Ποσό μάλλον να το πουλήσω...
Καλο ειναι να μην παραπλανουμε τον κοσμο οτι δουλευουν τα ομοιοπαθητικα.Εδω δεν μας πιανουν ισχυρα αντιαρρυθμικα φαρμακα πρωτου βαθμου,και σε πολλες περιπτωσεις αποτυγχανει και το αμπλεισον,θα μας πιασουν τα λουλουδακια τον ομοιοπαθητικον απο τον μπαχτσε !!!
Τα ομοιοπαθητικά έχουν στην καλύτερη επίδραση όπως του placebo. Πάμε παρακάτω
Γεια σας!
Εγινα μελος για να ρωτήσω κι εγώ για ενα περιστατικό που αντιμετώπισα . Συνέβη 2 φορες συνολικα, μια πριν 2 εβδομαδες και μια εχθες σε απόλυτη ηρεμια , η καρδια μου ξεκίνησε ξαφνικα να χτυπα πααρα παρα πολυ γρήγορα. Τιναχτηκα και πηγα κατευθείαν και εριξα κρύο νερό πανω μου ενστικτωδώς , και περασε μετα απο πολύ λιγα δευτερόλεπτα.
Ειναι μια πολυ τρομακτική εμπειρια, και βρισκοντας αυτο το site σκέφτηκα οτι ισως το παθαίνουν κι αλλοι και δεν ειναι κατι σημαντικο.
Απο υγεία ειμαι μια χαρά ,ειμαι 23 ετων κι εχω μονο υποκλινικο υποθυροειδισμο για τον οποιο λαμβανω το καταλληλο σκεύασμα.
Προσπαθώ γενικά να βρω τροπους να μειώσω το άγχος στην καθημερινότητα μου αλλα μου ειναι δυσκολο, οπότε γραφω ανωνυμα εδώ μήπως υπάρχει καποια ασκηση σωματική ή πνευματική που σας εχει βοηθήσει .
Ισως αυτοί οι ξαφνικοι γρήγοροι χτύποι της καρδιας ειναι γενικότερα απο άγχος ; μπορει να εχει σχέση καπνισμα καφες κλπ; σας εχει βοηθήσει καποιο ρόφημα η οποιοδήποτε μη χημικό σκεύασμα;
Εννοείται θα αναφέρω το συμβαν στον ιατρο που πηγαίνω για τον θυρεοειδή κλπ αλλά είπα να κάνω κι εδω μια προσπάθεια . απο εξετάσεις κανω συχνα λόγω του θυρεοειδή ( δεν εχω πολυ μεγαλο δείκτη-λαμβανω τ4 των 62 ημερησιως) κ μια φορά ετησίως τηρω το συνολικό τσεκ απ(καρδιογράφημα , ουρων , γενικές αιματος )κι είναι ολα περίφημα.
Σας ευχαριστώ πολύ!
Υπερηχο εχεις κανει;το πιο πιθανο να ειναι ενα μεμονωμενο γενονος καπως ετσι παθαμε οι περισσοτεροι.η καφεινη κ το αγχος δημιουργουνε τετοια θεμετα κ εμενα επισης η θυροειδης βοηθουσε να εχω ταχθπαλμιες,αισθημα παλμων ενω κ εγω εχω μικρο θεμα φαντασου παιρνω αγωγη τ4 των 25 ημερησιως
Ευχαριστώ πολυ! Σίγουρα το άγχος ειναι ξεχωριστό κομμάτι, απλως ανέφερα και το θεματακι του υποθυροειδισμου μηπως υπάρχει καποια γνωστή συνδεση με αυτο που συνέβη, με τη ξαφνική ταχυπαλμια δηλαδή.
Ελπιδα υπερηχο θυρεοειδή εννοεις ; αν ναι , κανω ετησίως απο εναν για τυχόν οζους, και βγαίνει ως τωρα καθαρος . εχεις πραγματι πολυ μικρό θεματάκι μια χαρα!! Μακαρι να σταματήσει κι εντελώς, περαστικα!!
Ο θυροειδης κανει τετοια θεματακια κ η ενδοκρινολογος κ ο καρδιολογος μ το εχουν τονισει...οχι σε πολυ μεγαλο βαθμο αλλα κανουν συζητησε το με το γιατρο σ κ μακαρι να μη σου ξανασυμβει ΠΟΤΕ!!!
Σε ευχαριστώ πολυ Ελπίδα, ειναι πολυ τρομακτικό! Μακαρι !!
Καλησπερα ολουθε εχω γραψει κ σε αλλο forum για την εμπειρια μου κ το προβλημα μου πους ως και σημερα με ταλαιπωρεί και θα θελα να το μοιραστώ και μαζι σας.. Να βοηθηθω και να βοηθησω
Θα προσπαθήσω να ειμαι σχετικα σύντομη αν και δυσκολα.
Απο μικρη ειχα την αισθηση οτι κάτι περίεργο συμβαινει με τη καρδιά.. Οι χτυποι μου ητε τους ενιωθα σαν φτερουγισματα.. Σαν να χτυπάει έντονα με αλλα λογια εκτακτες συστολες πραγμα για το οποιο πήγαιναν απο παλια σε καρδιολογους και παντα μ λεγανε οτι δεν εχω κατι απλα επειδή φοβαμαι πραγμα που αληθεύει η καρφια μου χτυπουσε γρηγορα..
Εβαλα holder 1..2..3φορες τίποτα εκανα υπέρηχο εζω μια μικρη πρόσπτωση μητροειδους οι περισσότεροι το εχουν αυτο.. Ξανα τπτ.. Απλα κάποιες εκτακτες κολπικες κ μερικές κοιλιακες.. Με τα πολλα αλλαζα καρδιολογους ολοι μ λέγανε το ιδιο.. Ειναι απο το άγχος.. Οντως εχω αγχώδη διαταραχή.. Ειναι φορές που έτρεχα στα νοσοκομεία για κρισεις πανικού.. Και αφου πριν 2 χρόνια οι Κρισεις μου αρχισαν να ειναι πολυ συχνές και να έρχονται ασθενοφόρα να με μαζεύουν απο το σπιτι και οι γονείς μου να με βλέπουν σς μια τραγικη εξω φρενων κατασταση με λιγα λογια αρχιζα να τους χαιρεταω πιστεύοντας οτι θα πεθανω.. Ε ειπα δεν παει αλλο θα το ψαξω διεξοδικά... Ειμαι 36 τωρα..
Αρχισα λοιπον πριν 2 χρονια ψυχαναλυση χωρις φαρμακευτηκη αγωγη τα φοβαμαι λιγο τα χάπια.. Κ πηγα ξανα σε εναν αλλο καρδιολογο.. Μενω θεσνικη.. Ο οποιος μου βαλε 3ημερων holder.. Nα προσθεσω πως ανακαλυψα τοτε οτι εχω υποκλινικο υποθυροειδισμο κ ξεκινησα να παιρνω medythyrox 50.. Δεν εχω μεγαλο θεμα προς το παρων με αυτο
Στο holder για καλη μου τυχη καταγράφηκε ενα επεισόδιο απο αυτα που παθαινε η καρδιά μου κ κανεις δεν εβρισκε και εγω δεν μπορούσα να εξηγησω σε κανεναν τι ηταν αυτο πιυ ενιωθα.. Κ νιωθω κ μου προκαλεί τον φοβο θανατου.. Κακα τα ψεματα οταμ κατι δε παει καλα στη καρδια δε νομιζω να υπαρχει ανθρωπος που να μη φοβαται.. Εγινε λοιπόν καταγραφη επεισοδίου κοιλιακης ταχυαρρυθμιας αν γνωριζεται η κοιλιακη αρρυθμια ειναι απο τις πιο επικίνδυνες.. Ο καρδιολογος με εβαλε να κανω τεστ κοποσεως που εβγαλα 94% χωρις προβλημα κ μετέπειτα καναμε μαγνητικη καρδιας στον καλυτερο της θεσνικης στον κ καραμητσο που κ εκει δε βρηκαμε κανενα θεμα.. Ισχαιμια κλπ κλπ ολα νορμαλ... Οποτε τι εμενε να κανω.?.να παω σε ηλεκτροφυσιολογο.. Να προσθέσω οτι ηδη στα 34 μου ξεκινησα να παιρνω 1/4 kerlone καθε πρωί... Με χαλαρωνε στις κρίσεις πανικου γιατι ειναι β αναστολεας αλλα δε σταματησε τις αρρυθμιες μου..
Εκλεισα λοιπόν ραντεβου με Αθήνα στον ευαγγελισμό μου πρότειναν να παω εκει γιατί είναι απο τα κορυφαία αιμοδυναμικα εργαστηρια της χωρας.. Περιττό να σας πω ποσο τρομοκρατημένη κ ξενερωμενη ενιωθα με ολα αυτα.. Κ. Οταν έμαθα πως γινεται η ηλεκτρ. Μελετη εκλαιγα με Μαυρο δάκρυ.. Οκτώβριο του 2019 μπαινω για τη μελετη.. Μαντέψτε ξανα τιποτα.. Ουτε βρηκαμε σημεια ουτε καυτηριασαμε τπτ.. Ουτε προκληθηκε απο τον οργανισμο μου καμια αρρυθμια.. Μονο αυτες που προκαλούσε ο γιατρος... Τελειωσε κ αυτο και αφου βγηκα ο γιατρος μου για τον οποιον εχω να πω μονο τα καλυτερα τον κ. ΛΕΤΣΑ μου πρότεινε να βαλω ενα χολντερ το οποιο στο φυτευουν κατω απο το δερμα κ καταγραφει για ως κ 3 χρόνια το ρυθμο της καρδιας.. Φυσικα και το έβαλα.. Ανεβηκα ξανα θεσνικη αλλα οι αρρυθμιες εκει... Μου ξαναειπε ο γιατρος να παω αθηνα... Πηγα.. Στο μεσοδιαστημα μου σταματησε καθε ειδους γυμναστικης και μου αυξησε τη δοαη του χαπιου πρωι βραδυ απο μισο lopressor.. Οι αρρυθμιες αγεροχες κ πάλι... Εκει σταθερα... Πηγα λοιπον ξανα αθηνα εκανα ξανα ενα δυνατο τεστ κοποσεως καποια καρδιογραφηματα... Ξανα τπτ... Καταληξαμε στο ότι εχω κανει οτι ηταν να κανω απο εξετάσεις.. Να αρχισω ν γυμναζομαι κ να ζω κανονικά οπως ζουσα παίρνοντας για παντα lopressor μου πρότεινε να κανω γονιδιακο ελεγχω κατι που κοστιζει αρκετά κ δυστηχως ουτε με αυτο θα είχαμε πιθανοτατα καμια απαντηση στο τι εχω ακριβώς.. Μου ειπε να μη φοβάμαι κ ότι αυτη η αρρυθμια μου έχω ειναι μοναδική και δικη μου δεν υπαρχει σε καποιο βιβλιο...
Γενικα θελω να καταλήξω οτι πραγματικά νιωθω πάρα πολυ κουρασμενη με ολο αυτο.. Κ δυστηχως επειδή αυτες τις μερες παλι έχω απαυτες τις ανεξηγητες αρρυθμιες περνάω απαισια.. Είμαι απο τους πιο χαρούμενους ανθρωπους του κοσμου πιστευω.. Κ ολο αυτο με μαραζωνει δε μαφηνει να ζησω κ να κανω ονειρα γιατι συνεχώς φοβαμαι πως οταν συμβαινει θα σταματησει να χτυπαει η καρδια μου.. Εγω προτείνω να μην ακουτε οταν ολοι σας λενε οτι ειναι απο το άγχος.. Εμένα τόσα χρονια αυτο μ λεγανε.. Και να που εχω κοιλιακες αρρυθμιες που δε βρισκουμε απο που έρχονται κ γιατι... Εμενα το αγχος μου γεννήθηκε μετα απο τις αρρυθμιες αυτες... Και οχι οι αρρυθμιες απο το αγχος... Σορρυ για την πολυλογία ημουν πραγματικά συντομη σε σχέση με ολα οσα εζω να μοιραστω μαζι σας..
Υγεια κ μονο υγεια σς ολους μας
Καλησπερα Nagia83. Θελω να σε ρωτησω αν ειδες διαφορες αναμεσα σε kerlone και lopressor.Ευχαριστω!
Καλησπερα κ σε σενα notis οταν πρωτοπηρα το kerlone 1/4 καθε πρωι ειχα καταχαρει γιατι σταματησα να νιωθω χτυπους γενικα λειτουργω σε 100.120 χτυπους με το καλημερα... Στο περασμα του χρόνου ομως οι αρρυθμιες δε σταμάτησαν οποτε μου το γυρισαν σε lopressor στην αρχη 1/4 πρωι βραδυ κ τωρα μισο πρωί μισο βραδυ... Εντονους χτυπους δεν έχω αλλα οι αρρυθμιες υπαρχουν κανονικοτατα.
Nagia83 με το που νιωθεις τα φτερουγισματα και αναστατωνεσαι χειροτερευεις την κατασταση. Νομίζω το έχεις καταλάβει αυτό. Το θέμα είναι να κρατάς την ψυχραιμία σου. Εμένα ο γιατρος μου που έχει ότι θα τις νιώθω κάπου κάπου και δεν είναι τίποτα. Υπάρχουν χάπια που μπορεί να σε βοηθήσουν πολύ αλλά παλι καπου καπου θα τα νιωθεις. Μείνε σε ενα γιατρο που να τον εμπιστευεσαι. Δεν είναι καλο να τους αλλάζεις. Όταν τα παθαινεις να θυμασαι πάντα τα λογια του γιατρου σου που σου λέει ότι δεν έχεις τιποτα. Δεν ξέρω αν το βίωσες ακομα αλλά τα φτερουγισματα έχουν πολλές παραλλαγες και θα υπαρξει κάποια φάση που ενω συνήθισες ενα είδος φτερουγισματος θα σου έρθει ενα εντελως καινούργιο και θα φοβηθεις οπότε να φανείς ψυχραιμη