προσωπικα προσπαθησα να μη στηριζω το συστημα, να μη προσφερω, να μη δουλευω, να ειμαι οσο το δυνατον ανεξαρτητος, κι οχι καταγεγραμενος παντου και εξαρτημενος απ'αυτο. αλλα δυστυχως δε γινεται σημερα ζωουλα ετσι και τελικα επιστρεφεις στο πατρικο με τη συνταξουλα των γονιων. ειδικα οταν δεν εισαι σε κανα χωριο να εχεις περισσοτερη ελευθερια, πχ να καλλιεργεις τα δικα σου προϊοντα, δεν επιβιωνεις αλλιως. και καταντας και μηδενιστης να μην ευχαριστιεσαι τιποτα, να μην εχεις ουτε αμαξι ή μηχανη και να νιωθεις πεταμενος απ'ολους λες και δεν αξιζεις.
εγω παλι τοσα χρονια δε ψηφιζα, ζητημα αν εχω παει 4 φορες ολες κι ολες στη ζωη μου (και δημαρχειακες κι απ'τις κανονικες μαζι). δεν ειχα λογο να το κανω και ημουν και μικρος για να νοιαστω για τη πολιτικη. μεγαλωνοντας ομως και με τη κριση τωρα, βλεπωντας πως δε προκειται να εχω μελλον εδω γιατι οι πουστραληταραδες καλοπερασαν τρωγωντας τα παντα, ειπα την επομενη φορα να στηριξω αυτο που δε θελουνε, δηλαδη χρυση αυγη. ο λογος απλα επειδη λενε οσα δεν λενε οι αλλοι. κοιτωντας τον κασιδιαρη για παραδειγμα ηταν ο μονος που ειπε ποσος ειναι ο μισθος των πολιτικων (8000). ποιος αλλος τολμησε να το βγαλει προς τα εξω αυτο ? προβατα δυστυχως παραμενουμε ολοι ειτε ψηφιζουμε ειτε οχι, κι οποιος εχει τη ψευδαισθηση οτι ειναι ελευθερος, θα τον δουμε οταν του κλεψουν τις καταθεσεις και δε θα μπορει ουτε στο σουπερ μαρκετ να παει. το να μην επιλεξεις ποιος θα σε κυβερνησει (λεμε τωρα, μονοι τους τ'αποφασιζουν), δε σημαινει οτι δε θα σε κυβερνησει.
υπαρχουν ανθρωποι που να τα κανουν ακομα ολα αυτα ? νταξει και αποκωδικοποιητη να εχεις, οταν υπαρχει το ιντερνετ και βλεπεις οτι ταινια θελεις, αχρηστο σου ειναι. το ιδιο και το ραδιο, εδω μπορεις να επιλεξεις εσυ τι θα κατεβασεις ν'ακους. τα περι διατροφης ειναι αλλο θεμα, και μαζι με τους ψεκασμους ισως αυτο να ευθυνεται που χαζεψε ο κοσμος.