Originally Posted by
marina38
Πάντως είναι πολύ βολικό να καταφεύγουμε σε χαρακτηρισμούς ή να βρίσκουμε εξηγήσεις όπως 'είχε πιο πολλά λεφτά' όταν μια σχέση μας δεν πάει καλά. Και στο τέλος κάνουμε και μια ωραία γενίκευση (όλες/όλοι έτσι είναι) για να βολέψουμε τις συνεχόμενες απορρίψεις/αποτυχίες. Α, να μην ξεχάσω και τις εξιδανικεύσεις ('είχα κάποτε μια τέλεια πρώην αλλά τότε ήμουν ανώριμος') και άλλες δικαιολογίες ('ναι υπάρχουν και καλές, αλλά είναι όλες πιασμένες').
Στην δική μου περίπτωση η ιδανική σχέση δεν ήταν προιόν της φαντασίας μου αλλά είχα ξεθαρρέψει εκείνη την περίοδο και περνούσα καλά με διάφορες κοπέλες ώσπου τελικά βρέθηκε μια κοπέλα που να θέλησε και να θέλησα να μείνουμε μαζί λίγο παραπάνω. Στο τέλος βέβαια χάθηκε αυτή η μαγεία και το παραμύθι τελείωσε αλλά εγώ κρατάω μόνο τα καλά. Οκ, λάθος το είπα δεν ήμουν ανώριμος είχαμε απομακρυνθεί επειδή έπρεπε να πάω φαντάρος. Μπορεί να πήγε και με άλλον ποιός ξέρει. Αν σου σπάσουν τον τσαμπουκά όλα κυλάνε προς τα κάτω.
Το θέμα είναι πάντοτε τι κάνουμε στο εδώ και τώρα. Αν ξέρουμε τον εαυτό μας κι αν τολμάμε να πλησιάσουμε αυτό που βρίσκεται δίπλα μας. Όχι αυτό που υπήρξε, αυτό που φαντασιωνόμαστε ότι υπάρχει ή αυτό που φοβόμαστε ότι δεν υπάρχει.
Σαφως και έχεις δίκιο. Το παρελθόν είναι παρελθόν.
Κι όσο για το οικονομικό, μα έχω μια απορία: γιατί θα έπρεπε να ΜΗΝ μετράει σαν κριτήριο επιλογής συντρόφου? Μπορεί από μόνο του να μη σημαίνει τίποτα αν κατά τ' άλλα δεν ταιριάζουμε με έναν άνθρωπο, αλλά μπορεί και να αποτελεί σημαντικό εμπόδιο, ακόμα κι αν ταιριάζουμε σε πολλά. Για μένα η ουσία είναι ο καθένας που ενδιαφέρεται για 'σοβαρή σχέση', να είναι πρώτα απ' όλα σε θέση να αυτοσυντηρείται και κατά δεύτερον να μπορεί να υλοποιήσει και μόνος/μόνη όποια όνειρα σχετίζονται με χρήματα, όχι να περιμένει τον 'σύντροφο' για να τσοντάρει.
Γιατι όποιος έχει λεφτά, σύμφωνα και με ανθρώπους που γνωρίζω, κυρίως άντρες δεν κάνουν σχέσεις αλλά αλλάζουν τις γυναίκες σαν τα πουκάμισα και όταν μεγαλώσουν κάνουν σχέσεις με "πιπίνια". Η σοβαρή σχέση είναι το τελευταίο που τους ενδιαφέρει. Οι γυναίκες από την άλλη μπορεί να είναι το ίδιο φλού αν είναι εξηασφαλησμένες οικονομικά αλλά σε φάσεις αδυναμίας/ μοναξιάς να επιλέξουν να κάνουν σχέση. Γενικά θα έλεγα η επιλογή σχέσης σταθερής είναι ανάγκη όταν ένας άνθρωπος θέλει μια σταθερή συντροφία σε συνδιασμό αυτό με τον έρωτα και το σεξ. Ειδάλως για μένα οτιδήποτε άλλο έχει να κάνει με το πως θέλει η κοινωνία τον φυσιολογικό, αυτόν που παντρεύεται και κάνει παιδιά και δουλεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ για να τα συντηρήσει. Πολλοί όμως δεν τα καταφέρνουν έτσι έχουμε τόσες και τόσες ανύπαντρες μητέρες ή γάμους που περνάνε πολλά προβλήματα. Ακόμα αυτυό που μπορεί να συμβεί είναι πρώτα να ισσοροπήσει κάποιος συναισθηματικά και μετά να μπορέσει να τα καταφέρει εργασικα/ οικονομικά αν και όχι πάντα... όπως θα ξέρεις ζούμε σε χώρα όπου δεν αφήνει κανένας την καρέκλα του για κανέναν άλλο.