https://www.youtube.com/watch?v=zsfj9j0kjoU
Printable View
Δεν είπα πως δεν υπάρχουν σοβαροί στο φόρουμ. Το email άλλωστε δόθηκε δημόσια. :)
δημοσια δε μπορεις να συνενοηθεις εκτος αν γνωριζεις αυτον που μιλας κ του μιλας με συνθηματα ενα αυτο δευτερο συνηθως ολοι οι ασχετοι ειναι πανταχου παρων δε εχω δει πουθενα καπιον να μιλα σοβαρα χωρις να θελει να πλησιασει καπιον επισης ειναι κουφο να λες οτι εχεις φαει τα νιατα σου στα τσατρουμς κ μετα να υπονοεις οτι εισαι προκατηλημενος με αυταQuote:
Παράθεση Αρχικά καταχωρημένο από Γάτος Εμφάνιση Μηνύματος
Έχει δίκιο η ρέα βασικά. Θα ήταν προτιμότερο να γράψεις εδώ και να συζητήσεις. Οι πιθανότητες να σου στείλει πριβέ άνθρωπος που ΔΕΝ θέλει κάτι παράξενο, είναι πολύ λίγες κατά τη γνώμη μου. Η προσωπική μου εμπειρία αυτό δείχνει, μιας και έχω φάει επίσης τα νιάτα μου στα τσάτρουμς. Καλή τύχη.
Κάνεις λάθος, πρώτα είπα πως είμαι κατά τους και μετά πως έφαγα τα νιάτα μου στα τσάτρουμς. :p
εγω αν δε ξερω κατι παραπανω για αυτον που μιλα σε ενα θρεντ σοβαρα δε μπορω να μιλησω γι αυτα που γραφει κ οταν βλεπω οτι το αποφευγει κ ολας μετα γινομαι ακομα πιο ψυχρος αν καπιος ενδιαφερεται πραγματικα για οσα του λες θα σε πλησιασει
Θα συμφωνησω με τον elis , εξ ου και το θεμα ' βαβελ ' που ανηρτησα . Αλλες ηλικιες , αλλα βιωματα , αλλες εμπειριες , αλλες δουλειες , αλλο , αλλο αλλο ....δεν μπορει να υπαρξει μια συμφωνια , ο καθεις τα βλεπει απο την πλευρα του , και απο την πλευρα του , ειναι σωστα τα γραφομενα του . Δεν κρινω τα γραφομενα των αλλων σε προσωπικο επιπεδο ποτε , δλδ ονομαστικα , τωρα εσυ ρεα , γιατι θεωρεις οτι διαπληκτιζομαστε , δεν μπορω να το καταλαβω . Δν μπορει την μια μερα , να σου στελνω πμ φιλικα , και φιλικα ποστ , και ακριβως την επομενη να σε παρω με τις πετρες !!! πρεπει ναμαι επιεικως ψυχοπαθης για ναχω τετιοες μεταπτωσεις , και δεν εχω . Απλως παρεθεσα μια αποψη , κι εσυ νομιζες οτι αναφερομουν σεσενα , γιατι να το κανω αυτο ?
Οσο για την γενια μου , δεν αισθανομαι καμμια τυψη για το τι τους παραδωσαμε , ειναι μια ξενοφερτη νοοτροπια , Αμερικανικη κυριως , και Ευρωπαικη επισης ( το μπουλιιν ας πουμε ) , και ο κοσμος χορευει στην μουσικη που παιζουν οι ξενοι , οπως , οντας οικονομολογος , ξερω πολυ καλα , οτι η κριση οφειλεται καθαρα στην Αμερικη , δεν θα μπω σε λεπτομερειες , θα χρειαστω σελιδες για να αναλυσω τι συνεβη . Αν θελουμε να ριξουμε την ευθυνη σε μας , ας την ριξουμε τοτε και στους κατοχικους προγονους μας , που παρελαβαν μια χωρα υπο διαλυση . Δεν τα καναν θαλασσα ομως , μια χαρα τα καταφεραν .
Δεν ειμαι ρομαντικος να πιστευω οτι η ταδε η η δεινα πρωην γενια εφερε τα τωρινα δεινα , απλως ηταν μια ωρολογιακη βομβα , και εσκασε στα χερια αυτης της γενιας , αυτος ο υπερκαταναλωτισμος και υπερδανεισμος ( αμερικανοφερτα και τα δυο , και σε πολυ μεγαλυτερο μεγαλο βαθμο εκει ), και ο μονος λογος που αντεχει η Αμερικη . ειναι οτι φερει το ονομα της υπερδυναμης , καταχρηστικως πλεον , ειναι δυο φορες πιο χρεοκοπημενοι απο μας , αλλα αν αφησει η παγκοσμια οικονομια την Αμερικη να καταρρευσει , καταρρει ολος ο πλανητης , ενω αν καταρρευσει η Ελλαδα , δεν χαλασε κι κοσμος .
Τα γραφω αυτα προς αποκαταστασιν της αληθειας , ως βαθυς γνωστης της καταστασης ( οικονομικης ) .
Οι ' μικροι ' παντα πληρωνουν τα σπασμενα , ποτε οι μεγαλοι , και τωρα εμεις ειμαστε οι μικροι της υποθεσης
ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΜΕ ΣΑ ΛΑΟΙ ΕΚΕΙ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ
ΑΠΟ ΠΡΩΣΟΠΙΚΗ ΠΕΙΡΑ ΛΙΓΩΝ ΓΝΩΡΙΜΙΩΝ ΟΠΥ ΕΚΑΝΑ ΚΑΘΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΜΕ ΑΟΠ
ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΙΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΡΑ ΑΥΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΓΩ ΣΑ ΜΟΝΑΔΑ
ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ ΟΠΥ ΕΚΑΝΑ ΑΝ ΤΟ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ Ο ΜΑΓΚΑΙΒΕΡ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ
ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ
ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΕΞΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΟ ΕΦΟΣΟΝ ΟΛΟΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΥΤΟ
καλε μου φιλε μακ δεν υπάρχει κανενας απολύτως διαπληκτισμος μεταξυ μας, και αυτο το εγραψα όταν απάντησα στον ελις.
ναι διαφωνουμε σαφως... και μεχρι εκει...τιποτα περισσοτερο! όπως οταν εγραψα πιο πάνω ήθελα απλα να πω τι πιστευω με ισχυρη πεποιθηση ότι δεχεσαι την όποια άλλη αποψη. .. η οποια εξακολουθει να υπάρχει και φυσικα ευχομαι να συνεχισουμε να διαφωνουμε για πολλα θεματα και για πολυ καιρο ακομα γιατι πάντα μου αρεσουν οι συζητησεις μας :)
οσον αφορα την Αμερική συμφωνω σαφως και είναι η πηγη της παγκοσμιας μολυνσης. το χρεος εχει ξεπερασει το αποθεματικο του "πλανητη" σε ρευστοτητα .. οι οικονομολόγοι που σεβονται τον εαυτο τους λένε οτι το ολο συστημα πρεπει να αλλαξει οτι ήταν εξαρχης ελαττωματικο και εξυπηρετουσε μονο λίγους...αλλα ερχονται οι βρυκόλακες των χρηματιστηριακων/τραπεζων οι οποιοι ειναι οι πλανηταρχες μας και δηλώνουν αμετακλητα οτι θελουν να συνεχισουν να ρουφανε αιμα. σε μια μελετη διαπιστωθηκε οτι αν καναμε ίση κατανομή αγαθων και υπηρεσιων σε καθε χωρα του πλανήτη τότε ο κάθε ανθρωπος δεν θα ήταν υποχρεωμένος να δουλέψει παραπάνω απο 2 μερες σε όλη του την ζωη!... αλλα αυτο φυσικα και δεν ειναι εφικτο. πρεπει να δεις μια συνγκλονιστικη ταινια http://www.imdb.com/title/tt1615147/
Οσων αφορα τις γενιες και τις ευθυνες ...θα συμφωνησουμε οτι διαφωνουμε.
ΔΛΔ ΡΕ ΡΕΑ ΕΣΥ ΛΕΣ ΝΑ ΜΗ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΠΕΣ ΜΟΥ ΛΙΓΟ ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΣΑ ΣΥΣΤΗΜΑ
ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΦΑΣ ΝΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ
ΑΝΕΛΥΣΕ ΤΟ ΜΟΥ ΛΙΓΟ ΝΑ ΜΑΘΩ ΚΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ
ΤΙ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΕΧΕΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΤΟ ΜΕΛΕΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΒΡΟΥΜΕ
ΜΕ ΧΑΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΣΤΟ ΑΝΑΛΥΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΑΘΗ ΟΠΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ
ΟΤΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΟΠΥ ΛΕΣ ΔΕ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΟΨΙΑ ΗΛΙΘΙΟΙ
ΑΛΛΑ ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΕΣΥ ΟΠΥ ΞΕΡΕΙΣ
Ρεα , την εχω δει την ταινια ( εκανα ακριβως αυτην την δουλεια 1999-2005 ) , αυτα ειναι ψιχουλα μπροστα σε αυτο που συνεβη στην Αμερικη . Παραθετω γεγονοτα , οχι προσωπικες αποψεις , οπως πχ πριν σκασει η ' βομβα ' στην Αμερικη , οι τραπεζες δανειζαν 100% το ποσον του σπιτιου που ηθελε ναγορασει ο εκαστοτε , και μετετρεπαν το δανειο αυτο σε ενεργητικο , και μετα ασφαλιζοντουσαν στην AIG . Δλδ ενας φορεας επενδυτικος , τυπου merril lynch , morgan stanley , bear sterns , ειχε 1.000.000 usd , στο θησαυροφυλακιο του , και αλλα 30.000.000 σε δανεια , και θεωρουσε οτι εχει ενεργητικο 31.000.000 , τα οποια μετετρεπε σε ομολογα , και τα πουλαγε σε ανυποψιαστους πολιτες . Οταν ενας κρικος της αλυσιδας αυτης ' εσπασε ' , ολοι τρεξαν στην AIG , η οποια φυσικα δεν μπορουσε να αποζημιωσει τετοια καταιγιδα κοκκινων δανειων , και χρεοκοπησε . Με την σειρα τους χρεοκοπησαν η m.lynch , m.stanley και αλλες , και τα ομολογα που ειχαν πουλησει , δεν ειχαν πλεον καμμια αξια , ειχαν πωληθει σε ολες τις τραππεζες του κοσμου , και ονομαστικαν ' τοξικα ' ( ειχαμε και εμεις τετοια , σαν τραπεζες ) . Δεν βλεπω πως μπορεις να διαφωνησεις σε μια πραγματικη αλληλουχια γεγονοτων , που στην βαση τους , υπηρχε η ανθρωπινη απληστια .
Τα εγραψα εν συντομια , ωστε να ειναι κατανοητα απο ολους . Δεν χωρουν αμφισβητηση τα γραφομενα μου .
Η ιση κατανομη αγαθων ειναι ουτοπικη , ουτε υπηρξε ποτε , ουτε θα υπαρξει , αυτα ειναι για τους ρομαντικους .
Οποτε καμμια γενια δεν φερει ευθυνη , η καθε μια με τις ιδαιτεροτητες της .
Οτι εμεις οι Ελληνες ειμαστε αεριτζηδες και παγαποντιδες , ειναι αληθες , αλλα παντα ειμασταν ετσι , σε ενα μεγαλο ποσοστο , τοχει η μεσογειακη φυλη .
Εγω και ο πατερας μου , καλουμεθα να πληρωσουμε τα σπασμενα , και αδρα μαλιστα , βγαλαμε τιμια λεφτα , ειμαστε και εμεις εξοργισμενοι , δεν καναμε εκλυτη ζωη , ουτε πηραμε δανεια , και βλεπω την νεα γενια , να ειναι της ευκολης λυσης , κανεις δεν θελει να κοπιασει , η νεα γενια τα ριχνει σεμας , αντε βγαλε ακρη !!!
Ας σταματησουν τα δικαστηρια , ποιος φταιει και ποιος οχι , και να βρουμε μια λυση , η οποια προς το παρον δεν υπαρχει , ολοι δυσκολευομαστε . Αλλοι λιγο , αλλοι πολυ . Αν εκαναν ολοι ζωη συμφωνα με τις οικονομικες τους δυνατοτητες , δεν θα ειχαμε τετοια προβληματα .
Αλλα αν ολοι παιρναν Posche Cayenne , που παιρναν , εκει καταληξαμε , αλλωστε η λεξη ' μοστρα ' εχει ιταλικη ριζα , οχι Ελληνικη .