Originally Posted by
Mara.Z
oσα αναφερεις ειναι συμβολικα! η ουσια ειναι στο τι βιωνεις εσυ και στην πνευματικοτητα, κατα ποσο εσυ δινεις νοημα στη ζωη σου με βαση καποιες αρχες.
Οκ δεν πιστευεις, καλα κανεις!
επειδη ομως εσυ δεν πιστευεις, δεν θα κανεις καποιον να σταματησει να πιστευει γιατι εσυ ετσι θελεις. Πεφτεις στην παγιδα να φερεσαι ομοια με οποιον προσηλυτιζει, αλλα το πιανεις το θεμα απο την αντιθετη πλευρα.
Αφετερου αυτοπροσδιοριζεσαι σαν α-θεος αλλα ολο για θεο και θρησκειες μιλας. Τοτε τι σοι αθεος εισαι?? Δηλαδη εισαι αθεος για να λες οτι δεν υπαρχει θεος? σαν τον M87 ενα πραγμα που δεν πιστευει στην ψυχιατρικη-ψυχολογια και ποσταρει συνεχως κατεβατα για το ποσο αχρηστοι ειναι οι ψυχιατροι?... Spam ειναι αυτο. Εκτος κι αν θελεις να τραβηξεις την προσοχη με το να δειξεις οτι δεν αποτελεις μερος της μαζας των θεοσεβων, εισαι διαφορετικος, εχεις το κατι ξεχωριστο, και θελεις να αποκτησεις οπαδους για να νιωσεις οτι κατι κανεις με το να παιζεις τον αντιθετο ρολο. Ομως αυτη σου η τακτικη στο βαθος της ειναι μανιχαϊστικη. Καλο-κακο, θεος- α-θεος, φως-σκοταδι. Η σκεψη σου συγκροτειται πανω στο δυαδισμο ύπαρξη-ανυπαρξια. Δεν προτεινεις κατι νεο, δεν αναφερεις καποια νεα αποψη. Επαναλαμβανεις οσα ηδη εχουν ειπωθει κατι αιωνες τωρα...
Εγω πιστευω οτι αρνεισαι οποιαδηποτε θρησκεια σαν φιλοσοφια γιατι πιστευεις μονο στη σκεψη σου. Δε νομιζω οτι αντιλαμβανεσαι τι σημαινει πνευματικοτητα ουτε ειχες ποτε τετοια βιωματα. Και χαλιεσαι με αποτελεσμα σε αυτους που λενε <<η πιστη μου ειναι σωστη>>, εσυ να ανταπαντας <<οχι η δικη μου απιστια ειναι η σωστη>>. Το δικο σου εγω κοντρα στα εγω των υπολοιπων....