Results 46 to 60 of 78
-
17-09-2011, 09:25 #46
Σταμάτησα να διαβάζω το παραπάνω μήνυμα για ένα απλούστατο λόγο. Όλοι αυτοί οι Ευρωπαίοι πήραν τα βιβλία και τις γνώσεις της Ελλάδας και έφτιαξαν τα δικά τους Πανεπιστήμια. Η Ελλάδα φίλε μου, ο λαός βασικά θα έπρεπε να είναι πλούσιος σε παιδεία, υγεία και τέχνες και όχι όλοι οι άλλοι Ευρωπαίοι. Κρίμα που δεν ακούστηκαν όσοι θα έπρεπε να ακουστούν λίγο νωρίτερα. Αν μπορείς να καταλάβεις έστω και λίγο από την διάθεση μου για την καλή αυτή μου πράξη θα σου είμαι υπόχρεος.
- 17-09-2011, 09:26 #47
Με το Ελλάδα ο νοών νοείτε έτσι φίλοι μου;
17-09-2011, 09:52 #48
Η Ελλάδα, δεν ξέρω τίποτα για την Ελλάδα αλλά στα βιντεοπαιχνίδια είμαι και ο πρώτος! ΧΑ
17-09-2011, 12:30 #49
Προφανώς η κατάσταση στα πανεπιστήμια στην Ελλάδα είναι το μαύρο το χάλι..Αλλά εννοείται πως δεν φταίνε οι φοιτητές μόνο γι αυτό.. Το καποδιστριακό κατατάσσεται στα 100 καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο. (http://www.neolaia.gr/2011/07/30/kat...kapodistriako/)) και το ΕΜΠ κατατάσσεται στην 17η θέση στην Ευρώπη για το 2010 (http://www.neolaia.gr/2011/07/22/kat...wn-17o-eyrwph/). Η αλήθεια είναι βέβαια ότι δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι αυτό, αλλά να μην λέμε κι όλας ότι η γνώσξ που παίρνουμε είναι γι α τα μπάζα. κΙ επίσης να αναφέρω ότι οι Έλληνες φοιτητές διαπρέπουν στο εξωτερικό κι έχουν πολύ καλή φήμη στα ξένα πανεπιστήμια. Για να μην παρεξηγηθώ, εννοείται πως πιστεύω ότι το ελληνικό πανεπιστήμιο έχει πάρα πολλά προβλήματα και χρειάζεται πάρα πολύ δουλειά.
Και κάτι ενδεικτικό σχετικά με το εξωτερικό για το αν προάγουν την παιδεία ή τη γνώση (είναι κάτι τελείως διαφορετικό) μία λογοθεραπεύτρεια οου είχε πάει στην αγγλία για να δουλέψει με κάτι παιδάκια εκεί μου έλεγε ότι γράφανε όλα σχεδόν με τον ίδιο γραφικό χαρακτήρα.. Δεν αφήναν εν ολίγοις τα παιδάκια να ανπτύξουν μόνα τους κάποια πράγματα αλλά έπερεπε να είναι όλα έτσι όπως πρέπει να είναι..
Και σχετικά με την αξιολόγηση των καθηγητών. Πραγματικά πιστεύω ότι κανονικά θα έπρεπε να γίνεται αλλά πολύ αμφιβάλλω αν θα λιτουργήσει σωστά. Φοβάμαι ότι με τον ίδιο τρόπο που διορίστικαν οι συγγενείς άλλων καθηγητών με τον ίδιο τρόπο θα αξιολογηθούν.
Κι όσο για τις κάμερες εγώ διαφωνώ κάθετα. Δεν θέλω στο χώρο που σπουδάζω και πουθενά αλλού να με παρακολουθούν.Κι όχι –προφανώς- γιατί θέλω να καταστρέψω κάτι. Δεν θέλω να ξέρουν με ποιους μιλάω τι κάνω τι τρώω κλπ (κι αφού όσοι κάνουν τις καταστροφές είναι γνωστοί δεν χρειάζονται κι όλας.. )
Και προφανώς Τώρα αν η κατάληψη προσφέρει κάτι είναι άλλο θέμα, όπως κι άλλο θέμα είναι το τι μπορείς να κάνεις για να αντιδράσεις σε κάτι που θέλουν να σου επιβάλλουν.
Γενικώς όμως θα συμφωνήσω μ αυτό
Και θα σταματήσω να μιλάω γιατί πολλά έγραψα!
17-09-2011, 12:53 #50
Συμφωνω στο θεμα με τις καταληψεις.. παντα σε τετοιες περιπτωσεις βρισκουν ευκαιρια αυτα τα "γνωστα-αγνωστα" κομματικα στελεχη να ανακατευτουν για να προβαλλουν κ να κανουν τα δικα τους, μη σεβομενοι τα δικαιωματα των αλλωνων.. στο πρωτο ετος ειχε παραξηλωσει η κατασταση με τις καταληψεις.. πασπ κ δαπ μεταξυ τους τα κανονιζουνε ρε συ κ καλα αξιοπιστο αποτελεσμα στις φοιτητικες εκολογες πουτσες μπλε εγω μονο το πρωτο ετος πηγα να ψηφισω, μετα δεν πηγαινα παρ ολο που με πρηζαν στα τηλεφωνα... κ οσο για τις συνελευσεις για υπερ η κατα της καταληψης ολοι ξεραμε τι επαιζε, σορρυ που θα το πω αλλα οχι για 5-10 κκεδες που κωλοβαρανε εμεις να μεινουμε πισω, ενα πτυχιο το θελουμε, δεν θα μας ταιζουν οι γονεις για παντα!! αλλα δεν μπορεις να κανεις κατι εναντια σ αυτους, κ να διαμαρυρηθεις δεν θα ακουστεις κ μπορει κ να τις φας, ασε που στανταρ θα σε εχουν στη μπουκα....
[QUOTE=PETRAN;289941]Σύμφωνοι, το άσσυλο δεν θα αλλάξει και τίποτα ουσιαστικό. Αλλά είναι κάτι και αυτό. Πολύ πιο σημαντικό θα ήταν να φύγουν τα κωλο-κόμματα και τα περιπτεράκια τους από το πανεπιστήμιο.
χμμ, κατσε να δουμε κατα ποσο θα φυγουν, δεν φευγουν ευκολα αυτοι... βασικα πιστευω δεν αλλαξε κ τιποτα ουσιαστικο απλα βγηκαν στην επιφανεια καποια πραγματα κ τωρα κανουν καραμπαμ σε ολους..
σιγουρα ο πανεπιστημιακος κλαδος εχει πολλα προβληματα κ ελλειψεις κ υπολειπεται συγκριτικα με πανεπιστημια του εξωτερικου ως προς το επιπεδο, την υποδομη, την διεξαγωγη κ προωθηση της ερευνας κτλ.. αλλα ας μην βγαζουμε απ εξω κ την δικη μας ευθυνη, των φοιτητων..." I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
17-09-2011, 13:24 #51
Προσωπικα ειμαι υπερ της καταργησης του πανεπιστημιακου ασυλου ετσι οπως εχει καταντησει.Ποτε καμια ιδεα και ιδεολογια δεν νικηθηκε απο στρατους.Ετσι η εννοια της ελευθερης διακινησης ιδεων ειναι αυτονοητη.
Ενα ενδιαφερον στοιχειο ειναι οτι περιπου το 12% της δημοσιας δαπανης για την παιδεια πηγαινει σε αποκατασταση ζημιων απο κατστροφες που προκαλουνται απο καταστροφες (μη φυσικες) μεσα στα εκπαιδευτικα ιδρυματα.
17-09-2011, 13:30 #52
Για να μην μπω κι εγω στη διαδικασια των ατελειωτων κατεβατων κι αρχισω να επαναλαμβανομαι....θα πω μοναχα: +1.000.000.000 στον/στην broken horse!!!
Η ανησυχία μοιάζει με την κουνιστή πολυθρόνα. Σε κρατάει απασχολημένο χωρίς να σε πηγαίνει πουθενά.
17-09-2011, 14:24 #53
Η broken horse με έχει καλύψει...
17-09-2011, 15:02 #54
edit* έψαξα καλύτερα.
Τα κριτήρια με τα οποια κατατασουν το καλυτερο/χειροτερο πανεπιστημιο ειναι:
Funding and project participantion performance
Networking activity and alliances
Diversity of research areas
, τα οποια δεν εχουν και τοσο μεγαλη σχεση με το επιπεδο σπουδων.
Εβλεπα καθηγητες μου στο ελληνικο πανεπιστημιο να ειναι ολη μερα κλεισμενοι στο γραφειο τους και να γραφουνε, να γραφουνε, να γραφουνε. Αυτο το εβλεπα. Αποτελεσματα δεν εβλεπα. Και αν οχι εγω ουτε το τμημα και το ιδρυμα γενικοτερα το οποιο συνεχιζε τις βουτιες του σε πτωση.
Η χρηματοδοτηση στα Ελληνικα πανεπιστημια υπαρχει. Το θεμα ειναι ποσα χρηματα φτανουν ομως για τους φοιτητες και οχι για αλλους σκοπους. Δεν θα ξεχασω ποτε το περιστατικο οπου ενω τα εργαστηρια μας ηταν αδεια απο ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΟ εξοπλισμο (φαντασου να εισαι σε αρχιτεκτονικη και να μην εχεις χαρακες πχ) , μπροστα στα ματια μου ενας λεκτορας παρειγγειλε εναν υπολογιστη για το γραφειο του τουρμπινα σκετη -με το αζημειωτο- , που αναθεμα και αμα ηξερε να ελεγχει το εμαιλ του. Και αυτο το τοσο αχρηστο πραγμα για αυτον του ηρθε. Εμας αυτα που ζηταγαμε ποτε δε μας ηρθαν. Οποτε η χρηματοδοτηση οντως εγινε , αλλα δεν κατεληξε στο σωστο ποστο..
κΙ επίσης να αναφέρω ότι οι Έλληνες φοιτητές διαπρέπουν στο εξωτερικό κι έχουν πολύ καλή φήμη στα ξένα πανεπιστήμια. Για να μην παρεξηγηθώ, εννοείται πως πιστεύω ότι το ελληνικό πανεπιστήμιο έχει πάρα πολλά προβλήματα και χρειάζεται πάρα πολύ δουλειά.
Όταν γύρισε Ελλάδα στην πατρίδα του μετά από τόσες περιπέτειες και γνώσεις, το μόνο που κατάφερε να βρει με το ατελείωτο CV του , ήταν θέση αναπληρωτή , προσωρινή ασφαλώς , και ούτε καν στο τμήμα Αρχαιολογίας , αλλά σε παρακλάδι παρακλάδιου του. Μετά από 2- 3 εξάμηνα τον διώξανε..
Ήθελα να ήξερα τι καλύτερο βρήκαν μετά από αυτόν στην θέση του και στον σούταραν. Πολύ θα ήθελα να μάθω.Last edited by Boltseed; 17-09-2011 at 15:34.
17-09-2011, 17:37 #55
Έχεις απόλυτο δικιο. Εδώ στα εργαστήρια που έχουμε εμείς στην Ηλεκτρονική εχουμε ΑΠΑΡΧΑΙΩΜΕΝΟ εξοπλισμό και αυτοι κοιτάνε να αλλάξουν τα πλακάκια στις τουαλέτες και να πάρουν plasma και lcd οθόνες για τους καθηγητές! Αντι να πανε να πάρουν μηχανήματα αυτης της εποχής. Η να αλλάξουν τα επίσης απαρχαιωμένα βιβλία και σημειώσεις. Εδώ σπουδάζεις το 2011 με γνώσεις απο το 60'. Ειναι αίσχος. Και στην εξωτερική αξιολόγηση επισημάνθηκε αυτό αλλα αυτοι στα @@ τους. Και τώρα με την κρίση οτι παίρνουν θα το τσεπώνουν.
One of these things is not like the others, one of these things must die alone.
17-09-2011, 17:42 #56
ρε εδω θα μας καταργησουν τα συγγραμματα και θα εχουν ολα ηλεκτρονικη μορφη οποτε ο φοιτητης θα πρεπει να πληρωνει για εκτυπωσεις απλα φανταστειτε ποσο σκατα καταληγουν ολα!
17-09-2011, 17:49 #57
Εγω που διάβασα μια συνεντευξη της Διαμαντοπούλου σχετικά με τον νεο νόμο ειπε οτι δεν θα καταργηθούν τα συγγράματα απλα πλεον οι καθηγητές θα είναι υποχρεωμένοι να τα ανεβάζουν και σε ηλεκτρονική μορφή. Και τον νόμο που τον διάβασα δεν ειδα κατι για κατάργηση των συγγραμάτων. Και νταξει για να λεμε και την αλήθεια ποιος πραγματικά διαβάζει απο τα βιβλια που παίρνουμε? Οι περισσότεροι διαβάζουν απο τις σημειώσεις που κρατάνε στο μάθημα.
17-09-2011, 17:53 #58
ειπαν οτι απο το 2014 θα τα σταματησουν τελειως!!
17-09-2011, 17:59 #59
Α δεν το ειχα δει αυτο! Αλλα ειπαν οτι θα ειναι σε ηλεκτρονική μορφή και όπως ειπα παραπάνω για να περάσεις τα μαθήματα αρκούν οι σημειώσεις στην τάξη, ελάχιστοι κάθονται να διαβάσουν και απο το βιβλίο, νομίζω πως είναι υπερβολικοί οταν λενε οτι θα πρεπει οι φοιτητές να κάθονται να εκτυπώνουν ολοκληρο σύγγραμμα απο το ιντερνετ. Δεν θα κάτσεις να διαβάσεις ΌΛΟ το βιβλίο για να περάσεις στην εξεταστική, στην Ελλάδα είμαστε.
17-09-2011, 18:03 #60
δυστυχως εμεις ας πουμε εχουμε κατι καθηγητες που βαζουν πολλες λεπτομερειες και πρεπει να διαβασεις σχεδον ολη την υλη για να το περασεις!
α και δεν καταδεχομαι να παρω σημειωσεις απο δαπ και πασπ εννοειται!ασε που ειναι και χαλια!και δεν μπορω να διαβασω απο υπολογιστη:(