Quote:
Originally posted by Relia
Συγνώμη που θα πεταχτώ πάλι σαν την ...., αλλά ας μου εξηγήσει κάποιος παρακαλώ για ποιο λόγο ορισμένοι άνθρωποι μέσα σε αυτό το ταλαίπωρο φόρουμ επιμένουν να παρουσιάζουν εριστική διάθεση, χωρίς ειδικό λόγο και να μιλούν, χωρίς τελικά να λένε κάτι. Το αν τα ψυχοφάρμακα είναι καλή επιλογή ή όχι, υπάρχουν, νομίζω, αρμόδιοι γιατροί να το κρίνουν, να το μελετήσουν και αναλόγως πάθησης να κρίνουν. Προσωπική άποψη μπορεί να εκφράζει ο καθένας από μας, βασιζόμενος στο απλούστατο γεγονός, αν βοηθήθηκε από φαμακευτική αγωγή ή όχι. Προφανώς, η φίλη μας η Μαργκό, δεν ανήκει στους ανθρώπους που είδαν καλό, οπότε η ίδια ΜΕ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ της, θα επιλέξουν εναλλακτική θεραπεία. Στη δική μου περίπτωση, αν είχα 1000000? στην Τράπεζα, σίγουρα θα καθόμουν σπίτι για κανένα χρόνο και θα έκανα γιόγκα, θα δοκίμαζα όλες τις θεραπείες που υπάρχουν (συνήθεις και εναλλακτικές) προκειμένου να γίνω καλά. Έλα όμως που δεν έχω τα περιθώρια και την πολυτέλεια να απέχω από τα πράγματα, κυρίως από τα επαγγελματικά και εφόσον δεν την \"πάλευα\" έπρεπε να βρω γρήγορα μία λύση, για να \"επιστρέψω\" στα πράγματα και να αρχίσω πάλι να κυκλοφορώ σαν άνθρωπος. Τα φάρμακα, ναι, με βοήθησαν. Εμένα όμως. Άλλον πιθανόν να μην τον βοηθούν. Χαίρομαι ειλικρινά τα παιδιά εκείνα, στα οποία τα συμπτώματα είναι πιο ήπια και δεν τα εξαναγκάζουν να κλείνονται στο σπίτι. Δυστυχώς δεν ανήκω στην κατηγορία αυτή.
Συμφωνώ με όλο το μήνυμα της Reina αλλά γενικότερα έχω βαρεθεί να διαβάζω ανά καιρούς στο forum το πόσο και αν και σε τι βοηθάνε τα ψυχοφάρμακα.Οι ειδικοί ξέρουν,και είμαι από τις περιπτώσεις που τους έχουν βοηθήσει.Και τους ευγνωμονώ γι\'αυτό.Για ποιο λόγο να είμαστε τόσο αρνητικοί σε κάτι επιστημονικό?