http://www.e-psychology.gr/forum/thr...586#post599586 (#34) Αυτό το διάβασες; :( Πάτα πάνω στο λινκ της πρώτης γραμμής.
Το "κάτι χειρότερο" το μεταφράζω ως ψύχωση αν και όταν κάποιος ξεκινά με αγχώδη διαταραχή -οποιαδήποτε- πολλές φορές τον βυθίζει και η κατάθλιψη (αν και δεν είναι απαραίτητο, εξαρτάται απ' την διαταραχή και πώς θα το χειριστεί κάποιος, πάντως μην σε φρικάρω άδικα, εγώ ξεκίνησα πρώτα με κατάθλιψη και λόγω αυτής έγιναν εντονότερες οι ιδεοληψίες και κατέληξα να έχω και μια συγκεκριμένη αγχώδη λόγω αυτών, το πήγα ανάποδα δηλαδή).
Πάντως ούτε ένας ψυχίατρος δεν μπορεί να απαντήσει με σιγουριά στα ερωτήματα γιατί παίζουν πιθανότητες και γενετική προδιάθεση. Στο λινκ κάπου γράφω πως δεν είναι απαραίτητο να υπάρχουν κι' άλλες διαταραχές πριν μια οποιαδήποτε ψυχωσική κατάσταση και συνήθως ξεκινάει από μικρές ηλικίες χωρίς καν να το έχουν καταλάβει. Τώρα αν ζεις με αγχώδη διαταραχή για παράδειγμα και αναρωτιέσαι αν κάποια στιγμή στο μέλλον πάθεις ψύχωση είναι σαν να έχεις το στίγμα της αναιμίας και φοβάσαι για διαβήτη.. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει γιατί μπαίνει η βιολογία στο παιχνίδι που μπορεί να ανατρέψει τα πάντα. Η υπερβολική ανησυχία και το άγχος μόνο κακό στην υγεία σου προκαλεί και όπως καταλαβαίνεις δεν έχει νόημα, γι' αυτό "φωνάζω" να πας σε γιατρό, επειδή εμένα με καθησύχασε σ' αυτό το θέμα και πλέον ελπίζω σε ψυχοθεραπεία και τρόπους διαχείρισης των σκέψεων.
Τώρα αν είχες κάτι χειρότερο... Κι' αν εννοείς ψύχωση... Δεν θα είχες τα λογικά σου και δεν θα αναρωτιόσουν. Ούτε θα ήθελες να έχεις τον απόλυτο έλεγχο :)
Θα περιμένω να μου γράψεις πως έχεις πάει σε γιατρό και σου έχει λύσει όλες τις απορίες. Έτσι ξεκινάμε πραγματική δουλειά με τις ιδεοληψίες και θα δεις πως δεν θα είναι τόσο έντονες όπως προηγουμένως.