Originally Posted by
elisabet
Δεν το πρότεινε. Αυτό ήταν η απάντηση του στην ερώτηση τι πιστεύει οτι θα τον βοηθούσε να ηρεμήσει σε εκείνη τη φάση που ήταν με ψαξίματα που έκανε κτλ. Την ίδια στιγμή μου έλεγε οτι είναι ερωτευμένος κι ότι δεν θέλει να χωρίσουμε! Γενικά είχε πολλές εναλλαγές στη διάθεση και σε αυτά που έλεγε. Εγώ προσπαθούσα να μείνω στο κομμάτι του, που θεωρούσα υγιές, και που ήξερε τι ήταν καλό για αυτόν και τι χρειαζόταν. Με αυτό το κομμάτι προσπαθούσα να συνεννοηθώ -αν καταλαβαίνεις τι εννοώ- και να δεχτεί οτι πρέπει να σταματήσουμε. Ακόμα και μετά που χωρίσαμε αυτός πχ μπορεί να με έπαιρνε ένα τηλέφωνο στις 3 το πρωί και να μου έλεγε για τα καινούργια στοιχεία που βρήκε προσπαθώντας να με κάνει να παραδεχτώ όλα αυτά που πίστευε γιατί θεωρούσε οτι αν τα παραδεχόμουν αυτός θα με συγχωρούσε και θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε μαζί. Σε αυτό το κομμάτι με βοήθησε ο ψυχοθεραπευτής να του κόψω κάθε ελπίδα για επανασύνδεση που έβλεπα οτι είχε και να γίνω πιο σκληρή μαζί του. Για να καταλάβεις σε κάποια φάση χρειάστηκε να τον "απειλήσω" και με δικηγόρο για να σταματήσει να τηλεφωνεί και να μου λέει διάφορα.
Ναι, σε αυτά που λες για την σχέση και για το αν ήταν η αιτία ή οχι, συμφωνώ απόλυτα, εγώ δεν το εξέφρασα σωστά πριν αλλά το ίδιο λέμε.
Να το έκανε επίτηδες το αποκλείω γιατί τον τελευταίο μήνα πριν χωρίσουμε,(που αυτός από οτι είπε είχε αρχίσει να σκέφτεται αυτά, αλλά δε μου τα είχε πει ακόμα) το έβλεπα ότι δεν ήταν καλά. Δεν μπορούσε να κοιμηθεί, ξεχνούσε να φάει, πήγαινε αργοπορημένος στη δουλειά, είχε αδυνατίσει πολύ και διάφορα τέτοια που σε μένα τα εξηγούσε με βάση κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας που είχε οργανικό και σε άγχος από άλλα θέματα. Επίσης όταν μου τα είπε, μου έδειξε κι όλα αυτά τα "στοιχεία" που είχε βρει εις βάρος μου και κάποιων άλλων, που σημαίνει ότι είχε ρίξει ώρες ψάξιμο και ενέργεια για να τα μαζέψει. Επαιρνε ρεπό απτη δουλειά πχ για να παρακολουθεί αυτά που ήθελε....