ΠΡΑΚΤΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΧΟΠΑΝΙΚΟΥ Κ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ
Ειπα να "εκμεταλλευτω" το λημμα της Μπλου , λογω επισκεψιμοτητας, και να θεσω το εξης ζητημα. Ολοι μας που ταλαιπωρουμαστε απο αγχωδεις διαταραχες / καταθλιπτικες καταστασεις στην πορεια του χρονου εχουμε ψαξει ή ψαχνουμε καποιους τροπους που μας εχουν βοηθησει ,εστω και λιγο, να αντιμετωπισουμε τους πονους μας ειτε αυτοι ειναι ψυχικοι ειτε σωματικοι. Δεν μιλαω για φαρμακευτικη αγωγη την οποια καποιος παιρνει καλως ή κακως. Μιλαω πχ για την στιγμη που καποιος παθαινει τον πανικο του ή τον ποναει το εντερο η εχει ταχυκαρδιες αν εχει βρει απο μονος του καποια πραματα που τα κανει εκεινη τη στιγμη και που τον βοηθανε εστω και λιγο. Πχ αλλος μπορει να παιρνει βαθιες ανασες αλλος να περπαταει γρηγορα αλλος να πιεζει καποιο σημειο στο σωμα του αλλος να εχει βρει καποιο φυτικο σκευασσμα...Πιστευω να εγινα αντιληπτος.
Λεω λοιπον αυτα τα μικροπραγματα να τα γραψουμε εδω μηπως βοηθησει ο ενας τον αλλον.
Αρχιζω λοιπον . Εμενα οταν με πιανει δυσφορια, ασταθια εχω προσεξει οτι οταν καθομαι στα γονατα (η λεγομενη σταση τουρκικης τουαλετας) τοτε καλυτερευω. Επισης εχω ενα στρωμα βελονισμου στο οποιο ξαπλωνω και μου μειωνονται οι πονοι στην πλατη ή στην κοιλια. Ακομα εχω προσεξει οτι αν πανω στο ζορι περπατησω με γρηγορο βημα κανα 100 μετρα καλυτερευω. Τωρα λεω να προσθεσω χαπια ω3 ω6 λιπαρα καπου διαβασα οτι βοηθανε. Επισης πιστευω οτι αμα πιασω στο λοττο θα μου περασουν ολα...:p
Αν κανενας / καμμια εχει βρει αλλους τροπους ας τους γραψει και να ειναι σιγουρος/η οτι ο Αγιος Πετρος που ...διαχειριζεται τα βιβλια των πραξεων μας θα κανει θετικη εισηγηση στον Μεγαλο οταν θα ρθει εκεινη η ωρα:D