Κοίτα εγω μιλάω για τις τεχνολογικές σχολές. Τώρα στις θεωρητικές φαντάζομαι οτι όντως θα πρεπει να διαβάσεις όλο το βιβλίο. Τι να κάνουμε ομως ρε σήψη ετσι έχουν τα πράγματα, προσπαθούν να μαζέψουν λεφτά απο παντού :/
Printable View
Σε τεχνολογικη σχολη μου φαινεται το βιβλιο , σε χαρτινη μορφη τουλαχιστον, ειναι λιγο περιτο. Εντάξει να δινουν τυπικα το συγγραμα για παράδειγμα το πως να προγραμματίσεις, αλλα με ερευνα 3μιση δευτερολεπτων στο google θα βρεις τα καλυτερα tutorials, και μαλιστα σε βιντεο μορφη. Θυμήθηκα τώρα περίπτωση που καθηγητής μας έδινε σύγγραμα που το είχε γράψει ο αδερφός του. Και μάλιστα παλιό ,κακογραμμένο και με μικρά γράμματα.
Ή την άλλη καραπτεριτωσάρα όπου ο αντρας μιας λεκτορού μας, έγραψε βιβλίο ΕΙΔΙΚΑ για το συγγεκριμένο μάθημα (δε κανω πλακα) , και το βιβλίο αυτό όλως τυχαίως βρέθηκε στην λίστα με τα συγγράματα μας.
Μου αρέσει που λέμε ότι δεν θέλουμε να μπουνε οι επιχειρήσεις στα πανεπίστημια μας. Μα αφοή ήδη έχουν μπει, ολόκληρες οικογένειες κάνουν μπιζνες ήδη.
Δεν λέω ότι είναι όλοι έτσι, παρόλα αυτά οι περισσότεροι μόνιμοι αυτά κάνουν , και άμα έρθει κανας αναπληρωματικός θα φάει πόδι , ειδικά άμα τολμήσει να τους πάει κόντρα. Για την ακρίβεια ακόμα και μόνιμοι μπορούν να έχουν την ίδια μοίρα άμα ο άλλος έχει μεγάλα μέσα. Μου το έχει πει αυτό ήδη λέκτορας , σεβαστός και με μακροχρόνια εμπειρία εκεί μέσα. "σου παίρνουν άμα θέλουν την θέση σου για πλάκα και την δίνουν σε άλλον..".
Για αυτό λέω, το άσυλο ας είναι μόνο η αρχή από τις μεταραθμύσεις τους. Περιμένω με χαρά την αξιολόγηση μπας και γίνουν ρεζίλι επιτέλους όσα ιδρύματα λούζονται με χρηματοδότηση αλλά παρόλα αυτά συνεχίζουν να έχουν κακής ποιότητας περιεχόμενο..
παιδια για τις σημειωσεις κ τα συγγραματα δεν ισχυει κατι στανταρ, ειναι αναλογως το πανεπιστημιο, τη σχολη κ τον καθηγητη καθως κ τι ζηταει στο μαθημα του στην εξεταστικη... εμας στη δικη μου σχολη (που ειναι κ θεωρητικης αλλα κ "πρακτικης" φυσεως) καποιοι καθηγητες αναρτουν οι ιδιοι τις σημειωσεις στην ιστοσελιδα της σχολης κ τα κατεβαζουμε... οσο για τα συγγραματα, οπως προανεφερα ετυχε φορες λιγο πριν την εξεταστικη να παρουμε το βιβλιο.. ελεος δλδ... κ απο που θα διαβασουμε ρε φιλε?? προσωπικα το βιβλιο το κανω μια αναγνωση κ υπογραμιζω, περισσοτερο βαση δινω στις σημειωσεις.. αλλα ειπα ειναι κατι σχετικο καθως αλλοι καθηγητες στα θεματα βαζουν απο το βιβλιο κ αλλοι απο τις σημειωσεις.. αυτα αμα ρωτας τους μεγαλυτερους τα μαθαινεις πως λειτουργει ο καθενας...
Δεν ξέρω από που βγήκε αυτό ότι είναι μέσα στα 100 καλύτερα, αλλά σύμφωνα με την αξιολόγηση της times του 2009 είναι 177ο.
http://en.wikipedia.org/wiki/Nationa...sity_of_Athens
Μόνο το EMΠ έχει να "κάτι" από πλευράς έρευνας, όλα τα άλλα είναι σε εντελώς άσχημη κατάσταση, εκτός από μεμονωμένα τμήματα εδώ και εκεί. Έχω σπουδάσει σε μέτριο πανεπιστήμιο της Αγγλίας, σε υψηλό πανεπιστήμιο και τώρα στο καποδιστριακό. Η διαφορά του Καποδιστριακού ακόμα και με το μέτριο πανεπιστήμιο της Αγγλίας από πλευράς οργάνωσης και υποδομών είναι μέρα με την νύχτα πραγματικά. Δεν συγκρίνω καν με το υψηλό (πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου) καμία σχέση δεν τίθεται καν θέμα να μπούνε στην ίδια πρόταση. Από οποιαδήποτε άποψη. Σε όποιον τομέα θες, καθηγητών, έρευνας, υποδομών ότι θες πες.
Επίσης δεν καταλαβαίνω για την διαφορά "παιδείας" και "γνώσης". Αναφέρεις ένα μεμονωμένο παράδειγμα μιας φίλης σου λογοθεραπεύτριας που δήθεν είδε τα παιδιά της Αγγλίας να γράφουν με τον ίδιο τρόπο και χρησιμοποιείς αυτό σαν επιχείρημα που διαχωρίζει την "γνώση" από την "παιδεία". Δεν μπορώ να καταλάβω πως αυτό το μεμονωμένο παράδειγμα και αυτό που αναφέρει στηρίζει το επιχείρημα αυτής της διαφοράς?
Επειδή έχω δει στην Αγγλία πως δουλεύουν με παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες σε πληροφορώ ότι κάνουν δουλειά πάρα πολύ υψηλού επιπέδου, καμία σχέση με τις ανάλογες υπηρεσίες της Ελλάδας, που και είναι περιορισμένες (εκτός και αν πας σε ιδιώτη) και αμφίβολης ποιότητας. Τον τομέα των μαθησιακών δυσκολιών δεν τον ξέρω πολύ καλά, αλλά γνωρίζω πολύ καλά τι γίνεται με τον ευρύτερο τομέα της ψυχικής υγείας, και για το τι εκπαίδευση π.χ. έχουν οι ψυχολόγοι στην Αγγλία και τι οι ψυχολόγοι στην Ελλάδα. Άστο...από που να το πρωτοπιάσω...από την ποιότητα των προπτυχιακών (δεν υπάρχουν καν εργαστήρια και ουσιαστικές πρακτικές στην Ελλάδα και είναι όλα στείρα αποστήθιση με SOSάρες και αντιγραφή!) η από τον μεταπτυχιακών...(Αγγλία χρειάζεσαι 3ετή ειδικότητα στην κλινική ψυχολογία για να δουλέψεις μέσα από κρατικό σύστημα που μπαίνουν οι top, Eλλάδα όλοι αυτοί με το πρώτο πτυχίο, τις "SOSάρες" και την λούφα είναι "ψυχολόγοι" μετά και μπορούν να ανοίξουν γραφείο...). Ανάλογα πράγματα επικρατούν και στον τομέα της Λογοθεραπείας, όπου φίλος μου που ήταν από τους κορυφαίους στο τμήμα του, τον έστειλαν έξω, πρώτα Αγγλία και μετά Αμερική και του είπαν οι ίδιοι οι καθηγητές μην φανταστεί καν "μείνει εδώ για μεταπτυχιακά και πρακτική".
Αν είναι να βλέπουμε κάθε αλλαγή με "κακό μάτι" και καχυποψία, επειδή πάντα υπάρχει η πιθανότητα αυτή η αλλαγή (που συνήθως είναι το "στανταρ" στην Ευρωπαική ένωση) να χρησιμοποιηθεί με καταχρηστικό τρόπο εδώ, τότε απλά δεν θα αλλάξει ποτέ αυτή η χώρα. Θα μείνει πάντα στα ίδια σκατά απλά. Μπορεί και με τις αλλαγές να πάμε σε άλλα σκατά, αλλά χαμηλότερα από αυτή την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα δεν πάει sorry.
συμφωνω σε γενικες γραμμες... οι θεσεις καταλαμβανονται με βαση την οικογενειακη συγγενεια κ τις κομματικες κ αλλες γνωριμιες κ οχι αξιοκρατικα.. στη σχολη μου καθηγητης μεταξυ 2 υποψηφιων για λεκτορες προωθησε τον ανηψιο του... κ ασε κ το αλλο σχετικα με τα "βιβλια" που γραφουν οι καθηγητες, οτι παρα πολλα τα αντλουν απο τις μεταπτυχιακες κ διδακτορικες εργασιες φοιτητων... γνωριζω περιπτωση καθηγητη που απο εργασιες φοιτητων ολοκληρη "διαφυλικη εκπαιδευση" (καπως ετσι λεγεται το βιβλιο τελοςπαντων) εγραψε.. σιγα μην τα βγαζουν απ το μυαλο τους....
Πάντως το ανησυχητικό είναι ότι από "μεγάλους" ακούγονται συχνά φράσεις όπως "καλά και στο εξωτερικό αλλά σαν την Ελλάδα δεν.." , ή το καλύτερο "το Eλληνικό Πανεπίστημιο (συνήθως το ΕΜΠ) είναι το Πανεπιστήμιο των Πανεπιστημιών παγκοσμίως!" κτλ , φράσεις που υπνωτίζουν τον κόσμο και έτσι στην κοινωνία έχουμε μεγάλη ιδέα για τα πανεπιστήμια της Ελλάδας , άσχετα άμα δεν έχουμε ούτε ένα λογικό επιχείρημα να στηρίξουμε αυτή την άποψη.
Είναι όπως το είπε ο Petran, πιο κάτω ΔΕΝ υπάρχει.
http://www.youtube.com/watch?v=sobEXWlVI8I
Και ναι, το παραπάνω είναι ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης...
πραγματικα το βιντεο αποτυπωνει το χαλι μας σε ολο του το μεγαλειο... καθε αλλο παρα πανεπιστημιο θυμιζει... περισσοτερο κεντρο διερχομενων, λαικη αγορα, χωρος ελευθερης διακινησης φραπε κ μπουγατσας (κ οχι ιδεων λολ) βαλε κ τις "αισθητικες παρεμβασεις" με τις αφισες των κομματων κ τους παγκους .... απογοητευτικο..........
hahahahahaha Αυτο ειναι το ΤΕΙ Αθήνας, αυτα περιέγραφα πιο πανω με τους μικροπωλητές στους διαδρόμους. Βεβαια για να ειμαστε και δικαιοι οι μουσικές που ακούγονται δεν ειναι average day, δεν λεω οτι δεν συμβαίνει αλλα οχι σε καθημερινή βάση. Και ντάξει παιδιά αυτο είναι ο κεντρικός διάδρομος για να παει ο καθένας στο τμήμα του, ή στο κυλικείο. Δεν γίνεται τετοιος χαμός εξω απο τις αίθουσες διδασκαλίας πχ. Πείτε μου πως σας φαίνονται τα πλακάκια? Δεν είναι πολυ ωραία? Που να δείτε και τις τουαλέτες, κουκλιά! :P
Ειδα και εναν γνωστό μου στο βίντεο! LOL.
Χαχαχαχαχα κι ελεγα να ρωτησω ποιο ειναι, αλλα ντρεπομουν μην περαστω για ασχετη!! Στη δικη μου σχολη ευτυχως δεν εχουμε τετοια, μονο τους παγκους με τα κομματα, αυτο ρε συ ειναι το κατι αλλο με τους μικροπωλητες θαρρεις κ βρισκομαστε σε πλανοδια αγορα !!
Γαματα τα πλακακια !! Τις τουαλετες δεν τις εδειξε, δεν μπορω να εκφερω αποψη.. Α, κ θα μπορουσατε να ειχατε καλυτερη επιλογη dj, τι ναι αυτα τα πραγματα λολ !!!!!!!!!!!
Έχω περάσει πάντως (και) από εκεί :D
Πολύ freestyla ή κατάσταση , και το "σκοτάδι" τις πρωινές ώρες του δίνει ατμόσφαιρα!!
Θυμάμαι σε εκλογές γινόταν χαμός, σαν κλαμπ ήταν , αλλά να πεις αυτό γίνεται παντού σε όλη την Ελλάδα οπότε οκ! (μπρρ το λέω λες και ειναι φυσιολογικό!!!)
Αυτο με τους μικροπωλητές δυστυχως καθε χρόνο ολο και χειρότερα γίνεται..στο τελος θα περνάς απο τον διάδρομο και θα νομίζεις οτι είσαι σε παζάρι αντι για σχολή :/
Για τους dj οντως ρε παιδιά αφου παίζουνε που παίζουνε μουσική ας παίξουν κατι καλό! Έλεος!
Αλλα δεν μπορεις να πεις έρχονται προετοιμασμένοι. Με τα ηχειάκια τους, με τις κονσόλες τους κλπ!
Πωπω..τόσο πρωινές ώρες έχω να πατήσω πααααρα πολυ καιρό..Απο τοτε που ημουν Α εξάμηνο, οπότε δεν το θυμάμαι το "σκοτάδι" που λες..
Στις εκλογές και γενικώς σε καμια μερα που εχει κανα συλλαλητήριο ή καμια απεργία γίνεται ο χαμός. Κάθε 10 μετρα εχει και διαφορετικό dj!!
ΑΑΑ τωρα που ειπες για γέλια και για κλαματα θυμήθηκα το άλλο το θεικό! Με ειχε πιάσει μια κυράτσα και με ειχε μπουρμπουδιάσει να αγοράσω μια εγκυκλόπαιδεια ή κατι τέτοιο δεν θυμάμαι..Τεσπα ειμαι εγω απο το πρωι στην σχολή κανα 8ωρο εχει παει απόγευμα και να εχεις τωρα αυτή μεσα στο ΤΕΙ να σου πρήζει οτι έχεις και δεν εχεις, βρε τι εικόνες μου έδειξε τι ιστορίες μου ειπε, τι οτι μπορώ να την αγοράσω και με δόσεις μπορω..Εγω να τις λεω δεν θελω, δεν εχω λεφτά κλπ και να επιμένει!!! Οποιος άσχετος θέλει μπαίνει εκει μέσα! Και αυτη την εχω ξαναδεί αρκετές φορές μετα απο αυτο..τι σκατά? Εκει μέσα μένει????????????
Πάντως δε μπορούμε να πούμε, υπάρχει αν μη τι άλλο ποικιλία στους dj!
Αν και δεν είμαι του χώρου, πιστεύω τα καλύτερα πάρτυ εκεί με τις κονσόλες στους διαδρόμους τα ρίχνουν οι κόκκινοι (οι ολυμπιακοι) .
http://www.youtube.com/watch?v=nmen1GyvLOs
(μουσικό αφίερωμα Included)